W centrum kurortu Port Ghalib, blisko mariny, sklepów, restauracji i barów.
Obiekt wraz z hotelem Siva Port Ghalib tworzą wspólny kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy.
W pobliżu hotelu rozległa rafa koralowa oraz wiele możliwości uprawiania sportów wodnych.
Luksusowa marina z restauracjami i sklepami
Naprawdę fajny hotel, można przejść do portu, gdzie jest kilka barów. Pokoje ładne, czyste i codziennie sprzątane. Jedzenie trochę monotonne ale mi smakowało, a co najważniejsze mojej drugiej Połówce również -a to rzadko się zdarza poza Polską ;) Na 1 z pomostów ciągle czerwona flaga i nie ma możliwości oglądania z niego rafy. Jest na szczęście 2 pomost ale leżaki przy nim należą do hotelu Palce więc trzeba się trochę przespacerować. Cena 1200 za tydzień -super.
Dobrze zlokalizowany, blisko mariny w której znajdują się liczne; bary, restauracje i sklepy. Możliwość korzystania z kortów tenisowych. Przy hotelu znajduje się mini klub dla dzieci i zjeżdżalnie. Głównym atutem jest piękna rafa koralowa. Pokoje skromne, ale mimo wszystko czyste i zadbane. Polecam głównie rodzinom z dziećmi.
Rafa koralowa, atrakcje dla dzieci, zajęcia sportowe.
Blisko Lotniska byliśmy 12 dni z biurem ETI Śmiało możemy polecić Plusem było to ze doba Hotelowa kończyła się z chwilą transferu na lotnisko w naszym wypadku to była 1 w nocy więc nie koczowaliśmy w lobby .Przesympatyczny rezydent świetnie mówiący po polsku służący w każdej chwili pomocą Hotel praktycznie z 100% obłożeniem turyści głównie z Niemiec krajów skandynawskich Francji .W Egipcie byliśmy 7 raz troszkę słabe posiłki ,było bardzo dużo jedzenia ale słabo doprawione lecz głodny nikt nie chodził sądzę ze to przez tak duże obłożenie kuchnia się nie wyrabiała Ogólnie super wakacje i świetny didżej TErbol :)
Polecamy hotel z czystym sumieniem. Hotel duży, kilka basenów, plaża piękna, rafa tuż przy hotelu, obsługa bardzo miła, nienachalna, animacje tylko po angielsku,ale to akurat nie problem :) Jeżeli chodzi o stronę rozrywkową to polecam osobom, które nie są nastawione na rozrywkowy wyjazd. Hotel śpi o godzinie 23.00. Większość gości to Włosi, Francuzi, niewielu Rosjan i Polaków. Hotel położony tuż obok Portu Ghalib, kilka kroków od hotelu Intercontinental Palace. Piękna okolica, spokojnie, dla osób szukających odpoczynku zdecydowanie polecam!!! Piękna pogoda rekompensuje drobne niedogodności. to był nasz 6 pobyt w Egipcie, 1 w Marsa. jest tu zupełnie inaczej niż w Hurgadzie czu Sharmie. Spokój i odpoczynek :)
Hotel ładny, bardzo duży, rozległy teren, czysto, ładne baseny, 1 podgrzewany (byłyśmy w grudniu), plaża bardzo ładna, piękna rafa tuż przy hotelu. Dość mocno wieje,ale to chyba taki urok tego regionu. Pokoje jak to w Egipcie ;) ale sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane, nie można powiedzieć nic złego.
Jedzenie - tragedia. Wszystkiego dużo- ale tak naprawdę do zjedzenia nic. wszystko w dziwnych sosach, ociekające tłuszczem...brrr... Wegetarianie głodują, pozostali mogą coś wybrać,ale szału nie ma. Kuchnia nastawiona przede wszystkim na Włochów, pizza i makarony o każdej porze dnia. Najlepsze dla nas śniadania. Dla osób o wrażliwym żołądku polecam zabrać krople żołądkowe. Jednak największy minus naszym zdaniem to ohydne plastikowe szklanki w barze nad basenem. Nie da pić z tego ani drinków, ani piwka, ani nawet soku...wszystko smakuje beznadziejnie, wyglądają na niedomyte i paskudne :(
To mój drugi pobyt w Egipcie, hotel bardzo mi sie podobał, w pokojach czysto, Jedzenie to kwestia gustu i moim zdaniem ta kategoria przy wyborze hotelu na podstawie opini ludzi w ogole nie powinna być brana pod uwagę, obiady i kolacje dziennie coś innego także każdy coś dobrego dla siebie na pewno znajdzie, mi osobiście smakowało jedzenie. Obsługa bardzo miła w jednostkowcyh przypadkach dalo sie zauwazyc ze bez napiwku nie są mili ale to jednostki... Byłem wraz z rodzina w listopadzie wszyscy ludzie lgnęli na plaże także o godzinie 8 nie było miejsca żeby sie rozłożyć albo gdzieś na końcach plaży, wtedy do baru hektar :/ nie wyobrażam sobie tego w sezonie :) sieć WI FI płatna aczkolwiek jeśli wybierzecie się do baru obok włoskiej restauracji jest jedna sieć darmowa ;). Hotel ogolnie ładny, animacje średnie niczym szczególnym mnie nie zaskoczyli. Polecam w tym hotelu również fotografa który oferuje swe usługi 1 foto 5$ robi przepiękną sesje zdjęciową gdzie w PL za coś takiego musiel byśmy zapłacić ok 1000zł, Ja osobiście po twardzych negocjacjach za 1 fote zapłaciłem 0,5 $ :)) także mamy z żona przepiękna pamiątkę. Także jak najbardziej polecam wszystkim ten hotel !!!
