Anitas Beach

Ogólnie hotel rewelacja gdyby nie parę minusów, jeden i największy to plaża z przykrością stwierdzam, że nie było za czysto i jednego dnia pływały podpaski i nie tylko. Do Alanyi blisko, autobus jedzie w określonych godzinach spod hotelu i pod hotel wraca, obsługa w większości bardzo miła, niestety niewielu Polaków, głównie Rosjanie i Niemcy, ale całkiem ok.

Pierwsze wrażenie niezbyt miłe, ale to pewnie zmęczenie po podróży. Wylot z W-wy około 10.45, dojazd do hotelu około 18.00 (prawie 3 godz. w autokarze). Po kolacji już było lepiej. Przez tydzień nie wychodziliśmy z hotelu tzn. basen, restauracja, barek, morze i wcale nie żałujemy. Jedzenie dobre, często i dużo (niczego nie brakowało – uzupełniali na bieżąco). Śniadanie 7.30-10.00, przekąski 11.00.-12.00, obiad 12.30-14.00, przekąski 16.30-17.30, kolacja 19.00-21.00, 23.00-24.00 „zupa o północy”. Oficjalnie jest zakaz, ale można zabierać jedzenie na wynos nawet na talerzach – nikt z obsługi nie zwraca uwagi a nawet się uśmiechają. Do restauracji strój dowolny – chociaż nikogo w kąpielówkach nie widziałem. Alkohol 10.00-24.00 (również do posiłków) – wódka, whisky, gin, rakija (chyba), piwo, wino białe i czerwone – leją „skolka ugodno”, nie żałują. Herbata, napoje bezalkoholowe nie gazowane (soki 6 rodzajów, woda) stoją ogólnodostępne przy basenie, przy plaży i w restauracji – samoobsługa. Ogromny plus to duże plastikowe sztywne kubki na napoje – nic się nie łamie i można przynieść kilka na raz bez ryzyka zgniecenie i rozlania. Obsługa równie miła dla tych co dają napiwki jak i dla reszty. Poza tym stoją pudełka na TIP-y więc może oni nie wiedzą kto daje a kto nie . Oczywiście osobiście też przyjmują. Plaża przy hotelu jak to zwykle w Turcji głównie żwirowa. Plac zabaw dla dzieci raczej symboliczny: huśtawka, zjeżdżalnia i mini-domek ze stolikami do rysowania kredkami. Na miejscu sklepik, fryzjer, sauna, łaźnia nimi SPA. Animatorzy codziennie (poza piątkiem) bez przerwy „umilająâ€ czas: aerobik, gimnastyka w basenie, rzutki, piłka wodna, siatkówka cały wieczór mini-disco (dla dzieci) do 21.30. później muzyka, kabaret, konkursy – trochę to głośne (nawet w pokoju), ale do przeżycia. Pokoje od morza mają ładny widok, ale animacje fale (zwłaszcza w nocy) dość głośne. Trzeba spać przy zamkniętym balkonie. WAŻNA RZECZ klimatyzacja indywidualna, ale pilot przykręcony w osłonce do ściany i ustawiony na stałe 23sC Automat – można kliknąć tylko ON/OFF. W nocy 23sC to zdecydowanie za zimno. Dobrze mieć ze sobą metalowy pilnik, albo coś czym można odkręcić osłonkę (4 małe śruby gniazda krzyżowe), wyjąć pilota i regulować temperaturę według własnego uznania. W pokoju jest lodówka i suszarka. DUŻY PLUS to mało „rodaków” – około 20 osób w większości miłych i kulturalnych – dzięki temu nie było libacji (jak to zwykle w hotelach z formą ALL IN. z ponad 50% udziałem „nas Polaków”). Pozostali goście to głównie słowianie (Rosja, Ukraina, Czechy, Słowacy) i trochę Niemców – też w porządku – nie było żadnych „stresujących” zachowań. Wyjazd kupowaliśmy przez Wakacje.pl więc Pegas Touristik nie był naszym bezpośrednim wyborem i jak zwykle (podobnie jak inne biura w przeszłości) krzywdy nam nie zrobili, ale niestety i jak zwykle rezydentki były „miłe” i „profesjonalne”.

