Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Do pięknej piaszczystej plaży Playa Fanabe i nadmorskiej promenady ok. 450 m.
Atrakcje dla dzieci: 2 brodziki, plac zabaw, mini klub dla dzieci 4-12 lat, mini dyskoteka.
Świetna lokalizacja w centrum Costa Adeje z możliwością zakupów i rozrywki, w pobliżu liczne restauracje i bary.
Wspaniałe miejsce na urozmaicony wyczpoczynek w w nowoczesnym hotelu.
Tych, którzy obawiają się wyjazdu do hotelu Jacaranda chcę pocieszyć. Ja również obawiałam się, że będzie gorzej niż na zdjęciach w internecie, ale po przyjeździe okazało się, że hotel w rzeczywistości jest o wiele ciekawszy niż pokazują to zdjęcia, jest po prostu wspaniały. Polecam hotel rodzinom z dziećmi od 0 do 18 lat na pewno nie będą się nudzić, animatorzy są wspaniali /Christiano, Słowaczka Basia i wielu innych/, naprawdę całymi dniami coś wymyślają dla dzieci i dla dorosłych żeby tylko urozmaicić nam czas /np. dla dorosłych wieczorem wybory mister Tarzan lub pokaz Flamenco, a dla dzieci dużo tańca i muzyki/. Jedzenie super urozmaicone /chyba, że ktoś toleruje tylko schabowe i rosół/, obsługa bardzo miła i pomocna czego nie można powiedzieć o rezydentce Neckermanna/osoba na nieodpowiednim miejscu/.
Nie polecam tego hotelu że względu na bardzo niski standard a przede wszystkim niskiej jakości posiłki.
Tylko lokalizacja
Zniszczone łazienki, pokoje w niskim standardzie, posiłki bardzo niskiej jakości oraz karaluchy na korytarzach.Po przylocie Pan z recepcji zaproponował nam posiłek w restauracji , weszliśmy i zobaczyliśmy porozwalane tace z resztkami jedzenia... .Hotel miał swoją świetność ale 15 lat temu. Wymaga remontu. W kwestii kuchni radzę przygotować się na posiłki na mieście, które są bardzo dobre. Reasumując za taką cenę nie polecam tego hotelu. Z rodziną bylam w tym hotelu w sierpniu 201o r.
Byliśmy z żoną i dzieckiem (5lat) w maju 2018 i było super. Dużo rodzin z dziećmi oraz seneiorów. Brodzik i basen z podgrzewaną wodą, Obsługa sprząta codzinnie. Dużo jedzenia różnego rodzaju w formie szwedzkiego stołu (każdy znajdzie coś dla siebie), nie da się przejeść a do tego desery lody owoce itp. Niedaleko park wodny Siam Park do którego, co godzinę jeżdżą darmowe oznakoweane autobusy. Warto wypożyczyć auto i zwiedzić całą wyspę, albo wybrać się na wycieczki fakultatywne wulkan Teide, Loro Park, Masca ... jest tam dużo do zwiedzania. Okolica spoko dużo lokali sklepików i straganiarzy :) Jeśli ktoś poszukuje mocno imprezowej okolicy to musi szukać w rejonie obok - Los America Ogólnie POLECAMY hotel Jacaranda.
Polecam Siam park jest niedaleko hotelu Super zabawa
Super położony ale przydał by się mały remont koło basenów. Nie jest to nowy hotel ale ogólnie wakacje nam się bardzo podobały. Grzane baseny wielki plus i animatorzy to spoko ludzie. Pogoda super byliśmy w lutym,
Bardzo mało ale jakieś zawsze się znajdą
bardzo dobre jedzenie i miły personel. płatne wifi i brak bezpłatnego parkingu na minus. Polecam hotel dla osób chcących zwiedzać wyspę.
personel, posiłki
brak parkingu, płatne wifi
Hotel wielki, ale się tego nie czuje. Obsługa bardzo miła. Pokoje na 8 i 9 piętrze w budynkach D i F w widokiem na ocean. Animacje bardzo fajne, szczególnie dla dzieci. Super mini-klub i fajna animatorka p. Emilia - pozdrawiamy!
