Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Położony przy pięknej piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Dla najmłodszych gości: brodzik, zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, animacje, mini club.
W pobliżu Aqua Park Action (możliwy dojazd autobusem podstawionym przez aquapark).
Zlokalizowany w centrum popularnej miejscowości Słoneczny Brzeg z licznymi atrakcjami turystycznymi.
Dobrze utrzymany hotel z dużą liczbą pokoi. Przyznany pokój był czysty i w dobrym stanie. Na balkonie jest suszarka do ubrań. Każdego dnia pokój był sprzątany jeśli nie była wywieszona zawieszka. Sprzątanie zaczyna się już w godzinach śniadania więc warto pamiętać o wywieszeniu zawieszki na drzwi jeśli chce się dłużej pospać lub wychodzi się na śniadanie i później chce się wrócić do pokoju. Jedzenie w hotelu jest urozmaicone. Każdy powinien znaleźć coś dla siebie jeśli komponuje sobie normalnie posiłek, a nie wrzuca na talerz wszystkiego po trochę. Wszystkiego można spróbować i przez tydzień nie narzekać na monotonię w posiłkach. Pomiędzy obiadem i kolacją są dostępne przekąski, głownie ciastka, owoce i lody, ale również dania na ciepło (pizza oraz zazwyczaj jakieś dania z obiadu). Jeśli ktoś przyjedzie do hotelu już po zakończeniu pory obiadowej to spokojnie coś obiadowego zje i nie będzie musiał czekać głodny do kolacji. W porze rozpoczęcia obiadu i kolacji są duże kolejki. Panie kelnerki szybo zbierają talerze ze stołów, żeby przygotować stoliki dla kolejnych gości. Jeśli planujemy sobie coś jeszcze dobrać i mieć nadal stolik to warto żeby ktoś przy stoliku został. Niektórzy turyści nie zwracają uwagi na pozostawione przy stoliku prywatne rzeczy typu bluza, czapka, okulary, torebka, itp. Widząc sprzątnięty stolik siadają przy nim. Basen nie jest za duży, w szczególności jeśli duża liczba gości w jednym czasie postanowi z niego skorzystać, ale żeby się ochłodzić w upalny dzień w zupełności wystarczy. Jest wydzielony brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią i tutaj pojawił się pewien problem, który był zgłaszany obsłudze. Drobne kafelki mozaiki z dna basenu odklejały się odsłaniając twardy i wystrzępiony klej do kafelek. W miejscu, w którym dzieci wpadały do wody ze zjeżdżalni wpadały w to miejsce stopami co niekiedy kończyło się mocnym zadrapaniem a niekiedy rozcięciem skóry stopy. Tutaj w tym momencie przydały się buty do wody. Leżaków ile by nie było to zawsze jest za mało. Często są zajmowane ręcznikami jeszcze przed śniadaniem. Plan animacji praktycznie każdego dnia jest taki sam. Jedynie wieczorna animacja jest inna. Środa była dniem bez animacji, ponieważ animatorzy w tym dniu mają wolny dzień. Na terenie hotelu jest kącik dla maluchów. Teren zieleni przy hotelu jest czysty i bardzo dobrze utrzymany. Na plażę jest około 10 minut drogi spacerkiem. W hotelowym lobby znajduje się kantor z całkiem dobrym kursem wymiany z PLN na BGN. W innych miejscach w okolicy lub w Nessebar kurs był gorszy.
- czyste pokoje, - suszarka do ubrań w pokoju, - dobre posiłki, - przyjazna obsługa
- odklejające się kafelki mozaiki w basenie, głownie przy końcu zjeżdżalni w brodziku dla dzieci
Na wakacjach w hotelu byliśmy w pierwszym tygodniu września. Woda w basenie ciut zimna, w morzu ciepła, często wieje odczuwalny wiatr, taki klimat. Wybraliśmy ten hotel sugerując się głównie opiniami i nie żałujemy. Wszyscy byliśmy zadowoleni. Hotel jak najbardziej dla rodzin z dziećmi. Pomimo dużego obłożenia będąc z córką 5lat I synem 13 miesięcy czuliśmy się bezpiecznie. Mleko można było podgrzać w mikrofalówce w restauracji, do której można wejść 24h, a mleko trzymaliśmy w pokoju w lodówce. W budynku 2 windy, czysto. Jedzenia full, zawsze coś ktoś znajdzie dla siebie. Na stołówce był chleb i bułki razowe :) Codziennie ryba, drób, wieprzowina i wołowina, frytki i pizza i wiele wiele innych smacznych rzeczy. Byly również owoce morza. Kuchnia łagodna. Cherbata,kawa, lokalne napoje. Alkohole lokalne na full do 23:00, kelnerzy mili. Maly płać zabaw. Animacji mało , ale codziennie po kolacji coś się działo wiec spoko. Muzyka grała delikatnie. Goście w różnym wieku i z różnych krajów, PL, CZ, UK, D, R, BG. Była miła atmosfera. Do plaży 10min, do centrum 15min. Wszędzie blisko. Bardzo polecamy hotel dla rodzin z dziećmi. My się nie zawiedliśmy.
