Ali Baba Palace

smiesza mnie opinie ludzi ktorzy wypowiadaja sie na temat tego hotelu negatywnie,zaloze sie ze pewnie pierwszy raz byliscie w kraju arabskim a tam jest poziom troszke inny niz w europie nie ma co porownywac hoteli egipskich z hotelami np francuskimi.ja bylem w egipcie juz 7 razy i zazwyczaj wybieram hotele dobre(katalogowo i cenowo) a alibaba jest jednym z lepszych w jakim bylem.naprawde hotel jest godny polecenia a basen jest the-best.wiec prosze nie piszcie ze jest zle jedzenie czy obsluga chce napiwki bo tak jest w kazdym egipskim hotelu nawet hiltonie czy mariocie,a alibaba jest na podobnym poziomie co te dwa hotele.

Super kompleks, polecam nawet bardzo wymagającym, przede wszystkim bardzo, bardzo czysto, ciągle sprzątają dzień i noc, na plaży nawet jednego peta nie widziałam, świetny basen, no i oczywiście rewelacyjne morze-ciepła, czyściutka woda i rafa przy brzegu, atrakcje dla dzieci, naprawdę nie można sie tam nudzić. Ci, którzy piszą o jakiś niedogodnościach to chyba są ogólnie niezadowoleni z życia. Polecam szczerze, sama wrócę tam za rok.

Dziś, wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu. I chcemy tam wrócić jak najszybciej. Hotel co prawda nie jest nowy, ale ogólne wrażenie bardzo dobre, zwlaszcza basen, ogród, obsługa, jedzenie też dobre oczywiscie jak na warunki arabskie. Jak na hotel 4* gorąco polecam. Przepiekne rafy.

Hotel położony w otoczeniu urzekającej zieleni, z ogromnym basenem i szeroką kamienistą plażą. Leżaki trzeba było rezerwować ok. 7-7.30. Pokoje przestronne, czyste, balkony duże. Jedzenie smaczne i w wystarczających ilościach ale duży minus za notoryczny brak sztućców oraz talerzy przy obiadach i kolacjach oraz oczekiwanie na napoje, które dostawało się z reguły przy deserze. Podobnie w lobby - szklaneczki na napoje znikały w takim tempie, że po dostaniu jednej dobrze było jej pilnować i chodzić z tą samą po kolejne napoje. Obsługa uśmiechnieta choć miało się czasem wrażenie, że boją się odezwać. Animacje dla dzieci prowadziła przesympatyczna Gruzinka, która swoją pozytywną energią zarażała i dorosłych. Ogólne wrażenie pozytywne.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu . Bardzo miła obsługa znająca pojedyńcze słowa po polsku , super dj w dyskotece (śpiewał polskie piosenki)jedynym słabym punktem to jakość posiłków , ale to rzecz gustu w sumie nikt nie głodował . Ogólne wrażenie bardzo dobre . Napewno tam wrócimy !!!

Nazwa  Ali Baba Palace
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Aquapark z Aqua Tower (6 zjeżdżalni dla dzieci), 6 dużych zjeżdżalni - Space Boat, Turbo Lance, Black Hole, Free Fall.

Udogodnienia dla dzieci: oddzielny brodzik, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw.

Rozrywka: urozmaicony międzynarodowy program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami.

