Tylko 1,5 km do centrum rozrywkowego Hersonissos.
Dla dzieci: brodziki, zjeżdżalnie oraz miniklub.
Hotel położony na wzgórzu z malowniczym widokiem na zatokę.
Piaszczysto-żwirowa plaża 900 m od hotelu.
hotel bardzo czysty,miła obsługa, dobre jedzenie. Jedynym minusem było wejście do plaży a bardziej wejście spowrotem, długie i męczące, nie polecam rodzinom z małymi dziećmi chyba że pożyczycie auto albo załapiecie się na busa który kursuje tylko raz
Hotel bardzo ciekawie położony, na zboczu góry. Piękny widok na morze. Droga do plaży ok 1000m, ale z hotelu prawie do samej plaży kursują hotelowe busy; za free. Jedzenie różnorodne i smaczne. Obsługa bardzo miła. Fajny kompleks basenów należących do hotelu ze zjeżdżalniami dla starszych i młodszych. Uwaga! woda w basenach jest słona. Należy pamiętać o okularkach do pływania. Na terenie hotelu siłownia, korty do tenisa , stoły do ping-ponga do dyspozycji gości hotelowych. Jednym słowem można śmiało polecić ten hotel.
Wyjazd na przełomie 07/08 2008r 2 osoby dorosłe+dziecko 9lat+dziecko 11 miesięcy. Hotel po przeczytaniu opinii na kilku portalach internetowych nie był dla nas wielkim zaskoczeniem, choć oczywiście jakieś niespodzianki były. Szczegóły poniżej. Hotel 4*-zdecydowanie za dużo, ale jak na Grecję to i tak całkiem nieźle wszystko wygląda. Pokój-mieliśmy mieszkanie dwupokojowe, w każdym dwa łóżka, w jednym zsunięte razem (szkod,a że nie małżeńskie), łazienkę przedpokój (łącznie ok 30-35m2 powierzchni), balkon duży i z widokiem na basen głęboki i "cichy" i morze. Wyposażenie mieszkania skromne, ale wystarczające, dla malucha było dostawione łóżeczko turystyczne. Łazienka z wanną, nie mieliśmy problemów z klimatyzacją czy WC tak jak czytałem na niektórych opiniach.
Minusy to średnie dbanie o czystość, choć wymiana ręczników i pościeli oraz ekipa sprzątająca była codziennie, to jednak bez dbałości o dokładność-taki kraj... Ogólnie pokój na plus. Baseny-są dwa duże baseny, jeden o głębokości ok. 1,8m, a drugi zmiennej głębokości od 1,4-do 1,8. Ten drugi jest w nowo oddanej części hotelu. Obok są brodziki dla dzieci (ale o głębokości od 0,5m i też ze słona wodą) są zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych. Ilość leżaków wystarczająca wszędzie, choć przy brodzikach zawsze były najbardziej oblegane. Ogólnie baseny za wielkość i dostępność duży plus, a za słoną wodę w brodzikach i głębokość brodzików (0,5m) minus. Baseny regularnie czyszczone i zadbane. Woda w basenach jest schładzana, orzeźwiająca i sporo chłodniejsza niż w morzu. Uwaga-hotel udostępnia leżaki i parasole przy basenach bezpłatnie jednak ręczniki trzeba mieć swoje. Restauracja-posiłki różnorodne, wiele dań do wyboru, choć jak dla mnie za mało było zmian z dnia na dzień, ale nigdy nie wyszliśmy głodni (raczej wychodziliśmy obżarci :) Zawsze pyszne ciasta, a przy obiedzie i kolacji lody.