Dla rodzin z dziećmi. Wszędzie blisko.
Jak ktoś będzie się chciał do czegoś doczepić to zawsze coś znajdzie, my mówimy brak wad.
Wybierając się do hotelu 3 gwiazdkowego w Bułgarii nie nastawialiśmy się na jakieś wielkie luksusy, ale Baikal naprawdę bardzo pozytywnie Nas zaskoczył!! Ogólnie hotel bardzo ładny, zadbany, czysty. Pokój (Nasz numer 140) bardzo duży, przestrony, znajdowała się tam lodówka, klimatyzacja (działająca), TV. Łazienka również bardzo na plus, dość duża. Panie sprzątają pokój codziennie bardzo dokładnie. Codziennie nowe ręczniki. Pościel wymieniana 2 razy w ciągu tygodnia. Jedzenie bardzo pyszne, duży wybór zarówno na śniadanie, obiad jak i kolacje. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Duża stołówka, dlatego też nie było problemów z miejscem, jak i nie bylo kolejek przy nakładaniu posiłków (przynajmniej we wrześniu). Basen również dość duży, chociaż woda w nim zimna (zimniejsza niż w morzu). Znajduje sie również tam mini zjeżdzalnia dla dzieci. Przy opcji all inclusive serwowane drinki w barze przy basenie jak również w lobby, od 10 do 23. Duży wybór drinków!!!! Co bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło to fakt, że jeśli jedna osoba poprosila o kilka drinkow to bez problemu je dostala. Barmani, kelnerzy usmiechnieci, pomocni (można sie dogadać w języku polskim). Hotel położony jest bardzo blisko ścislego centrum Slonecznego Brzegu (jakies 10 min spacerkiem) jak i plazy (5 min), a zarazem w spokojnej i cichej okolicy. Ogólnie hotelu świetny. Z pewnościa zasluguje na 4 gwiazdki.
Pyszne jedzenie, bardzo czysto, mili kelnerzy i barmani, ładne duże pokoje
Jeśli do czegoś miałbym się doczepić to fakt, że w moim pokoju (140) nie było wi-fi, no i dość zimna woda w basenie.
Świetny hotel, nieco dalej od morza , ale obsługa, jedzenie i animatorzy rekompensują tą odległość.
Jedzenie, animacje .
Odpadające płytki w basenie. W basenie dla dzieci ze zjeżdżalnią dzieci rozcinały nogi. Moja córka kilka cm od małego do środkowego palca .
Hotel na 5+. Pokój - superior, w którym spędziliśmy kilka dni - duży z balkonem i widokiem na morze. Wszędzie czysto. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Obsługa miła i pomocna. Do morza zaledwie kilka kroczków. Do centrum tez blisko. Świetne animacje. Polecam bardzo, napewno nikt się nie zawiedzie!!!!
1. Duże, czyste pokoje i łazienki. 2. Bliska odległość od morza. 3. Blisko do centrum. 4. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie. 5. Miła i pomocna obsługa. 6. Animacje.
1. Ilość leżaków nieadekwatna do ilości gości.
Hotel bardzo ładny. W bardzo dobrej lokalizacji, wszędzie blisko. Słoneczny brzeg jest to wielka imprezownia można się zagubić. Co do hotelu jedzenie bardzo smaczne i film.Basen duży spokojnie można popływać.codziennie różne animacje. Obsługa miła robi swoją robotę tylko niestety nie uśmiechnięta. Noi teraz dwa minusy. Po pierwsze ogromne kolejki do posiłków czekanie ok 40 minut-jakas kpina. Po drugie mieliśmy urodziny w dniu przyjazdu ale nie było nawet lampki wina na powitanie. Ogólnie bardzo polecam
Hotel godny polecenia, bardzo dobra lokalizacja blisko plaży. Jedzenie smaczne, pokoje czyste, obsługa bardzo miła. Animacje dla dzieci super. Chociaż przyjechaliśmy w nocy czekała na nas kolacja.
Obsługa, zadbany teren wokół hotelu, czystość jedzenie.