Wyświetlono 770 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
kuba

Natalia

Pol

Nicka

karola

szczęśliwa

Pobyt - Kwiecień 2008

Mówiąc w skrócie: najpiękniejsze wakacje w moim życiu! Jedzenia full i bardzo dobre - nie rozumiem ludzi, którzy narzekają na monotonię; szczególnie podobało mi się stanowisko w głównej restauracji, gdzie jedzenie szykowano na moich oczach np. jajka sadzone z warzywami, różne rodzaje makaronów i mięs. Po tym można poznać nowo przybyłych turystów, że jedzą ciasta bo każdy kto jest dłużej niż 3 dni już ich nie rusza - potwornie słodkie ulepki tak samo zresztą jak soki z owoców kosztujące 4$ (polecam za to owoce z jogurtem - pycha, a szczególnie melony - oraz lody podawane zawsze do kolacji). Oprócz tego w pool barze od 12:30 do 16:00 serwowane są frytki i pizza, a między 16 a 17 w lobby barze podawane są ciastka; przez cały dzień (od ok. 8 rano do 1 w nocy) w pool barze i lobby barze ciepłe napoje typu kawa i zimne np. fanta, sprite (Uwaga - automat z napojami ciepłymi w pool barze kopie prądem :/ ), z jedzenia przy plaży nie korzystałam - w ogóle na plaży byłam raz, bo kamienie i gruby nieprzyjemny piasek i na dodatek pływające oślizgłe resztki rafy (co nie zmienia faktu, że wycieczka fakultatywna z nurkowaniem powierzchniowym na rafach była wręcz genialna - mnóstwo kolorowych ryb m.in. płaszczki, widoki wprost zapierające dech w piersiach). Jeśli chodzi o pokój to w recepcji za 20$ bakszyszu i ładny uśmiech miałyśmy super pokój z widokiem na basen, blisko do wszystkiego i przez większość dnia w cieniu (chociaż klimatyzacja działa bez zarzutu i chwilami trzeba było wręcz wyjść na balkon żeby się ogrzać; przez większość dnia w cieniu ok. 31'C, ale przyjemna bryza od morza chłodziła) - jak ktoś nie zapłacił za pokój to był lokowany tuż przy morzu lub w części ogrodowej, gdzie niby widok z okna fajny, ale do wszystkiego jest kawał drogi i pełno gigantycznych latających (!) mrówek (dlatego nie polecam pokoi na parterze). Jeśli chodzi o bakszysz to jest zwyczaj ze codzień zostawia się pokojowemu na poduszce 5 funtów egipskich (1 LE = ok. 50 gr) lub 1 dolar (1$= ok. 5,30 LE) - za trochę większy bakszysz ma się rzeczy extra, w stylu świeże kwiatki w wazoniku albo ręczniki poskręcane w łabędzie ;) z wycieczek fakultatywnych warto zwiedzić Hurghadę (5$ od osoby) - w programie akwarium, sklep wolnocłowy (bajecznie tanie perfumy), sklep z prawdziwym papirusem (najczęściej sprzedają fałszywy robiony z kukurydzy, który po pół roku się rozpada), sposób jego wytwarzania, zwiedzanie najstarszego meczetu i kościoła koptyjskiego oraz wizyta w centrum handlowym z cenami w $ (we wszystkich innych trzeba się strasznie targować abo są ceny, ale bez waluty np. 25 - dla Rosjanina będzie to 25 euro, dla innego turysty 25$, a dla Egipcjanina np. 2 razy po 25 LE; w trakcie targowania się jeśli sprzedawca twierdzi, że przez nas jego dzieci umrą z głodu to znak, że zaraz się zgodzi na nasza cenę), a co najważniejsze przewodnik mówiący po polsku i kierowca z prawdziwym prawem jazdy (egipskie prawo jazdy to po prostu droga pocztówka za jakieś 1000$ - zero testów i egzaminów po prostu płacisz i jeździsz, dlatego nie polecam podróży busami bo to walka o przeżycie przy prędkości ok. 150 km/h!). Z ważniejszych rzeczy to leżaki przy basenie najlepiej zajmować przed śniadaniem (od 7:30) po prostu kładąc na nim swój ręcznik; zemsta faraona niestety działa, ale wystarczy jakieś pół litra czystej na tydzień na 2-3 osoby i problem z głowy - trzeba jednak uważać i nawet zęby myć wodą mineralną, nigdy z kranu (gdyby jednak coś się działo to na prawdę warto iść do centrum medycznego tym bardziej, że znajduje się ono na terenie ali baby!); trzeba uważać m.in. na lotnisku, bo niektórzy Egipcjanie zabierają twój bagaż niosą go przez 10 metrów, a potem nie chcą oddać bez kilku funtów lub dolarów :/, najlepiej udawać głupiego i do znudzenia powtarzać "no money". Animacje super, szczególnie polecam kurs belly dance - tańca brzucha i aerobik w wodzie połączony z nauką tańców do kilku piosenek, tańczonych kilka razy dziennie przez wszystkich w hotelu :) świetne są również wieczorne pokazy o 21:00 - my mieliśmy np. tańczącego derwisza, ludowe tańce Nubijczyków i wybory mistera Ali baby ;) animacje w języku rosyjskim i angielskim, od 15 czerwca także po polsku - b. dużo Rosjan, ale w większości są sympatyczni. Uwaga: Egipcjanie poznają Polaków po tym że 95% z nich ciągle chodzi w sandałach, można udawać Rosjanina i chodzić ciągle w adidasach (bo po tym poznaje się Rosjan :P) i wtedy będziemy trochę lepiej traktowani, ale ceny mogą być wyższe (przy okazji polecam warkoczyki rasta na całej głowie za 50$). Podsumowując ja niestety przyjechałam tylko na tydzień, wróciłam wczoraj, ale już teraz jestem pewna, że wrócę tam za rok i to na 2 tygodnie, do tego samego hotelu i z tego samego biura (Sun).

