Atrakcyjne położenie: nad Adriatykiem, ok. 7 km od centrum handlowego z bazarem kafejkami i sklepami.
Tuż przy hotelu szeroka, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Tylko ok. 30 min. jazdy autem od Tirany (przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu).
Bardzo fajny hotel. Kameralny tylko 36 pokoi, jedzienie urozmaicone, śiweże, owoce morza, pizza, makarony, frytki, kto co chce plus dania regionalne-warto spróbować. Pokoje czyste sprzątane codziennie z wymiana reczników chyba co 2 dzień. Deserki tez smaczne. Z owoców tomnajlepszy był arbuz a śliwki czy brzoskinie były takie sobie. Minus to brak baasenu. Leżaki sa w cenie ale Pan który spr dostaje w łapę od mijscowych gości hotelowych i brak jest mozliwości w 1 liini. Jeżeli chodzi o alkohole w allinclusive to wg nas są rozcieńczane. Poza tym polecam ten hotel bo z tego co wiem we większych hotelach jest gorzsze jedzenie. Byliśmy lipiec/sierpien 2023. A i jesczze szkoda, że nie ma zakazu palenia papierowsów albo wydzielonych stref bo u nich niestty wszędzie można palic na palży też. W hotelu wiadomo na sali nie ale ten smrud jest wszędzie wyczuwalny jak ktoś nie pali.
Klima, jedzienie, sympatyczna obsługa.
Brak basenu i wydzilonych mnijszych stref do palenia a nie na całej powierzchni zenwtrznego tarasu.
Hotel New Akileda oceniam jak najbardziej pozytywnie, sympatyczna, miła i zawsze uśmiechnięta obsługa. Blisko do plaży a właściwie plaża, bar, leżaki obok siebie. Pokoje dobrze wyposażone, co dzień zmieniane ręczniki, jedzenie urozmaicone.
Hotel nad samym morzem,
Dla mnie niema wad ten hotel.
Hotel nie jest dla miłośników luksusów, skromne i stare wyposażenie pokoi, nasza łazienka nie była najgorsza - mankamentem był bardzo płytki brodzik bez żadnej zasłonki, co skutkowało zalewaniem podłogi. Ale codziennie pokoje były sprzątane, wymieniane ręczniki i pościel. Posiłki urozmaicone i smaczne, obsługa miła i pomocna.
Położenie tuż przy plaży.
Stare wyposażenie, nie działająca winda, łazienki do poprawki.
Nie polecam nikomu !!! Brud taki, że nigdy takiego nie widziałam. Podrapane ściany, rozwalające się meble. Nie działające tv i winda. Na dole muszli klozetowej wisiały frędzle brudu. Brak zasłony/kabiny prysznicowej, woda w całej łazience, wchodziła nawet do pokoju.
Bardzo blisko do plaży i hotelu, w którym serwowane jest jedzenie. Darmowe leżaki.
Okropny brud !!!
Ogólnie będę polecać Albanię na wakacje. Można odpocząć i zapomnieć o pracy i obowiązkach.
Położenie-blisko plaży i promenady ze stoiskami, potańcówkami i restauracjami Jedzenie serwowane w hotelu dosłownie parę metrów dalej super, do każdego posiłku owoce i coś słodkiego, duży wybór pieczywa i warzyw, codziennie coś innego. Można było zjeść dużo fajnych potraw dowolnie skomponowanych, także tych tradycyjnych. Sama akileda z zewnątrz wygląda niezbyt zachęcająco ale już sam pokój bardzo fajny. W łazience przydałaby się zasłonka prysznicowa i jakaś wentylacja ale można przeżyć takie kwestie za tak niską cenę wakacji.
Łazienka do lekkiej modernizacji Czasami dziurawe ręczniki i pościel Otwarte wejście do hotelu, brak recepcji
Mogę napisać tylko że hotel ma tylko fajne położenie. Innych zalet niema. Polecać można generalnie klientam nie wymagającym i ceniących spokój,
Tylko położenie
Brak atrakcij, słabo wyposażone pokoje
Hotel wg. mojej skromnej opinii ma świetne położenie. Polecam ten hotel nie wymagającym klientom
położenie
brak atrakcji w okolicy, brak udogodnień dla dzieci
Przyciasnawo z dostawka w pokoju, ale da sie wytrzymac. Lodówka, klimatyzacja (zadnych problemów z działaniem). Łazienka taka sobie,ale tez nie odrzuca. Brak kabiny prysznicowej (sam brodzik) sprawia,ze po kapieli zalana jest cala lazienka :) ale dosc szybko wysycha. Do plazy tak blisko,ze az trudno uwierzyc. Seriws plazowy w porzadku. Owszem, sa starsze lezaki, ale tez i nowe. My mielismy wybór i okazalo sie ,ze duzo wygodniejsze sa te stare:)) Obsługa naprawde miła i w wiekszosci znajaca jezyk angielski. Ja osobiście polecam. Jeszcze rano tam byłam...
Bliskość plaży, kilku tanich restauracji i barów,apteki. Wszędzie blisko:)
Brak windy,
Poza położeniem hotelu żadnych zalet nie stwierdziliśmy. Wyżywienie i recepcja w hotelu obok. W pokojach jak i łazienkach śmierdzi. Żeby skorzystać z wc trzeba nogi trzymać w brodziku, w innych pokojach przeszkadza umywalka. Klimatyzacje nie działają, zgłoszone problemy nie zostały rozwiązane. Leżaki na plaży zdewastowane. Za pobyt w pierwszej linii jest pobierana odpłatność.
Blisko plaży
Brud, grzyb, łazienki ciasne, nic nie działa