Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: miniaquapark ze zjeżdżalniami, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.
Duży kompleks basenowy składający się z 4 basenów o łącznej powierzchni 9 tys. m2.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża z pomostem i łagodnym zejściem do morza.
W hotelu Albatros Palace Resort jestem już kilkakrotnie i śmiało mogę wszystkim polecić. Hotel ma 5 restauracji tematycznych więc jest w wybierać. Obsługa jest bardzo miła i na dobrym poziomie. W hotelu książek są również dostępne w czasie dnia, pyszna kawa i produkty. Wejście do wody jest z tyłu, które się powiększyło. Wychodząc z hotelu i kierując się w lewo, po czymś dojdą do małego centrum handlu, który się nazywa Kleopatra. Cena na opakowaniach produktów i usług nie negocjuj. Mają tam bardzo niskie ceny a jakość produktów jest bardzo dobra. Opłaca się tam kupować złote i srebro, Więcej torebek, paski, zabawki, płetwy, maski i rurki. Nawet kremy do opalania. W takim razie można śmiało kupić.wycieczki, które kupiliśmy na dobrej stronie internetowej optimguide.com ceny są bardzo tanie, a obsługa bardzo dobra Wracając do hotelu. Jest Tam bardzo czysty. Basen jest w bardzo dobrym stanie. FAKTY POSTĘPUJĄCE O TAKŻE DO polecam niemiecką i meks8,6ską (są tuż obok siebie). Jest tam bardzo fajna obsługa i jest trochę ciszej niż w jednym. Kiedyś się tam na kogoś jeszcze wybierzemy.
Byłam tam z rodziną w styczniu 2018. Godny polecenia :)
Przepiękny hotel, czysty, miła obsługa, animatorzy, jedzenie - 5 restauracji, każdy znajdzie coś dla siebie. Godny polecenia
Hotel oceniam bardzo dobrze. Poczynając od obsługi na samym poczatku, zameldowania - jasnego cennika za konkretne pokoje bez kombinowania. Pokoje czyste, codziennie uzupełniany barek o wodę i oryginalne napoje Coca cola. Obsługa znakomicie zna niemiecki i angielski polski też niektórzy trochę. Ogromny wybór jedzenia , fakt , że spora część w poszczególnych restauracjach się powtarza ale zawsze jest jakiś standard stały i mnóstwo różności przygotowywanych na bieżąco w restauracjach i na tarasie. W ciagu tygodnia m.in kolacja tematyczna rybna z kalmarami , krabami i wielkimi rybami, sushi, różne makarony, zapiekanki, różne rodzaje mięs, mega desery i słodkości. Codziennie lody z automatu i po 20 w barze koło lobby. Non stop naleśniki i pączki. Jesli ktoś twierdzi , że to mało to nie wiem co jada w domu. Fakt jagnięcina była twarda ale to szczegóły nie warte uwagi. Woda w basenie podgrzewanym ciepła, w dziecięcym mega ciepła ( byliśmy w terminie 30.11-07.12) i nasz 1,5 roczniak kapał się w piance tylko kilka razy jak mocniej wiało a tak w samym pampersie) . Drinki jak na Egipt mega. Wybór spory i smaczne. Spory wybór drinków do dzieci non alkohol. Herbaty, kawy różnego rodzaju w różnych barach , wszędzie automaty do kawy i czekolady na gorąco. A w Cafe Columbus jeszcze liczniejsze rodzaje kawy np mrożona. Codzienne animacje w dzień, mini disco dla dzieci a potem Show Time. Pokazy taneczno akrobatyczne, węży. Codziennie coś innego. W ciagu dnia codziennie z wyjątkiem niedzieli dopołudnia i popołudniu działa Kids Club i tu super animatorka m.in brokatowe tatuaże. Nigdy nie ma problemów z leżakami czy to na plaży czy przy basenie. Super lóżka pod baldachimami bez dodatkowych opłat. Lekarz i apteka w razie potrzeby na miejscu. Rafa średnia w porównaniu z Sharm ale na to hotel nie ma wpływu. Dla mnie hotel mega. Bez zastanowienia wybrałabym się tam jeszcze raz