Dorotka

Pobyt - Kwiecień 2008

Byliśmy tam od 1-7 czerwca, wróciliśmy zadowoleni, aczkolwiek nie zachwyceni.
Plaża super kamienista, tylko na małym odcinku dalej lekko żwirowa i piaszczysta przy Alladinie. Niewątpliwym atutem jest możliwość korzystania z całego kompleksu, w tym baseny restauracje i plaża, dzięki czemu pobyt jest atrakcyjniejszy. Roślinność piękna. Położenie pokoi daje możliwość spokoju, praktycznie raz czy dwa mijaliśmy ludzi na korytarzach w drodze do pokoju. Minusem jest fakt, że jest dość daleko ale od czego mamy nogi :-) Bynajmniej trochę ruchu. Wieczorne animacje bardzo fajne, do zabawy włączane są również dzieci. Co do jedzenia - nie mam zastrzeżeń, każdy może znaleźć coś dla siebie, niemniej jako fanka dobrej kuchni zachwycona nie jestem. Podzielam również opinię, którą przeczytałam na tym forum, że "widać, że czasy największej świetności hotel ma już za sobą", szczególnie widać to po łazience, w której nie czułam się zbyt komfortowo. Pokój duży, klima działała, lodówka pełna pitnej wody, obsługa nieuciążliwa, raczej obojętna - ani za mili, ani niemili.
Co tu jeszcze... Basen jest super. Do tego świetne stołki w wodzie, na których można usiąść i nie wychodząc z basenu podjeść lub popić. Miejsce na leżakach przy basenie i na plaży można było znaleźć przez cały dzień, najlepsze oczywiście trzeba było rezerwować z rana, tłoku się nie czuło, ani na plaży, ani w wodzie. Dodam jeszcze jedna rzecz na temat basenu - duuuużo chloru bądź innej chemii, dzięki czemu woda super czyściutka, ale po dłuższym pobycie w wodzie skóra aż się marszczyła (u mnie na rekach); nie mogłam usiedzieć w basenie dłużej niż godzinę, a szkoda, bo było tak super, że pół dnia bym tam się pluskała. Wiem, że moja wypowiedź jest dość chaotyczna ale pisze to "na żywca".
Bliskość centrum Sakkala, tanie taksówki ok 8 zł w jedną stronę, do tego kilkaset metrów do mniejszego centrum sklepowego.
Pan rezydent taki sobie, że tak powiem. Aaa jeszcze jedno; mieliśmy potrzebę udania się do lekarza z dzieckiem - wizyta załatwiona była w 20 minut - podjechał po nas samochód, a po wizycie u anglojęzycznego lekarza odwieziono nas do hotelu. Lek, który nam dał - super - dziecko zdrowe w 3 dni. Ogólnie polecam, ale wiem, że gdybym miała udać się raz jeszcze do Hurghady wypróbowałabym inny hotel; nie zakochałam się w tym :-) Ale i tak POLECAM.

