Belair Beach

Hotel polecam ze względu na lokalizację ok. 4 km do centrum miasta Rodos - 2 dni zwiedzania to minimum. Pod hotelem jest przystanek autobusowy więc super opcja. Jedzenie bardzo nam smakowało, było różnorodnie, pokoje elegancko sprzątane czyściutko. Bardzo miła obsługa. Bardzo chciałabym tam jeszcze wrócić.

Bardzo fajny hotel tuż nad morzem, wystarczy przejść przez drogę. Jedzenie OK, bez rewelacji ale spory wybór i całkiem smacznie. Do Rodos ok 6 km. Okolica fajna, dużo sklepów i restauracji z dobrym jedzeniem. Obsługa hotelu bardzo miła. Plaża fajna piaszczysta a kamienie są tylko na styku wody i plaży, potem w wodzie jest już piasek. Byliśmy quadem na plażach bardziej na południu i tam już trzeba mieć buty bo kamienie mogą pokaleczyć. Polecam zarezerwować pokój z widokiem na morze. Łazienka mogłaby być ciut większa i przydałoby się przejście dla pieszych między hotelem a plażą bo zdażyło nam się czekać 1-2 minuty aż była wolna droga.

Szczerze mówiąc nie żałujemy tej decyzji . Można wypożyczyć quarta i zwiedzić Rodos są naprawdę wspaniałe ciekawe miejsca. I dużo możliwości zabawy na wodach tak jak Skuter wodny czy spadochron który ciągnie łódź.

Hotel jak i sama okolica godna polecenia. Dużym atutem jest możliwość aktywnego spędzania czasu-bliska odległośc z miejscowości Ixia do pobliskich miejsc, które warto zwiedzić ( Rodos, Lindos, Faliraki). Plaża tylko kamienista w tej miejscowośći! Ale jest możliwość wykupienia leżaków- w sezonie 2011 za 4 euro od leżaka na cały dzień.Jedzenie-extra, all inclusive w hotelu Belair-bez najmniejszych uwag, pokoje czyste, widok z balkonu przepiękny.Polecamy wycieczkę po wyspie! Grecja jest przepiękna , a wyspa Rodos cudowna!

Spędziłam cudowny tydzień na wyspie Rodos w hotelu Belair. Do hotelu nie mam żadnych zastrzeżeń, miła obsługa, czysto, pokoje sprzątane kilka razy w tygodniu, wymieniane ręczniki. Niektórzy mogą mieć zastrzeżenia do mało współczesnego wystroju, nam to w ogóle nie przeszkadzało. Jeśli chodzi o jedzenie to smaczne europejskie, co prawda powtarzające się ale każdy mógł znaleźć coś dobrego dla siebie. Przepyszne desery :) Basen też w porządku, ale trzeba było z rana zajmować leżaki. W hotelu dużo Rosjan, Niemców i oczywiście Polaków... Atrakcji w okolicy mało ale każdy kto szukał nocnych wrażeń mógł się wybrać do stolicy wyspy Rodos oddalonej o 4 km. Polecam wycieczkę dookoła wyspy z polskim przewodnikiem. Biuro podróży - Summerelse także bez zastrzeżeń.

Nazwa  Belair Beach
Miejsce  Grecja / Rodos / Ixia
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, parking

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

Piękne plaże ze złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Piękne krajobrazy - od górskich szczytów po złote wybrzeża

Wyświetlono 45 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ewelina

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja

Wady

nie ma

Mst

Pobyt - Maj 2012

zielak18

Pobyt - Sierpień 2011

Ania I Jarek

Paulina

waldek

Pobyt - Czerwiec 2011

hotel fajny,b.mila obsluga,pokoje w style poznych l.70-tych(w moim nie dzialalo radio),codziennie sprzatane,mila obsluga w barach,basen taki sobie ,troche za maly,przez tydziem spedzilem tam tylko 2 godz,rewszta na zwiedzaniu Rodos,.Limdos,plaza kamienista,ciagle wieje wiatr,ale da sie wytrzymac.Polecam biuro turystyczne przy hotelu,wycueczki o wiele tansze niz te polecane przez rezydenta(wycueczka do Lindos 28 euro-warto zobaczyc)przy hotelu wypozyxczalnia skuterow(po prawej stronie) a 200m w lewo-wyp.rowerow-6 euro na dzien.Bar na gorze bardzo mily-pozdrowienia dla barmanki Aleksandry,obsluga w barze na dole -robia bo musza,ale bez usmiechu.Ja bylem 3 razy w Rodos,zwiedzilem cale miasto,raz noca.Piekny port,polecam.

Mmm

Pobyt - Marzec 2011

Bardzo przyjemny 4* hotelik, polozony przy samej plazy (ruchliwa ulica ale sa podziemne przejscia). Obsluga rewelacyjna, czysciutko, jedzenie pyszne. Idealny jako baza noclegowa do zwiedzania, ale tez do polezenia na plazy czy przy basenie! Duzo klientow z Anglii i Niemiec. Nie wiem tez czy to kwestia sezonu, ale srednia wieku 60 . Ogolne wrazenia na 4 .

