Luksusowa marina z restauracjami i sklepami
Rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu
Spokojna plaża z palmami i łagodnym wejściem
Możliwość rejsów łodzią i wypraw na pustynię
Hotel dobrze położony, blisko lotniska i Port Ghalib. Przeważają Polacy i Czesi. Reszta nacji w mniejszości ( Rosjanie szczątkowo). Pokoje sprzątane codziennie ( wymiana ręczników i pościeli), reszta po "łepkach". Jedzenie spoko, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła, starają się, ale jest paru gości którzy ignorują Cię jak nie zostawisz "bakszysz". Szczególnie niemiły, wręcz stroniący jest szef sali ( z czarnymi włosami, drugi siwy w okularach- spoko). Słabe animacje- tylko 6 animatorów ( trochę mało na taką liczbę gości)- wieczorem czasem nie ma co robić. Rafa- nie powiem, bo cały czas czerwona flaga była- taki okres. Wszędzie blisko, dobre kolacje a`la carte.
Blisko lotniska. Hotel prawie bez Rosjan. Dobra obsługa.
Mało animacji dla dorosłych- wieczorem. Niemiły szef sali ( z czarnymi włosami, drugi siwy w okularach- spoko).
Ogólne wrażenie- 10 Pokoje - 10 Obsługa - 10 Jedzenie - 10 Rozrywka - 10 Baseny i bary - 10 Plaża - 10 Rafa koralowa - 10
Piękne, bardzo estetyczne miejsce. Wszędzie kwiaty,rzeźby,obrazy. Świetne baseny,bary,pokoje. Super animacje,pokazy,imprezy. Plaża pełna słomianych parasoli i przepiękna rafa koralowa z tysiącem kolorowych rybek. Polecam każdemu.
To miejsce nie ma wad.
W hotelu wypoczywaliśmy w terminie od 2 do 9 października br. Był to nasz czwarty pobyt w Egipcie, a trzeci regionie Marsa Alam. Mamy więc porównanie.... Jest to pierwszy hotel, który w wyjątkowy sposób dba o czystość. Nie tylko w pokojach gości, ale również w miejscach ogólno dostępnych (toalety są bez konkurencyjne w porównaniu z innymi hotelami). Hotel jest kameralny, udający małą wioskę. Jest nowy, więc wciąż w rozwoju, co nie przeszkadza w wypoczynku. Dojazd do niego jeszcze jest księźycowy.... Natomiast wewnątrz jest zielono niezwykle czysto.. Cała obsługa hotelu bardzo pomocna, ale tez na bieżąco nadzorowana przez menadżerów hotelu. Animacje co wieczór nie tylko dla dzieci, ale również dla dorosłych. Wieczory umilają zawsze o 21.30 zapraszane zespoły i artyści również z innych kultur np. był przepiękny występ argentyński. Byliśmy pod wrażeniem. Jedzenie można w pierwszy dzień mieć wrażenie, że jest średnio... Jest to jednak mylna ocena. Śniadania powtarzalne, ale można coś znaleźć dla siebie. Obiady podobnie jak śniadania. Natomiast kolację na wypasie.... Tuńczyk, kalmary oraz kraby.... Hotel w dużej mierze opanowany przez Polaków i Czechów. Brak Anglików. Rodziny z dziećmi mają tutaj raj.. Dla nich są trzy baseny. Ogromną atrakcją to aqa park na terenie obiektu.... kompleks zupełnie nowy . Pełna adrenalina dla dorosłych, dla dzieci osobne skrzydło z małymi ślizgawkami. Super. Przemiła atmosfera. Wrażenie robią przepiękne meble w lobby i na tarasie głównym, piękne.....Wysoki poziom, za nie wygórowaną cenę
Wielką zaletą, jest bliskość hotelu od lotniska. To jakieś 10 minut jazdy autokarem. Bliskość lotniska dla wypoczywających jest zupełnie nie odczuwalna. Czystość, poczucie bezpieczeństwa, nastrojowa muzyka, dobre jedzenie, to wszystko jest na PLUS.
Jedyna wadą odczuwalną dla osób snurkujących, jest fakt, że hotel nie ma swojej zatoki, co powoduje, że często są silne fale i nie można snurkować. Natomiast gdy można, to rafa nie jest tak piękna jak przy hotelu np. Fantazja... Ale jeśli ktoś nie ma porównania, to będzie zachwycony....