agnieszka

Super, goraco polecam...

xxl

Pobyt - Kwiecień 2008

Pokoje widac ze swoje juz przeszly...po lazienkach to widac jeszcze bardziej - ale sa obszerne i czyste. Basen duzy...osobiscie brakowalo mi glebokiego basenu...tu max to jakies 170cm. lobby - jak ktos to gdzies trafnie nazwal \"lotnisko\" - gigantyczne, przez co zatraca klimat - mi sie raczej nie podobalo. posilki: monotonia jak to w egipcie...przewaznie smaczne...czasami nie do zjedzenia ( sporadycznie) tu uwagi - talerze wygladaja jakby niedomyte...o kolejny komplet sztućców doprosic sie nie sposob...a czas oczekiwania na napoje pozwala zjesc spokojnie 2 dania i deser -> moze czlowiek sie wtedy doczeka na cos do picia - generalnie moim zdaniem restauracja jest na duzy \"minus\". animacje-caly czas cos sie tam dzialo...ale o jakosci sie nie wypowiadam bo sie \"animowalem\" w swoim zakresie morze i plaza ladna...jest co robic...zjesc...wypic i gdzie odpoczac generalnie nie jest zle...ale drugi raz tam nie pojade na 100% piekne ogrody...ladna plaza (mysle o wszystkich 3)...duzy basen...znosne pokoje...bezsensowne lobby...niezbyt dobra kuchnia i tragiczna obsluga

klaudia

Pobyt - Kwiecień 2008

Wróciliśmy na początku lipca z Ali Baby i niestety nie jesteśmy zachwyceni jak to niektórzy opisują. Nie jestem osobą o specjalnych wymaganiach, ale brudu nie znoszę, pojechałam z dwójką dzieci. Najbardziej obrzydzało mnie mycie szklanek, zbierali je i wrzucali do dużego kotła z wodą, zamieszali i wyjmowali na tacę. To było okropne. Nie mogłam kupić kubków jednorazowych, więc polecam zabrać ze sobą. Dziwię się, że nikt o tym nie wspomniał. Byłam bardzo zaskoczona, że basen jest zamykany o godzinie 18. Zawsze gdziekolwiek wyjeżdżaliśmy nie było tego. Obsługa zaczynała nawet o 17 składać leżaki. Jedzenie było słabe i nieurozmaicone. Mięsa na obiad tak twarde, że ja miałam problem z pogryzieniem, nie mówiąc o dzieciach. W zasadzie jadłam cały czas omlety i ryż, a dziaci bułeczki z miodem lub dżemem. Plaża w Jasminie fajna, ale z dziećmi za daleko w ten upał, więc chodziliśmy na plażę w Ali Babie, nie jest tak źle, kamienie są, ale tylko przy brzegu dalej już piasek. Trzeba zabrać buty do wody i będzie ok. Z reguły gdy byliśmy na plaży to jedliśmy w barze przy plaży, całkiem przyjemnie. Polecam krewetki przygotowywane na poczekaniu, 36 dolarów za kilogram, zamawiasz i za pół godziny masz. Można sobie raz pozwolić. Jeżeli chcecie kupić np. perfumy to polecam sklep wolnocłowy na lotnisku w Hurghadzie, taniej niż na Okęciu, ale tam można robić zakupy tylko 48 godz. po przyjeździe. My byliśmy na wycieczce po Hurghadzie i tam z przewodnikiem zajechaliśmy. Trzeba mieć paszport przy tych zakupach. Natomoast jeżeli chcecie kupić jakieś pamiątki to najtaniej było na lotnisku w Hurghadzie przed powrotem. Dużo butików ze wszystkim co było w mieście, ale taniej. Potwierdziły się również moje obawy co do obecności Rosjan. Czują się w tym hotelu jak u siebie więc byli głośni i wszędzie ich pełno. Miałam ich kultury po wyżej uszu. Raczej będę unikała ich obecności na przyszłość. Jeżeli chodzi o plusy to jest ich kilka. Gdy zajechaliśmy do hotelu wieczorem dostaliśmy zakwaterowanie na samym końcu hotelu-plus, bo do plaży blisko, ale do hotelu bardzo daleko, więc na drugi dzień poszłam do recepcji i uprosiłam o lepszy pokój argumentując, że mam małe dzieci i dostałam pokój w najlepszym miejscu blisko hotelu i basenu. Przy pobycie dwutygodniowym to jest istotne. Odradzam zaraz po przyjeździe płacić za lepszy pokój, wszyscy no może prawie wszyscy dawali w recepcji bakszysz za lepszy pokój, a oni i tak dawali jak leciało. Najpierw zobaczcie co dostaniecie, a potem ewentualnie proście o zamianę z dolarami w ręku. Pokoje faktycznie dobrze sprzątane, codziennie zostawialiśmy dolara. No i toalety przy recepcji cały czas sprzątane, co było miłym zaskoczeniem po doświadczeniach z poprzednich lat. Animacje dla dzieci słabe. W zasadzie była dyskoteka dla dzieci od 19 do 20 prowadziła ją przesympatyczna Gruzinka. Ale to za mało. Ogólnie liczyłam na więcej w tym hotelu i za takie pieniądze. Jeżeli macie jakieś pytania piszcie.

