Atlas Amadil Beach Hotel

4.1

Pewnie bedę pierwszą, która nie jest zachwycona Amadilem. Hotel na oko ładny. Ale nic poza tym. Pokoje owszem z wygodnymi łóżkami, ale co z tego skoro wyspać sie trudno bo hotel jest bardzo akustyczny i z dyskoteki odgłosy nosiło po całym hotelu do 5 nad ranem. A poza tym wszechobecny smród wilgoci! Po jednym dniu wszystko przesiakało - ubrania, torebki, nawet słomkowy kapelusz na głowę. Jedzie takie sobie - poniżej średniej. Sniadania lepsze, kolacje mało urozmaicone i niemaczne. Nawet piekny widok z okna restauracji na ocean nie zawsze był w stanie to wynagrodzić.

Plusy hotelu: przepyszne (!!!) jedzenie, wspaniała, rozległa plaża, klimat Agadiru jest złagodzony przez ocean, nie jest to \"patelnia\", chwilowe zachmurzenia w ciągu dnia dają wytchnienie Minusy: Kradzieże!!! (sejf absolutnie niezbędny albo nie zostawiać biżuterii i pieniędzy w pokojach, ukradziono mi złoty pierścionek z torebki schowanej w szafie), hałaśliwe rozrywki na wewnętrznym dziedzińcu (głośna muzyka i śpiew późnym wieczorem - po 21:00) Generalnie hotel dość luksusowy, choć czasy świetności ma za sobą, oddalony od ulicy, piękny widok z restauracji na ocean, warto pojechać, bez wątpienia, ale ABSOLUTNIE nie dać się okradać!!! (sejf lub rzeczy wartościowe koniecznie przy sobie)

Jestem bardzo zadowolona z wakacji w tym hotelu. Duży o urozmaiconej architekturze, otoczony ogrodem.4 restauracje,3 bary, posiłki bardzo smaczne. Basen duży, prywatna-czysta plaża. Pokoje obszerne, z bardzo ciekawym wystrojem, dobrze wyposażone. Jedyną wadą hotelu jest obsługa. Generalnie przy barze nad basenem trzeba mieć dużo cierpliwości oczekując na posiłek, z drinkami nieco lepiej. Jeżeli chodzi o obsługę hotelową nie ma co liczyć na uśmiechy i nadskakiwanie, ale nie dotyczy to tylko tego hotelu, a po prostu spowodowane jest to odmienną kulturą. Podobnie jeżeli chodzi o czystość (ręczniki wymieniane każdego dnia, jednak np. półki nigdy nikt nie wytarł). Jeżeli ktoś chce zrobić z Afryki Europę, to niech sobie lepiej odpuści.

wagi: Wróciliśmy z tego hotelu. Jedno co się narzuca to bardzo marna obsługa przy barze. Osoby z opcją all in traktowani są jako zło konieczne. Bardzo długo oczekuje się na to żeby coś podał, a poza tym robi to jak by był tam za karę.Szczególnie przy basenie.

Hotel przyjemny. Pokoje czyste i gustownie urządzone. Jedzenie - może i dania się powtarzały... ale jeśli człowiek nie rzuca się codziennie na wszystko, co dają, to spokojnie przez 2 tygodnie może jeść coś innego. Plaża 5 kroków z hotelu, prywatna. Sama plaża - BOSKA! Dla tej plaży (super szerokiej i czystej) warto zamieszkać w tym hotelu.

od849 zł za osobę

Nazwa  Atlas Amadil Beach Hotel
Miejsce  Maroko / Agadir / Agadir
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness

Atrakcyjna lokalizacja: ok. 1,5 km od turystycznego centrum Agadiru.

Hotel położony jest przy pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Program animacyjny dla dorosłych i dzieci: aerobik, gry i zabawy, kabaret co wieczór, raz w tygodniu muzyka marokańska na żywo.

