W centrum kurortu Port Ghalib, blisko mariny, sklepów, restauracji i barów.
Obiekt wraz z hotelem Siva Port Ghalib tworzą wspólny kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy.
W pobliżu hotelu rozległa rafa koralowa oraz wiele możliwości uprawiania sportów wodnych.
Luksusowa marina z restauracjami i sklepami
Hotel bardzo nam się podobał. Pobyt udany. Pogoda świetna.
Czystość, brak nachalnych namawiaczy, piękna rafa, dobre jedzenie, spoko animatorzy, muzyka na żywo, tańce hulance i swawolę. Basen z podgrzewaną wodą mały ale jakoś zawsze było dużo miejsca, lody paczki jako super, kawa dobra, na śniadania sok z pomarańczy. Żadnych dolegliwości nie było. Plaża kamienista ale również bardzo czysta.
Drinki typowo egipskie, popracował bym nad różnorodnością jedzenia np tematyczne kolacje. Boisko do plażówki od strony naszego hotelu z dużą iloscia kamieni(niebezpieczne)
Hotel położony w bliskiej odległości od lotniska , jest czysty i zadbany , choć już nie pierwszej młodości , ale widać że wszystko jest na bierząco odnawiane , pokoje duże i wygodne , jedzenie różnorodne , każdy znajdzie coś dla siebie . Piwo lane z butelek . Na terenie hotelu jest parę basenów , jeden z podgrzewaną wodą oraz aquapark . Plaża jest długa i nie ma problemu ze znalezieniem sobie wolnych leżaków , na plaży są bary , kelnerzy przynoszą napoje ( wszędzie mile widziane dolary i euro ) . Aby wejść do wody trzeba zaopatrzyć się w buty . Rafę można podziwiać z pomostu . My znaleźliśmy bardzo ładną zatoczkę za terenem hotelu idąc w lewą stronę około 400 m , tam jest płytko , nie ma fal , ponieważ ta zatoczka jest osłonięta , jest dosyć płytko i można wchodząc z brzegu już podziwiać piękne rybki i dojść aż do rafy . W dzień animatorzy zabawiają turystów , natomiast co wieczór są animacje dla dzieci oraz dla dorosłych . Był to nasz już kolejny pobyt w Egipcie , ten hotel mogę polecić z pełną odpowiedzialnością , natomiast co mogę zmienić to więcej toalet na terenie plaży .
Czysty, miła obsługa , dobre jedzenie , świetna lokalizacja .
Za mało toalet przy plaży
Hotel na najwyższym poziomie. Pokoje bardzo czyste. Zieleń bardzo zadbana, animacje Ok. Bardzo duży obiekt, przy hotelu port gdzie można zrobić zakupy, pójść na spacer czy coś zjeść wypić. Jedzenie przepyszne, bardzo smaczne dobrze doprawione. Jak ktoś spodziewa się wieprzowninki i polskich szyneczek to ich nie znajdzie... tu tylko drób i wołowina-kwestia religii. Piękna rafa przy hotelu-dwa pomosty- jeden z falą drugi bez. Centrum nurkowe na terenie hotelu. Czyste i zadbane baseny wiele leżaków. To był nasz czwarty pobyt w Egipcie i hotel najlepszy.
Smaczne jedzenie, jest gdzie wyjść, czystość i uśmiechnięta nienahalna obsługa.
Jedyny minus to smak wódki...
Hotel spełnił nasze oczekiwania. Pokoje na góra 4 gwiazdki nie wiecej. Teren bardzo duży ale zadbany.Jeden duzy basen z bardzo ciepla wodą.Pozostale woda zimna. Plaza ok. Tylko za mało leżaków i w kiepskim stanie. Jedzenie ok. dla tych co byli i widzieli pół świata. Pozostali ponażekają bo tak mają.
Kort tenisowy i do padla. Dwa pomosty do rafy. A na plazy przy porcie w zatoce zejscie na rafe dla dzieci i babć idealne. Cała obsługa od dozorcy,ogrodnika,kelnera do kierownika bardzo miła i pomocna. Piwo nalewane z butelek.
Jeśli ktoś lubi animacje wieczorne to ciężko zorientowac sie gdzie się odbywaja danego dnia. Jest kilka miejsc a teren bardzo duży. Drinki ponizej krytyki. Nie da sie tego pić!
Bardzo fajny hotel, choć kompleks jest OGROMNY. Obsługa mimo to świetnie daje radę wszystko ogarnąć mimo dużej ilości turystów.
Duży wybór jedzenia, blisko do morza
Bardzo udany urlop. Obsługa na wysokim poziomie, zawsze mili, życzliwi i uśmiechnięci pracownicy. Dobre i urozmaicone jedzenie. Idealna lokalizacja hotelu,. Dzięki bliskości Mariny w Port Ghalib dużo możliwości spędzania czasu, wystarczy kiluminutowy spacer plażą a znajdziesz się wśród wielu sklepików i knajpek obok pięknych jachtów przycumowanych do nabrzeża. Dużym atutem jest polska restauracja HAKUNA MATATA w której często odbywają się imprezy z polską muzyką na żywo lub z DJ. W hotelu Albatros Oasis Port Ghalib byłem już drugi raz i na pewno tam wrócę. Gorąco polecam ten hotel.