Andrzej

Pobyt - Marzec 2008

Jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni. Przede wszystkim dlatego, że mimo iż holel jest na uboczu poza HRG to można przemieszczać się po sąsiednich hotelach Jasmine i Alladin. Wszędzie ALL działa. Ogromny basen, mnóstwo restauracji, sporo sklepików (w Jasmine ceny FIX i podobne do marketowych, a w HRG - sklep nazywa się STOP).

Kasiula

Pobyt - Marzec 2008

Spędziliśmy tam 2 cudowne tygodnie :) Wspaniała obsługa p okój mieliśmy obok basenu, lobby, wszędzie blisko. Dzięki smacznym drinkom i unikaniu na początku surowizn i lodów, uniknęliśmy "zemsty faraona". Nurkowanie załatwiliśmy w Black Shark na plaży (dużo taniej niż u rezydentki, a tak samo bezpieczne), polecamy cudowne rafy :) Wycieczka do Kairu męcząca, ale warto jechać i zobaczyć jak bardzo biednie żyją tam ludzie... Oczywiście trzeba zobaczyć piramidy :) i uważać na wielbłądziaży (aby zejść z wielbłąda żądają dodatkowych dolców). Wracając do hotelu; to jedzenie urozmaicone, pyszne ciasta (polecam, rewelacja dla łasuchów). Basen wspaniały, plaża lepsza w Jasmine, dyskoteka w Alladin... Animacje, aerobik w wodzie i wiele innych zabaw przeważnie po rosyjsku, ale z wielkim humorem! Podczas naszych wakacji było dużo Polaków, więc animatorzy i obsługa w dużym stopniu kierowali się tym, co nam się podobało :) Gorąco polecam wczasy w Ali Babie!

