Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Hotel położony w pobliżu Puerto de Santiago - w miejscu, które według mieszkańców wyspy słynie z najlepszej pogody na Teneryfie.
Oryginalny kompleks wielopoziomowych basenów połączonych kaskadami.
Dla dzieci: brodzik, plac zabaw, animacje, miniklub (4-12 lat).
Niesamowity widok na La Gomerę i lazur oceanu.
Bardzo dobry. Jest naprawdę wszystko co potrzeba.
Trzy fajne baseny. Dobre jedzonko,miła obsługa.
Cieniutenkie ściany, tu coś odpada tam coś nie działa. Ale nie są to poważne sprawy.
Poprawny hotel, ale praktycznie bez animacji dla dzieci - to co jest to jakiś hałaśliwy koszmar.
Słaby hotel nawet jak na hiszpańskie standardy, które znacząco odbiegają od np. tureckich. 4* i sieć Barcelo to kpina. Bywałem na kanarach w dużo lepszych i tańszych hotelach 3*. Z wierzchu tylko trochę odmalowany. Stare, zniszczone, niefunkcjonalne pokoje. Dostawka, to zdezelowana, zapadająca się, rozkładana sofa z wystającymi sprężynami. Okropna obsługa na stołówce nastawiona na minimum. Ciągłe kolejki, nieprzygotowane stoły, braki kubków, sztućców iitd. a czasami nawet niektórych pozycji z jedzenia. Przez całe 2 tygodnie nieudolnie remontowano teren wokół głównego basenu. Hotel nie jest warty swojej ceny. Cena nieadekwatna do standardu. Hotel dla niewymagających, jako baza wypadowa do zwiedzania pięknej wyspy.
Dobra lokalizacja
Niski standard, stare zniszczone, niefunkcjonalne pokoje, słaba obsługa,
Na plus: Kilka basenów, strefa dla dzieci, super animacje zarówno dla dzieci jak i dorosłych, pyszne jedzenie. Fajna lokalizacja hotelu do wypadów zarówno na północ jak i południe Na minus : Dwa dni przed wyjazdem pojawiły się w apartamencie karaluchy. Apartament na parterze. Stara klimatyzacja. Nie uzywaliśmy bo nie trzeba było ale nie zachęcała by ją użyć. Pokoje lata świetności maja juz za sobą.
Kilka basenów, strefa dla dzieci, super animacje zarówno dla dzieci jak i dorosłych, pyszne jedzenie. Fajna lokalizacja hotelu do wypadów zarówno na północ jak i południe.
Hotel ok. Kupiliśmy tanio. Za taką kasę może być ale nie za większą kwotę. Pokoje okropne. Reszta hotelu w miarę. Nie jest to luksus. Plus za baseny i animacje dla dzieci. Baseny i teren wokół sprzatany codziennie. Jedzenie smaczne.
Baseny
Okropne pokoje
Hotel jest czysty i estetyczny i robi miłe wrażenie. W nocy jest pięknie oświetlony tak jak i baseny. Są 3 różne baseny więc nie można się nudzić w wodzie. Przy każdym jest wiele leżaków oraz parasoli. Przy środkowym basenie jest bar. Jeden z basenów ma podgrzewaną wodę. Cały kompleks hotelowy jest duży i przestrzenny, z każdego prawie miejsca widać nostalgiczne klify Los Gigantes. Obsługa hotelowa jest na najwyższym poziomie a animacje są dostosowane do dzieci oraz dorosłych (uwaga - cisza nocna zaczyna się o 23). Świetna lokalizacja, ponieważ w pobliżu przepięknej czarnej plaży Playa de La Arena oraz marketu Dino, restauracji oraz innych sklepików. Urozmaicone i smaczne posiłki. Świetne miejsce na wypoczynek i relaks.