Świetna lokalizacja , bardzo dobra obsługa,, pokoje duże i czyste, AquaPark, duży, zielony teren, smaczna kuchnia, blisko lotnisko i Port Ghalib.
BRAK
Pobyt w hotelu oceniam na 5+ duży obiekt, czysty i zadbany możliwości korzystania z Aqua parku pokoje czyste niedaleko hotelu jest port gdzie są sklepy oraz restauracje .
Czystość hotelu Bardzo miła osługa hotelu
Byłam w Oasis 5 raz .Wracałam tam ponieważ wszystko było fajnie, jednak 5 raz był ostatnim razem. Już wyjaśniam dlaczego…. Zapłaciłam za pokój z widokiem na morze a dostałam z widokiem na głośny basen , zgłosiłam oczywiście to do rejestracji ale Pan powiedział że z okna widać morze przecież🙈🙈 No tak🙈🙈🙈 jak się bardziej przyjrzałam to owszem gdzieś między budynkami w oddali było widać morze i pokoju nie zmienili 🫣🫣🫣🫣 Jedzenie mierne jak na 5* i taką cenę. Ale najgorsze było przede mną….. tak mnie pogryzły pluskwy, że musiałam iść do lekarza 😓 Mam tylko nadzieję że nie przywiozłam tych małych stworzonek w walizce do Polski😟 Nie wiem co się stało że jakość tego hotelu tak spadła 🥺 Niestety już nie wrócę tam! Obsługa w restauracjach bez zarzutów.
Rafy
Mierne jedzenie, pluskwy w łóżku , niemiła obsługa w rejestracji
Hotel na max. 4 * ,99% gości -to Polacy. Obsługa bardzo miła ,pokoje czyste. Hotel wymaga remontu. Basen główny z podgrzewaną wodą w rozsypce. Płytki odpadają z każdej strony. Plaża ok. Dużo leżaków . Jedzenie jak w Egipcie. W barach jedzenia brak? Jeśli ktoś jedzie z dziećmi to tylko lody po 12- tej , czasem paczki i frytki na plaży) Plusem bliskość portu . Wieczorem można iść na spacer. Podsumowując : dla mnie najgorszy hotel w jakim byłam, ale nie jest zły dla mniej wymagających.
Położenie. Plaża
Standard, niższy niż w ofercie
Zakwaterowanie, obsługa, posiłki oraz infrastruktura na wysokim poziomie
blisko lotnisko, bezpośrednio w Port Ghalb, bezpośrednio plaży i rafy koralowej, restauracje ala carte
Bardzo ładny hotel urządzony w stylu orientalnym. Ma wszystko czego potrzeba.
Hotel naprawdę godny polecenia a zatem po kolei: POKOJE duże przestronne bardzo wygodne ,codziennie sprzątane, codziennie wymieniane ręczniki i pościel, w zasadzie z każdego pokoju jest ładny widok. PLAŻA piękna , piaszczysto żwirkowa wiec przydadzą się buty do wody, przy samej plaży bardzo płytko ale z pomostów, które są dwa ,można sznurkować przy pięknej rafie koralowej a także po prostu pływać. Na plaży dużo miejsca ,leżaki dostępne o każdej porze, nad basenem trochę gorzej ale również zawsze jakieś miejsce można było znaleźć. JEDZENIE pyszne ,duży wybór, jest kilka restauracji więc można wybierać gdzie chce się zjeść posiłek. OBSŁUGA bardzo miła niezależnie od tego czy dało się napiwek czy nie ROZRYWKA przez cały dzień były jakieś animacje, głównie na basenie a wieczorem przedstawienia więc każdy znalazł coś dla siebie i co najważniejsze o 23:00 było już cicho, więc można było się wyspać nawet w pokojach w których było słychać muzykę
Duży kompleks hotelowy składający się z trzech hoteli ze wspólną infrastrukturą Leżaki na plaży dostępne o każdej porze ,dużo przestrzeni między parasolami, w ogóle piękna plaża, bardzo ładnie zagospodarowana Wszędzie było bardzo czysto ,również w ogólnodostępnych toaletach Można wyjść poza hotel do małego miasteczka ze sklepami i restauracjami
Nie znalazłam
Super hotel. Najlepszy w którym byliśmy kolejny raz w Egipcie. Polecam wszystkich , zarówno znajomym jak i rodzinom z dziećmi.
Super położenia na dużym zadbanym terenie. Baseny też ze słoną wodą. Piękna rafa przy plaży. Bardzo dobre jedzenie w kilku restauracjach i barach prawie całą dobę. Super kawa z profesjonalnych expresów i nie była dodatkowo płatna jak w innych hotelach. Bardzo uprzejma i pomocna obsługa na każdym stanowisku. A piwo z kija to już rarytas w Egipcie. Czystość zarówno w pokojach i pozostałych obiektach. Pokoje sprzątane codziennie. Wszystko w pokojach bez zarzutu. Basen ogrody i plaża czyściutkie.
Właściwie nie ma tam minusów.