Do tej pory nigdy nie zwracałam uwagi na hotel, ale w tym roku po raz pierwszy jechaliśmy z dzieckiem 9 miesięcznym, dlatego wybraliśmy lepszy hotel. Kierowaliśmy się opiniami umieszczonymi na portalu wakacje.pl i nie zawiedliśmy się. Pokoje ładnie urządzone z minilodówkami. Klimatyzacja działa bez zarzutu. Pokoje sprzątane prawie codzienie, ale sposób sprzątania dla bardzo wymagających pozostawia trochę do życzenia. Znajoma miała pecha, bo miała zapchany prysznic i woda je stała w łazience po kąpieli - ale pozostali wczasowicze nie narzekali. All w hotelu to prawie non stop jedzenie, nawet dla wielkich głodomorów będzie wystarczające. Przemiła obsługa w restauracji-stołówce (pozdrowienia dla IHMADa - zawsze uśmiechnięty). Jeśli chodzi o plażę to niestety rewelacji nie ma, ale po piaszczystych plażach Egiptu mogłam być trochę rozczarowana plażami Turcji (w większości są żwirowo-kamieniste, nawet jak w katalogu wpisują piaszczyste). Jednak dla tych, którzy i tak wolą kąpać się w morzu a nie w basenie jest małe molo, z którego jest zejście do morza. Położenie hotelu dobre. Spokojna okolica,także idealna dla rodzin z dziećmi, dla tych którzy lubią się pobawić jeżdzą całkiem porządne autobusy do Allanya co parę minut, jedzie się ok. 15-20 min. Wycieczki fakultatywne warto wykupić w lokalnych biurach, dużo taniej niż u rezydentki (na Pammukale pojechaliśmy za 50 $ od osoby z polskojęzycznym pilotem - trzeba się targować). Co uważam za bardzo ważne ludzie w Turcji są bardzo mili i nie są tak namolni jak w Egipcie, jeśli nie interesuje nas oferta, którą proponują to wystarczy, że raz się powie nie. Ogólnie hotel polecam i życzę udanych wakacji.

Jadąc do tego hotelu mialem na początku pewne obawy, wszystkie jednak rozwiały sie po dobie spedzonej w hotelu. Hotel ogolnie super,pokoje komfortowe, łazienka czysta. Kameralne położenie i dobry dojazd do Alany\'i spowodowały iz uważam ze lepszego wyboru dokonać nie mogliśmy. Do tego basen i morze w zasięgu ręki. Natomiast firmie Pegas dziekujemy jedynie za miejsce w hotelu i bilety lotnicze, reszta to brak słów...jeśli ktoś chce budować opinie firmy to napewno nie z takimi rezydentkami, ktore swoja niewiedza sie chyba szczycily zamiast wstydzic. Kompletne olewanie klienta, zamiast pomagać to śmigały sobie z materacem na plaże i basen robiąc zdjęcia. No i na koniec jeśli na spotkaniu informacyjnym rezydentka pyta sie w jakim hotelu jesteśmy to chyba mówi samo za siebie (pzdr dla Pani Karoliny - najbardziej postrzelonej i nieogarnietej osoby jaką spotkałem). Na szczęście jednak wakacji rezydentki nam nie popsuły (choć na lotnisku słyszałem ze niektórym osobom tak). Wrażenie mega super, bardzo bardzo polecamy! P.S. przemiłe towarzystwo Polaków, których pozdrawiamy --> Beta, Jarek i maluszek ;)

Polecam ten hotel z czystym sumieniem... Wszystko na bardzo dobrym poziomie... Plaża może trochę nie za ciekawa, ale ogólnie ujdzie... Niewiem dlaczego poprzednicy piszą, że animacje są w tym hotelu kiepskie... To nieprawda. Animatorzy dwoją się i troją, żeby zabawić gości... Dzieci ich uwielbiały.. Jedzenie super, przez tydzień nie powtórzyły się ani obiady ani kolacje... Dużo owoców i deserów... Napoje bez ograniczeń... Na pewno tam wrócę.. :)

od2 133 zł za osobę

Nazwa  Anitas Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, bez paszportu, parking

Długa plaża z widokiem na Góry Taurus i leżakami

Bazar z odzieżą, przyprawami i lokalnym rękodziełem

Spokojne kurorty idealne dla rodzin i par

Sąsiedztwo Alanyi z zamkiem i jaskinią Damlataş

Wyświetlono 239 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
agu

Pobyt - Czerwiec 2008

Marcin, Magda, Kubuś

Justyna i Łukasz

Izis

Mirek

Pobyt - Marzec 2008

hotel kameralny, byliśmy w maju była jeszcze słaba obsada pokoi przy pełnej obsadzie myślę, że może być ciasno

Grażyna

Pobyt - Sierpień 2007

Byłam w pażdzierniku 2007r. Plaża była chyba najładniejsza w okolicy. Dobry kilometr od hotelu była plaża z białym piaskiem i błękitną wodą, rewelacja. Bardzo kiepski animator, każdy wieczór wyglądał tak samo. Pan się nie wysilał. Obsługa ok.