Położenie, obsługa, czystość, posiłki
Za dużo palaczy na tarasie restauracyjnym. Powinien być zakaz jak w lobby albo chociaż oddzielna strefa dla trucicieli
Hotel czysty,zwarty,dobra obsługa,nie wymagająca napiwków(choć wskazane)uzupełniana codziennie płynami lodówka,najlepsze pokoje na drugim piętrze po stronie lewej patrząc na morze,np.3411,ale tylko po \\\"dopłacie\\\"ok.30$przy meldowaniu się.Wokół sami Niemcy w słusznym wieku,nieco Polaków,Serbów,Rosjan.Niestety zimne baseny,tylko dla orłów!Plaża mała,rano odpływy,konieczne buty,rafa przy hotelu mała,d... nie urywa.Alkohole w hotelu standardowe,jak to w Egipcie,czyli słaba jakość,da się wypić tylko piwo i wina,koktajle b.słodkie.A teraz clou programu:posiłki,jest 6 restauracji,niby wybór duży,codziennie robiliśmy obchód w czasie kolacji i trudno było coś zjeść--wszystko bez smaku,twarde,niedogotowane,brak zjadliwych wędlin,ile można jeść pizze(niezłą)i jajka w różnych wariantach!!!Chyba że ktoś lubi hod dogi i hamburgery,ale chyba nie o to chodzi w hotelu 5 gwiazdkowym.Jedyna przyzwoita restauracja,choć też bez szału,to rest.śródziemnomorska.Na szczęście \\\"zemsty faraona\\\" nie było,a to świadczy o czystości w hotelu.Animacje niezłe,team dobry,na czele z karzełkiem.W hotelu bezpiecznie,poza również,jeżeli ktoś musi go opuścić.Ogólnie hotel polecam,ale z własnym wyżywieniem.
Hotel czysty,ogród zadbany,dobre położenie,miła obsługa,niezłe animacje,dobry dla dzieci,
Jedzenie(dobra ilość i wybór,PODŁA jakość)zimna woda w basenach(tylko jeden dla dzieci trochę podgrzewany)
Najpiękniejsz hotel w jakim bylam a bylam bardzo duzo razy w egipcie
wszystko wspaniałe,jedzienie,animacje, zadbane pokoje
Byłem w tym hotelu po raz drugi i planujemy w nim gościć w kolejnych latach.
Nie daleko do lotniska jak również do centrum miasta, prywatna plaża w pomostem.
Pobyt od 05.10 do 12.10 br.Byliśmy pierwszy raz w Egipcie i jesteśmy zachwyceni.Piękny hotel,wspaniali ludzie jako pracownicy,pyszne jedzonko,czystość bez najmniejszych zastrzeżen.Ciężko pracujący zawsze uśmiechnięci ludzie,codziennie sprzątane pokoje zmieniane ręczniki,pościel.Zawsze pytali czy jesteśmy zadowoleni i czy podoba się.Nie oczekiwali na datki chociaż jest to wskazane.Dbają bardzo o bezpieczeństwo i w każdej sytuacji służą pomocą.Nasz rezydent Ahmed uroczy, kulturalny troskliwy ,nie namawiał na wycieczki,zasługuje na najwyższe uznanie.Przewodnicy wycieczek wodnych Hasan i Mohamed wspaniali.Bardzo kulturalni,opiekuńczy, robili wszystko żeby rozweselić nawiększych smutasów.Jeśli chodzi o biuro wakacje pl .i Wezyr bez najmniejszych zastrzeżen,wszystko było dopięte na ostatni guzik i o czasie za co bardzo dziękujemy. Gorąco polecamy biuro i hotel.Wyjazd był bardzo udany. Halina i Bogdan.
hotel z klasą pod każdym względem,luksusowy, uprzejma,opiekuńcza życzliwa obsługa,byliśmy z mężem pod wrażeniem.