Hotel jest tani i jego stosunek jakości do ceny jest naprawdę dobry. Na tą cenę to rewelacja chociaż jeśli chodzi o jedzenie to zdecydowanie nie jest to 5 gwiazdek :) Śniadania OK , wybór wprawdzie mniejszy niż w innych hoteleach 5-cio gwiazdkowych w Egipcie ale ogólnie wszystko smaczne i można się najeść. Porażką jest jeden ekspres do kawy na całą salę i trzeba stać w naprawdę długich kolejkach a jeszcze bywa , że potrafi mieć awarię gdy już swojej kolejki doczekasz i z kawusi nici :) Podobnie kolejki za jajkami i omletami też trzeba sobie postać ale to powiedzmy , że i w innych hotelach bywało. Kolacje wg mnie porażka , rozgotowane breje albo wysuszone na wiór i wybór niewielki - plus nie przytyłam na All inclusive :) Polecam restauracje a;la carte - są trzy i wtedy się najecie bo nawet smaczne - znaczy gotować umieją więc nie wiem czemu takie niedobre jedzenie na ogólnej kolacji. Minusem jest też to , że w ciągu dnia nie było dostępu do rafy-czerwona flaga , nieraz otwierali na godzinę dziennie więc jak ktoś się nastawia na rafę w hotelu to polecam hotel w zatoce bo na wiatr niestety wpływu nie mają. Poza tym same plusy - pokoje , plaża, leżaki wszystko wręcz super a obsługa staje na głowie by goście byli zadowoleni.
Obsługa- wspaniała , można pisząc whatup do recepcji nawet w języku polskim załatwić wszystko , menadzęr chodzi po hotelu i pyta gości czy wszystko ok. Animacje też ok , starają się bardzo. Pokoje naprawdę wielkie , nasz na 3 osoby miał ze 30 metrów. Nie bitwy o leżaki - i na basenach i na plaży do wyboru do koloru i do tego fajne , wygodne z daszkiem :) Wieczorem mnóstwo miejsc przy stolikach , żeby posiedzieć i posłuchać muzyki . Bardzo dobry internet w całym hotelu.
Jedzenie , brak dostępu do rafy przez większość dnia. Często brakuje plastikowych szklanek na plaży i dają w jednorazowych , małych cienkich kubeczkach. Sprzęty się psuję - ekspresy do kawy na plaży i jeden w stołówce a to może wkurzyć jak 15 minut stoisz za kawą do śniadania a tu awaria :)
W Egipcie byliśmy 6 razy. Ten hotel zdecydowanie najgorszy pod każdym względem. Największy minus to jedzenie, bardzo mały wybór, higiena w hotelu też bardzo marna i w restauracji jak i barach przy basenach czy plaży. Jeśli ktoś pojedzie pierwszy raz do Egiptu i nie zna luksusów z Turcji pewnie będzie zadowolony, natomiast ja już więcej do tego hotelu nie pojadę w tym budżecie można liczyć zdecydowanie na lepsze warunki.
Rafa koralowa oraz naprawdę bardzo dobra obsługa.
Mały wybór jedzenia i bardzo monotonne. Bardzo słaba higiena w restauracji i barach. Słaba filtracja wody w basenach. Zimna woda w basenach dla dzieci. Wieczorne animacje prowadzone na tarasie głównego budynku, dlatego bardzo mało miejsca do oglądania wieczorków i praktycznie większość przedstawień wieczornych prowadzona przez personel hotelu (robili co mogli :)) Nie polecam hotelu dla rodzin.
Świetny hotel z wieloma udogodnieniami, rozłożysty z kameralnymi alejkami pomiędzy budynkami. Pokój bardzo duży, wygodne łóżko Restauracja z bufetem - dla każdego coś dobrego 3 Restauracje ala cart - świetne
Architektura, miła obsługa czyste morze, piękna rafa
Wykończenie łazienki Ale nie ma wpływu na wspaniałe wakacje
Hotel bardzo łady, zadbany, personel dbający o szczegóły. Niestety, na 11 dni pobytu codziennie czerwona flaga, poza 30 min oknem jednego dnia, (nie było możliwości snorklowania). Dla nas to bardzo duży minus (oczywiście nie obwiniamy hotelu, bo to siła wyższa), natomiast jeśli ktoś nastawia się na snorklowanie bezpieczniej w okresie pażdziernik-marzec wybierać hotele w zatoce.
Dojazd do hotelu około 1000 m. drogą gruntową. Nie załamujcie się. Hotel nie za duży, ładny teren, pokoje duże. Klima dobrze pracuje. Baseny ciepłe, lecz w niektórych - tych mniejszych brak schodów i wejście jest utrudnione. Dla dzieci na terenie Aqua park, ale ma jakieś przerwy w działalności - polecam sprawdzić godziny otwarcia. Na plaży bar wyłącznie z frytkami, hot-dogami i pieczonymi batatami oraz napojami różnymi (brak w nich jedynie wina). Plaża duża przestronna z dużą ilością leżaków. Ręczniki odbiera się i zdaje przed wejściem do baru. Jedzenie w restauracji według mnie raczej słabe, owoce słabe. Ogólnie mały wybór, ale z głodu nie pomożecie.