czysty i estetyczny, świetna lokalizacja, spokojne miejsce, przyjazna atmosfera, sympatyczna obsługa, piękny widok na Los Gigantes, aż 3 baseny w tym 1 podgrzewany, bar na powietrzu, świetne animacje dla dzieci oraz dla dorosłych, w pobliżu przepięknej czarnej plaży Playa de La Arena
W Hotelu spędziliśmy tydzień naszych wakacji pod koniec sierpnia w 2017 roku . Pobyt oceniamy na bardzo dobry z apartamentu mieliśmy widok na Ocean , sprzątanie co dzienne , dla naszej trójki mieliśmy do dyspozycji 2 pokoje z aneksem kuchennym ( gdzie nie był używany przez nas- czasami z lodówki korzystaliśmy ) i łazienką . Wyżywienie bez zarzutu , baseny w porządku . Polecamy
przepiękny widok na ocean , czyste pokoje , do plaży nie daleko ,
Pokoje brzydkie i brudne. Hotel nie zasługuje na cztery gwiazdki. Jedzenie dość dobre ale zbyt mała stołówka. Kolejki a obsługa nie nadąża że sprzątaniem. Animacje dobre ale bardzo głośne, męczące i długie, do godz. 23, więc nie można odpocząć szczególnie wieczorami. Zbyt duży hotel i za dużo gości jak na taka powierzchnię całego kompleksu. Podejście manadzera hotelu w stylu: jak coś nie odpowiada, to mamy to w nosie, inni goście i tak przyjadą. Sama Teneryfa jest wspaniała ale hotel oceniam bardzo słabo.
Położenie w małej miejscowości. Blisko plaża.
Pokoje i czystość oceniam bardzo słabo. Głośno i tłok.
Nie polecam tego hotelu !!! Kradzieże nie ustały z tego co mi wiadomo ludzie cały czas są okradani
Położenie dobra kichnia
Pokojowki okradają pokoje z zeczy osobistych i kosmetyków . Niestety w pokojach bród zostałam okradziona dzień przed wylotem dyrektor hotelu kazał zakupić skradzione rzeczy i wysłać rachunki zwrócono mi 150zl niestety pozostałej kwoty nie otrzymałam na dyrekcji nie robią kradzieże żadnego wrażenia
Hotel nie zasługuje na 4 * i nie spełnia standardu do jakiego przyzwyczaiło nas Barcelo, lata świetności ma już za sobą, 1 basen po remoncie, 2 zdecydowanie do odnowienia, stołówka, bo restauracją raczej nie da jej się nazwać, zatłoczona, brudne i niekiedy rozpadające się krzesła i stoły, niedomyte sztućce, jedzenie bez smaku, niedoprawione. Brak wystarczającej ilości leżaków i parasoli, goście rezerwują leżaki ręcznikami od samego rana, chociaż teoretycznie jest zakaz, ale nikt go nie egzekwuje. Więc jeśli ktoś na urlopie lubi rano wstawać, będzie zadowolony. Do tego niekończący się remont, po wyremontowaniu jednej części zaczyna się remont kolejnej, więc trzeba liczyć na szczęście, że nie dostanie się pokoju naprzeciw remontowanej akurat ulicy, basenu, placu zabaw lub czegoś jeszcze. Obsługa generalnie nie przejmuje się zbytnio gośćmi, ma ich w nadmiarze, więc prezentuje podejście typu \"nie podoba się, szkoda, ale i tak przyjadą następni, więc nie ma problemu.\" Generalnie omijać szerokim łukiem, jakość nieadekwatna do ceny.
położenie
obsługa, organizacja, brudne baseny, syf na stołówce, brak leżaków
Hotel znajduje się daleko od plaży. Nie wyróżnia się szczególnie od innych hoteli poza tym, że jedzenie jest trochę lepsze. Nie warto wieżyć za bardzo w plan animacji.
dobre lody, fajni animatorzy, dużo kotów, 3 baseny
daleko od plaży, plan animacji nie zgadzał się z tym co było naprawdę
Odradzam. Szok, że hotel należy do sieci Barcelo. Odradzam. W pokoju robale i mrówki. Pokoje duże ok, ale brudna zagrzybiala nieoczyszczona klimatyzacja, jedzenie dobre, ale syf na stołówce,niedomyte rzeczy, serowa sprzątający marny, lepiącą się podłoga, stara łazienka w pokoju, brak miejsca na postawienie kosmetyków. Strach pomyśleć jak tu 2 gwiazdki wyglądają skoro to są 4... Za co? W dwóch basenach odpada tynk. Hotel do remontu. Zamek nam nie działa. Eh...
Jedzenie i wyremontowany basen
Położenie, syf brud i stołówka.