BARDZO SMACZNE JEDZENIE!!! Pokoje czyste, bez niespodzianek w łazienkach. Codziennie sprzątane. W trakcie 11 noclegowego pobytu, 2 razy wymieniono pościel i kilka razy ręczniki. Mieliśmy pokój superior z widokiem na basen (po południowej stronie), ale konstrukcja balkonów powoduje, że część balkonu i okno są przez cały dzień w cieniu. W telewizji nie było programów polsko-języcznych, ale Nicklodeon i Nick jr udało się przestawić na angielski. Basen czynny od 7 do 18stej ma ogrodzoną strefę 80cm dla najmłodszych reszta basenu ma płynnie zmieniającą się głębokość od 120 do 150 cm, woda w basenie była chłodniejsza niż w morzu. Basen nasłoneczniony od rana do 16stej, potem wchodzi w cień i o 18stej w słońcu pozostaje tylko strefa 80cm i część strefy 120-130 cm. Bar przy basenie dostępny w all inclusive od 10tej do 18stej, bar przy recepcji jest czynny co najmniej do 23ciej. Automat z kawą/gorącą czekoladą na stołówce jest dostępny także przed śniadaniem, piłem kawę nawet o 6tej rano. Animacje są prowadzone na świeżym powietrzu przy basenie, są dość głośne, zaczynają się o 10tej rano, powtarzają się joga, gimnastyka w basenie, tenis stołowy, dart, zumba i "water-polo". Po kolacji od 20 do 21szej jest animacja dla dzieci przedszkolnych, ale od 21 do 22giej jest animacja dla dorosłych, na tyle głośna, że nawet przy zamkniętych drzwiach balkonowych syn nie chciał spać. Dla przyjeżdżających przed 14stą lub wyjeżdżających po 12stej jest dostępny pokój bagażowy, więc można zostawić walizki i iść nad morze. Niestety po drodze na plaże są stragany, a na niektórych prezentowane są ręczniki z niecenzuralną zawartością.
1. Jedzenie. 2. Czysto. 3. Balkony w cieniu.
1. Kolejki do części szwedzkiego stołu z warzywami i gorącymi daniami. 2. Szukanie wolnego stolika w trakcie posiłków. 3. "Rezerwacje" leżaków. 4. Na balkonie często czuliśmy smród papierosów od palących sąsiadów.
Hotel rewelacyjny położony bardzo blisko plaży!!! Pokoje, balkony komfortowe i bardzo czyste. Jedzenie urozmaicone i przepyszne. Restauracja otwarta praktycznie cały czas. Animatorzy świetni (różnorodne zajęcia od porannego stretchingu, porzez wodny aerobik, water polo, rzutki, disco kids i wieczory dla dorosłych). Pełna kultura, wszyscy bardzo mili. Hotel zasługuje na więcej gwiazdek!!!
Świetnie jedzenie, drinki, blisko plaża, genialne animacje, bardzo czysto, przemili ludzie.
Zbyt mała liczba leżaków przy basenie, duże kolejki na obiedzie i kolacji (ale warto swoje odczekać)
Bardzo czysty hotel, odnowiony choć nadal w stylu bułgarskim;-p pokoje sprzątane codziennie, bardzo smaczne jedzenie choć bez rarytasów (z rarytasów były kilka dni pyszne mule, poza tym normalne jedzonko), nie było ani 1 dania które by nie smakowało; all inclusive praktycznie cały dzień, idealne pod dzieci które jadły non stop;-) animacje nienachalne, wspaniała animatorka Vicky, wulkan energii! Ogólnie to wśród innych hoteli w okolicy chyba najfajniejszy obiekt przynajmniej dla rodzin z dziećmi. Pierwsze wrażenie może nie powalające ale hotel z każdym dniem zyskiwał w naszych oczach. Przesympatyczna obsługa uwijająca się jak w ukropie. Basen czysty i zadbany. Wygodne leżaki choć było ich za mało jak w większości hoteli. W takiej sytuacji można było rozłożyć się na zadbanym trawniku. Rozważaliśmy jeszcze hotel Neptun Sentido i całe szczęście że go nie wybraliśmy- byliśmy w nim przy okazji spaceru - generalnie w dzień jak w dyskotece- dudniąca muzyka klubowa, leżak na leżaku, atmosfera imprezowa. Ciężko byłoby wypocząć , czy poczytać. W Bajkal też podczas animacji było głośniej ale w przerwach leciała muzyczka w tle, animacje nie były w trybie ciągłym i wówczas był czas na lekturę;-) położenie kilka minut od pięknej plaży - wystarczyło iść w linii prostej przez hotel Pliska. Ogólnie to szczerze polecam rodzinom z dziećmi.
Czystość, jedzenie, atmosfera.
Wystrój w klimacie bułgarskim;-)
Świetny hotel, czysto, przepyszne jedzenie(REWELACJA!!!!). Serdecznie polecam ❤
Pyszne jedzonko 😁🤣
Wszystko super!!!Polecam w 100%.pokoje piękne, zadbane, odnowione, nie ma sie czego przyczepić!!Jedyny minus internet dzialal w lobby, w pokojach marnie!