Animatorzy bardzo mili, weseli i przyjaźni. Obsługa bardzo uprzejma i pomocna. Ładna infrastruktura i położenie hotelu przy samej plaży. Plaża czysta i piaszczysta (zdarzają się kamienie i stara rafa). Krótki pomost i piękna rafa.
Słabe jedzenie, słabe owoce (banany, pomarańcze, guawa, melony, a śliwki i winogrona wykładane zaledwie w sztukach.
pobyt fajny pokoje super baseny plaża na plus, troche mały wybór jedzenia ale głodny ikt nie chodzi ;))
obsługa
brak zatoki przy wietrze brak dostepu do rafy
Pobyt super, pokoje bardzo ładne , duże, wygodne łóżka. Jedzenie bardzo dobre,duży wybór,każdy znajdzie coś dla siebie. Piękna rafa przy hotelu, tylko trzeba mieć szczęście żeby nie wiał zbyt silny wiatr, bo wtedy jest zakaz wejścia. Dużo leżaków przy basenach i na plaży nie trzeba się martwić o miejsca. Bardzo miła obsługa hotelowa, polecam hotel wszystkim, którzy nie lubią zgiełku i tłumów
Kameralny, czysty,,pomocna i miła obsluga, blisko lotniska
Jeszcze jest w rozbudowie, więc niektórym może przeszkadzać widok przy wjeździe,ale jest cicho i spokojnie
Pierwsza podróż do Egiptu, wspólnie z koleżanką. Miałyśmy bardzo dużo wątpliwości i zupełnie niepotrzebnie, bo wszystko w tym hotelu było na jak najwyższym poziomie. A co najważniejsze czułysmy się tam bardzo bezpiecznie. - Pokój - bardzo duży, przestronny, sprzątany codziennie bardzo dokładnie. -Obsługa, w każdym miejscu bardzo miła, pomocna, pan menadżer bardzo przyjazny i zaangażowany. - Jedzenie - zawsze świerze, ogromny wybór, bardzo dobra kawa. - Wifi dostepne zarówno w lobby, pokoju jak i basenie. - Animatorzy - super przyjaźni, bardzo otwarci. Pobyt wspominamy niesamowicie. Zależało nam na miejscu kameralnym, z dala od zgiełku i od miasta, dlatego dla osób, które chcą naprawde odpocząć i się odciąć, to będzie najlepszy wybór.
- Obsługa -Przepiekny, czysty obiekt - duża ilość basenów - piękna rafa koralowa
Hotel czysty, personel bardzo miły i pomocny, plaża czysta, jest możliwość zejścia i oglądania rafy koralowej, pełno ryb. Hotel na odludziu, na szczęście jest sklep gdzie można było zrobić zakupy. Niestety jeśli chodzi o jedzenie, to niestety wielki minus tego hotelu. Monotonne, bardzo słaby wybór, bardzo mało owoców morza. Śniadania i kolacje identyczne przez cały tydzień.
Obsługa, plaża
Jedzenie
Hotel ok jedzenie jak wszedzie w Egipcie , cena adekwatna do pokoje czyste mieliśmy widok na morze i baseny super . Obsługa miła ok.Animacja dla dzieci dyskoteka codziennie wieczorem . Polecam ogólnie ten hotel . Najpiękniejsza plaża i rafa koralowa przy hotelu byłam 6 razy w Egipcie i takiej rafy pięknej przy hotelu nie było nigdzie .kilka razy widzieliśmy ok 15 delfinów który przepływali przy naszym molo piękny widok
Rafa koralowa. Przy hotelu plaża i ozdoby na plaży. Delfiny przy molo piękny widok
Pan który nam sprzątał nie do końca wypełniał swój obowiązek
Hotel bardzo ładny, klimatyczny. Pokoje przestronne, dobrze wyposażone. Piękna, zadbana zieleń. Mnóstwo kwiatów. Przy hotelu rafa bogata, niezniszczona - niestety ze względu na ukształtowanie wybrzeża ogromne fale pozwoliły nam wejść tylko w dwa na 8 dni. W pozostałe czerwona flaga. Obsługa bardzo pomocna. Animatorzy zaangażowani, serdeczni. Jedzenie przyzwoite.
Piękne otoczenie. Ładne baseny. Pomocna obsługa. Park wodny. Świetne leżaki, Piękne parasole.
Niestety przez większość pobytu niedostępna rafa. Szkoda bo piękna.