Pobyt w hotelu Oasis oceniam bardzo dobrze. Hotel obszerny położony nad samym morzem. Plaża z dużą ilością leżaków. Na plaży wymiana ręczników kąpielowych, bary przekąskowe /pizza ,frytki, burgery / i oczywiście napoje i drinki . Wejście do morza wymaga butów ,plaża jest w większości kamienista i na dostępnej wygrodzonej części bardzo płytka jednak już tam można oglądać piękne kolorowe rybki. Dla chcących snurkować są przeznaczone pomosty dochodzące do rafy. Na pomostach ratownicy. Dla osób nie czujących się pewnie w wodzie/głębokiej/ są kapoki. Rafa piękna duża to trzeba zobaczyć na własne oczy. Baseny na terenie również są duże, zwłaszcza ten ze słoną wodą. Dodatkowo basen ze sztuczną rzeką, duży park ze zjeżdżalniami i brodzik. W pobliżu oczywiście bary. Wyżywienie dostępne prawie cała dobę, kilka restauracji i bary przekąskowe nikomu nie pozwolą głodować. Wybór dań duży przez tydzień pobytu nie sposób wszystkiego spróbować. Obsługa miła uwija się od rana do wieczora, oczywiście 'one dolar' mile widziany. Nasza grupa miała 3 rezydentów , a w recepcji pracuje pani Małgosia z Polski w razie problemów służy pomocą. W hotelu dostępne są wycieczki fakultatywne na morze ,pustynie i te dalsze np. Luksor. Dolary na napiwki i inne wydatki trzeba mieć ze sobą , wypłacenie na miejscu jest nie możliwe, wypłacić można tylko funty egipskie. Pokoje standardowe za widok na morze dodatkowo płatne. Czystość pokoi jak i całego kompleksu na bardzo wysokim poziomie, ciężko napotkać peta czy jakikolwiek śmieć. Na spacer można idąc deptakiem dojść do portu, w którym oprócz łodzi oczywiście są sklepy i restauracje. Podsumowując hotel bardzo polecam, mimo drobnych niedociągnięć jak nieco za głośna klima , u znajomych w pokoju była cicha , woda w głównym basenie gęsta od olejków ale przy tej ilości nasmarowanych gości...
czystość, dostępność leżaków, dostępna z pomostu rafa, smaczne różnorodne posiłki
...a w zasadzie niedociągnięcia głośna klimatyzacja, przejrzystość wody w basenie ze słodką wodą
Zakochałam się w tym miejscu hotel najlepszy w jakim kiedykolwiek byłam rafy ,dzikie plaże obłedne rafy wrócę na pewno i to bardzo szybko
Czystość,przemiła obsługa, naprawdę do niczego nie można było się przyczepić wszystko na najwyższym poziomie infrastruktura ogromna
Nie ma
Byłam tam już drugi raz -świetny hotel, mila obsługa, duży teren i mnóstwo atrakcji. Czysto, codziennie sprzątane pokoje. Kelnerzy i barmani uśmiechnięci i pomocni. Piękna plaża, świetne baseny. Jedzenie różnorodne, gorąco polecam.
Dobre rozplanowanie hotelu - blisko na plażę, do restauracji, do baru, na baseny. Sam hotel ma widoczne (ale bez przesady) ślady upływu czasu, lecz widać dbałość o czystość i zadowolenie gości. Obsługa bardzo miła i pomocna. Wybór dań w restauracjach wystarczający, większość moim zdaniem bardzo smacznych. Plaża - dużo parasoli i leżaków, nie było problemu ze znalezieniem wolnych miejsc. Rafa koralowa przy samym hotelu - warto zabrać maskę do snurkowania. Bardzo blisko (15 min spacerem promenadą) do Port Ghalib - wybór sklepików i najważniejsze - restauracja Hakuna Matata prowadzona przez Polkę - przemiłą Panią Renatę. Bardzo polecam to miejsce. Warto również zapoznać się z ofertą wycieczek w hotelowym stanowisku lokalnego operatora.
- czysto - obsługa - plaża z rafą koralową
Wakacje oceniam jako bardzo udane. Ogromny hotel, dużo barów z ciekawymi propozycjami drinków również bezalkoholowych. Piękna plaża gdzie można zrobić ciekawe zdjęcia. Pomosty na których końcu jest zejście do spotów do snurkowania. Czysto i miła obsługa. Ogromny hotel godny polecenia 5/5
-czysty -dobre jedzenie -miła obsługa -piękne miejsce do zdjęć -spoty do snurkowania -blisko lotniska -ogromny hotel (jest gdzie spacerować)
Hotel bardzo ładnie położony, blisko morza. Wszędzie bardzo czysto, teren zadbany, obsługa bardzo miła i uczynna. Polecam
Zaletą hotelu jest bliskie położenie lotniska przez co transfer zajmuje niewiele czasu.
Dla mnie wad nie było
Hotel świetny, jedzenie pyszne . Pokój i cały obiekt jest bardzo czysty. Obsługa bardzo dba o gości.
Pyszne jedzenie, wspaniała obsługa. Fantastyczny basen.
Nie ma wad