Sala fitness, siłownia, bogaty wybór masaży kosmetycznych i leczniczych, hammam, jacuzzi oraz sauna.

4.1

Wyświetlono 70 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
agawa

KP

Pobyt - Maj 2009

Hubert

Pobyt - Marzec 2009

Hotel, który ma bardzo dobre położenie, bezpośrednio przy plaży i blisko centrum. Duże przestronne restauracje, jedna jest z widokiem na ocean. Dobra restauracja marokańska, bogaty program animacyjny, prywatna plaża bardzo mała i ciasna ale zaraz obok jest piekna plaża ogólnodostępna. Pokoje hotelowe słabe, ponure, robią przygnębiające wrażenie. Pokoje na 3* ale infrastruktura hotelu jest dobra. Dla mnie hotel takie typowe 4*, bez rewelacji.

Marcin

Pobyt - Marzec 2009

Hotel jak na cztery gwiazdki spełnił moje oczekiwania. Bardzo dobre jedziedzie, w pokojach czysto, przy plaży. W hotelu znajduje się kącik dla dzieci. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne :)

Mati

Pobyt - Wrzesień 2008

Co do postu Pana Kazimierza i zdaniu o obsłudze nie zgodzę się. Ja zostawiłem im raz czy dwa razy napiwek i nie miałem najmniejszego problemu. Co do kradzieży hotel to nie dom i zdarzają się one nawet w najlepszych hotelach świata. Za pokój z widokiem na ocean i lodówką trzeba dopłacić w recepcji ale uważam że warto. Jedzenie średnie, ale da się przeżyć. Słońce raz jest raz go nie ma więc wielbiciele opalania będą zawiedzeni

Kazik

Pobyt - Wrzesień 2008

Moim zdaniem problemem tego hotelu jest obsługa... Znajomym zgineła kasa z pokoju a wiadomo kto ma dostęp do pokoi.. Jednak sam hotel jest bardzo ładny z dogodną lokalizacją blisko plaży. Nie kupujcie nic w hotelu ponieważ to samo za niższą cenę można dostać na mieście w sklepikach.

Ela

Pobyt - Sierpień 2008

Nam z pokoju zgineła komórka. Oprócz tego zdarzenia cała reszta wyjazdu była w miarę bezproblemowa. Obsługa przy posiłkach dobra, obsługa przy basenie dobra, z pokojówkami trzeba porozmawiać lub wręczyć napiwek a wtedy problemy z jakością sprzątania znikną. Animacje dla dzieci są dobre więc nasze pociechy będą miały co robić, a my będziemy mogli zakosztować chwili spokoju dla siebie. Ogólna ocena hotelu jak w ankiecie - Po prostu hotel.

Maciek & Sandra

Pobyt - Lipiec 2008

Świetna sprawa. 14 dniowy wypad rodzinny udał sie perfekcyjnie. Przez pierwszy tydzień naszego pobytu dzieciaki widzieliśmy na śniadaniu a potem na kolacji ponieważ cały dzień siedzały w mini clubie. My natomiast oddawalismy sie urokowi Atlantyku :-). Potężne looby robi ujmujące wrażenie szczególnie w nocy. Mały drobiazg, tzn mały "face-lifting" ścian by sie przydał ponieważ proszą się o odświeżenie ale to naprawdę drobiazg. Polecamy szczególnie rodzinnym wypadą.

Tomek

Pobyt - Czerwiec 2008

Wróciliśmy właśnie z Maroka z tego hotelu. Jedno co się narzuca to marna obsługa przy barze. Osoby z opcją all in traktowani są jako zło konieczne. Bardzo długo oczekuje się na to żeby łaskawca coś w końcu podał, a poza tym robi to jak by był tam za karę. Czystość w pokojach pozostawia wiele do życzenia, sprzątane są na odwal mimo, że zostawiało się im napiwki. Nic nie kupujcie w sklepikach na terenie hotelu. Przebicie maja 3 do 5 razy. Nie daleko są sklepiki i tam można wszystko dostać za rozsądne pieniądze. Animacje wieczorne jak i dzienne są monotonne, wszystko na jedno kopyto. Generalnie za te pieniądze, które życzy sobie TUI to nie warto. 4 gwiazdek to zawyżona ocena.