Bartek

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel nie był zły, jednakże napewno nie zasługuje na 4 gwiazki. Wystrój rodem z PRL, natomiast klimatyzowane pokoje całkiem niezłe tylko łazienki ciasne. Śniadania mało urozmaicone i takie sobie natomiast kapitalne obiadokolacje z wielkim wyborem smacznych dań. Zero animacji, żeby szukać atrakcji należy udać się do Rodos bądź innych miejscowości, piaszczyste fajne plaże są na wschodnim wybrzeżu. Polecam taxi (stałe ceny między miejscowościami!)i autobusy. Ponadto wraz ze znajomymi wynajęliśmy samochód na 2 dni i zwiedzilismy wyspę - wyszło po 35 Euro na osobę(5 osób). Basen w hotelu i bar przy basenie - OK. Ogólnie hotel raczej jako miejsce do spania i jako baza wypadowa, chyba że ktoś lubi poleniwić się w ciszy i spokoju.

Dorota

Pobyt - Wrzesień 2009

hotel SUPER!!!!!!

Seba

Pobyt - Lipiec 2009

Co prawda hotel ma już swoje lata. Jednak w hotelu spędziłem może jeden dzień. Bliskość Rodos [25min pieszo po drodze z bardzo ładnymi widokami. Jedzenie super chodź pod koniec wyjazdu trochę zrobiło się monotonne a zwłaszcza śniadania. Basen raczej nie zachwycający i cały dzień zacieniony. Obsługa miła. Pokoje czyste. W okolicy sporo barów i restauracji jednak do hotelu nie dochodzą żadne hałasy ani odgłosy gwaru ulicznego. Okolica spokojna. Plaża po drugiej stronie ulicy przez którą czasami ciężko przejść. Atrakcje są niedaleko - w Rodos. Polecam jak najbardziej ten hotel, jednak nie dla osób z dziećmi oraz osób chcących spędzać większość czasu przy basenie pijąc drinki itp.

Aneta

Pobyt - Lipiec 2009

Hotel położony 4km od miasta Rodos przy bardzo ruchliwej ulicy,jednak idąc w prawo znajduje się podziemne przejscie.Plaża a raczej jej brak(skrawek pokryty otoczakami) to zdecydowanie mankament lokalizacji Belair.Jedzenie w hotelu zadowoliłoby największego pasibrzucha.Obsługa(a zwłaszcza Thomas)bardzo życzliwa i serdeczna.Autobusy do Rodos jeżdżą co 15 minut,bilet 2 euro.Powrót ze stolicy jeszcze łatwiejszy,bo przy każdym autobusie bileterzy wykrzykują nazwy miejscowości przez które ten jedzie.Jednym słowem nie da się tam zgubić,choćby ktoś chciał.Serdeczność Greków na początku wprawiała wręcz w zakłopotanie,ale potem kiedy rozpoznają cię w sklepie czy barze czujesz się jak u siebie.Podsumowując-był to naprawdę udany urlop.

Pobyt - Maj 2009

Z urlopu w tym hotelu wróciłam kilka dni temu i jestem zachwycona! Hotel w spokojenj okolicy, ale bardzo dobra komunikacja z pobliskim Rodos. Pokoje wyposażone we wszystko co niezbędne -klima, lodówka, TV i łazienka oraz balkon z widokiem na morze. Czysto i schludnie. Obsługa przemiła, a posiłki -super! Dużo dań regionalnych i w bardzo dużych ilościach. Mnóstwo warzyw i owoców, a także codziennie deser (lody, ciasta). Mimo iż hotel oferuje 2 posiłki -to równie dobrze można by je nazwać All Inclusive ;-) Były to nasze pierwsze takie \"prawdziwe\" wakacje -i nie zawiedliśmy się. Polecamy biuro Ecco Holiday!

fineczka

Pobyt - Maj 2009

hotel położony w spokojnej dzielnicy (raczej nie dla osób pragnących rozrywek) w hotelu zero animacji , nawet wieczornych i w ogóle zdaję się że w całej miejscowości autystów nie za wielu. Ale za to bardzo dobry dojazd do pięknej stolicy, autobusy kursują co 15 minut do 24 30. Wyżywienie dobre, choć ciągle to samo i nie zbyt duży wybór, za to łazienki w pokojach jak i ogólno dostępne bardzo ładne i czyste. Ogólnie wystawiam notę 3 (mocne trzy plus) a jestem dosyć wymagająca.