Hotel i obsługa. Hotel ładnie położony na zboczu góry choć droga do centrum miasta i morza naprawdę daje się odczuć (bardzo stroma, asfaltowa), ale za to daleka jest od zgiełku i hałasu docierającego od centrum miasta i od Star Beach (centrum hotelowo-rozrywkowe położone przy plaży obok ERI Beach. Wszystkie usługi hotelowe są dostępne zarówno dla gości ERI Beach jak i ERI Sun Willage (można jednym słowem kolację zjeść tu lub tu, skorzystać z basenu, siłowni itp.) Hotel Eri Beach położony jest przy morzu, jednak plaża jest tam żałosna. Do tego hałas od Star Beach i zgiełk od ulicy-jednym słowem współczuję tym co mieszkali w Eri Beach. widziałem wiele osób z hotelu ERI Beach, które wolały pieszo iść pod górę do ERI Sun Willage by tam w większym komforcie i spokoju wykąpać się w basenie. Przy wyborze pokoju koniecznie trzeba się upewnić czy jest on w części willowej, czy czasem nie jest pod np. restauracją czy nad recepcją. Pokoje wciskają już teraz wszędzie. Sport i rozrywka-dwa korty tenisowe w średnim stanie, dwa stoły do ping-ponga, trzy do bilarda, jeden do hokeja, boisko do siatkówki plażowej. Siłownia/sala fitness wyposażona OK, choć sprzęt w raczej złym stanie. Dla dzieci: animacje organizowane przez Ecco Holiday miały być po polsku, jednak pomimo tego, że animatorka jest Polką to trudno nazwać to animacjami: zero zaangażowania, chęci i pomysłów. W hotelu jest ładnie wyposażony plac zabaw na zewnątrz i sala dla zabaw w budynku pod recepcją (malowanie, gry planszowe itp), jednak było w niej przeraźliwie gorąco i duszno, a hałas docierający od siłowni i Play Room (tam stały stoły do ping-ponga) był bardzo duży (pomieszczenia te dzieliły tylko murki ok 1,3 wysokości, a nie ściany. Część animacji jak np. mini disco dostępna w ERI Beach i tylko po niemiecku. Jednym słowem nie ma co brać animacji pod uwagę bo ich tak naprawdę nie ma. Goście hotelowi-zdecydowana przewaga Niemców, choć Polaków też nie brakuje. Było parę razy słychać grupy młodzieży wracających z libacji nad ranem i do tego postanawiających się wykąpać w basenie. Jest bardzo duża mieszanka narodowości, ale nie mieliśmy jakiś niemiłych wrażeń. Morze i plaże-plaża pomiędzy ERI Beach, a Star Beach nędzna, wielki ścisk, hałas i jednym słowem do kitu. Ładniejsze plaże, piaszczyste, mniej zaludnione są po prawej stronie STAR Beach, w kierunku muzeum historycznego. Leżaki i parasole płatne (3EURO leżak, 4euro parasol za cały dzień). Atrakcje i wycieczki-jednym słowem nie warte swojej ceny-zabytki archeologiczne (Knossos, muzea) mało ciekawe i bardzo mało mające do pokazania. Nie opłaca się wykupywać wycieczek w biurze ECCO Holiday-ich udział w organizowaniu tych wycieczek ogranicza się do podstawienia autokaru-zero zaangażowania i pomysłów jak uatrakcyjnić pobyt. Lepiej wykupić wycieczki samemu w mieście (pełno jest takich biur), ceny o 20-30% tańsze za to samo. Samochód również lepiej wypożyczając samemu (o połowę taniej niż przez biuro). W mieście jest wypożyczalnia samochodów Carrera (po prawej stronie-tej bliżej morza, głównej drogi Hersonissos), gdzie pracuje Polka-P. Beata (pozdrowienia od całej naszej rodziny, która nie raz jej zaprzątała głowę ładując się z wózkiem), która z większym zaangażowaniem i większa wiedzą zaproponuje dobry samochód z OC/AC za pół ceny. Miasteczko wodne Water City lub Aqua Plus to dzień na zjeżdżalnie i skoki najróżniejszego rodzaju, choć mocno oblężone i często są kolejki. Aqurium (oceanarium) warto! Jest ok 10km w kierunku Heraklionu i można tam dojechać dowolnym autobusem (cena 1,6ero za os w jedną stronę) lub samochodem. Piękne widoki najlepiej zapewnić sobie samemu wypożyczając samochód i jadąc właściwie w jakąkolwiek stronę. Nie polecam biura ECCO Holiday w innej kategorii niż cena. Wylot mieliśmy z Gdańska (powrót też)-sprawnie i bez opóźnień. Odprawa szybko i sprawnie i w Gdańsku i w Heraklionie. Informacje dla rodzin z małymi dziećmi/ niemowlęciami: wózek dla dziecka (spacerówka) mieliśmy ze sobą do czasu wejścia do samolotu i potem już czekał na nas po wyjściu. Nie było też problemu z wodą w termosie i mlekiem w proszku. Wszędzie poza kolejką. W Hersonissos w marketach dostępne pampersy i obiadki w słoiczkach(tylko nestle-naszej pociesze nie smakowały-na szczęście mieliśmy swoje). W samym hotelu są podjazdy dla wózków, właściwie wszędzie z wyjątkiem wejść do samych mieszkań (są tylko dla poziomu parteru, ale ich nie polecam), woleliśmy parę razy dziennie znosić i wnosić wózek po schodach.