Pobyt w Amarinie Jannah oceniam bardzo wysoko, standard pokoi odpowiedni do oczekiwań. Pokó,j duży z balkonem, wygodne łóżko ,przestronna łazienka. Obsługa hotelowa dyskretna, miła. Miejsce piękne, plaża szeroka z leżakami pod parasolami. Animatorzy kreatywni, weseli, organizują czas wszystkim i młodszym i starszym. MOrze cieplutkie, z piękną rafą koralową. świetne miejsce, wszystkim polecam.
Czuliśmy się w tym hotelu bardzo dobrze dzięki wszystkim osobom tam pracującym, począwszy od boya który wnosi bagaż, a kończąc na szefach tego hotelu, Polacy są bardzo mile przyjmowani i szanowani. Sam resort Amarina Jannah pięknie się prezentuje.
wszystko było ok.
Kameralny hotel bez tłumów za to z domową atmosferą. Czysto, smacznie i bezpiecznie. Byłam sama z 10 letnim synem i pomimo moich obaw, nawet przez chwilę nie czułam się zagrożona. Nie mam porównania z innymi hotelami i chyba mieć nie będę, bo kolejny raz w Egipcie tylko w Amarina Jannah Resort & Aquapark
Obsługa, położenie, wyposażenie, plaża
Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Hotel kameralny, pokoje przestronne z dużą łazienką. Wygodne łóżka. Obsługa bardzo pomocna, nie narzucająca się. Bary na plaży i przy basenach. Teren utrzymany w czystości. Codzienne sprzątanie pokoi, wymiana ręczników. Mili animatorzy, pokazy tańca, połykacza ognia, nawet disco polo:)) jedzenie dosyć mało urozmaicone, ale nikt nie powinien być głodny. Alkohol niskiej jakości, można wytrzymać bez lub zakupić na pokładzie samolotu;) plaża z leżakami i ręcznikami z obsługą. Rafa lepsza przy hotelu od tej z wycieczki, którą sprzedaje egipski opiekun z biura podróży. Nie wiele się zgadzało z opisu wycieczki, nie wspomnę o luźnym kierowcy autobusu, który 3/4 czasu za kółkiem spędził z telefonem przy uchu. Moim zdaniem nie warto ruszać się z hotelu. Wycieczka z nurkowaniem i egipskimi Karaibami to taka gonitwa z językiem na brodzie. Aparat do oddychania przepłukany w misce z wodą i następny klient do ust:) klima w pokoju niosła czasami lekki smrodek ale ogólnie pozytyw.
Plaża z rafą, obsługa, animatorzy, naprawdę czyste toalety na terenie obiektu. Miła atmosfera wytworzona przez personel.
Monotonne jedzenie, alkohol słabej jakości, często ciepłe piwo:((( Przekąski przy plaży słabiutko. Substytut hamburgera i tłuste frytki.
Pokoje Duże przestronne pokoje, jedyny minus to niezbyt efektywnie działająca klimatyzacja w naszym pokoju. Sprzątane codziennie, podłogi myte, zostawiana woda butelkowa. Atrakcje w pobliżu Jest to środek pustyni - więc jedyne atrakcje to te które oferuje resort + ewentualne wycieczki które wymagają transportu, Bezpieczeństwo Ok Jedzenie i napoje Jedzenie powtarzalne ale smaczne - każdy znajdzie coś dla siebie, duży wybór napoi soków, piwo butelkowane co jest dużym autem, kelnerzy zaangażowani nienachalni, nie widzą w każdym maszynki do rzucania napiwków. Istotne informacje Ogólnie na terenie obiektu nadal trwa budowa więc na pierwszy rzut oka może przerażać widok fundamentów, szkieletów budynków i kompletnego pustkowia Główne zalety hotelu Z pięknym widokiem, Spokojny, Przyjazny dzieciom
Duża ilość basenów, olbrzymia dostępność leżaków oraz bardzo miła obsługa nie wywierająca presji w postaci wymuszania napiwków. Duże pokoje, czysta plaża i duży aquapark bez kolejek.
Ogólnie ciężko jest się do czegoś przyczepić, hotel na prawdę w porządku w stosunku ceny a tego co oferuje, na siłę można z wad można wymienić powtarzalne, monotonne jedzenie oraz zdarzające się co jakiś czas przerwy w dopływie prądu nie dłuższe niż 10min,
Miły hotel, kameralny, ładna rafa przy hotelu, ładne baseny
bardzo przyjacielska i pomocna obsługa
Pobyt w tym hotelu oceniam na 10 pokoje świetne domek przy basenie można powiedzieć że prywatny
Fajne pokoje tuż przy plaży jedzenie bardzo dobre, drinki dobre obsługa miła. Polecam klady ale hotelowe nie z biura podróży.
Jedyną wadą jest to że tak szybko skończyły się wakacje