Plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, laguny, platforma, 1.8 km długości
Bezpłatny internet wi-fi w lobby
3 baseny hotelowe na wysokim poziomie w tym jeden podgrzewany
Witam to jest nasz pierwszy raz w Egipcie więc nie mamy porównania.Podoba nam się tu bardzo nie ma dużo dzieci to zaleta mam nadzieję.Moze kiedyś tu wrócimy jedzenie mogło by być bardziej urozmaicone nie adekwatne jest co do hotelu.
Jest piękny
Ubogie wyżywienie
Fantastyczny hotel, który posiada wszystko to, co do szczęścia potrzeba. Świetna lokalizacja, praktycznie z każdego pokoju w hotelu jest przepiękny widok na morze i hotelowa lagunę. Czyste i komfortowe pokoje, smaczna kuchnia i przemiła obsługa. Hotel idealny zwłaszcza dla par bez dzieci bo dla maluchów nie ma typowych dla nich atrakcji typu aquapark... Zdecydowanie polecam wszystkim osobom, które wybierają się na wycieczkę do Egiptu.
- Dwie główne, ogólnodostępne restauracje + restauracje "tematyczne", - Prywatna plaża i laguna, w której można pływać i snurkować, - Baseny zewnętrzne, - Bardzo miła i pomocna obsługa i animatorzy, - Wieczory taneczne i tematyczne typu Octoberfest (gdy my byliśmy gośćmi hotelu).
Według mojej oceny hotel nie posiada wad.
Hotel godny polecenia Czysto Pięknie się prezentuje
Duże czyste pokoje z pięknym widokiem na morze, Baseny z widokiem na morze, Laguny
Odpoczywałam z mężem i byłam mile zaskoczona poziomem i profesjonalizmem całej obsługi. Sam hotel jest po prostu niesamowicie piękny. Codziennie sprzątane. Różne kuchnie, każdy znajdzie coś dla siebie. Widoki cudowne. Rafa koralowa jest piękna jak w bajce, ryby są tak kolorowe i niepowtarzalne, że przyciągają wzrok. Personel jest bardzo miły i przyjazny. Chcę wyróżnić kilka osób, dzięki którym nasze wakacje były jeszcze lepsze: Maher Mohamed, Karim Esmat, Ahmed Arafat, Ahmed Zaki, Belal Mohamed są wspaniali i profesjonalni ludzie, którzy zawsze są gotowi do pomocy,i witają Cię z uśmiechem.Dziękuję bardzo.Serdecznie polecam,i wrócę jeszcze nie raz!🥰
wszystko jest na wysokim poziomie
Niema
Odpoczywałam z mężem i byłam mile zaskoczona poziomem i profesjonalizmem całej obsługi. Sam hotel jest po prostu niesamowicie piękny. Codziennie sprzątane. Różne kuchnie, każdy znajdzie coś dla siebie. Widoki cudowne. Rafa koralowa jest piękna jak w bajce, ryby są tak kolorowe i niepowtarzalne, że przyciągają wzrok. Personel jest bardzo miły i przyjazny. Chciałbym wyróżnić kilka osób, dzięki którym nasze wakacje były jeszcze lepsze: Maher Mohamed, Karim Esmat, Ahmed Arafat, Ahmed Zaki, Belal Mohamed są wspaniali i profesjonalni ludzie, którzy zawsze pomogą i powitają Cię z uśmiechem.Dziękuję bardzo.Serdecznie polecam.Wrócę tam jeszcze nie raz🥰
wszystko jest na najlepszym poziomie
Niema
Cudowny hotel! Wizualnie jeszcze piękniejszy niż na zdjęciach. Ogromny teren obiektu gwarantuje wolne miejsca przy basenie lub na plaży - każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo czysto, pokoje sprzątane codziennie, teren hotelu również bez zarzutów. Bardzo dobre jedzenie zwłaszcza w restauracjach tematycznych. Bardzo miła i profesjonalna obsługa, która na każdym kroku stara się zaspokoić wszystkie potrzeby gości. Klimatyzacja w pomieszczeniach działała bez zarzutów. Hotel na najwyższym poziomie!! Z całym sercem godny polecenia nawet dla wymagających turystów :)
Zagospodarowanie oraz architektura hotelu. Czystość, wyżywienie, obsługa - wszystko TOP!