Pobyt 13-27 lipca...Była to nasza druga wizyta w tym hotelu, ostatnia zimą trzy lata temu ( ogólnie 9-ty raz w Kraju Faraonów ). Hotel godny polecenia, zasługuje na swoje 5 ,,egipskich gwiazdek\\\" . Szybki transfer z lotniska, bliskość centrum miasta ( polecamy owoce morza w restauracji Alhalaka Fish na przeciw targu rybnego - wszystko świeże i aromatyczne, oraz drinka i sziszę na Nowej Marinie). Internet jak na egipskie hotele śmigał aż miło, plaża piaszczysta tzw. dzika znajduje się za hotelem obok, a z hotelowego pomostu można snurkować i oglądać kolorowe rybki ( Nemo nie znajdziecie, ale płaszczkę już tak). Polecamy Pickalbatros Palace...
Pokoje z widokiem na baseny, różnorodność potraw i słodkości, pyszna kawka, wieczorne animacje, baseny - szczególnie bar wodny, mała rafa z rybkami przy pomoście, piękna, piaszczysta plaża za hotelem obok.
Może tylko tyle, iż w tv tylko polonia tv...
W Albatros Palace byliśmy już dwa razy i chętnie wrócimy tam znowu. Hotel zadbany, czysty i przepiękny. Duży wybór restauracji i barów. Miła i uśmiechnięta obsługa. Mnóstwo animacji dla dzieci i dorosłych od samego rana aż do wieczora. Przy hotelu plaża i pomost z którego można snurkować przy rafach. Dodatkowo świetna lokalizacja, blisko lotnisko i shopping centre. Każdy znajdzie tu dla siebie coś dobrego. Polecamy :)
- czyste zadbane pokoje - duży wybór posiłków - miła obsługa - mnóstwo atrakcji dla dzieci i dla dorosłych
Na każdym kroku ochrona - jest bezpiecznie. Większa część gości hotelowych to turyści z Niemiec. Obsługa hotelowa mówi głównie po niemiecku. Po kolejnym pobycie już w Hurghadzie ten hotel polecamy z czystym sumieniem. Z pewnoscia tam wrócimy!
Bardzo dobra obsługa hotelowa, jedzenie wyśmienite, pokoje czyste i eleganckie, codziennie uzupełniana lodówka. Hotel zapewniał wiele atrakcji dla swoich gości - animacje bardzo fajne.
Częste odpływy morza - na to wpływu jednak hotel nie ma - natura :) nadrabiają pomostem :)
Dużo nurkowałam i robiłam zdj pod wodą rafy koralowej i ślicznych rybek.Można obkupić się podróbkami tak jak w Turcji,trzeba mocno się targować schodzą z ceny nawet do 15$.Na zakupy można jechać do centrum Hurghady taxi wykupioną w hotelu jest bezpiecznie bez obaw.Zawsze trzeba mieć 1$ na napiwki kelner na plaży będzie przynosił Ci co chcesz,tak samo wieczorem przy stoliku ok 5$ dolarów po 1$ warto mieć.Hotel przepiękny roślinność ,baseny,plaża,rafa woda .Super.
Zaletą hotelu jest rafa koralowa gdzie codziennie można snurkować.Polecam wziąć maskę,rurkę i płetwy obowiązkowo buty do wody.Fajne baseny,plaza atrakcje przy plaży można za opłatą przejechać się wielbłądem.
