Playa de la Arena - publiczna, piaszczysta plaża z ciemnym wulkanicznym piaskiem ok 400 m od hotelu, łagodne zejście do morza.
Świetne położenie: ok. 300 m od centrum Peurto Santiago, ok. 150 m od sklepów i barów.
Ok. 3 km od najwyższych na wyspach Kanaryjskich klifów Los Gigantes.
Idealne miejsce zarówno dla osób aktywnych jak i chcących solidnie wypocząć.
Po pierwsze hotel nie jest obiektem 4* (wszystko na marne 3*). W nocy przy wejściu do hotelu wita nas zapach wybijającgo szamba i zawinięty jak słoik recepcjonista. Pokoje przygotowane niezgodnie z prośbą klienta (zamiast 2 łóżek pojedynczych otrzymujesz zsunięte; zamiast pokoju z widokiem na basen i na wyższym piętrze dostajesz pokój z widokiem na budowę na 1 najniższym piętrze). Pokoje wysłużone (widać na każdym kroku - popękane kafelki w łazience, odpadająca farba z sufitu, niedoczyszczone fugi). Pokoje jednak duże i 2 pomieszczeniowe, więc to na plus. Hotel posiada wyremontowane pokoje na ostatnim piętrze z widokiem na ocean, ale nie są tam kwaterowani Polacy. My dostajemy pokoje z widokiem na budowę na 1 i 2 piętrze (uciążliwe prace budowlane trwają zazwyczaj od 8 do 17, nie da rady siedzieć na balkonie ze względu na hałas i zapach paliwa z maszyn). Za czajnik, czy żelazko musisz zapłacić. Ręczniki wymieniają chyba co 2 dni. Na kartce napisane jest, że jeśli chcesz czyste to wrzuć je do wanny a wymienią - hmm po zrobieniu tego Pani sprzątaczka zamiast je wymienić układa w kostkę brudne, więc nawet nie wiesz który był czyi. Jedzenie słabej jakości i marny wybór, jednak idzie coś znaleźć dla siebie- nie pijcie tylko soków z dystrybutora bo są raczej z kranówki i będziecie chorzy. Lokalizacja hotelu spokojna - blisko wulkanicznej, ciemnej plaży i sklepików. Wieczorem animacje w Piano barze do 23, co oznacza że przed tą godziną nie zaśniesz jeśli Twój pokój jest a 1 piętrze. W hotelu przeważnie Anglicy i Niemcy oraz trochę Polaków, raczej starsze towarzystwo. Teneryfa piękna (jestem tu 2 raz i chętnie przyjadę ponownie, jednak do innego hotelu). WiFi działa za to świetnie w całym obiekcie.
Świetnie działające i bezpłatne wifi na terenie całego hotelu, duże 2 pomieszczeniowe pokoje
To nie jest hotel 4* (nie znalazłam żadnej rzeczy odpowiadającej kategorii 4*, wszystko na marne 3*). Budowa za oknem. Ograniczone i średniosmakujące jedzenie. Płatny czajnik i żelazko w pokoju. Pobieżnie sprzątane pokoje. Wysłużone pokoje.
TEN WYJAZD TO KOSZMAR!!!!!!!!!, WYJEŻDŻAM OD 20 LAT DWA, TRZY RAZY W ROKU DO HOTELI 4* I 5* ALE NIGDY JESZCZE NIE NATKNĘŁAM SIĘ NA TAK OKROPNY HOTEL!!!!!!..To nie jest hotel 4* (nie znalazłam żadnej rzeczy odpowiadającej kategorii 4*, wszystko na marne 2*). Budowa za oknem. Ograniczone i średniosmakujące jedzenie, raczej nie świeże bo każdy z nas okropnie się rozchorował, byliśmy w dwie pary, a mój Mąż tak strasznie, że był wzywany Lekarz i chciał go zabrać do szpitala, ale na własne żądanie podpisał odmowę!!!... Płatny czajnik i żelazko w pokoju. Pobieżnie sprzątane pokoje. Wysłużone pokoje. Przy wejściu do hotelu wita nas zapach wybijającgo szamba. Pokoje przygotowane niezgodnie z prośbą klienta, zamiast pokoju z widokiem na basen i na wyższym piętrze dostajesz pokój z widokiem na budowę na 1 najniższym piętrze. Pokoje wysłużone (widać na każdym kroku - popękane kafelki w łazience, odpadająca farba z sufitu, niedoczyszczone fugi). Pokoje jednak duże i 2 pomieszczeniowe, więc to na plus. My dostajemy pokoje z widokiem na budowę na 1 i 2 piętrze. ZARAZ ZA OKNEM Uciążliwe prace budowlane, O SIÓDMEJ RANO BUDZI MŁOT PNEUMATYCZNY!!!!!!!!!...., ŁÓŻKO SIĘ TRZĘSIE nie da rady spać ani przebywać w pokoju nie mowa o balkonie ze względu na hałas i zapach paliwa z maszyn. Za czajnik, czy żelazko musisz zapłacić. Ręczniki wymieniają chyba co 2 dni. Na kartce napisane jest, że jeśli chcesz czyste to wrzuć je do wanny a wymienią - hmm po zrobieniu tego Pani sprzątaczka zamiast je wymienić układa w kostkę brudne, więc nawet nie wiesz który był czyi. Jedzenie słabej jakości i marny wybór, jednak idzie coś znaleźć dla siebie- nie pijcie tylko soków z dystrybutora bo są raczej z kranówki i będziecie chorzy. Lokalizacja hotelu spokojna - blisko wulkanicznej, ciemnej plaży i sklepików. Wieczorem animacje w Piano barze do 23, co oznacza że przed tą godziną nie zaśniesz jeśli Twój pokój jest a 1 piętrze. NIE POLECAM NIKOMU TEGO HOTELU!!!!!!!......... Jeszcze dodam taką ciekawostkę ITAKA wciska na siłę ten hotel, ponieważ wykupiliśmy pospiesznie go i po dwóch dniach chcieliśmy zamienić na Allegro Isora (Barceló Varadero) to tego Hotelu podano nam taką zaporową cenę, że za te pieniądze to na Dominikanę swobodnie się pojedzie i tak już zostaliśmy w tym BAGNIE!!!!!., NAJGORSZE WAKACJE W MOIM ŻYCIU. Byliśmy w cztery osoby.
