Problemy maja tylko Polacy jeżeli chodzi o pokój, dają Polakom najgorsze pokoje. Adorują niesamowicie Rosjan i Anglików, jest ich najwiecej. Przy basenie nie znajdziesz nawet książki polskiej. Recepcję trzeba bardzo często odwiedzać żeby cos zdziałali, najlepiej posłać do niej rezydentkę. A poza tym rewelacja, wracamy za rok, ale głównie skupimy się na pokoju, nie weźmiemy bagaży dopóki nie zobaczymy pokoju (szerokim lukiem omijamy 547 i 603).
nie polecam!!!!! ogolnie czysto -jedzenie dobre , all exclusive beznadziejny ! brak animacji ! niemiła obsługa ! uwaga na pokoje mozna otrzymac room bez balkonu z widokiem na dach jadalni wysypany zwirkiem (do tych pokoi chyba tylko kwaterują polaków)
Wyjazd rodzinny dwoje dzieci.
W pokoju mieliśmy do dyspozycji dwie łazienki/jedna z prysznicem
Idealnie czysto... Czasami wrażenie przesady w dbaniu o czystość...
Internet bezprzewodowy bez opłat.
Wadą był brak podwójnych łóżek małżeńskich.
Obsługa basenu lubi oszukiwać klientów.
To jest nie do opisania. Hotel nie z tej ziemi a wakacje nasze były wprost fenomenalne. Rewelacyjny, wspaniały hotel zasługujący na swoją nazwę i swoje gwiazdki. Wspaniałe otoczenie, wspaniałe obiekty, sprawiające, że człowiek czuje się w sporym bądź co bądź hotelu kameralnie i komfortowo. Całe otoczenie, łacznie z ogrodami, trawą niesamowicie zadbane. Wszystko wychuchane, swieżo podlane. Bomba!! Jeśli chodzi o zakwaterowanie to trafił nam się cudowny pokój z ładnym widokiem. Czysto, przestronnie. Wszędzie pachniało. Za oknem cudowna egipska pogoda, słońce i ciepełko. Obsługa na 5-tkę. Ciepli i sympatyczni ludzie i co ciekawe, wbrew potocznej opinii nie spotkaliśmy sie z naciąganiem. Usmiechy za free :) Kuchnia smaczna. Dań do wyboru bardzo dużo. Kapitalne desery arabskie. All inclusif też na 5. Baseny czyste, leżaków do bólu... czego chcieć więcej? Polecam swoim znajomym, polecam wszystkim, również Wam drodzy internauci. Za rok pewnie tam wrócimy. Dominika i Sebastian. Nasze wakacje: Październik 2007
POBYT - 8 DNI. SUPER HOTEL,OBSŁUGA the best.I MIEJSCE-bajka.
Obsługa czujna i gotowa do spełnienia wszelkich potrzeb.Czysciutko i przyjaznie.Pracownicy porządkowi i ochrona hotelu, mili i nie rzucający się w oczy.Nawet osoby z nikłą znajomościa angielskiego będą zadowoleni.
Brak animacji w języku polskim. Hotel czyściutki, obsługa bardzo miła, piękna zieleń. Polacy dostają przeważnie pokoje z nieciekawymi widokami (ale kto siedzi w pokoju).
Jurek.
świeżo po powrocie z wakacji. Ogólnie hotel przepiekny, mnostwo zieleni (chyba jeden z liderow pod wzgledem zieleni w Sharm). Niestety Polacy na dzień dobry dostają pokój z widokiem na drogę, ale dzięki temu, że hotel ma dość spory pas zieleni (mini ogród) nie było to dla nas problemem (mieliśmy pokój na parterze). Aby uzyskać pokój z widokiem na ogród trzeba zapłacić 10 dolarów/os/dzień. Oczywiście sporo Rosjan, ale też Anglików, Ukraińców, Holendrów. Pełna kultura. Świetny dostęp do piaszczystej plaży. Baron posiada własną promenadę ze sklepami - super sprawa! Uwaga na zaczepnych handlarzy:) trzeba się targować - nawet do 50% rabatu:) Świetna ekipa animatorów dla dzieciaków!
Napiwki należy dać kolesiowi od bagaży, sprzątającemu (codziennie na poduszce) no i kelnerom (co jakiś czas). Uwaga na wszelkie proponowane drinki i inne usługi. Są w 90% ekstra płatne. Trzeba zawsze się zapytać czy trzeba za to zapłacić. Mieliśmy jedną nieprzyjemną sytuację, gdy drugi zamówiony drink był z przegryzioną słomką (używaną). Ale tak generalnie obsługę oceniam na 5 z lekkim minusikiem:). Polecam quad runner, szczególnie gdy jest mała grupa, można wtedy nieźle poszaleć na pustyni. Nie polecam tej droższej wersji quadów. Są jeden raz w tygodniu i grupa znacznie liczniejsza więc poszaleć nie bardzo można. Polecam też Camel trip połączony z kolacją we wiosce beduińskiej. Osobom, które jadą na tydzień nie polecam Kairu 1 dniowego autobusem. Jedzie się ok 7 godzin w jedną stronę, jednym autobusem bez żadnej ochrony. Ochrona jedzie tylko z wycieczkami z Hurghady. Woleliśmy nie ryzykować i nie tracić 2 zerwanych nocy i jednego pełnego dnia, by przez parę minut oglądać 3 piramidy:). Jedzenie dość urozmaicone (ok 10 dań na ciepło - makarony, ziemniaki, kurczak, ryby, gotowane warzywa; ok 12 rodzajów ciast i smakołyków - uwaga! niektóre są diablelnie słodkie:) Mnóstwo pieczywa i warzyw.