W Heraklionie jest parę dobrych sklepów za "targiem" patrząc od strony morza, z naprawdę fajnymi ciuchami dla dzieci, zabawkami itp. W wózku bardzo przydaje się hamulec ręczny (droga w dół na plażę) i duże koła (nierówności i kamieniste drogi przy plaży). Ceny ogólnie na Krecie: żywność, lody, napoje-średnio dwa razy drożej niż u nas, dlatego opłaca się opcja All (np. gałka lodów 1,5 euro)
Kosmetyki do opalania najtaniej od 15 EURO, ręczniki plażowe od 3.5Euro, woda min od 0.7euro za 1.5l. W większości sklepów można płacić kartą, są też bankomaty, natomiast nie polecam wymiany w ich bankach-kurs był o wiele droższy niż u nas (3,23 u nas, u nich 3,87). Podsumowanie-hotel warty polecenia, zdecydowanie lepszy niż ERI Beach, uciążliwa droga do plaży, choć jest 4 razy dziennie bezpłatny bus, to jednak woleliśmy iść sami pieszo z wózkiem. Obsługa w hotelu i w sklepach bez zarzutu, miła i uczynna, uciążliwa sjesta (przerwa od 14 do 17, dotyczy przede wszystkim większych sklepów, z wyjątkiem straganów, paru marketów i punktów z pamiątkami. Mniejsze punkty handlowe jednak zawsze czynne-do 23 a często i dłużej. Plaże raczej mizerne i przeludnione, woda okropnie słona-uwaga na dzieci. Najatrakcyjniejsze są piękne widoki zafundowane przez naturę, zabytki raczej nudne i niewarte cen za ich zobaczenie. Jakby ktoś chciał o coś jeszcze pytać lub podziękować za przedstawiony opis to proszę na gg 1825483
Z całego serca mogę polecić hotel ;] Super, jeśli chodzi o zwiedzanie to wycieczki u rezydenta.. Jeśli chodzi o położenie lepiej położony jest Eri Beach(jest to ten sam właściciel co Sun Village)... Z Beach jest wszędzie bliżej, ale są też wypożyczalnie skuterów, kładów, aut ;] zaraz przy hotelu i w mieście, gdzie nie jest daleko, ale najlepsze jest jedzenie ;] Pycha ;]
Bardzo ładnie położony hotel. Naprawde jest cicho. Jedzenie jak dla mnie wyśmienite, a jestem wybredny. Miła obsługa. Zdecydowanie polecam!