Aga i Michał

Pobyt - Czerwiec 2007

SIERPIEŃ 2007. Byliśmy z mężem mile zaskoczeni położeniem hotelu. Hotel położony w spokojnej okolicy, z daleka od zgiełku miasta, przy samej plaży, idealny dla tych którzy wolą bardziej słoną wodę od chlorowanej basenowej. Plaża może nie zaciekawa, ale czego oczekiwać po plażach morza śródziemnego, większość plaż to żwir i kamienie, więc to nas nie zmartwiło, liczyło się, że w woda w morzu miała 30 stopni. Bardzo dobra obsługa hotelu, pani sprzatająca to artystka, która codziennie układała nową kompozycję z ręczników i kwiatów. Kelnerzy bardzo szybko zbierali naczynia, nie było kolejek przy posiłkach. Jedzenia bardzo dużo i bardzo smaczne, ale nie obeszło się bez biegunek i wymiotów (3 dzień po przyjeździe zaczynają się problemy, radze zaopatrzyć się w lekarstwa). Jedyne zastrzeżenia mamy do animoatora, animacje były nudne, codziennie to samo, zupełnie bez polotu i pomysłu jak rozbawić gości. Polecam hotel tym, którzy chcą odpocząć, my nie nastawialiśmy się na zwiedzanie ani na rozrywkę, 2 razy bylismy na zakupach w Alanyi i to nam wystarczyło.

Rafał

Pobyt - Czerwiec 2007

Polecam ten hotel. Sympatyczna obsługa (nie wyciąga ręki po napiwki- zrobią dobrze swoje-ale oczywiście nie pogardzą $ ))), prywatna plaża- żadnej walki o leżaki nawet o 10:00, bardzo dobre jedzenie (urozmaicone), nikt nie słyszał o kradzieżach. Jedyny ew. minus to małe pokoje (ale kto normalny jedzie do Turcji po to żeby siedzieć w pokoju?) i średnia architektura hotelu ale w Turcji podziwia się zabytki a nie hotele. All sprawdza sie w pełni (dla zainteresowanych- alkoholu leją bez łaski do połowy szklanki). Byliśmy z zona z Eximem i również nie mam do nich żadnych zastrzeżeń ( generalnie w porównaniu do np Egiptu z Neckermanem to przynajmniej na podstawie tego wyjazdu do Turcji wolę Exim) również Pamukkale z Eximem na pewno nie gorsze od Luxoru z Neckermanem. Bardzo fajny przewodnik (młody chłopak-nie pamiętam jak ma imię ale miał takie nastroszone włosy) miał dużo ciekawego do powiedzenia na temat Turcji. Podczas wycieczki tylko jedno "zwiedzanie" sklepu (45 min) więc znowu plus chociażby w stosunku do rzeczonego Neckermana gdzie było: "muzeum papirusu", "fabryka alabastru" i obowiązkowe kartusze. Na zakończenie: nie mam nic przeciwko Neckermanowi, nie jestem pracownikiem eximu- po prostu porównuje z teoretycznie lepszym biurem. (znam tez inne i generalnie Exim przynajmniej w tym wypadku nie odstaje).
Generalnie polecam i biuro i hotel.

Daga

Pobyt - Maj 2007

Lipiec 2007. Dwie dorosłe osoby i dziecko. Okolica cicha i spokojna . Komunikacja bardzo dobra. Dolmusze jeżdzą do późnych godzin wieczornych. Hotel ok. Zaletą jego jest to, że jest blisko plaży, nieduży i kameralny. Chociaż nie znaczy to , że jest tu bardzo cicho. Można mile spędzić czas. Jeśli chodzi o plażę , nie należy do najpiękniejszych. Żwirek i nie jest za czysto. Proponuję obuwie do wody. Jedzenie bardzo dobre, dużo i smaczne. Jeśli ktoś pisze o monotonnych śniadaniach , to chyba nigdy nie mieszkał w hotelach. Nawet te o najwyższym standarcie ( np. w Polsce) mają codziennie to samo na śniadanie. Jedynie do czego można się przyczepić to animator, powiedzienie że był kiepski jest bardzo delikatne. Nudny i hałaśliwy. Chyba lepiej gdyby wogóle go nie było. Ogólne wrażenie , dobre. Można polecić hotelik osobą które chcą miło spędzić czas, odpocząć i ceszyć się ładną pogodą.