Polecam hotel,moloch ale dobrze zorganizowany, również na stołówce-restauracji,do plaży dochodzi się szybko piękną promenadą,którą można wędrować wzdłuż oceanu, zwłaszcza do plaży El Duce.Klimat wspaniały, nie odczuwa się upału, roślinność piękna, warto objechać wyspę, wyjechać kolejką do wulkanu el Teide, popłynąć na La Gomerę, chociaż teraz nie wiem jak to wygląda po pożarze... POLECAM
Hotel - moloch. To jest chyba największy minus. Poza tym nastawiony na obsługę all inclusive. Większość gości spędza w hotelu całe dnie i noce, dlatego zdobycie leżaka przy basenie jest niemożliwe, jeśli lubicie pospać w czasie urlopu do 7:00. O godzinie 5:00 zaczynają się wędrówki panów po tarasach basenowych i zajmowanie leżaków dla całej rodziny :-))))). Pozostawię bez komentarza. My nastawiliśmy się na plażowanie i zwiedzanie dlatego brak leżaków nam zupełnie nie przeszkadzał. Hotel położony w dość spokojnej okolicy, a do plaży jest zaledwie 5 minut spacerkiem. Warto wynająć samochód na parę dni i na własną rękę zwiedzić wyspę, a jest kilka miejsc do zobaczenia. Ogólnie polecam hotel dla rodzin z dziećmi, bo też przez cały dzień odbywają się jakieś animacje. Z punktu widzenia osoby dorosłej nie mogę oceniać ich jakości, bo to dzieci mają się dobrze bawić. A z tego co widziałam, to maluszki faktycznie korzystały z tych atrakcji.
Bardzo fajny hotel, początkowo robi wrażenie ciasnego ale szybko się człowiek przyzwyczaja. Jedzenie dobre i w miarę urozmaicone. Animatorzy robią co mogą żeby zachęcić do zabawy, ale średnio im to wychodzi. W sąsiedztwie hotelu sporo sklepików, knajpek. Polecam gorąco pizze u Włocha - niepozorne bistro ale pizza pierwsza klasa. Po wyjściu z hotelu udajemy się pierwszym deptakiem biegnącym do plaży i skręcamy w pierwszą przecznicę w lewo. Piękna plaża el duque - troszkę dalej niż fanabe ale warto się przejść. Opłata za parasol + 2 leżaki 18 euro.
Wspaniały,ogromny hotel ale każdy znajdzie w nim miejsce dla siebie(maj 2012).czysty,bardzo duzo zieleni,wspaniałe baseny,bardzo dobre jedzenie,ciekawa okolica,hotel przy głownej ulicy,bardzo dobry dostep do komunikacji miejskiej,ogolne wrażenie bardzo pozytwne,wrocimy tam z pewnościa.
Byłem w tym hotelu w kwietniu 2011 wraz z rodziną. Hotel naprawdę godny polecenia. Czystość pokoju OK. Posiłki super. Obsługa bez zastrzeżeń. Córcia była zachwycona basenami (dodam, że codziennie, wcześnie rano czyszczonymi). Był to mój drugi pobyt na Teneryfie - i właśnie ze względu na hotel - nieporównywalne lepszy od poprzedniego.
Byłam kolejny raz na Teneryfie.Do tego hotelu nie wrócę nigdy.Bardzo niedbale wykończony-mnóstwo nierówności,zacieków farb,niespasowane elementy wykończeniowe,bardzo stare meble,niewygodne łóżko,łazienka niezbyt czysta.Lodówka płatna,wi-fi płatne nawet w holu.Generalnie płaci się za wszystko.Ponadto pojawiało się mnóstwo małych robaków,pozostawienie jedzenia na 10 minut skutkowało ich epidemią.Jedzenie-na śniadaniu zawsze to samo, obiadokolacje- niby dużo,ale nic ciekawego.Pierwszy raz wróciłam z wakacji z radością, że zjem coś normalnego (pomijając okoliczne kawiarenki). Dzięki Bogu nie miałam AI. Położenie hotelu b.dobre,ale niestety pokoje w większości na głośną ulicę lub z widokiem do pokoju innego hotelu-masakra.Nie zasługuje na 4*
hotel naprawdę przyjemny, bez szaleństwa ale nie ma też wielu rzeczy do których można się przyczepić nam spodobał się na tyle że wracamy tam w tym roku - basen z podgrzewaną wodą (podstawa) i bardzo smaczne jedzenie - swiee owoce i warzywa .Dobra komunikacja zaraz obok hotelu jest przystanek autobusowy, i cała potrzebna infrastruktura - a na plaży spędzilismy 1 dzień ;)bo jak to na tenerce wieje...
Zdjęcia wewn. hotelu zamieszczone na stronie niestety nie odzwierciedlają jego prawdziwego obrazu. W pokoju, w którym przebywałąm było brudno, kłęby kurzu w szafach, stare i zniszczone wyposażenie pokoi, szare, sprane ręczniki, z powyrywanymi nitkami. Prośby o posprzątanie pokoju, naprawienie uszkodzonych zamków niestety nie skutkowały. Plac zabaw dla dzieci w ciemnym, zimnym miejscu, nikt z niego nie korzystał. Służę zdjęciami. Ale nie pojechałam tam, żeby siedzieć w pokoju hotelowym - wyspa piękna, okolica Costa Adje słońce, plaża, woda - ale nie za takie pieniądze (3 tys od osoby)
Bylismy w tym hotelu w pazdzierkniku. Jestesmy bardzo zadowoleni. Zarowno my jak i cora caly czas mielismy co robic, jak nie w hotelu to na wycieczkach lub na plazy. Naprawde super. Animacje dla dzieci fajne, Iwona (Niemka) mowila po polsku. Polecamy!!!