Jeden z najlepszych hoteli w Hurgadzie. To był mój 15 raz w tym mieście i muszę przyznać, że Hotel Citadel robi wrażenie i wyróżnia się na tle innych hoteli standardem. Na mnie osobiście największe wrażenie zrobiła infrastruktura hotelu, który jest ciekawie zaprojektowany - wyglada niczym gigantyczna forteca i jest w całości zbudowany z koralowca. Każdy znajdzie tam coś dla siebie a mimo, że obłożenie hotelu było pełne w czasie naszego pobytu to zupełnie nie czuć tego na stołówkach, przy basenach czy na plaży. A propos basenów to znajdziecie tam przepiękny basen typu infinity pool, z którego można podziwiać cudowny widok na morze. Jedzenie bardzo dobre. Zwłaszcza polecam wypiekane na miejscu chlebki, lokalne ryby lub makarony. Dodatkowo bardzo polecam ze względu na to, że każdy w pokoi posiada widok na morze co bardzo rzadko się zdarza w innych hotelach bez dodatkowej dopłaty. Ciekawe animacje hotelowe a dla fanów nocnego życia mega Club Golden Booda. Zjeżdżają do niego goście z dalej Hurgady. Świetna muzyka, ekskluzywny wystrój. Wejście dla gości hotelowych w cenie 10$. Ceny w clubie europejskie ale warto!
Przestronne pokoje z widokiem na morze! Dobre jedzenie Miła obsługa Club na terenie hotelu Basen infinity pool Bar z kawą z prawdziwego ekspresu z ciastkami do wyboru
Ciężko się do czegoś przyczepić. Może tylko do tego, że trzeba się nachodzić bo hotel kolos ale to dobre dla zdrowia przy wakacjach allinclusive :-)
Będą plusy i minusy .Sam hotel jako obiekt jest przepiękny , bardzo wyjątkowy , przypomina miasteczko z piękna mariną , przy której wieczorem odbywają się koncerty , dyskoteki i inne animacje dla dorosłych. Hotel na pewno godny polecenia. Obsługa uprzejma, na plaży donoszą do leżaków drinki i inne napoje na basenach również, oczywiście bakszysz mile widziany. Hotel jak to w Egipcie jest bardzo rozległy , więc trzeba pokonywać spore odległości i sporo schodów . Pokoje mieliśmy bardzo duże , przestronne oczywiście z widokiem na morze , codziennie sprzątane. Teraz co na minus : Jedzenie ! bardzo słabe , mało urozmaicone . To świetny hotel ale powinni zadbać , żeby kuchnia była też wyjątkowa. Śniadania, to że ciągle to samo , to już wiadomo bo tak jest wszędzie ale obiad również co dzień to samo kurczak i wołowina . Na kolację tylko raz pojawiły się krewetki , ryba ciągle ta sama i oczywiście kurczak i wołowina , makarony cały czas z tym samym ( 3 rodzaje sosów) , naprawdę najsłabsza kuchnia z hoteli 5* z których byłem i to też opinia wielu innych gości. Następna sprawa alkohol . Paskudny !!! nigdy nie narzekałem dotychczas na lokalne alkohole w innych hotelach ale tu nie da się tego pić . Whisky , Gin , rum ...po prostu masakra ! Te koktajle co robią są beznadziejne . Szczególnie przy basenach i na plaży. Jedynie mojito dało się wypić , cała reszta to paskudztwo . Wyjątek jest w kawiarni przy telebimie wieczorem , tam jeszcze jako tako można posiedzieć i coś wypić. Plaża : bardzo duża , w dwóch miejscach , ale tak naprawdę kąpać sie można tylko w jednej małej , wąskiej ''zatoczce'' ponieważ wszędzie indziej jest skała , która nie pozwala na wejście bezpieczne do wody . Basen : 1 malutki , 2 płytki dla dzieci ( do pasa) , 3 najładniejszy z widokiem , ale bardzo oblegany , więc w porze śniadaniowej trzeba rezerwować miejsca bo około 10 już brak leżaków. Podsumowując : te minusy da się zaakceptować bo hotel nadrabia innymi przyjemnościami , więc poleciłbym go znajomym .