Wspaniały hotel, w którym pracują wspaniali ludzie:). Mili i zawsze pomocni. Idealne miejsce dla osób szukających odpoczynku i spokoju.
Swietny hotel-szczegolnie polecam osobom pragnacym wypoczac w ciszy i spokoju.Wielu wypoczywajacych to emeryci z Anglii i Skandynawii niewielu Polakow i Rosjan ktorzy nie zawsze tworza mily nastroj-o co nie trudno przy alkoholu bez ograniczen!Jest milo i kulturalnie a plaza cudownie dluga,piaszczysta ze wspaniala rafa.Ostrzegam tylko przed chyba jednym jedynym minusem tego hotelu-pokoje.Jesli masz szczescie mozesz trafic do pokoju z widokiem na basen(tych z widokiem na morze jest garstka z powodu polozenia hotelu) ale rownie dobrze mozecie trafic do pokoju z widokiem na parking hotelu Conrad bez balkonu i tarasu tylko z odsuwanym oknem!Hotel ma tez pokoje tzw.wewnetrzne z oknem na wybetonowany placyk bez zieleni i absolutnie o jakimkolwiek widoku nie ma mowy!Sa tez pokoje wylacznie z gornym oknem-dramat.Zamiana pokoju-koszt ok 200-300 dol nie podlega negocjacji!
Draństwem jest przydział pokoju z widokiem na oczyszczalnie ścieków, gdzie jest lokowana większość Polaków, którzy przyjechali z Exim Tours, obserwowałem kolejne grupy przez dwa tygodnie, po tygodniu awantur zmienili pokój na bardziej przyzwoity, lokując w naszym nowoprzybyłych Polaków. Chwaląc ten hotel, pamiętajcie, że jak na Egipt cena jest z górnej półki, przynajmniej w Eximie, mojemu przyjacielowi zdarzyło się to już dwa kolejne razy, mnie nie, bo ani z Eximem, ani do tego hotelu nie pojadę.
Bardzo ładny hotel. Pokoje duże codzienne sprzštane. W pokoju klimatyzacja centralna sterowana indywidualnie, lodówka /pusta/, telewizor z 2 polskimi programami Polsat 2 i Polsat Zdrowie, natrysk, suszarka do włosów, szlafroki, papucie a nawet waga. Basen ładny i duży podzielony na 2 częci jedna głęboka na 1,30 m a druga 1, 40 m oraz brodzik dla dzieci. Z leżakami przy basenie były problemy bo około 10.30 nie było już wolnych a jak dla mnie to przy basenie było za goršco a po zejciu z plaży w godzinach popołudniowych miejsca na leżakach już były i bez problemu można było korzystać z basenu do zmierzchu.. Do plaży jakie 150 m ale dojcie bardzo ładnš alejš przy której znajdujš się sklepy. Plaża ładna piaszczysta i z leżakami nie było żadnych problemów. Woda od brzegu do boi odgradzajšcych rafy głęboka do 0,5 m. Codziennie były odpływy i woda znikała do boi przy rafach i wtedy były odkryte szczštki raf i konieczne było obuwie wodne chodzenie boso lub w klapkach groziło skaleczeniem nogi był taki przypadek. Na plaży bar serwujšcy zimne napoje typu pepsi, mirinda, 7 up, piwo, soki oraz napoje alkoholowe typu gin, whisky, rum, wódka, brandy /ten sam asortyment podawany był w barze przy basenie oraz w barach na terenie hotelu/ oraz napoje ciepłe podawane były również frytki oraz hamburgery. Obsługa bardzo miła i uczynna na plaży chwilami aż za bardzo bo tylko człowiek odszedł na chwilę od leżaka a napoje już znikały /bo uważali że sš już ciepłe/ i trzeba było ić po nowe. W restauracji jedzenia bardzo dużo, urozmaicone i bardzo dobrze doprawione super pyszne zupy a z deserów kremy. Organizowane były wieczory tematyczne np. meksykański, japoński ródziemnomorski - kelnerzy doprowadzajš do stolika a wieczorem panowie powinni być długich spodniach / jeli kto przyszedł w krótkich to prosili o zmianę stroju/. Rano przy niadaniu można prosić o wodę wtedy przyniosš po butelce 0,5 na osobę i można jš ze sobš zabrać, do obiadu i kolacji podajš już bez proszenia. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych. W hotel mile nas zaskoczono gdyż mšż w czasie pobytu obchodził urodziny i po południu kelner przyniósł mu do pokoju pyszny duży tort czekoladowy z życzeniami od hotelu. Jeli chodzi o animacje to w cišgu dnia odbywały się głównie hotelu Baron Resort a wieczorem w amfiteatrze Palmsa odbywał się program animacyjny dla dzieci a póniej dla dorosłych. Polaków kwaterujš głównie w pokojach z widokiem na hotel Conrad lub drogę dojazdowš do hotelu. Jedynym minusem było może to że oddalony od głównej drogi oraz daleko od Naama Bay ale z dojazdem nie było problemu hotel oferował darmowy przejazd w godzinach południowych oraz 4 kursy płatne po południu i wieczorem.. Nie było również problemu z taksówkami wystarczyło wyjć przed hotel i taksówki przejeżdżajšce zaraz się zatrzymywały a również obok hotelu Conrad był postój taksówek. Trzeba się dobrze targować. Uważam, że hotel zasługuje na 5* i bardzo miło będę wspominać wypoczynek w tym hotelu. Wczasy wykupiłam w biurze EXIM TOUR wszystko było w porzšdku bez zastrzeżeń.