bardzo duzy obszar na którym znajduje sie hotel miła obsługa podgrzewana woda w basenie piękna rafa przy hotelu bardzo blisko portu
byłem poza sezonem letnim przystawki jakie serwowali tragicznie, i byly tylko na barze przy basenie jeden bar przy ogromnej plaży także w zależości gdzie sie rozłozycie jest daleko do niego zbyt mało punktów barowych jak na taki duży obszar
Byliśmy z mężem 18 razy w Egipcie. Wiemy czego się spodziewać. Ten hotel jest OK. Może nie na 5 gwiazdek - oczywiście w moim odczuciu,ale tak naprawdę tylko jeden hotel na miano pięciu gwiazdek zasługiwał. W Hurgadzie o nazwie Sunrise Select Garden Beach& Spa pod każdym względem.
bardzo blisko portu. Można dojść pieszo za 15 minut spacerkiem.Hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży
Plaża trochę mało zagospodarowana, a bar na plaży słabiutki. Za to sama plaża długa i piękna. Idziesz, idziesz i końca nie ma. Uwielbiam to.
zaleta hotelu to położenie bardzo blisko lotniska , przy hotelu piękna rafa koralowa , która rekompensuje wady , bardzo dużo turystów z Włoch , Niemiec , Rosji i Polski wszystko było by dobrze gdyby nie obecni turyści z Egiptu i ich zachowanie , sposób bycia pozostawia wiele do życzenia , np. arabki kąpiące się w swoich codziennych ubraniach w basenie albo też te same panie pozostawiały brudne pampersy przy leżakach nad basenem gdzie potrafiły z kału umyć dziecku pupę w basenie. Nie polecam hotelu ze względu na beznadziejne jedzenie , restauracja pozostawia dużo do życzenia brudno , śmierdząco , mały wybór potraw , ciągle kolejki po jedzenie notoryczny brak talerzy , szklaneczek i filiżanek a jak były to często brudne. Hotelowe pokoje sprzątane codziennie , chociaż już przywiane zużyciem i starością , miła obsługa , beznadziejne animacje, brak jedzenia w barze przy basenie między posiłkami głównymi . Dla mnie hotel ogólnie wypada na 3,5* , jeżeli ktoś lubi dobre jedzenie to nie w tym hotelu nie polecam , beznadziejna obsługa rezydentów z Itaki .
Byliśmy w drugim tygodniu września i rozczarowanie. Hotel opanowany przez ruskich,włochów,niemców. W restauracji wieczne kolejki do wszystkiego i za wszystkim. Nie nadążają z dostarczaniem talerzy,sztućców czy szklanek. Jedzenie okropne.Pięć gwiazdek tego hotelu to lekka przesada. Animacje to porażka-chodziliśmy obok do włochów-tam to wiedzą jak ludzi zabawić.Jedyna rozrywką jest opalanie i spacerowanie do portu wieczorami.Byłam trzeci raz w egipcie ale do Marsy już na pewno nie wrocę.
Trudno mi znaleźć jakieś zalety tego hotelu.
Brak klimatyzacji w głównym holu i w restauracji . Można sie ugotować
WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH OPINIA O HOTELU. PO PIERWSZE BARDO SIE DZIWIE , ZE PRZEBYWA TAM 50% POLAKÓW I NIKT NIE WYRAZI SWOJEJ OPINI. DRUGIE 50% TO ROSJANIE. O DZIWO DRUGIE POKOLENIE BARDZO GRZECZNI I CISI. OGOLNIE HOTEL SUPER, JEDZENIE DLA KAZDEGO, CHYBA ZE ZNAJDZIE SIE MARUDA I SZUKA NIEWIADOMO CZEGO (TEGO CO JE CIAGLE W DOMU). POKOJE CZYSTE, SPRZATANE CODZIENNIE, POSCIEL WYMIENIANA. BRAK ROBACTWA W POKOJACH!!!!!!!!!!!!!!!!! ATRAKCIE DLA DZIECI I DOROSŁYCH. SUPER ANIMATORZY 13 GODZIN INTENSYWNEJ PRACY. NIE NUDZISZ SIE. NASZ PRZEDZIAŁ WIEKOWY 40-50. JEDZENIE MOZECIE WYNOSIC BEZ PROBLEMU ZE STOLOWKI NIKT NIE ZWROCI CI UWAGI. JESLI CHODZI O PLAZE TO MOZE BYC. GDYBYSMY MIELI WYBRAC HOTEL POD WZGLEDEM PLAZY TO Z PEWNOSCIA OBOK HOTEL RESTA GRAND HOTEL BYLISMY TAM WCZESNIEJ) - ZDJECIA KTORE PREZENTUJA ODDAJA CALA PRAWDE O PLAZY. AHA BARDZO WAZNE W NIEKTORYCH POKOJACH BYŁA DESKA DO PRASOWANIA I ZELASKO!!!!!!