Pablo

Pobyt - Czerwiec 2008

Właśnie piszemy jeszcze na gorąco z Maroka. Hotel Amadil Beach na tle innych nie wypada tak słabo, ale to żadna rekomendacja bo ach strach myśleć co to znaczy gorzej (Club Alomgar-karaluchy w pokojach rude). Obsługa kiepska, traktują cię jak gościa drugiej kategorii, wszystko wymuszone, widok na morze ekstra płatny-nie łudź się, że może się trafi. Była u Nas kradzież pieniędzy-wszystko co wartościowe należy zamykać nawet na krótkie wyjścia z pokoju. Trzeba uważać aby nie zostać oszukanym. Ceny w hotelu według następującego schematu-mała butelka wina w cenie butelki wina, a wino w cenie szampana. A na koniec warto wspomnieć, że przed hotelem odbywa się budowa promenady, więc regularnie kursy koparki i betoniarki. Pozdrawiamy. PS. Nie należy się łudzić, że Agadir to Afryka i słońce murowane-podczas tygodniowego pobytu słońca było może parę godzin z okładem.

Lidia

Pobyt - Czerwiec 2008

Dla wielbicieli słońca odradzam Adagir ponieważ panuje tu specyficzny wilgotny klimat gdzie niebo potrafi być zachmuorzone poł dnia. pokój z widokiem na atlantyk. Podczas naszego pobytu trafiliśmy na koniec robót budowlanych wiec mieliśmy dodatkowe atrakcje jak np koparki. Nie polecam opcji all inc ponieważ czego się na wszystko dłużej jkabysmy byli ludźmi 2kategorii... Przy ostatecznym rozliczeniu za pobyt obsługa potrafi naciagnać na rózne sposob i trzeba sie pilnować. Generalnie za pieniądze które wzieło od nas biuro podróży moglibysmy dostać coś lepszego...

LOLO

Pobyt - Maj 2008

JADALNIA WYMAGA KAPITALNEGO REMONTU JEST BRUDNO(ZWŁASZCZA SKĄD WYCHODZĄ POSIŁKI) NIE MA KLIMATU. ZMIANA WYSTROJU, KOLORU SCIAN (DOMINUJE BRĄZ) OBECNIE W POBLIŻU HOTELU TRWA BUDOWA PROMENADY(ZAKŁÓCENIE OAZY SPOKOJU). NIE JESTEŚMY NA BUDOWIE TYLKO NA WCZASACH.

Beata Grześkowiak

Pobyt - Maj 2008

Z pokoju znajomych ukradziono niebieską sukienkę dziecięcą wiszącą na wieszaku w szafie (pokój nr 478), a z naszego (pokój nr 474)zginęła droga komórka. Złodziej natychmiast wyjął z niej kartę. Zgłosiliśmy \"zaginięcie\" komórki w recepcji. Zdarzenie z komórką miało miejsce w czasie naszego pobytu na śniadaniu już w dniu odjazdu, tj. 15/07/2008. Nikogo za rękę nie złapaliśmy. O sukience hotelu nie informowaliśmy.