jarecki

Pobyt - Marzec 2008

Hotel mocno przereklamowany i zdecydowanie za drogi, poza tym to ogromny moloch. Z recepcji do morza, albo do plaży Jasmin jest z kilometr. Obsługa w barach ma $$ w oczach, jedzenie fatalne, naprawdę ciężko coś wybrać, słaba jakość, marny wybór, generalnie przerost formy nad treścią. Z przekąsek tylko frytki i pizza zjadliwa, pozostałe (hot dogi, hamburgey, szumnie tak nazywane, a w rzeczywistosci nie mające nic z tym wspólnego okropne). Pokoje w miarę czyste, jeśli daje się napiwki sprzątaczowi, ale już mocno zniszczone, po prostu przydałaby im się renowacja. Żeby nie było, że jestem malkontnet, piękny ogród (choć nad ranem nieco śmierdzi bo podlewany jest szamem), naprawdę ze świecą szukać drugiego takiego w hotelu w E. Super fajne baseny, ładna plaza w Jasmine i to tyle plusów. Hotel mocno rozrywkowy, a właściwie rozrywka (dyskoteki) w sąsiednim Alladynie. Podsumowujac jak trafi się jakaś super okazja to można tam jechać, w przeciwnym razie lepiej wybrać coś innego.

filka

Pobyt - Marzec 2008

Hotel bardzo przyjemny, piękna roślinność, fajne plaże i super basen. Jedzenie byłoby dobre gdyby mięsko i ziemniaki były bardziej dogotowane. Pyszne ciasta. Nie wiem czego oczekują osoby piszące, że jest mało urozmaicone. Zawsze można było wybrać coś innego. Do czego można się doczepić to jedynie obsługa, w recepcji udają, że Cię nie widzą albo podają sprzeczne dane np. byliśmy po 8 by wziąć zaproszenie na obiad w Alladinie to powiedzieli, że trzeba przed 8, poszliśmy o 7:45 to powiedzieli, że mamy przyjść po 8... Raz nieprzygotowano nam prowiantu na wycieczkę i obudzono dzień wcześniej... Na jadalni często napoje przynosili bardzo późno albo brakowało herbaty itp. Animacje raz lepsze raz gorsze. Gorsze głównie te dla Rosjan, których jest tam faktycznie mnóstwo. Pomijając obsługę było fajnie. Byliśmy z Sun.

joanka

Pobyt - Marzec 2008

Maj-czerwiec 2008. Atrakcje-aquapark w hotelu naprzeciwko, pokoje ok, w zależności gdzie się dostało (można wymienić w recepcji dając napiwek-dostałam na I piętrze zaraz przy restauracji i basenie), posiłki-każdy znajdzie coś dla siebie (chyba, że lubi tylko polską kuchnię), obsługa-taki mają zawód (na wszystko namawiają-płatne koktajle i soki z owoców), animacje o 20.00-takie sobie, ale w Aladynie w amfiteatrze są o 21.45-duuużo lepsze! Plaża-kamienista, za to basen rekompensuje wszystko. Przy pierwszym molo można z maską oglądać rybki, rafy obumarłe, ale rybki są. Minus dla obsługi w restauracji za to, że wpuszczają ludzi w strojach kąpielowych, którzy niestety moczą krzesła. Ogólnie polecam, dla tych którzy chcą większego komfortu polecam hotel Shams Safaga w Safaga!

Pobyt - Marzec 2008

Właśnie wróciliśmy z Ali Baby. Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Niska zabudowa, różnorodna roślinność, rozległy teren, bliskość morza, ogromny basen. Pokoje trochę trącą myszką, czasy świetności mają niewątpliwie za sobą, a łazienki też pozostawiają sporo do życzenia(przynajmniej w klasyfikacji 4,5*), ale za to duży taras częściowo rekompensuje to wrażenie. Przyjemnie można spędzić czas, chowając się przed upałami, w ogromnym klimatyzowanym holu(polecam przepyszną kawę). Zupełnie rozczarowały nas animacje prowadzone głównie przez Rosjan dla Rosjan - zupełnie abstrakcyjne, na żenująco niskim poziomie. W restauracjach jedzenie bardzo monotonne, w barach przy basenie i plaży dodatkowo frytki i pizza. Jaszczurki biegające po chodnikach stanowią niewątpliwą atrakcję dla dzieci. Przy plaży należącej do Ali Baby niewielka rafa, plaża niestety dość kamienista, ale w okolicy Jasmina całkiem sympatyczna. Wieczorami można pospacerować alejkami pomiędzy hotelami. Ani razu podczas pobytu nie czuliśmy smrodu szamba, o którym pisały na forum osoby przebywające wcześniej w hotelu. A roślinność wokół hotelu rzeczywiście jest imponująca. Przed hotelem można pograć w mini golfa, w budynku głównym znajduje się plac zabaw dla dzieci.