Piękne widoki ,pokoje z tarasem z widokiem na morze , basen , duże pokoje , miła obsługa , cudowna marina , wieczorne animacje. Przepiękne widoki wieczorem na cały hotel.
Słabe jedzenie , beznadziejny alkohol , hotel na odludziu ,
Hotel super! Polecamy osobom, które lubią większą przestrzeń hotelową z ładnymi widokami
Jedzenie smaczne Super restauracje ala carte w szczególności śródziemnomorska
To wada taka nie do końca. Zależy czego oczekujemy. Pokoje z dopłatą są większe powierzchniowo ale "szału nie ma" ale też nie są złe także doświadczając w innych miejscach większego odpłatnego standardu był on znacznie odczuwalny ale pokoje były mniejsze a tutaj jest większa przestrzeń, której w sumie się nie wykorzystuje także zależy od tego kto czego oczekuje. Jedzenie smaczne ale powtarzalne
Świetny hotel posiada wszystko czego potrzeba ,miła obsługa smaczne jedzenie, dużo animacji .Pokoje czyste sprzątane codziennie.
-dobrze działające wi-fi -cudowna plaża z rafą koralową i rybkami -duża ilość leżaków -animacje wieczorne
Hotel piękny, pokoje codziennie sprzątane choć wymagają już odświeżenia. Jedzonko dobre i duży wybór. Obsługa miła i pomocna. Ceny w sklepikach przy hotelu znacznie wyższe niż w innych hotelach, w których byliśmy w trakcie pobytu - osobiście odradzam tam zakupy, taniej można nawet kupić na lotnisku. Hotel polecam tym, którzy lubią spędzać urlop w obrębie hotelu, nie dla tych, którzy lubią łazikować i penetrować nieznane zakątki. Faktycznie, jak ktoś wcześniej napisał "złota klatka", ale to już kwestia gustu, co kto lubi.
Infrastruktura hotelowa, czystość, urozmaicone i dobre posiłki, obsługa hotelowa.
Pokoje wymagają odświeżenia.
Wspaniały chórek oraz obsługa,jedzenie pyszne,czyste pokoje,wszystko czego dusza zapragnie,polecam ten hotel,tutaj wakacje napewno będą udane♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
Wszystko wyróżnia ten hotel
Ten hotel nie ma wad
9 raz w Egipcie ! Hotel jak hotel naprawdę ok ! Inny niż wszystkie . Czysto , położenie kaskadowe , marina - całość robi wrażenie . Każdy pokój z widokiem na morze ! Nam się udało dostać pokoje z prywatnymi basenami ( 12 pokoi na cały hotel ) . Pomimo wypełnienia hotelu nie czuć obłożenia ! Nie jest już tak kolorowo jeśli chodzi o jedzenie ! Czytałem opinie przed wylotem gdzie dużo ludzi narzekało na jedzenie , jednak uważałem że nie jest to dla mnie ważna rzecz ! Nie po to jedziemy na wczasy aby sie delektować ! Jednak musze to napisać - najgorszy hotel w jakim byliśmy pod względem jedzenia ! Śniadania jak to śniadania wszędzie podobne wiec ok ! ale obiady a w szczególności kolacje porażka pod względem ilości potraw . Na kolację przed godziną 22 nie ma po co iść ( ryż , gulasz , sałatki i chleb - jednak to tego chleba nie ma masła nie ma szynki sera - nic ) Tak wygląda kolacja dosłownie 3 potrawy . Wcześniej również bardzo mały wybór . Naprawdę bardzo fajny hotel moim zdaniem psuje sobie tym renomę . I jak czytam poprzednie komentarze że jedzenie urozmaicone ludzi którzy byli w tym samym okresie to uważam że to chyba jakiś żart albo ktoś nigdy nie był w Egipcie lub jeździł do 3 gwiazdkowych hoteli . Barmani przy recepcji pracują za karę ! trzeba się dosłownie prosić pomimo napiwków !
