Udogodnienia dla dzieci: brodzik, krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat.
Bardzo szeroka i długa plaża z gruboziarnistym piaskiem i łagodnym, żwirkowym zejściem do wody (ok. 800 m od hotelu).
Atrakcyjna lokalizacja: ok. 500 m od centrum, ok. 13 km od Kassandrii (największego na półwyspie miasta z antyczną architekturą)
Dla aktywnych: dwa korty tenisowe, koszykówka, siatkówka, aerobik, piłka wodna, tenis stołowy, rzutki.
WITAM WSZYSTKICH WCZASOWICZÓW I INTERNAŁTÓW.BYŁEM W TYM HOTELU W TERMINIE OD 15.08.2009 DO 29.08.2009.BYŁEM Z ŻONĄ I DWÓJKĄ DZIECI 13 LAT I 6 LAT.WRÓCILIŚMY BARDZO ZADOWOLONI I BARDZO POLECAMY TEN HOTEL.MIŁA POLSKA OBSŁUGA ANIA AMINATORKA , MATEUSZ RATOWNIK ,OLA KELNERKA. NAPRAWDĘ PO RAZ PIERWSZY NIE CHCIELIŚMY WRACAĆ I PRZEDŁUŻYLIŚMY SOBIE POBYT.POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTO BYŁ RAZEM Z NAMI IREK KLAUDIA OLIVIA I
" Miło i sympatycznie, bez fajerwerków" Pojechaliśmy w to miejsce na tygodniowy wypoczynek. Nie mieliśmy jakiś specjalnych wymagań. U naszego konsultanta poprosiliśmy o sympatyczny hotelik w Grecji i chcieliśmy jeszcze od razu zabukować auto. Było w miarę spokojnie. Załoga hotelu dbała i upewniała się czy niczego nam nie potrzeba. Jeśli oni są ok to cały hotel także ;).
O wieczornych występach się nie wypowiadam ponieważ podróżowaliśmy z naszym małym dzieckiem. Czas w hotelu płyną miło, głównie za sprawą sympatycznej obsługi hotelowej. Nasz pokój dla trójki był rozmiarowo odpowiedni, sprzątany codziennie rano. Bez luksusów, zgodnie z kanonem 3* hotel. Prosto i funkcjonalnie. Chociaż trzeba napisać że jak na Grecję mieliśmy tv, małą lodówkę, sejf za dopłatą ( nie wiem jaką nie korzystaliśmy ), i klimatyzator. Powiem Państwu również że wyżywienie w HB było miłym zaskoczeniem. Śniadania bardzo zbliżone do tych z Polskich hoteli, obiadokolacje z dużym wyborem smacznych posiłków.
Położony jest na wzgórzu. Minęło trochę czasu zanim nabraliśmy kondycji do wchodzenia pod górę. Z tego powodu nie polecam osobom starszym, które mogą mieć kłopoty z podejściem pod taką górę. Z miłych stron to brak zwyczajowej wojny o leżaki. Bardzo dużo różnych narodowości w hotelu. Animacje prowadzone w języku angielskim. Najbardziej lubiliśmy konkursy karaoke. Okolica miła dla spacerów, wolna od hałaśliwych miejsc.
Byliśmy z rodziną w sierpniu 2008 i przeżyliśmy duże rozczarowanie. Basen czynny tylko od 9-20 - przy upale prawie 40 stopni. Przez 10 dni na śniadania były te same posiłki (głównie jajka sadzone). W łazienkach kabiny prysznicowe wyposażone w zasłony, które przyklejały sie do całego ciała. Hotel położony na bardzo dużym wzniesieniu co w upalne dni i wieczory było przeszkodą nie do pokonania. Wszyscy byli bardzo mili, ale tylko dla tych osób, które miały wykupione wczasy All Inclusive, pozostałe osoby były załatwiane dopiero na szary końcu.
Byłem w tym hotelu przez 2tyg. z rodziną i wróciłem zadowolony. Hotel położony na wzgórzu za miastem, skąd rozciągał się ładny widok na morze i miasteczko, wieczorem powiewał przyjemny wiaterek, który na dole nie był już odczuwalny. Jedzenie smaczne, urozmaicone, tylko nie rozumiem dlaczego od gości hotelowych zdzierali za napoje do kolacji po takich cenach jak w barach na plaży. W hotelu sporo Niemców, Greków, Anglików i nieco mniej Polaków. Basen czynny do 20, ale tak było we wszystkich hotelach /po 20 dosypują środka do dezynfekcji wody/.