Magdalena Frank

Pobyt - Kwiecień 2007

Byliśmy tydzień i żałowaliśmy, że tak krótko. Hotel spełnił wszystkie oczekiwania. Jedynie uwaga do osób piszących, że to hotel wybitnie cichy i spokojny. Owszem, był takim jednego dnia, gdy...animator miał urlop ;-) Normalnie cały czas coś się dzieje, więc trudno mówić o ciszy i spokoju. Po pobycie na wycieczce w Alanyi, bardzo doceniliśmy połozenie naszego hotelu. Genelaralnie polecamy - przyjemny hotel z dobrą obsługą, smaczne jedzenie, plaża na wyciągnięcie ręki.

Ewa z Zabrza

Pobyt - Kwiecień 2007

Bylismy w terminie 30.05 do 13.06.2007all inclusive hotel zaskoczyl nas bardzo pozytywnie. Wszystkie opisy hotelu zgadzaly sie z rzeczywistoscia. Spokojny hotel dla rodzin z dziecmi i lubiacych niehalasliwe okolice. Obsluga byla sprawna i bardzo mila. Nie bylo kolejek w restauracji ani w barze. Polecamy ten hotel goraco ! klienci Exim tours z Zabrza

Iwona

Pobyt - Marzec 2007

Byłam w tym roku z koleżanką... Jesteśmy zachwycone spokojem, przemiłą obsługą oraz świetnym położeniem hotelu w odległości od morza! Polecam szczególnie osobom ceniącym spokój relaks oraz kameralny nastrój. Dzięki temu, że hotel nie jest duży turysta jest doskonale obsługiwany - szybko i z uśmiechem.

A.A.

Pobyt - Listopad 2006

Hotel typowo rodzinny.Ja jestem z pobytu w tym hotelu bardzo zadowolona,tym bardziej że byłam nastawiona szczególnie na wypoczynek i relaks.Obsługa bardzo miła.Hotel czysty, ładnie położony, z przepięknymi widokami .Polecam.

justynka274

Pobyt - Listopad 2006

BYłam w hotelu w lipcu. Hotel ładny, położony 3 km od Konakli. Niestety obok hotelu pozostają niezagospodarowane pola, które psują widok. Daleko od miasta mało rozrywek, dla osób szukających ciszy i spokoju. Jedzenie mało urozmaicone, chociaż smaczne. Dobra obsługa. Niestety plaża nie ładna wąska, za mało parasoli i leżaków. Zamiast piasku coś jakby betonowe płyty. Nie można zejść do wody tylko w wyznaczonych miejscach, bo są kamienie pokryte wodorostami o, które można się potknąć. Najgorsza jest czystość morza po południu, pływa mnóstwo odpadków, ścieki i fekalia. Radze uważać na zemstę sułtana. Nie pić wody, nie jeśc sałatek, wymioty, biegunka i bardzo wyskoa gorączka, przez które można trafić do szpitala.

Tomasz Korzeniowski

Pobyt - Czerwiec 2006

Byliśmy tam w 2 połowie sierpnia. Hotel jest naprawdę świetny. Może daleko od głónej drogi i Alanya ale spod hotelu jeździ dolmusz 1.5 USD od osoby do samego CENTRUM miasta. W pobliżu są sklepy z ciuchami, skórą i jubiler. Plaża żwirowa ale basen z brodzikiem dla dziecka wyśmienity. Codziennie animacje, dyskoteka i MINIDISCO dla dzieci. Mnóstwo obywateli z byłego ZSRR - warto znać język rosyjski - wszędzie można się nim porozumieć. Jedzenie w miarę smaczne i jest go dużo. Pokoje czyste przestronne z indywidualnie sterowaną klimą. Hotel posiada włany generotor prądu - jest to ważne gdyż zdarza się, że go wyłączają. Byliśmy tylko tydzień ale jesteśmu bardzo zadowoleni.

Michal Raczkowski

Pobyt - Lipiec 2005

Bylem w tym hotelu i sa to moje jedne z najlepszych wakacji !polecam !!!!

Viola

Pobyt - Kwiecień 2003

Dla ludzi uwielbiających spokój. Naprawdę spokój i ciszę.

karola10

Pobyt - Maj 2002

bardzo polecam ten hotel osobom z dziećmi. Plaża nieciekawa, ale w odległości 100 m jest bardzo ładna zatoczka.

Anitas Beach