Sławek

Pobyt - Marzec 2008

Hotel ma wielką a właściwie największa zaletę taką,że leży b. blisko morza, ma do dyspozycji trzy plaże w tym jedną, najpiękniejszą, rzadko spotykaną w tym kraju - piaszczystą.Hotel polecam przede wszystkim dla rodzin z małymi dziećmi oraz dla osób jadących po raz pierwszy do Egiptu.Korzystałem z biura Sun@Fun i mimo wcześniejszych obaw po lekturze niektórych opinii internetowych, wszystko przebiegło w jak najlepszym porządku,planowo i sprawnie.

kmist

Pobyt - Marzec 2008

Hotel ten jest godny polecenia. w pobliżu są hotele Alladyn i Jasmin, na terenie których mieszkańcy Ali baby mają pełne uprawnienia. Na terenie tych 3 hoteli są 4 baseny, morze bliziutko wraz z piękną, choć kamienistą plażą, na której nie brak lezaków i innych atrakcji. Na plaży jest bar, można zjeść ciepły posiłek oraz dostać wszelkie napoje. Do hotelu należy się wybierać tylko i wyłącznie w wersji all inclusive. Wycieczki fakultatywne: Kair 1 dzień cholernie męczący. Nurkowanie na rafie - super sprawa, nawet dla nieumiejących pływać. Polecam polskie centrum nurkowe halabanaha.com. ogólnie pobyt w Ali babie można wspominać bardzo sympatycznie.

Justyna

Pobyt - Luty 2008

Nie mam zadznych uwag. Byłam tam i bardzo się mi podobało. Naprawde chcialabym tam wrocic, szkoda ze tylko na tydzien. A po za tym poznalam bardzo miłego kelnera ktory robil mi przepuszne mieszanki z koli i ttonika. Mam dopiero 13 lat i bardzo sie mi podobalo. Polecam wszystkim!!!

decha

Pobyt - Grudzień 2008

Hotel kiedyś może był fajny, ale teraz jak dla nas, co najwyzej średni. Hotel dla szukających rozrywki i poszukujących wrażeń. Dużo Rosjanek chętnych do zabawy. Tragiczne jedzenie i obsługa w restauracjach oraz lobby. Tak słabego jedzenia, w tak małym wyborze w Egipcie nie spotkałem. Rano na śniadaniu 09.30 nie było co jeść, bo wszystkie bemary puste. Wszędzie kolejki: do baru, po kawę, ciągły brak szkalnek albo sztućców. Kelnerzy zapominali o zamówieniach (30 minut oczekiwania na hot - doga na plaży). Chamska wręcz obsługa w recepcji.
Piękny ogród i dużo barów w całym kompleksie. Dużo rozrywek i animacji
Biorąc pod uwagę cały kompleks ocena znacznie wzrasta. Poprostu Ali Baba jest według mnie najsłabszym hotelem w kompleksie. W Jasminie jedzonko i obsługa super, mimo, że hotel ma 3 *. Ale kłopotliwa jest konieczność zapisywania się rano w recepcji Ali Baby na kolację do Jasmina. Można to zrobić tylko w godz.8 - 8.30! Czułem się jak na kolonii.
Ogólnie kompleks dla bardzo rozrywkowych.

Ali Baba Palace