Hotel przy plaży, zejście schodkami lub zjazd windą panoramiczną,
Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem
SOHO Square oferuje promenadę z fontannami i restauracjami
Rejsy łodziami ze szklanym dnem po Morzu Czerwonym
Byliśmy w okresie 13-27.10.2009r. pomimo gwarancji 2 pokoi (4 dorosłe osoby-rodzina) w hotelu otrzymaliśmy byngalow i b.dobrze. Warunki na odpoczynek idealne-piękne widoki, do Old-Market plażą ok.15 min. blisko do granicy z Izrealem. Bylismy na wycieczce w Jerozolimie i Betlejem-polecam warto zobaczyć. Czysto w pokoju, codziennie zmieniana pościel ręczniki.Jedzenie dla każdego coś dobrego.Nikt z nas nie dostał "zemsty Faraona".Obsługa barów rzeczywiście mało przyjemna, choć obsługują wedle poleceń.Nikt nie wmusza haraczu. Ogólnie polecam hotel, nawet dla rodzin z dziećmi. Co najważniejsze spokój, nawet Rosjanie i Niemcy zachowują się nader spokojnie i cicho. Hotel nie jest luksusowy, ale adekwatny do ceny - polecam na odpoczynek.
Hotel z przepięknym widokiem na morze, położony na klifie. Na plażę można zjechać windą, co jest atrakcją szczególnie dla dzieci. Przy plaży na niewielkich fragmentach rafy koralowej, podpływaja bajecznie kolorowe rybki. Mozna spotkać też ośmiornice. Wyżywienie urozmaicone, obsługa nie jest nachalna. Byliśmy w grudniu, pogoda słoneczna, morze cieplejsze niż nasz Bałtyk latem. Wrócilismy opaleni i zadowoleni. Polecam wycieczkę do Kairu, ale z biurem Aaba Sharm, wiarygodne, pilot i przewodnik ze znajomością języka polskiego. Dużo taniej niż u rezydentki.
Moim zdaniem hotel świetnie położony z ładną plażą, zjazd windą. Hotel nie jest przystosowany dla rodzin z dziećmi. Ogólnie polecam
Hotel ładnie położony, nieduży, czysty. Piękna plaża, na którą zjeżdża się windą, z lewej strony częściowo martwa rafa z mnóstwem kolorowych rybek. Na plaży bar, smaczna pizza i inne przekąski. Jedzenie dość dobre, duży wybór warzyw, na śniadanie kucharz smaży omlety i są pyszne naleśniki z czekoladą. Podczas pobytu nikt nie chorował. Pokoje średnie, nienajnowsze, ale czyste, codziennie sprzątane. Dwa baseny, przy obu są bary (ale prawie nie korzystaliśmy, woleliśmy plażę). Napoje w opcji all w porządku, codziennie donoszą wodę do pokoju. Jest siłownia, stół do pingponga, bilard (płatny), korty tenisowe, rzutki,aerobik na plaży i wiele innych atrakcji.Byliśmy z biurem Scan Holiday i jak najbardziej się sprawdzili.
Hehe, pan Paweł się tak zapieklił, że nie zauważył, że to panu Andrzejowi się nie podobało, a pan Tomasz chwalił ;-)))
Polecam hotel. Bylismy we wrzesniu 2009
Byłem w tamtym roku i byłem w tym roku minimalnie sie zmienił ten hotel. Jestem cały czas na bardzo duży + dla tego hotelu. Niestety tak jak pan Tomasz są ludzie którym się nic nie podoba i wszystko przeszkadza. Wk*****ją mnie takie osoby do****ł bym im takie cioty które nieumieją sobie w życiu poradzic. Obsługa baru jest bardzo miła i jeżeli jest niemiła to najwidoczniej pan był dla nich hamski i oni się tym samym odwdzięczyli. Takiemu człowiekowi jak Pan Tomasz nienależy ufac. Życze miłych wakacji i potem przyjemnego nażekania i 2 słowa odemnie nie jest pan pępkiem świata.