Położenie , czystość , pomimo obłożenia nie ma tłumów
JEDZENIE ! brak dostępu do rafy ( jest ale dla zdesperowanych )
Piękny, luksusowy hotel. Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie, wszędzie czysto, pełna dostępność leżaków na plaży i przy basenach.
Wspaniała, bardzo pomocna i miła obsługa. Przestronne pokoje, bardzo sprawnie działająca klimatyzacja. Same plusy.
Hotel znajduje się na bardzo dużej powierzchni dlatego osoby mające trudności w poruszaniu się mogą być niezadowolone. Jednak jeździ bezpłatny bus hotelowy z którego można korzystać bez ograniczeń.
Hotel wspaniały! Olbrzymi teren, nie można tam nudzić sie. To był nasz pierwszy pobyt w Egipcie i jesteśmy zachwyceni. Polecemy gorąco.
wygląd hotelu, jedzenie, atrakcje, czystość, obsługa
Plaża z rafą koralową, nie sprzyjająca zwykłym kąpielom
Najlepszy hotel ! To już mój drugi pobyt w tym hotelu. Jedzenie przepyszne! Świetna obsługa, jest co robic, restauracje dyskoteki bary siłownia , koncerty w zatoce. Dla lubiących ciszę dużo miejsca na plaży ładne pokoje. Niczego tam czlowiekowi nie brakuje... :)
Jedzenie, Plaża, Atrakcje.
NIe ma się do czego doczepić.
Polecam Hotel z całego serduszka! Większość ludzi tam to starsi ludzie po 50 ale akurat dla mnie to super sprawa ponieważ nie ma ludzi którzy zachowują się czasami gorzej niż zwierzęta! Personel i obsługa bardzo mili i uprzejmi! Baseny podgrzewane, czyste i po mimo dużego obłożenia hotelu zawsze było miejsce przy basenie lub na plazy. Pięknie zagospodarowany Hotel, jest gdzie spacerować i co robić! W pokojach czysto i co dziennie uzupełniany minibarek w wodę i zestaw do parzenia kawy czy herbaty oraz czyste ręczniki. Jedzenie dobre aczkolwiek mało owoców morza co trochę nas zaskoczyło. Kolacje tematyczne bardzo dobre. Praktycznie wszędzie na całym obszarze hotelu jest wifi. Bilard oraz tenis nie są odpłatne jak często się zdarza w innych hotelach w Egipcie. Jeszcze raz polecam ten klimatyczny, nie powtarzalny Hotel🫶
Nie znalazłam😉
Super,pokoje przestronne,czyste, jedzenie smaczne, plaże i baseny rewelacja
Położenie, architektura ,warunki lokalowe,basenowe,plażowe,na wysokim poziomie
Nie będę szukał na siłę
Hotel godny polecenia ,personel uprzejmy i pomocny ,czyściutko, jedzenie i napoje urozmaicone ,brak świeżych soków,hotel bardziej dla osób dorosłych i o taki nam chodziło.
Hotel jest na uboczu i sam w sobie tworzy miasto to jego atut .Bardzo czysto .
Według mnie takich nie było.
Hotel ma 550 pokoi . W grudnia było obłożenie 1/3 wiec jest Ok . Nie ma kolejek leżaków dużo na płazy i basenach . Pomocna obsługa hotelu jak nie chciałeś to nie musiałeś dawać napiwków . Jeżeli dałeś to już ciebie dobrze pamiętali i miałeś wszystko . Hotel z Dluga linia brzegowa jednak poza hotel nie ma ci się wybierać bo nie ma nic . Nam to nie przeszkadzało bo chcieliśmy pochodzić na masaże i siłownie . Które były Ok . Masaże trzeba wytargować do 25 USD .przy większej ilości . W sezonie letnim nie wyobrażam sobie tam pobytu . Hotel dla ludzi sprawnych ponieważ trzeba pokonywać duża ilość schodów . Nie polecam dla małych dzieci i ludzi starszych
Dobre jedziecie . Super ciasta nie przesłodzone . Dużo warzyw Ładne otoczenie . Duże pokoje wszystkie z widokiem na morze . Ciekawa architektura .
Wymaga odnowienia . Ze względu na zużycie daje my 4.5 *