Jak się wybierałam to byłam przerażona opiniami na forum, a na miejscu okazało się że to byly opinie kogoś kto nie czytał dokładnie informacji o hotelu i może chciał czegoś więcej za cenę średnią. Owszem hotel położony jest daleko od morza i centrum miasta - ale taka informacja jest podawana przy opisie hotelu, owszem podejście jest dość ostre i najlepiej pokonywać je autkiem lub quadem, owszem w opcji all są lokalne alkohole - ale to tez jest podawane jako informacja ogólna o hotelu. Poza tym jest po pierwsze czysto - sprzątanie codziennie, a czasem nawet kilka razy, jest spokojnie - tzn. ten hotel to nie moloch więc jest kameralna atmosfera, to chyba że się napatoczą "buraki" z Polski, którzy hałasuja tak, że budzą cały hotel. Na szczęcie tylko 1 raz była taka sytuacja w ostatnią noc. Wstyd było uzywac polskiego języka następnego dnia, ale tak to już jest z naszymi rodakami, nie każdy potrafi być kulturalny. Jedzenie w porządku - jest go dużo i zawsze można znaleźć coś dla siebie, nie zawsze nam smakowały różne potrawy, ale to wszystko zależy od gustu podniebienia, gdyż to so mi nie podchodziło innym smakowało. Dodam, że można przytyć więc to o czymś świadczy. Dodam że widok z hotelu na wzgórzu jest niesamowity, zwłaszcza wschód słońca. Pokoje są duże - byłam sama a miałam raczej 2 osobowy z dostawką, w każdy szafa, szafki nocne, toaletka - wszystko czyste, nie było grama kurzu. łazienka też obszerna i CZYSTA. Nie było brodziku, ale wanna z zasłonką dobrze sie sprawdzała. Ręczniki w dobry lub bardzo dobry stanie, zawsze czyściutkie i codziennie zmieniane jeśli były używane. Łóżka codziennie słane przez panie sprzątające ( czasami wstawałam tak wcześnie że nie zdąrzyłam posłac łóżka). A jak się juz zostawi 1 lub 2 EUR to pokój jest wypachniony a nocne ubranka pięknie poukładane i nawet pościel zmieniona. Obsługa bardzo w porządku i szybka - kapało mi spd umywalki - co zgłosiłam rezydentce, jak dokupiłam klimatyzację okazało się że u mie nie działa - zadzwoniłam do recepcji i do 2 godzin przyszedł Pan i mi wszystko naprawił - ja w tym czasie wylegiwałam się na basenie. Dodatkowo ustawił mi programy w TV, bo miałam tylko dwa. Zrobił to sam sprawdzając sprzęt - bo sama tego nie zgłaszałam. Jedyny mankament to że hotel składa sie z róznych budynków i przez tydzień bardzo dużą ilośc schodów pokonywałam do pokoju na basem, do stołówki, do recepcji - ale z drugiej strony przy opcji all to jest nawet wskazane. Obsługa generalnie bardzo miła więc nie można mieć do nich zastrzeżeń. Na terenie hotelu są dwa baseny - ale i tak siedzieliśmy przy jednym, nawet nie było tłoku i nie musięliśmy zajmować leżaczków. W basenie słona woda - ale to zrozumiałe bo na krecie ciężko bardzo ze słodką wodą. Jedzonka w porządku - oczywiście przez piersze dni trochę przesadzaliśmy, ale zawsze każdy znajdzie coś dla siebie, poza tym jest pełno owoców, warzyw, sałatek zawsze są dania na ciepło, lody i ciasto. Generalnie głodnym sie nie wychodzi z posiłków. I co najważniejsze w Eri Palace nie ma tłumów więc posiłki je się w bardzo przyjemnej atmosferze.Polecam generalnie ten hotel dla rodzin z dziećmi , ale z opcją że mają autko wypożyczone na miejscu - to podejście z dołu do hotelu jest męczące, oraz wszystkim tym, którzy nie lubią masówki. Chociaż nie wiem jak będzie w przyszłym roku, bo jak słyszałam od pracującego tam greka obok hotelu maja budowac duży park wodny, więc może być podobnie jak w Eri Beach - tłumy i bardzo głośno. Ale to się okaże dopiero w przyszłym roku. Dodatkowo polecam obsługę wakacji.pl Dodatkowo wspomne że gdyby nie moja nadgorliwość i prowadzona korespondencja z Ecco przed wyjazdem co do warunków wyjazdu - szczegółów które nie podaja w ofercie, to po opuszczeniu pokoji o 12.00 do 17.00 musielibyśmy pilnować swoich bagaży. Ecco napisało że gwarantują zamykany pokój na klucz na baga ze w dniu wyjazdu, jeśli wylot jest pare godzin po opuszczeniu pokoji, a na miejscu całkiem inna wersja podana przez Panią Rezydentkę Agnieszkę. Calkowicie "olała" moje uwagi że mam pewne rzeczy na piśmie. W ostatni dzień przybył do nas konkretny rezydent Kuba, który po przeczytaniu maili z Ecco załatwił nam małą przechowalnię, w której bagaże były pod czułym okiem obsługi hotelu. Tak więc jak się czegoś nie ma na piśmie to się nie podskoczy. Ale to już dygresje na temat biura podróży a nie hotelu. Dodam jeszcze że polecam go singlom, bo ma niedużą dopłatę do jedynki, a w moim przypadku była to bardzo duża jedynka, z tym że w eri beach jest bliżej do rozrywek. Ja poznałam ekipę na forum o krecie prowadzonym na wakacjach.pl i nastawiłam się trochę na zwiedzanie, więc jestem bardzo zadowolona. PS. nie można zostawiać jedzonka w pokoju bo szybko przybędą mrówki - najlepiej trzymać wszytsko w lodówce.
droga z hotelu na plażę potwornie stroma!!!!! współczuję rodzinom z dziećmi!
pod koniec sezonu hotel, przy gościach"składa się". jedzenia coraz mniej, widać że ludziom się nie chce...
bar przy 2 basenie nieczynny! posiłki generalnie smaczne, ale niezbyt ciepłe.
za to obsługa hotelu bardzo miła. pokoje sprzątane regularnie.
czysto.
cicho.
jedyny plus po sezonie to mało ludzi. basen i leżaki nieoblegane.
Pyszne jedzenie i wzorowa obsługa.
Pokoje troszeczkę za małe, ale dobrze wyposażone i sprzątane codziennie. Minusem są mrówki faraona, ale nie stanowią one większego problemu dopóki nie przywiezie sie ich do domu ;-)
Wspaniały basen z leżakami i parasolami. Radzę wcześnie wstać, żeby zająć sobie miejsce na leżakach, gdyż basen cieszy się dużym powodzeniem.
Baba tam jest.
Po przeczytaniu wszystkich recenzji, często niepochlebnych, z pewną obawą czekałam na nasz upragniony wyjazd na wakacje. Ku naszej radości hotel okazał się być miłym, spokojnym kompleksem z dużym basenem, drugim nieco mniejszym i płytszym (do gry w piłkę) oraz brodzikiem dla dzieci. Muzyka na basenie wcale nie była głośna a woda lekko słona. Przy obu basenach znajdowały się pool bary. Jedzenie było bardzo dobre i urozmaicone. Pokoje były skromnie urządzone, ale były codziennie sprzątane a ręczniki wymieniane. Dużym plusem był wspaniały widok na morze i Hersonissos. Hotel zapewniał odpoczywającym spokój, ale jeżeli miało się ochotę na trochę rozrywki wystarczyło zejść ze wzgórza do miasta. Hersonissos jest tętniącym życiem miasteczkiem, nawet w nocy panuje tam hałas i słychać bawiącą się młodzież. W mieście wypożyczyliśmy na tydzień samochód i na własną rękę zwiedzaliśmy wyspę. Polecamy wyspę Chrissi (wspaniałe plaże jak z reklamy Bounty), bliską miejscowość Sisi, Matalę (ciekawe jaskinie, ale głeboka woda i niebezpieczne prądy), wąwóz w Zakros (3-4 godz. marszu, można podziwiać jaskinie tzw. Dolina śmierci). Zaliczyliśmy oczywiście Knossos i muzeum w Hieraklionie. Na życzenie naszego dziecka byliśmy w water parku Anopolis, ale ceny były b wysokie i promocja po godz. 14 nie obowiązywała (dorośli 20 E, dzieci 15 E, szatnia 3 E).