Wrażenia jak najbardziej pozytywne , każdy znajdzie coś dla siebie , muzyka na żywo , show , spokoj przy basenach lub na plazy , atrakcje dla dzieci . Hotel godny polecenia , zapewne tam wrócimy ;)) Przy hotelu rafa całkiem przyjemna . Byliśmy sami, nikt nas nie zaczepiał , pełna kultura, kelnerzy zbierają zamówienia przy basenie , pomocni w każdej kwestii .Ogolnie obsługa na 10! Jest nasz to 5 pobyt w Egipcie i zdecydowanie polecamy ten hotel. Dwa słowa o rezydencie z Wezyra - Hatem , to nieporozumienie - miły do momentu jak nie kupisz żadnej wycieczki , zaczyna Cię traktować prostacko i z ignorancja !!! To oceniam na 0!
Piękny , wielki resort , czysto , posiłki i alkohole na europejskim poziomie, zawsze miejsca przy basenie , nad morzem na molo
Polacy dostają pokoje już poprostu wysłużone , traktowanie z wyższością Niemców , których jest od groma , Polacy to takie zło konieczne
Dodać mogę do zalet jako duża atrakcje - animacje. Ciekawe, bardzo zabawne, taneczne, różnorodne i czasowo zajmujące. Język nie jest barerą.
Czystość, miła obsługa, b.dobre wrażenie widokowe obiektu.
Plaza, przy takim standardzie hotelu mało atrakcyjna.
Hotel przyjemny .Obsługa działa błyskawicznie na pokój czekaliśmy może 15 min.Mało tego bo zadano nam pytanie czy wolimy pokój na parterze czy na piętrze.Cały teren hotelowy bardzo czysty i pięknie utrzymany .Duża ilość basenów na terenie obiektu jak również bliski dostęp do morza to dodatkowe atuty .Leżaków i łóżek jest pod dostatkiem nie ma walki o miejsce jak to jest w innych hotelach .Jedzenie różnorodne .Każdy znajdzie coś dla siebie .Dużo restauracji tematycznych więc można bez problemu popróbować kuchni z całego świata.Na plaży przy morzu również jest knajpka w której można zjeść lunch bez potrzeby schodzenia z plaży .Napoje alkoholowe serwowane są na środku w okrągłym basenie w wodzie jak również przez panów którzy rozwożą wózeczkami wszelakie trunki .Za przysłowiowego $ pan bedzie cie obsługiwał bez problemu za to z uśmiechem na twarzy .Wieczorem organizowane sa wieczorki taneczne przy muzyce na żywo .Codziennie występuje ktoś inny .Pobyt w tym hotelu to była prawdziwa przyjemność .Polecam
Piękny rozległy kompleks.wszystko na wysokim poziomie .Dużo basenów ,leżaków bliski dostęp do morza choć plaże widziałam ładniejsze .Wszystko czego potrzebuje człowiek na wczasach by odpocząć tutaj znajdzie .
Jak dla mnie brak .Może z wyjątkiem niektórych kelnerów którzy wprost sugerują ci napiwek nawet po podaniu jednego piwa mimo iż opcja all inclusive nie zobowiązuje cie do tego .
Pobyt 13-20.04.2017r. Best Reisen - wszystkie informacje dot. wyjazdu należycie przygotowane i wyjazd również Rezydent Mahmud Ramadan - serdeczny i bardzo pomocny, byłam bardzo mile zaskoczona polecam
Spełnił moje oczekiwania, brak zastrzeżeń kolacja wielkanocna bardzo dobrze przygotowana, Personel ok.
Hotel położony w wielkim, wypielęgnowanym ogrodzie. Basen, kilka jacuzzi i wspaniała i kulturalna obsługa. Uwaga na kamienie przy wejściu do morza...