Super hotel, barmanka z Polski Olga prosi o ptasie mleczko z polski-waniliowe, jedzenia i picia do zabicia, a rezydentka nowa pani Lilianna jest ok, tylko jechać i się bawić.
Obsługa trochę niemiła.
Podczas pobytu miałem wrażenie, że cały hotel jest przeciwko mnie :
1 - po przyjeździe z lotniska recepcja skierowała mnie natychmiast do restauracji, abym zdążył na kolację. W tym czasie nasze bagaże miały być dostarczone do pokoju i tak było, tylko że po drodze "ktoś" połamał naszą walizkę, próba mojej interwencji skończyła się zapewnieniem, że na 100% stało się to na lotnisku, takie uszkodzenia na pewno bym zauważył. Linie LTU oczywiście wyparły się i tak 800 zł w błoto
2 - rezydentka Neckermann (teraz jest inna ale zanim się wdroży... była przedtem 5 lat w Tunezji) można ją spokojnie nazwać sprzedawcą wycieczek a nie rezydent! W niczym nie pomoże! W niczym! Nasza koleżanka ciężko zachorowała i musiała być hospitalizowana, gdybym nie znał osobiscie języka to mogło by dojść do tragedii jeszcze większej niż była. Całkowite zero pomocy tylko zbiera kasę za wycieczki, nawet pokoju w hotelu nie potrafi zmienić
3 - pokoje 2 osobowe ok. Pokoje dla 2+2 - nieporozumienie! Szczególnie gdy dzieci są już w wieku 10 i 15 lat trzeba upraszać o zmianę jest kilka choć trochę większych i mogą być nie dostepne!
4 - posiłki ok, ale np kolacje w dwóch turach i jeśli spóźnicie się o 10 minut na wpuszczenie do restauracji w pierwszej turze (wejście pomiędzy 18.45 a 19.00 to strażnik Was nie wpuści i musicie czekać do 20.45 na nastepną turę. Aha, aby wejść na kolację trzeba oprócz obrączki na rękę mieć jeszcze specjalną kartkę z recepcji potwierdzająca, że jest sie gościem! Podobno ktoś sprzedawał obrączki!, a kartki nie mógłby?
5 - co chwila karty wejściowe się rozmagnesowują i schodzenie do recepcji z 8 piętra skrzydła H to nie jest przyjemne
6 - program all inclusive - krótko jeśli ktoś z Was był np w Azji lub na Karaibach to ta wersja ALL to dramat! - specjalna lista napoi i alkoholi dostępnych w barach. Nie ma dystrybutorów do napoi, z dziećmi trzeba lataćc do baru po każdy napoój bo trzeba podpisać! Lody dla dzieci w ciągu dnia? Zapomnijcie tylko do posiłków.
Hotel dla wszyskich. Każdy znajdzie coś dla siebie. Mimo, że hotel jest ogromny jednocześnie jest spokojnie , przytulnie i kameralnie. Miła obsługa, personel hotelu kompetentny, uprzejmy, o wysokiej kulturze osobistej. Można dobrze wypocząć.Jedzenie wypasione! Polecam śniadania i obiadokolacje, na prawdę wystarczy! Polecamy wypoczynek na Teneryfie w hotelu Jacaranda !
Hotel godny polecenia, z efektywną roślinością ,wspaniałymi basenami i miłą obsługą . Kuchnia - obiady i kolacje bardzo urozmaicone z b.d ilością wyrobów miesnych , sniadania mało urozmaicone. Alkohole i napoje podawane w 5 barach praktycznie do godz 1.00. Hotel połozony w niewielkiej odległosci od Oceanu ( bawłem się czytając forum że leży daleko ).
Nie korzystałem z żadnych animacji stąd brak oceny. Był to najczyściejszy hotel w trakcie moich pobytów zagranicznych ( 7 wyjazd), a czystość pokoju nie budziła żadnych wątpliwości i była pełna podziwu. Hotel spełnił wszystkie moje dodatkowe prośby! Godny podkreślenia jest fakt ze jedną z recepcjonistek była Polka pani Weronika. Woda w basenach na dolnym tarasie codziennie podgrzewana (ponad 30 stopni)!!!, a na górnym nie podgrzewana około 24 stopni.