Odradzam. Systematycznie latamy na wyspy i na tym wyjeździe zderzyliśmy się ze ścianą brudu i niekompetencji ze strony Itaki jak hotelu. 1. Itaka zawyża w ofercie standard hoteli (nie pierwszy raz z tym się spotkaliśmy) 2. W biurze podróży powinni wiedzieć jaka jest sytuacja w hotelu w a tu opowieść o pięknym hotelu zaś na miejscu już przed wejściem zapach w pełni wulkaniczny a i odgłosy jak przy erupcji - generalny remont drogi wraz z wylewaniem asfaltu. 3. Pokoje-farba spadała płatami, łazienki stare i zniszczone (kilkukrotnie wzywaliśmy fachowca do naprawy różnego rodzaju sprzętu). Należy też pilnować dni w których wymieniają ręczniki i sprzątają żeby nie przegapić. 4. Hotel-jeśli roboty drogowe ucichły to mieliśmy dookoła remonty pokoi, korytarzy, itp... na pamiątkę nagraliśmy sobie parę filmów z ekipami budowlanymi w tle. 5. Basen w grudniu-mi zimna woda nie przeszkadza ale to była przesada. Według biura podgrzewana a tak naprawdę w recepcji oficjalnie twierdzą, że nie. Jedyny cieplejszy zbiornik to płatne jacuzzi - ale i tu niespodzianka. Chcieliśmy nabyć żetony a okazało się że wszystkie są wykorzystane i może \"kiedyś ktoś pójdzie i wybierze\". 6. Obsługa nastawiona na pilnowanie gości niż pomoc im. Wszystko o co prosisz... musisz poprosić raz jeszcze. Natomiast jeśli przykładowo po śniadaniu chcieliśmy wyjść na zewnątrz (z restauracji) z kawą i wypić na świeżym ją powietrzu od razu pojawiał się ktoś z obsługi z plastikowym kubkiem (do zimnych napoi) i wymownie sugerował przelanie napoju. Ale bez histerii - w tym i każdym innym przypadku uparty człowiek sobie poradzi. 7. Jedzenie - standardowy brak naczyń i sztućców a jedzenie \"hotelowe\"-głodni nie chodziliśmy ale szału nie ma. Natomiast jeśli chodzi o alkohol to nie ma problemu rozwodnionych drinków bo nie ma drinków. Wystawione butle i zrób sobie sam - jeśli ktoś tego szuka - dla nas to nie jest atrakcja. Hotel z innego biura albo pokoje za dopłatą. Goście nie \"all..\" traktowani o niebo lepiej.
największe zalety hotelu znajdują się... poza hotelem. Niedaleko do ładnej czarnej plaży
hotel, obsługa, pokoje, posiłki.
Bar Palmera otwierany po godzinie 10;30 zamykany o 17:30 w informatorze podane 10:00 otwarcie 18:00 zamknięcie.
Pokoje,wyżywienie baseny
Bar Palmera przy basenie.
Polecam, Nie jest to hotel dla wymagających ale jest wszystko czego potrzeba by odpocząć ;)
Hotel ma 3 gwiazdki, mimo że oferują go jako 4-gwiazdkowy. Nie zasługuje nawet na 3. Pokoje rodzinne przestronne, ale stan kiepski: ściany popękane i zawilgocone, Zdarzały się mrówki (plus, że w tej okolicy nie było komarów) Plusem był aneks kuchenny z lodówką, kuchenką i czajnikiem. W salonie była stara klimatyzacja (nie korzystaliśmy w lutym) i TV ( z 1 polskim kanałem). Hotel ma 3 baseny, zimą miał mieć podgrzewany basen. Woda jednak w nim była przez cały czas zimna, mimo monitów w recepcji i w służbach technicznych. Wifi słabe na terenie całego hotelu, możliwość dokupienia szybszego łącza. Goście: w większości Polacy, dodatkowo Niemcy, Anglicy, Francuzi i Rosjanie. Okolica nudna, Przy samym hotelu wypożyczalnia aut, sklepy spożywcze, dużo miejsca do zaparkowania auta. Infrastruktura zniszczona, tragiczne miejsce do animacji dla dzieci, wszędzie widać upływ czasu.
zieleń w hotelu, 500m do czarnej plaży,duże pokoje rodzinne
Wad jest mnóstwo: brak podgrzewanego basenu, stare wyposażenie pokoi i hotelu, jedzenie monotonne, brudno w barach i restauracji
W pokojach wszędzie mrówki , nasze dziecko zostało pogryzione , po zgłoszeniu tego go recepcji pokój wypryskali jakaś chemia , która dziecko sie potruło , po czym wylądowaliśmy w szpitalu , zmienili pokój po tym ,gdzie znowu były mrówki , ogólnie porażka
Wszędzie mrowki
Bardzo fajny dla rodzin z dziećmi. Duże baseny, animacje i swietne jedzenie to wielka zaleta hotelu. Apartament 4-osobowy duży i przestronny, codzienne sprzątanie (należało wywiesic zawieszkę), taras. Położenie hotelu w małej miejscowości, niedaleko plaży publicznej. Dla mojej rodziny świetny wybór i niezapomniane wakacje, gorąco polecamy.