angel

Pobyt - Kwiecień 2008

Mimo prosb i standardu - nie otrzymalismy na wyposazenie lodówki. Po wielokrotnych prosbach jednego dnia - otrzymalismy reczniki po sprzataniu pokoju. Obsługa przy posilkach rewelacyjna! Obsluga przy basenie bardzo dobra! Czysto w calym hotelu. Prosze unikac transferu przez linie lotnicze AIR ITALY POLAND. Odmówily przylotu po naszych urlopowiczow- w rezultacie opoznienie 2 godziny. W chmurach dowiadujemy sie ze linie zmienily sobie garfik i po nas nie przyleca stad to opoznienie. Wystartowalismy z Katowic i tam tez kierowal sie samolot. Ale w powietrzu tez dowiadujemy sie iz tamtejsze lotnisko odmowilo ladowania ze wzgledów UWAGA: BEZPIECZEŃSTWA!!!!!!!!Ladujemy w Warszawie ... tam ma na nas czekac przedst. RAINBOW TOURS - niestety nie pojawia sie ... po godzinie czekania na jakokolwiek wiadomosc dostajemy 4 autokary i czeka nas 300 km i 4 godzin podrózy. Nie zapłaciliśmy za bilety autokarowe lecz za lot i nie za podróz ktora trwala w naszym przypadku 9 godzin a za 4 (z Katowic mielismy jeszcze 190 km do domu). Zamiast byc 23.06 o 22.00 w domu - pojawilismy sie 24.06 o godz. 6.00. Przykre BARDZO PRZYKRE!

Tadeusz

Pobyt - Kwiecień 2008

Jeśli ktoś szuka ciszy i spokoju to nie polecam - wieczorami przychodziła chyba cała śmietanka towarzyska z Agadiru. Klimaty snobistyczne ;/

5.2
Andrzej Kozłowski

Pobyt - Marzec 2008

Odpowiadm na post Pani Caroliny: 1. Animatorzy są b. aktywni w trakcie np. wieczorków tanecznych-temu trudno zaprzeczyć. Natomiast podczas naszego pobytu nie widziałem nikogo kto zainteresowałby się dziećmi, nawet podczas naszego pobytu na mocno wyeksploatowanym placu zabaw. W porównaniu do innych naszych pobytów, gdzie np. na Sycyli Panie z Mini Clubu uganiały się za dziećmi by "wyłapać" je na dodatkowe zajęcia kontrast był znaczny. 2. Co do tego czy jest remont czy nie, to można zerknąć na opinie już z lipca b.r. Myślę, że między majem a lipcem remont nie zniknął, ja nie miałem przywidzeń czego dowodem zdjęcia, filmy, potwierdzenie pisemne pilta i otrzymane przeprosiny :( od oganizatora R. Tours. Ten hotel po remoncie, a napewno po wybudowaniu agadirskiej promenady będzie całkiem przyzwoitym miejscem do wypoczynku dla pary (niekoniecznie z dzieckiem). I może kidyś takim był-na razie zdecydowanie, wbrew reklamom biura podróży-nie jest.

Andrzej K

Pobyt - Marzec 2008

Własnie wróciliśmy z wyjazdu 18-26.05.2008. Zdecydowanie nie polecam hotelu. Zwłaszcza rodzinom z dziećmi - udogodnienia to fałsz. Na terenie znajduje się jedynie mini club z bardzo pasywną załogą oraz dosyć głęboki brodzik. W hotelu codziennie marokańskie występy od 21 do 22 doskonale słyszalne w każdym z pokoi. Woda nie nadaje się do picia, czajnik musieliśmy kupić w hipermarkecie ponieważ oferowana 'przegotowana' woda wzbudzała spore wątpliwości. Hotel co najmniej od dwóch tygodni w remoncie, o czym nikt nie informuje, pył, kurz, hałas, ekipy remontowe na jednym ze skrzydeł oraz mini-trzęsienia ziemi w trakcie śniadań spowodowane pracami zagęszczarek. Tzw. plaża to leżaki kilkaset metrów od brzegu oceanu odgrodzone promenadą w budowie - ewentualnym opalającym się czas umilają ciężarówki i walce. Zmiana godzin wylotu i przylotu tuż przed wycieczką sprawiła, że w magiczny sposób zniknęła jedna doba hotelowa - wyjazd z hotelu o 22.15, proponowane opuszczenie pokoju o 13:00.

Atlas Amadil Beach Hotel