Reasumując: jesteśmy bardzo zadowoleni z wakacji i polecamy wszystkim ten hotel :-)
Wyjeżdzałem z ECCO Holiday - dobrze że nie był to mój pierwszy wyjazd wogóle za granicę - obsługa na lotnisku w Krakowie beznadziejna - butna Pani, której się wiele wydaje... Na Krecie odbiór przez pilotów OK. Większość pokoi w hotelu ma niezły widok na miasto i morze - mój był pop prostu piękny! Za to współczuję komuś kto kiepsko trafi i się nie zamieni. Stosunek obsługi hotelowej do turystów Ok, za to kompletnie olewają uwagi pilotów - moje uwagi co do usterek klimatyzacji i kanalizacji realizowane w ciągu paru godzin, natomiast pilotka przez 2 tyg. nie potrafiłą załątwić wymiany słuchawki od prysznica - po prostu nie ma co na nich liczyć. Wycieczki fakultatywne bardzo drogie - zdecydowanie polecam we własnym zakresie wypożyczenie samochodu i zwiedzenie Krety na własną rękę - za cenę ok. 100 euro zrobimy sobie wszystkie wycieczki dla 3 osób po Krecie a nie jedną! Nie należy liczyć na jadalne lunch pakiety z hotelu - lepiej zrobić sobie samemu. Jeżeli ktoś wybiera się do Samarii ( polecam) niech zabierze przynajmniej adidasy. W ERI Palace rozrywek niemal zero i bar zamykany o 23, za to w bliźniaczym ERI Beach ( na pewno nie ma plaży chociaż nazwa mówi co innego) animacji wbród, tyle że w języku niemieckim. Wadą hotelu dość dalekie położnie od centrum i brak kursującego tam np. co 2 godz. busika, za to busik jeździ do ERI Beach chociaż też trochę za rzadko. Plaża OBOK hotelu Eri Beach całkiem przyzwoita chociaż zatłoczona. Ogólnie nie było źle! , pamiętając że nie należy specjalnie liczyć na biuro podróży czy hotel.
Własnie wrociłam z tygodniowych wakacji z moim chlopakiem. jesli chodzi o pogode to wiadomo cudowna, jesli chodzi o hotel to srednio. mimo mojego wieku czyli 23lata, straszna jest droga do hotelu - raz ze hotel lezy 1km od "plazy" a dokladnie od morza bo plazy nie ma! zejscie do morza mozliwe jest przez skały (ale morze cudowne cieple i czyste) to aby wdrapac sie do hotelu trzeba sie troche nameczyc.Moim zdaniem hotel jest fajny ale nie dla mlodych ludzi ktorzy chca sie zabawic. Podczas naszego pobytu w hotelu nic sie nie działo, nic nie było organizowane bar hotelowy zamykano o 23ej no i do wyboru było albo łozko i sen albo wyjscie do miasta na jakas impreze gdzie trzeba bylo placic i to bardzo słono. W pierwszy dzien zapchała sie nam wanna i myslelismy ze serwis sprzatajacy to zauwazy ale niestety :)bez powodzenia mieslismy nawet inwazje mrowek w pokoju bo zostawilismy ciastka na biurku i na drugi dzien obudzilismy sie w mrowisku:) wiec radze wszystko chowac do lodowki:) pokoje nawet fajne ale widac ze byly robione w duzym pospiechu jesli mialabym cos polecic to jak juz Hotel Eri Beach bo on jest przy morzu i zdecydowanie wiecej sie tam dzieje niz w Eri Palace, chyba ze kots szuka ciszy to wtedy moze byc. Standard tego hotelu oceniam na 3 gwiazdki nie wiecej, okolica super naprawde duzo sie dzieje duzo niemcow(bo gdzie ich nie ma) i brytyjczykow. Kreta jest strasznie droga wiec bez all inclusive nie ma co jechac no chyba ze ktos ma duzo pieniedzy:) np. piwko 0.33l- 2 euro!!! pizza mała 7 euro!!! wypozyczenia auta na 2dni 80euro wiec nie za tanio tymbardziej jak jest sie biednym studentem:) Mam nadzieje ze tą opinia pomoglam komus podjac decyzje co do wyjazdu:) Pozdrawiam
podczas pobytu w dalszym ciągu trwała budowa hotelu, wstawiane były okna malowano ściany, śmieci fruwały obok basenu, plamy po rozlanych herbatach czy kawach tkwiły na schodach przez cały pobyt, alkohol tylko regionalny w niewielkich ilościach czasami wogóle niedostępny, goście z Polski traktowani zdecydowanie gorzej, dojście do tzw. plaży( w tym rejonie wogóle nie ma plaż) z bardzo wysokiej góry, jedzenie przeciętne, kelnerzy przez tydzień w tych samych koszulach. Nie polecam.