Arek

Pobyt - Maj 2009

Nieciekawa, wręcz brzydka (dużo jakiś betonowych ruin) plaża. Zejście do morza kamieniste, dopiero po 3 metrach pod wodą można poczuć piasek. Ale w tym miejscu jest już głęboko, więc plaża nie nadaje się dla małych dzieci. Plaża blisko hotelu, ale dojście do niej utrudnione, ze względu na bardzo ruchliwą ulicę i brak w pobliżu wydzielonych przejść dla pieszych. Ulicą cały czas przejeżdża ciąg samochodów, b.trudno przejść i ten hałas. Hotel przeciętny, nie zasługuje na 4 gwiazdki. W pokojach dość stare umeblowanie. Do tego duży hałas klimatyzacji, ale podobno nie we wszystkich pokojach to było odczuwalne. Jedzenie dobre. Miejsce lokalne mnie nie zachwyciło, wschodnia cześć wyspy zaś przepiękna.

gabriela

Pobyt - Październik 2008

bardzo fajne miejsce, obsługa bardzo miła, pokoje codziennie sprzątane łącznie z wymianą pościeli, piękny widok z balkonów- na morze i wybrzeże Turcji. Jedzenie bardzo dobre i bardzo dużo!!!!! Polecam serdecznie!

Adam

Pobyt - Sierpień 2008

Znakomite położenie hotelu(pokoje z widokiem na morze),wyżywienie bardzo różnorodne - duży wybór dań,owoców i deserów. Obsługa profesjonalna i miła, codziennie sprzątane pokoje,dosyć duży basen na pierwszym pietrze ze snack barem(niskie ceny np.piwo 0,5 l -2 euro),leżaki bezpłatne. Obok hotelu przystanek autobusowy, szybko (ok.10 min) można dostać się do miasta Rodos-autobusy kursują co 15 minut do póżnej nocy. Hotel posiada własną plażę,wystarczy przejść ulicę i jesteśmy nad morzem(dosłownie 20 metrów). Plaża kamienisto-piaszczysta(leżaki płatne), dno morza piaszczyste.Dużym plusem jest wiatr,który wieje codziennie i daje przyjemne ochłodzenie.Idealne warunki do windsurfingu,kilka szkółek i wypożyczalni w pobliżu. Naprawdę polecam.

Niebieska

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel wart polecenia, zwłaszcza jeśli chodzi o dostęp do komunikacji (tylko 4 km od miasta Rodos). Autobusy do Rodos kursują co 15 min w dni robocze (trochę rzadziej w weekendy, ale też dość często-ok co 30 min). Bilet kosztuje 2 EUR/os. Taxi tez jest stosunkowo tanie-kurs do Rodos z Ixi to 6 EUR. Poza tym w samym mieście sporo wypożyczalni samochodów/skuterów (mały samochód w sezonie to koszt ok. 40-60 EUR/dzień). Posiłki w hotelu smaczne, duży wybór (także potrawy typowo greckie jak musaka, jagnięcina, nie mówiąc o oliwkach itp), zawsze świeżo i apetycznie. Poza tym bardzo sympatyczna obsługa. Klimatyzacja w pokoju działała bez zarzutu. Sam wystrój pokoju może nie powala, ale jest czysto i schludnie. Łazienka natomiast super (nowo wyremontowana i bardzo ładna-przynajmniej ta w moim pokoju). Minusem może być przyhotelowy basen, jeśli ktoś z niego ma zamiar korzystać... Woda jest słona i niezbyt czysta. Basen ma max głębokość 3.4m i nie ma wydzielonej części dla dzieci, ratownika nie zauważyłam, ale może gdzieś się ukrywał? Do kamienistej plaży bardzo blisko-trzeba przejść tylko przez nieco ruchliwa ulicę. Za piaskowymi trzeba nieco ruszyć się dalej, ale chyba o to chodzi, żeby nieco pozwiedzać wyspę, nieprawdaż? Udanego wypoczynku życzę! ;)

Adam

Pobyt - Maj 2008

Znakomite położenie hotelu (pokoje z widokiem na morze), wyżywienie bardzo różnorodne-duży wybór dań, owoców i deserów. Obsługa profesjonalna i miła, codziennie sprzątane pokoje, dosyć duży basen na pierwszym pietrze ze snack barem (niskie ceny np.piwo 0,5l - 2 euro), leżaki bezpłatne. Obok hotelu przystanek autobusowy, szybko (ok.10 min) można dostać się do miasta Rodos - autobusy kursują co 15 minut do późnej nocy. Hotel posiada własną plażę, wystarczy przejść ulicę i jesteśmy nad morzem(dosłownie 20 metrów). Plaża kamienisto-piaszczysta(leżaki płatne), dno morza piaszczyste. Dużym plusem jest wiatr, który wieje codziennie i daje przyjemne ochłodzenie. Idealne warunki do windsurfingu, kilka szkółek i wypożyczalni w pobliżu. Naprawdę polecam.

Pobyt - Marzec 2008

Przemiła obsługa i bardzo czysto. Polecam.

pawel

Pobyt - Sierpień 2007

Oj było fantastycznie, czytając niepochlebne opinie o tym hotelu, które się tutaj w małych ilościach pojawiły, aż się zastanawiam czy byliśmy w tym samych,iejscu. Tam po prostu musi się podobać. Wszystko wyśmienite i doskonałe, co tu dużo pisać jedźcie tam i wypoczywajcie.

Belair Beach