-wielki basen + jacuzzi - dobre jedzenie 6 restauracji tematycznych- część posiłków przygotowywana na oczach klientów - plaża- rafa koralowa- wymagane obuwie ochronne ( uwaga na nogi) - czystość, pokoje sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki - brak wymuszania napiwków
odpływ w łazience pod prysznicem nie do końca działał
Wszystko było super jedynie drinki były zbyt słodkie :D
same zalety i brak wad
Byliśmy od 9-16 lutego br. Pogoda świetna kilka dni 24-26 st, ostatnie dwa dni 21 stopni ale słońce robiło swoje po tygodniu wróciłam pięknie opalona. Posiłki bardzo urozmaicone zadowolą największych malkontentów, pokoje czyste, codziennie sprzątane. Obsługa hotelowa na najwyższym poziomie. Mnóstwo atrakcji zarówno w dzień na basenie jak i wieczorem. Grupa animatorów z tego hotelu działa rewelacyjnie. Są po prostu mistrzami :) Pozdrawiam wszystkich animatorów z ALBATROS PALACE a szczególnie Moumou (nie wiem czy dobrze piszę wymawia się Mumu). Moumou jest rewelacyjny! Klimatyzacja sprawna można sowie ustawić ulubioną temperaturę w pokoju. Jednym słowem szczerze polecam te hotel.
same zalety: czysto, świetna , profesjonalna obsługa hotelowa o najwyższym światowym standardzie, dużo atrakcji, pyszne urozmaicone posiłki...
jedyna wada to brak głębszego basenu do pływania z podgrzewaną wodą maks. 110 cm to za mało a Morze Czerwone w lutym ma maks. 22 stopni.
Świeże soki w opcji all inclusive. Pokoje w średnim standardzie ? łazienka ładna. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Ładne baseny. Można też korzystać z dużych zjeżdżalni w hotelu Albatros Beach.
Był to nasz 8. pobyt w Egipcie, od 22.09-06.10.2016r. Oprócz danych z ofert dodaję kilka rad. Należy zabrać buty na plażę, choć piaszczysta i dostępna jest obok w Albatros Beach, a piaskowa, płytka, dzika i bardzo ciepłe morze tuż za nim. W Albatros Beach jest aqua park, choć animatorka do dzieci jest na tyle znakomita, że prawdopodobnie nie będą tam chciały chodzić. Z pomostu pływającego w hotelu Albatros Palace można delektować się słońcem i widokami. Leżaków i parasoli wszędzie i zawsze pod dostatkiem. Pierwszy raz miałem okazję korzystać z leżakami z indywidualną przesłoną/baldachimem nad głowę. Dostaliśmy pokój zgodny z ofertą, standard, z widokiem na piękny i codziennie utrzymywany ogród. Pokoje z widokiem na basen płatne oficjalnie 10 ? na dzień lub tzw. jednorazowo 30 $. W pokojach codziennie uzupełniany kącik kawowy z dobrymi herbatami i kawą. Mini bar z wodą i napojami uzupełniany w zależności od potrzeb. Hotel obłożony w 50 % z czego połowa to Niemcy, którzy w rozmowach mówili, iż bardzo sobie cenią czystość i brak jakiegokolwiek robactwa. Poza tym ciągłe mycie korytarzy, alejek i czystość, czystość oraz drinki podawane w szkle, które po umyciu było zawsze odparzane, a także boy lub wózek roznoszący napoje i/lub drinki po całym basenie, dlatego faraona nie było. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych, w tym windy, pochylnie, asysta np. do pływania. Bardzo fajne animacje, które są dynamiczne, wesołe, kolorowe, angażujące publiczność z nagrodami np. do wygrania wino lub pobyt w SPA. Codziennie dobra muzyka na żywo i/lub disco. W hotelu jest 6 restauracji bufetowych. Nie jedliśmy w jednej lecz zawsze znajdowaliśmy w każdej coś dla siebie jak np. zupy, bardzo dobre sushi, sajgonki, pizza, grill, ryba, czy hamburgery. Poza tym 5 barów i 2 kawiarnie Cafe Macomba i Cafe Columbus z bardzo dobrą, różną kawą, choć świeżo mielona i parzona kawa jest podawana wszędzie. Przekąski i dobre piwo Stella. Internet Wi Fi na terenie całego hotelu. DLATEGO POLECAM!
Najlepszy z dotychczasowych pobytów
jak gdzie indziej opisane