Bardzo fajny hotel z przemiłą obsługą! jedzenie super, pyszne owoce i makarony.Trochę męczące wejście pod góre ale jest tego jeden plus można spalić trochę kalorii.Dostaliśmy pokój przy amfiteatrze gzie odbywały się włoskie imprezy bardzo głośne co przeszkadzało spac naszemu małemu synkowi. Zwróciliśmy się z prośbą o zmianę pokoju do rezydentki biura Eco Holiday i natychmiast zaproponowała nam inny pokój z fantastycznym widokiem na morze.Plaży nie polecam wąska i brzydko pachnie ale za to fantystyczny park wodny Star Beach. Raj dla małych, dzieci baseniki zjeżdzalnie dmuchane zamki i to wszystko za darmo.Polecam odwiedzenie muzeum tradycji greckiej bliziutko hotelu ok 20 min spacerkiem przy samym morzu.Korzystaliśmy też z hotelu Eri Beach gdzie nasz synek uwielbiał się bawić na placu zabaw.
panoszące się złodziejstwo wśród obsługi bez wyciągania konsekwencji przez kierownika hotelu,zwodzenie przez 3 dni naprawy klimatyzacji której defakto nie dało się naprawić,zapchana wanna przez okres trwania pobytu bez naprawy , ciągle nie działające krany do napojów i alkoholu
Hotel polecam mlodym i aktywnym, a także rodzinom z dziećmi. Animator organizuje zabawy głównie dla dzieci. Dla dorosłych organizowano aerobik i pilkę wodną w basenach. Dojście do plaży trudne, ale wypożyczając samochód nie ma problemu z komunikacją z hotelu. Ja osobiście polecam baseny przy hotelu niż zatłoczoną plażę. Miasteczko tętniące życiem zwłaszcza wieczorem. Mnóstwo dyskotek, barów, restauracji i sklepików. Warto zwiedzić Kretę samochodem z uwagi na niższy koszt i niezależność czasową, niż wykupując wycieczki w hotelu czy w mieście. Najbardziej opłaca się wypożyczyć samochód na weekend (około 100 euro).Jedzennie w hotelu bardzo smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie. W menu mnóstwo warzyw, owoców, mięs, zapiekanek , deserów. Pokoje są sprzątane codziennie. Gorąco polecam ten hotel.
Hotel zgodnie z opisem jest położony ok 900 m od plaży i centrum. Droga jest ciężka - pod górę, dość wąsko, szybko jeżdzą po niej samochody i skutery - zatem nie jest zbyt bezpieczna. Animacje w hotelu pozostawiają dużo do życzenia. Fantastyczny program mieli za to Włosi czy Niemcy.
Na miejscu można wynająć samochód.
Miejsce to polecam osobom młodym, którym nie przeszkadzają głośne, nocne imprezy. Ja byłam z dwójką dzieci.
Wyjazdy organizowane są głównie przez Ecco Holiday które to niestety nie grzeszy solidnością.
zdecydowanie nie polecam. ! tym bardziej z dziecmi