Hotel godny polecenia. Bardzo miła, pomocna i przyjazna obsługa, z każdym można się dogadać po angielsku. Pokój może trochę niewielki, ale czysty i posiadający wszystko czego potrzeba (lodówka, TV, balkon, w łazience suszarka do włosów). Spędziliśmy tam tydzień, a w restauracji na obiady nic nigdy się nie powtórzyło, jedzenie bardzo smaczne i zróżnicowane, każdy znajdzie coś dla siebie. Basen duży, czysty, nigdy nie było za dużo ludzi, także miejsce na leżaku przy basenie zawsze się znalazło. Animatorów było 3, 1 Niemiec i 2 Polaków. Fakt-mogliby bardziej przykładać się do swojej pracy, ale ktoś kto miał ochotę się zabawić zawsze mógł znaleźć coś w miasteczku-dużo restauracji i barów. Polecamy spróbować greckich specjałów, przede wszystkim owoców morza, wszystko bardzo świeże i smaczne. Okolica hotelu spokojna, jakieś 800 m od głównego centrum miasteczka. Do plaży około kilometra. Spacer w pełnym słońcu jest bardzo męczący, ale często jeździł na plażę bus hotelowy, zabierając i odbierając ludzi z samej plaży. Plaża jak dla nas bardzo ładna, można by się przyczepić do tego, że jest wąska, ma gruboziarnisty piasek i jest dużo ludzi, ale dla kogoś kto ma ochotę odpocząć na leżaku i pokąpać się w pięknym morzu to nie ma znaczenia. Jedyne co nam się nie spodobało to organizacja firmy wycieczkowej Neckermann. Wycieczka była 7 dniowa, z czego pierwszy i ostatni dzień był zarezerwowany na dojazd i powrót. W dniu wyjazdu (poniedziałek) wylecieliśmy z Pozniania dopiero o 23:50, na miejscu byliśmy około 6:00 (wtorek). W dniu powrotu trzeba było wymeldować się z hotelu o 12:00, ale wyjazd autobusem na lotnisko był dopiero o 18:00. Dobrze, że obsługa hotelowa udostępniła przed wyjazdem pokój do odświeżenia się. Średnia wieku gości hotelowych około 35-40 lat.. Generalnie nasz wypad był bardzo udany, polecamy bardzo gorąco ten hotel, owoce morza w restauracjach, kąpiele w morzu, wycieczki po okolicy i bezstresowe spędzanie czasu. Hej :)
Hotel wspaniały, obsługa miła, jedzenie pyszne. Tydzień w tym hotelu to zdecydowanie za mało!!!!!!!!!!!!!!! Plaża i miasteczko piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hotel wart 4 gwiazdek - byłem czwarty raz w gracji i w tym przypadku zasłużone 4gwizadki; super basen, rewelacyjne jedzenie(opcja ALL) (przez 2 tyg przytyłem 5 kg : )bardzo miła i sprawna obsługa, jedyny minus to odległość od plaży ale pare razy na dzień kursował hotelowy busik więc nie był to problem; moi chłopcy (5 i 6 lat)byli zachwyceni animacjami i zabawami (a nie był to ich pierwszy wyjazd)-więc jak chcesz wypocząć w dobrym hotelu z pysznym jedzeniem i fajnymi zabawami rano na basenie i wieczorem - to z czystym sumieniem polecam!!!!
plusem hotelu jest spokojna okolica
Co do hotelu już wystawiłam ocenę w punktach. Plaża w samym Pefkochori bardzo wąska i nieładna. Hotel gorąco polecam. W miasteczku dużo sklepów z futrami po okazyjnych cenach, różowy sklep Accesories, czy jakoś tak, ze sztuczną biżuterią, bardzo efektowną. Sklep z zabawkami dla dzieci, a tam m. in. Diddl, Nici, Me to You itp. Z orginalnych sklepów znanych w Polsce wypatrzyłam tylko United of Benneton. W czasie mojego pobytu w jednym sklepiku(nie pamiętam nazwy) były bluzki i tuniczki po 5 euro takich firm jak h
Hotel był super.A Ci którzy piszą źle to w dupie byli i gówno widzieli.Za przeproszeniem.
