All Senses Nautica Blue Exclusive Resort & Spa (ex Aegean Breeze)

Po raz drugi nie pojechałabym tam. Aby się nie zanudzić, kupowaliśmy dużo wycieczek i sami je sobie organizowaliśmy. Gdyby nie to, pobyt nie zaliczałby się do udanych

Hotel nastawiony głównie na Francuzów. Poza tym Anglicy i trochę Rosjan. Jedzenia bardzo dużo, urozmaicone, zdecydowanie NIE dla odchudzających się. Zejścia do morze właściwie brak, trzeba mieć obuwie ochronne. Hotel położony na uboczu, Do przystanku autobusowego ok .1 km zdecydowanie polecam osobom chcącym odpocząć.

Z plusów to bardzo fajne animacje, dzieci cały czas były zaangażowane w rożne zajęcia, mielismy duże ładne pokoje, z widokami różnie, my trafiliśmy na ogród, ale było bardzo przyjemnie nie narzekaliśmy. Pierwszy raz chyba nie mieliśmy problemów z jedzeniem, było ciepłe, smaczne, i był duży wybór. Jedyny minus to żwirek na plaży.

Właśnie wróciłam z siedmiodniowego pobytu Rodos.( 2- 9 czerwca 2012 r.) Mieszkałam w jednym z budynków w hotelu Nautica Blue Resort.Pokoje są ładne: duże z wydzielonym WC, prysznicem oraz wanną ( nowiutką i czyściutką). Pokój codziennie sprzątany, ręczniki codziennie wymieniane. Jest jedna restauracja, w ktorej je się główne posiłki. Jedzenie smaczne i nie brakuje go, podane czysto. Miła obsługa. Drugie śniadania, podwieczorki też na poziomie. Pogoda wyśmienita - słońce i wiatr nadmorski, przynoszący chłód. Leżaki i parasole są w liczone w koszt nad morzem i nad basenem. Nie trzeba było wczesniej rezerwować, bo dla wszystkich wystarczyło. Wielkim minusem hotelu jest jednak to, że nie ma plaży nie ma w ogóle plazy - leżaki sa ustawione na trawie), woda w morzu śmierdząca. Jeśli ktoś liczył na spacery brzegiem morza, to niestety, nie ma o czym marzyć. Poza tym drugim minusem jest to, że nie ma gdzie wyjść, bo wokół hotelu pustkowie, więc nie ma co robić wieczorami. Dojazd do napbliższego miasta - Rodos - nie jest zorganizowany. Jednak przez tydzień dało się wytrzymać. Wyjazd organizowało biuro Sky Club.

Bardzo mile wspominamy pobyt w Nautice. Przede wszystkim plaża jest na miejscu, szeroka czysta, ale przydadzą się buty do morza. Z tego co naliczałam 4 bary, duży wybór drinków. Fajna dyskoteka hotelowa, w której bawiliśmy się codziennie. Niedaleko do centrum, ogólnie hotel miły dla oka i dobrze się w nim wypoczywa.

Nazwa  All Senses Nautica Blue Exclusive Resort & Spa (ex Aegean Breeze)
Miejsce  Grecja / Rodos / Fanes
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, golf, bez paszportu

Bezpośrednio przy żwirowo-kamienistej plaży (zalecane obuwie dla dzieci)

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

Wyświetlono 88 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
aga

Pobyt - Czerwiec 2013

Zalety

Duży ładny pokój, baseny

Wady

strasznie nudno... Nie dla młodych osób, szukających rozrywki. Brzydka czarna plaża, woda mętna. Alkohole tragiczne, jakichś lepszych jakościowo soków też nie było.

Błażej

Kleo

Pobyt - Luty 2012

Marlena

Pobyt - Styczeń 2012

Hotel bardzo przyjazny dla dzieci. Byłam tam z moimi wnukami i wybór był udany. Budynki hotelowe leżą na terenie ogrodu więc dzieci mają się gdzie bawić, oprócz tego dobrze wyposażony mini klub, 3 brodziki i największy plus- plaża zaraz przy hotelu. Podczas posiłków też nie było problemów, bo jedzenie jest różnorodne i każdego dnia można coś wybrać. W barach nie ma kolejek, bo jest ich kilka, z tego co pamiętam chyba 4. Obsługa hotelu była bardzo uczynna, i widać że na poziomie.

Pobyt - Czerwiec 2011

Hotel naprawdę wart swojej ceny!! Bardzo nowoczesny, oddany do użytku jakieś dwa lata temu, zaprojektowany i urządzony w europejskim stylu. Troszkę brakowało mi greckiej atmosfery. Pokoje bardzo przytulne, przestronne. Pod względem infrastruktury hotel spełnił nasze oczekiwania w 100%. Opcja all adekwatna, duży wybór jedzenia, przekąski codziennie takie same, ale smaczne nie było opcji zgłodnieć przed posiłkami:) Drinki robione z alkoholu, a nie tak jak to się często zdarza w hotelach niższej klasy, z proszku. Ogólnie sympatyczna atmosfera, sporo Anglików w hotelu. Na obecne czasy w Grecji ten hotel prezentuje się naprawdę dobrze!

All Senses Nautica Blue Exclusive Resort & Spa (ex Aegean Breeze)