CISZA,SPOKOJ, SUPER WYPOCZYNEK
GORSZA PLAZA
Bardzo polecam wszystkim ten hotel. to nasz 2 pobyt w Egipcie a zarazem 3 hotel (poprzedni Dreams Beach (5*), Coral Hills (5*) ) i ten jest przecudowny - bije na głowę oba poprzednie. Piękne pokoje, bardzo wygpdne łóżka, czyściutkie łazienki, codzienne sprzątanie, zawsze uśmiechnięta i zagadująca (ale nie męcząca) obsługa. NIe mam nic do zarzucenia. Raz skorzystaliśmy z płatnego internetu na 30 minut - ale były problemy. Co chwilkę disconnecty. Pan z recepcji wykonał telefon, po czym przeprosił i powiedział, ze jest jakiś problem informatyczny, ze za 5 minut juz będzie ok. W ramach rekompensaty mieliśmy internet przez pół dnia. I kto wie, czy nie byloby dłużej, ale postanowilismy sie rozłączyć, bo to az za długo ;) Ten Hotel to w skrócie: - piękne pokoje, indywidualnie sterowana i zawsze sprawna klimatyzacja, bezpłatny sejf w pokoju i czysciutka łazienka (pan nam w pierwszy dzien nawet kosmetyki poukładał i buty pokazując tym samym, kto tu rządzi :D - jest śliczny, zbudowany w stylu orientalnym - pyszne jedzenie, codziennie inny temat i jakis live cooking na kolację -wspaniała obsługa, wszyscy mili i uśmiechnięci - od pana sprzątającego pokój przez panów od ręczników po kelnerów i barmanów -pyszne drinki, zwłaszcza w lobby ;) -rzut beretem do portu ghalib a w nim miejsca do spacerów, deptaczek, alejki sklepowe i kawiarnie wiele, wiele innych. WYjazd we dwoje
cudowna obsługa, pyszne jedzenie, port Ghalib, piękna rafa, zdażały się płaszczki, skrzydlice, żółw, delfiny a nawet dugong - czego chcieć więcej?
nie stwierdzono.
Polecam na wypoczynek(plaża, morze, basen, leżak i drinki do tego(standardowe jak na Egipt)...., czego chcieć więcej, nam wystarczyło:-)
Duży hotel, basen ze słodką i słoną wodą. W restauracji nigdy nie było problemu ze znalezieniem wolnego stolika, bardzo dobra ryba i potrawy z wołowiny. Blisko plaża(przydają się buty do wody), fajna rafa i bardzo duże urozmaicenie wśród ryb, blisko port. Polecam na wypoczynek(plaża, morze, basen, leżak i drinki do tego(standardowe jak na Egipt)...., czego chcieć więcej.
Trochę na odludziu. Mocno wieje wiatr.
Polecamy bardzo , czysto, przemiła obsługa. Idealny hotel dla rodzin z dziećmi.
Sieć hoteli Albatros to bardzo dobry wybór korzystacie z trzech barów trzech restauracji basenów plaży jesteście nieograniczeni do jednego miejsca . Hotel plaża ogród basen wszystko jest każdego wieczoru myte nawet barierki są umyte ja szczerze byłam w szoku tak zadbanego hotelu i dbałość o każdy szczegół
Największą zaletą hotelu jest oprócz restauracji sieci Albatros organizacja gama animacji . Każdy wieczór piękna muzyka tańce dla dorosłych dla dzieci animacje także wieczorowe bajki na telebimach zajęcia z animatorkami w ciągu dnia można skorzystać z jogi z ćwiczeń z tańców na plaży na terenie basenu .
Dla mnie jedyną wadą było to że brakowało muzyki typowo egipskiej arabskiej na plaży czy wieczorami była muzyka tylko Europejska jednak jest to Egipt ı jeśli ktoś kocha epic bardzo bo chciałby poczuć ten klimat raczej uciekam z Europy właśnie do Egiptu aby poczuć ten klimat aby odreagować znaleźć się w innym otoczeniu posłać innej muzyki tego tylko niby akurat brakowało ale inni uważać mogą inaczej
Bardzo dobry, przestronny, zadbany, obsługa super, polecam.
Plaża, rafa pod nosem, port, sklepy, knajpy- wszystko pod ręką.
Bardzo rozłożysty, z restauracji, recepcji do pokoju było około 200 m.