Zamiast pokoju w budynku hotelu (za co zapłaciliśmy)umieszczono nas w bungalowach bardzo obskurnych mimo włożenia w paszport po 10 $.Po interwencji w recepcji przeniesiono nas do trochę lepszego bungalowu ale ten rząd kwater był przeznaczony do remontu który już trwał.Po czterech dniach z powodu remontu przeniesiono nas znowu do innego bungalowu.Pod koniec pobytu remont dotarł znowu do naszego pokoju,ale na szczęście na nastęny dzień wyjeżdżaliśmy.Obsługa barów i bufetow niezbyt uprzejma (nie wszyscy) .Gdyby nie to pobyt w hotelu mógłby być dość przyjemny.Rezydent Jacek Sowa dorabia przy wymianie walut bardzo zaniżając kurs.Za 160 Euro wypłacił 182 $.Byliśmy na przełomie maj-czerwiec.
Potwierdzam wszystkie wcześniejsze pozytywne opinie. Chyba jeden z nielicznych hoteli w Sharm z bezpośrednim dostępem do morza (windą w dół na plażę) i pięknych raf koralowych. Jedzenie różnorodne, jest w czym wybierać i wybrzydzać ;-), mnóstwo dodatków typu owoce, słodycze, desery, jak również "kącik dietetyczny". Przemiła i pomocna obsługa, nienachalna i niewymuszająca napiwków. Pokoje może nieco ascetyczne (jeśli ktoś się przyzwyczaił do europejskich luksusów), ale nam bardzo odpowiadało - klima sprawna i b. wydajna, codziennie w lodówce świeża butelka wody 0,7 l, dla Polaków TV Polonia w telewizorze, czysta łazienka (choć momentami ciśnienie wody było słabsze). Do Old Market blisko - max 15 min spokojnym spacerkiem, choć generalnie poza hotelem inny świat - syf na ulicy i uderzający deficyt zieleni (dla kontrastu: na terenie hotelowym piękna trawa, palmy, krzaki, kwitnące drzewa, itd.). Stosunek ceny do jakości - po prostu rewelacyjny. W ofercie Last Minute kupiliśmy z żonką fantastyczne wczasy za wprost śmieszną cenę (ze wszystkimi opłatami ok. 1350 zł/os/1 tydz. - przełom maja i czerwca). Zdecydowanie polecamy!
Hotel położony malowniczo na klifie, blisko plaża, jedzienie dobre, miła obsługa, w sumie godny polecenia!
dużo zieleni przy hotelu, piękna panorama z tarasów, baseny czyste, obsługa miła nie narzuca się kobietom, plaża ok, żarełko pyszotka,w pokojach stare mebele,ale czyściutko, nowa klima w pokoju moim była, wstyd za zachowanie niektórych polaków-pijaków, rafa codzień niszczona przez nieświadomych turystów, blisko do old marketu, ze scan holiday z 14 dni jest faktycznie 12 dni - przyjazd późno w nocy, wyjazd bardzo rano bez śniadania, świetny rezydent
Właśnie wróciliśmy, hotel ten czasy swojej świetności ma już za sobą, jednak nie stanowiło to dla nas żadnego problemu. Choć obiekt oraz wyposażenie mają już parę lat to obsługa hotelowa BARDZO dba o czystość, są zdecydowanie mili i bardzo pomocni, Nasze pierwsze wrażenie było takie sobie szczególnie że znajomi byli za podobną cenę w zdecydowanie bardziej luksusowych hotelach równiez w Egipcie. Natomiast indywidualną sprawą są osobiste preferencje nam ten brak luksusu nie przeszkadzał. Kompleks nie jest duży więc wszędzie jest blisko:) Jeśli szuka sie spokoju, luzu, dobrego jedzenia, ładnej koralowej plaży to można wybrać się na ulop w to miejsce. Należy się nastawić jednak na własną inwencję jeśli chodzi o organizację czasu. Na miejscu niewiele się dzieje natomiast atrakcji fakultatywnych nie brakuje. All inclusive jest na prawdę "all inclusive" przez cały dzień sa dostępne bary albo restauracja główna, dostępne sa wszystkie przedstawione w ofercie alkohole i napoje bez żadnych ograniczeń:) Podsumowując: sam obiekt jest dla niewymagających za to bardzo czysty, jedzenie na 5+, obsługa również, plaża blisko piękna koralowa można tam smiało pojechać i spędzić spokojny urlop choć myślę że 2 tyg to za długo;)
Hotel rewelacyjnie położony - piękne widoki na morze i góry. Blisko do starej części Sharm i Oldmarketu. Obsługa skuteczna i życzliwa ( nieco gorsza w barach ). Z czystym sumieniem polecam ten hotel.