Bardzo fajny hotel. Przyjemnie urządzone i dobrze wyposażone pokoje. Bardzo dobrze działająca klimatyzacja. Mieliśmy pokój na parterze z balkonem (widok na nieduży ogród). W drugim tygodniu w lodówce pojawił się minibar. Mieliśmy 2 polskie kanały - Polsat2 i Polsat Zdrowie. Po raz pierwszy trafiliśmy w Egipcie do hotelu, w którym były: bidet, szlafroki, kapcie, waga. W łazience były też: szampon, balsam do ciała, żel pod prysznic, pilniczki do paznokci, proszek do prania. Ponadto można było zamówić jeden z pięciu typów poduszek, które były opisane na specjalnej karcie stojącej przy łóżku. Basen b. ładny. My chodziliśmy na plażę, bo nigdy nie było tam kłopotu z leżakami i wiał przyjemny wiaterek. Na plaży jest bar, w którym są podawane napoje alkoholowe i niealkoholowe. Ponadto codziennie są tam przygotowywane dwa ciepłe posiłki do wyboru. W restauracji jedzenie przepyszne. Codziennie serwowano porawy innej kuchni. Za każdym razem, gdy późną nocą wracaliśmy z wycieczek fakultatywnych, w pokoju czekała na nas kolacja. Gorąco polecam ten hotel.
Najlepszy hotel jaki bylam, a co roku latam do egiptu. Wszystko na tak chociaz troszke animacje srednie i kawalontek do plazy, a po za tym porzadeczek,szlafroki i kapcie w pokoju,serwis hotelowy super,opcja all rewelacja supeer posilki przy basenie. Jedzenia przyprawione naprawde polecam. malo posilkow,ale mam ich tyle w polsce,ze wcale mi to nie przeszkadzalo.
Hotelik przyjemny, obsługa na dobrym poziomie, jedzenie ok ( niektórzy twierdzą że monotonne ale 10 potraw na śniadanie to chyba nie jest monotonia).Animacje zerowe( trochę dla dzieci i to wszystko),jak na hotel 5* to za mało.All w porządku ( poza poniedziałkiem gdy nie mozna skorzystać a all inclusive na basenie (wstep do restauracji na basenie płatny 7$).Basen super ale problem z miejscami -trzeba rezerwować około 8 rano.plaża super, nie ma problemu z leżakami, mozna wejśc do wody z plaży i pobrodzić w wodzie do kolan.Rafa dostepna z pomostów przy Baronie Resorcie i Conradzie(Baron Palms nie posiada swojego pomostu).Ni mozna połozyć sie na leżakach w Baronie Resorcie gdyż pojawia sie menadżer plaży i prosi o opuszczenie plaży Resortu i przeniesienie się na plażę Palmsa.Pokoje - trochę małe ale super wyposażone( pokoje które nie są z widokiem na basen i są na parterze nie maja tarasu i balkonu).
Hotel rewelacyjny. W dniu urodzin, które wypadały podczas pobytu otrzymałam prezent od hotelu olbrzymi tort i zadzwonili do mnie z życzeniami z recepcji. Nie bylo dla obsługi sprawy nie do załatwienia. Na wszystko odpowiadali z uśmiechem i załatwiali co jest nieprawdopodobne w krajach arabskich, natychmiast.
Piękny nowy hotel, z doskonałą obsługą i all inclusiv na bardzo wysokim poziomie. naprawdę zachwycający i piękny obiekt, w którym poczujesz sie dopieszczona
Plaza przepiękna, nie ma problemow z lezakami. Bardzo spokojnie, a do miasta daleko i drogo, więc rozrywkowym nie polecam.
jedyny minus to odległość do Naama Bey ok 20 km
Plaża oddalona od hotelu ok. 150m. Czysto, mila obsługa. Bardzo polecam!!!