HOTEL JAK NA TRZY GWIAZDKI SUPER. CAŁA ZAŁOGA HOTELU BARDZO UPRZEJMA,PEŁNY PROFESJONALIZM. POSIŁKI BARDZO UROZMAICONE,ŚWIEŻE I APETYCZNE. OWOCE PRZEZ CAŁY DZIEŃ.TALERZE I SZTUĆCE CZYŚCIUTKIE (W HOTELACH Z WIĘKSZĄ ILOŚCIĄ GWIAZDEK BYWAŁO RÓŻNIE). ANIMATORZY BARDZO SIĘ STARAJĄ.DZIECI BYŁY BARDZO ZADOWOLONE. WODA W MORZU CIEPŁE. WIDOK Z PLAŻY ŁADNY. BARDZO BLISKO CUDOWNY NESEBAR. NESEBAR NALEZY ODWIEDZIĆ KILKA RAZY,KLIMAT NIEPOWTARZALNY .SPACERKIEM MOŻNA DOJŚĆ PLAŻĄ.PO DRODZE SĄ SKRZYDŁA KONIECZNIE TRZEBA ZROBIĆ SOBIE FOTKĘ.PLAŻA CACAO I PLAZA NUDYSTÓW. AUTOBUSY DO NESEBARU CO 15 MINUT,BILET KOSZTUJE 1.5LEWA. WARTO TEŻ WYBRAĆ SIĘ NA DALSZE WYCIECZKI. BUŁGARIA ,I TEN HOTEL TO NAPRAWDĘ DOBRY WYBÓR .SERDECZNIE POLECAM. JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA GOŚCINNOŚĆ I SEDECZNOŚĆ HOTELU BAJKAL
BLISKO MORZA,SUPER POSIŁKI,OBSŁUGA BARDZO MIŁA,KOMPETENTNA,BARDZO CZYSTO
BRAK
bylismy z mezem i dzieckiem w sierpniu 2021,napewno wrocimy do tego hotelu pani z san-fan bardzo miła i sympatyczna
blisko plaza duzy basen,animacje dla dzieci ,miła obsługa .pokoje sprzatane gdy sie wywiesi kartke na klamce ,jedzenie tłuste ale kazdy znajdzie cos dla siebie i duzo do wyboru ,wiekszosc tych samych ale codziennie pare innych.dobre drinki.pokoje jak na zdieciach bardzo ładne czyste.mozna dogadac sie po angielsku ale po polsku
1 karta do drzwi i klimatyzacji ,wychodzac zabierasz karte i klima nie chłodzi i kontakty nie działają,działa tylko w tedy gdy jestes w pokoju.małe windy
Wakacje idealne. Jedzenie super, menu dla dzieci przekąski. Pokoje zadbane i czyste. Animacje dla dzieci i dorosłych. Obsługa bardzo miła i pomocna
Wszystko
super wyjazd rodzinny. Czysty hitel blisko plaży. Basen świetny. Animacje super. Jedzienie bardzo dobre. Zainteresowanie ze strony rezydenta biura Prima Holiday Pani Magdaleny Tekla na najwyższym poziomie.
Położenie blisko plaży. Pokoje super. Czysto, codziennie sprzątane. Posiłki bardzo dobre. Wybraliśmy hotel z jedzeniem bułgarskim dodatkowo to nie Mariot 5* wiec opinie o złym jedzeniu są nie na miejscu. Basen super, animacje, rewelacyjny team animatorów. Opieka rezydenta Magdaleny Tekla super.
Brak lunch box w dniu wyjazdu. Transfer na lotnisko mieliśmy o 7:30 a restauracja czynna od 7:30. Bardzo trudno było doprosić sie o śniadanie rano. Dziwne zwłaszcza, że było z nami dziecko.
Ogólnie jak na Bułgarię hotel akceptowalny. Nie kradną, pokoje zadbane i czyste.
czyste, nowe pokoje. kulturalna obsługa. jedzenie w miarę dobre.
mały basen, brak zjeżdżalni. krótko czynny bar przy basenie.
Wyjazd pierwsza połowa sierpnia 2019, rodzina z dziećmi, pobyt bardzo udany. Hotel zasługuje na 4 gwiazdki. Minusem jest niewielki wybór jedzenia dla dzieci. Ślisko przy basenie dla dzieci. Ogólna ocena 8/10. Za tę cenę godny polecenia.
Blisko do plaży Miła Obsługa Czysto Animacje Dobra pizza :)
Brak wolnych leżaków na basenie Mało jedzenia odpowiedniego dla dzieci
Bardzo miło było. gościć się w hotelu Baikal i zapraszamy wszystkich do zwiedzania Bułgarii
Bardzo ładny hotel ,pokoje czyste,jedzenie dobre polecam fajnie się bawilismy z córka .Pozdrawiam
Za mało leżakow przy basenie
Po prostu rewelacja. Polozenie, hotel, obsluga, wszystko na najwyzszym poziomie.
Wszystko rewelacja