Hotel malowniczo położony,przepiękne widoki.Przemiła obsługa. Biuro Wezyr stanęło na wysokości zadania -wszystko było dopięte na ostatni guzik.Bez minuty spóźnienia. Szczególne pozdrowienia dla Naszej Rezydentki pani Dominiki:-) Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone- do tego trzeba dodać że przepięknie podane. Polecamy wszystkim ten hotel+ biuro podróży Wezyr Izabela i Mariusz Lewandowscy
Własnie wrociliśmy z wakacji cała rodzinką i zamieszkiwaliśmy w niniejszym hotelu i powiem jak za takie pieniadze to gra nie warta swieczki. Cztery gwiazdki moze i mial kiedys ten hotel ale napewno nie teraz. Meble nie sa pierwszej nowosci, łazenka tez bez rewelacji. Jezeli chodzi o wypoczynek z dziecmi to dwie zjezdzalni i kilka hustawek to za malo. Nie maja zadnego podgrzewanego basenu i to jest wielki minus. Ogolnie wrazenie slabe!!!
Byliśmy tam z żona w styczniu temperatura powietrza to 25 C Bardzo miła obsługa , pyszne jedzenie i zróżnicowane,Pojechał bym tam jeszcze raz !!!!
Bardzo fajny hotel wróciłem dzisiaj i jestem pod wrażeniem tego co obsługa tam robi bo od 7 do 24 przy napojach stało 2 kelnerów i codziennie ci sami. Nie było tak że źli byli ze zmęczenia ale się uśmiechali i można z nimi sie pośmiać. Są tam 4 bary - po 1 przy basenie(2 baseny) i przy plaży i jeden w miejscu gdzie odbywały się wszystkie animacje. Codziennie w pokojach obsługa sprzątała i jest bardzo czysto. Wyżywienie jest właściwie bez przerwy śniadania od 7 do 10, od 11 do 13 2śniadanie, od 13 do 16 pizza przy plaży, od 14 do 15:30 obiady, od 19 do 22 kolacja i dla tych co nie jesli do 24 to co było na kolacji wystawiają przed stołówke. Bardzo fajne położenie w zatoce z widokiem na góry i morze na klifie na plaże na dół można zjechać windą albo zejść schodami. Bardzo mili animatorzy i rozrywka praktycznie cały dzień. Bardzo blisko do miasta, można iść plażą lub podjechać taksówką za 2 dolary. Za tą cenę naprawde warto jechać tam polecam wszystkim!!!!!!!!!
Hotel nas milo zaskoczył. Na miejscu dowiedzieliśmy, że hotel zdobył już swoje **** gwiazdki co potwierdziło się później. Jedzenie było zróżnicowane i bardzo dobre, trochę zawiodły napoje alk ale soki nadrabiały :) Jak wszędzie należy uważać na zemstę faraona, ale żadnemu z naszych znajomych jak i nam nic się nie stało :) Plaza bajeczna i strasznie bliziutko, do miasta dojazd taksówka 20 minut a koszt to kilka dolarów. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni :), to były nasze najlepsze wakacje :)
Przyjemne miejsce, gdzie można dobrze wypocząć. Pokoje dosyć przestronne, ładnie umeblowane i funkcjonalne. Super sprawa to klimatyzacja, którą sterowaliśmy indywidualnie w pokoju. Bardzo się ucieszyłam, bo nie lubię tych centralnie sterowanych:) Baseny czyste, w miarę duże , nigdy nie było tak, żeby zabrakło nam miejsca. Leżaków i parasoli też nie brakowało. Hotel fajny dla młodych ludzi, którzy potrafią sami sobą się zająć:)
Plusem hotelu jest przemiła obsługa, nie jest to duży moloch i wszyscy bardziej się znają. Pokoje średnie, łazienka też nieprzyjemna. Hotelowy basen ładny i zadbany, kąpaliśmy się w nim codziennie i nic nam nie było, sporo miejsca do opalania. Jedzenie po kilku dniach nam się znudziło, codziennie były te same potrawy, po tygodniu wszystko straciło smak. Dla urozmaicenia pobytu wykupiliśmy kilka wycieczek fakultatywnych. Wakacje były udane :)