Hotel super. Pokoje czyściutkie, codziennie sprzatane. Ręczniki zmieniane codziennie.
Obsłuha hotelu fantastyczna. Kuchnia wspaniała, mnóstwo greckich potraw, owoców, sałatek warzywnych. Do kazdego posiłku smaczne, delikatne winko ( białe, czerwone) i inne napoje. Basen czysty z wydzielonym miejscem dla maluchów, obok bar i super kawa frappe!!!!
Szkoda było wracać.
Pozdrawiam Beata i rodzina
Hotel położony na wzgórzu, skąd był bardzo ładny widok na morze i okolice. Daleko do plaży, ale rekompensowały to okoliczne sklepiki, restauracje, miejsca do spacerowania i stare miasto. W okolicy dużo wypożyczalni quadów i skuterów. Bardzo duży i czysty basen, w którym można było spokojnie popływać bez potrzeby przeciskania się miedzy innymi ludzmi. Bardzo słabe animacje, praktycznie tylko 2 godziny dziennie. Jedzenie rewelacja! Codziennie coś innego i bardzo urozmaicone. Bar przy basenie i świetna obsługa.
Naprawdę warto tam jechać!
Hotel Atrium jest hotelem nowoczesnym o ładnej architekturze. Posiada duże udogodnienia dla małych dzieci, jak i dobrze rozwinietą animację ( co prawda tylko w jezyku niemieckim i dla naprawdę małych dzieci ). Jedzenie mało atrkacyjne, ze wzgledu na urozmaicenie, należy przygotować się na potrawy typowo greckie. Na pochwałę natomiast zasługuje duży wybór podawanych codziennie owoców. Plaża znajduje się około 700 metrów stromym zejściem w dół od hotelu. Polecam korzystać z hotelowego busika,który odwozi i przywozi gości hotelowych kilka razy w ciagu dnia. Basen w hotelu ze słodką wodą, plaża kamienista, ale woda w morzu cieplutka i przejrzysta. Skorzystać należy z wycieczki na Meteory, ponieważ jest to ogromne i niezapomniane przeżycie. Polecam.
Hotel godny polecenie, adekwatny co do ceny. Bardzo ladna okolica.Miasteczko rowniez. Spedzilismy (2 dorosle os) spaniale wakacje.
Wszystko napisali już inni użytkownicy powyżej, ocenę można zawrzeć w kilku słowach: ładny, zadbany hotel z miłą obsługą i dobrym jedzeniem (mieliśmy opcję all iclusive).
W zasadzie mam tylko jedno "ale": niby ma to być hotel wręcz stworzony dla dzieci... Nie do końca jest to prawda. Animacje sa krótkie i monotonne (a w każdym razie animacje prowadzone przez Panią Anette; innego animatora nie było). No i jeśli dziecko nie jest angielsko- lub niemieckojęzyczne, jest ignorowane w dość grubiański sposób, co przydarzyło się nam i innym osobom, które wówczas były gośćmi hotelu...
Super hotel dla rodzin - spokojny i cichy a do tego komfort jak na 4 gwiazdki przystało.
Super miła i dyskretna obsługa w restauracji i przy basenie. Transport do samej plazy co godzine , ale dojedzie nawet 1 rodzina. Cudowna kuchnia dla wszystkich.Polecam
Bardzo miły personel i wręcz domowa atmosfera. Hotel bardzo schludny i ładny, piękny widok z okolic basenu (na morze ponad dachami miasteczka), rownież z części pokoi. Do miasteczka naprawdę blisko, do plaży też niezbyt daleko - mozna chodzić piechotą. Plaża niezbyt ładna (gruby piach i drobne kamienie), wąskie, ale ładniejsze plaże parenaście kilometrów dalej. Wieczorami jest gdzie pospacerować (sklepy, tawerny, bulwar nadmorski). W hotelu niemiecka animacja na wysokim poziomie, również dla Polakow (ale znajomość niemieckiego niezbędna). Spokojnie i bezpiecznie. Gorąco polecamy.