Baseny, jedzenie, obsługa i organizacja hotelu oraz układ architektoniczny.
Problemy z klimatyzacją, na szczęście nie byla potrzebna.
Cieżko nazwać to hotelem, określenie nie pasuje do starych budynków, marnego wyposażenia, uszkodzonych elementów wyposażenia (drzwi balkonowe, klamki, ciagle cieknąca woda w toalecie, ogólnie bardzo marnie to wyglada, okolica -- raczej nie ma co zwiedzać, trzeba kawałek iśc w strone plaży aby coś zobaczyć. Ogólnie nie polecam, za ta cenę mamy 5* all w turcji i to naprawdę 5*.
darmowe WiFi
Brud, starość, monotonne jedzenie (codziennie to samo i mały wybór), jedyny plus to baseny, jest ich sporo i są czyste, ale hostel klasyfikował bym na 2+
Witam, Swoje wakacje rozpoczęliśmy 13.04.2015 i byliśmy w tym hotelu 7 dni. Zacznę od standardu hotelu. Urzekła mnie przepiękna roślinność wokół i na posesji. Hotel ma do dyspozycji siłownię czynną od 8 do 20, stół pingpongowy, bilardowy, 3 baseny dla dorosłych, jaccuzi, oraz brodziki dla dzieci. Obok głównego basenu jest spory bar gdzie można zjeść jakieś przekąski (hamburgery, hot dogi, tosty, frytki, warzywa owoce). Są trzy rodzaje lodów do dyspozycji. Bardzo fajnym rozwiązaniem są nalewaki z piwem, trzema rodzajami wina (białym różowym i czerwonym), nalewaki z wodą gazowaną i nie, sokami oraz napojami typu fanta cola sprite. To świetne rozwiązanie bo lejesz ile chcesz i nie musisz stać w kolejce. Teraz trochę o pokojach. Standard pokoi jest w porządku. Nie rozumiem ludzi którzy piszą, że gdzieś odpadają kafelki itp. Do dyspozycji ma się dwa pokoje - jeden to sypialnia - mogłabym się przyczepić jedynie do lekko niewygodnych łóżek (ale ja mam problemy z plecami). aneks kuchenny z pełnym wyposażeniem (lodówka, nacvzynia, zlew i kuchenka. Pokoje przestronne, czyste z wielkimi tarasami. Łazienki w porządku - brak suszarki. Zanim zaczniesz komentować co się dzieje w jakimś hotelu, spójrz na swoje mieszkanie!!!! Poza tym przypominam, że to jest hotel z 3 gwiazdkami!!!! Plaża - ciemny piasek, ma swój piękny klimat, a hotel jest jednym z najbliżej znajdujących się obiektów przy plaży. Bardzo długo zastanawialismy się czy wybrać hotel barcelo varadero za ostateczna cene 1800 czy wziąć o gwiazkę lepszy na fuercie barcelo castillo za 2400. Nie żałujemy decyzji. Jedzenie: smaczne, codziennie lody i pyszne desery. Kolacje są tematyczne, paella, makarony i codziennie świeże rybki i inny rodzaj mięsiwa. Świetna siec hotelowa, mnóstwo leżaków, i gdyby nie choroba mojego synka byłabym przeszczęśliwa że tam byłam. Gorąco polecam!!!! J
bardzo rodzinny, trzy baseny, smaczne jedzenie, miła obsługa, atrakcje dla dzieci (mini dyskoteka, miniklub, animatorzy), wiele animacji w tym polska animatorka, alkohole wystawione na barze (lejesz ile chcesz) i co chcesz - brandy whisky, wszystkie smaki likierów, malibu, gin, grenadina i inne oczywiście wszystko lokalne, doskonale dostosowany dla dzieci jeśli chodzi o stołówkę
jeśli można to uznać za wadę to głośno w nocy (mnie i mojemu dziecku to nie przeszkadzało).