Duże pokoje i oddzielna sypialnia.
Brak jedzenia, podany jeden garnek zupy i po pół godzinie był pusty interwencja ludzi spowodowała, że wreszcie Kelnerka wzięła garnek i po dziesięciu minutach przyniosła lekko ciepłą wodę w którą wsypano zupę grzybową z torebki wszystkie kawałeczki pływające na tej wodzie twarde i piana na wierzchu, kurczaka zabrakło, to też po wielkim namyśle doniesiono dziesięć udek!!!!!!!!!.
Hotel położony niedaleko od piaszczystej (niezbyt dużej) plaży. Pokoje i łazienki czyste, ale standard z czasów 20 lat temu. Jedzenie dobre, ale raczej nazwałabym je przeciętnym. Brak kawiarni. W ciągu dnia można wypić kawę tylko przy basenie (w plastikowym kubku). Blisko znajduje się wypożyczalnia sieci CICAR, gdzie bez kaucji i karty kredytowej można wypożyczyć samochód.
Zużyty, lata świetności ma już za sobą.
Plaża blisko hotelu, piaszczysta, delikatne zejście do morza. Wyżywienie w restauracji w porządku - dania się powtarzały, ale były smaczne. Przekąski przy barze - nie polecam, podano nam stare, mokre z oleju frytki oraz gdy zamawialiśmy hot doga dostaliśmy zimną bułkę i ciepłą parówkę. Drinki są ok. Napoje (soki, cola etc.) trochę rozcieńczane z wodą. Pokoje sprzątane są codziennie, ręczniki wymieniane. Pokoje duże, jest klimatyzacja, ale cała zagrzybiona. Pokoje zdecydowanie nadają się do remontu. Obsługa uprzejma, starają się, jednak zdecydowanie faworyzują Niemców oraz Anglików. W pobliżu są klify Los Gigantes - można się wybrać na spacer. Okolica spokojna i cicha. Hotel dobry dla rodzin chcących odpocząć w spokojnym miasteczku. Animacje kiepskie - bingo, pokazy papug lub orłów, karaoke, pokazy węży. Basen otwarty tylko w godzinach 10-18, bardzo głęboki, tylko dla osób umiejących pływać. Brodzik dla dzieci maleńki. Fajnym rozwiązaniem są leżaki na dachu hotelu, dostępne dla wszystkich gości. Piasek jest gorący, polecam zabrać ze sobą buty do wody
leżaki na dachu, dobre posiłki w restauracji, blisko plaży, spokojna okolica
basen czynny w godzinach 10-18. Paskudne przekąski przy barze, faworyzują Niemców i Anglików, brzydkie pokoje
Hotel spełnił częściowo moje oczekiwania. Obsługa w recepcji była bardzo dobra, pomocna i sympatyczna. Pokój zawsze czysty, a ręczniki zmieniane wg mnie nawet za często (codziennie wszystkie). Potrawy w restauracji były dobre (nie wyśmienite, ale dobre). Zdanie moje zepsuł jeden karaluch, który chodził po stole w czasie mojego ostatniego śniadania. Więcej ich nie widziałem. Myślę, że Itaka może zasugerować zwiększenie liczby barmanów (jest tylko jeden na kilkadziesiąt gości w barze wieczorem). Stanie kilkanaście minut w kolejce po drinka nie może mieć miejsca w hotelu ****. Poza tym brakuje informacji (karty) nt. drinków dla gości all inclusive. Gość nigdy nie wie czego może oczekiwać w składzie drinka. Nawet już zaproponowany przez barmana drink (podana nazwa) zmienia swój skład w ciągu wieczoru! Za każdym razem gość dostaje coś innego. Bardzo słabo prowadzone były animacje. Prowadzący nawet nigdy nie zapytał mnie czy chcę brać udział jakiejś zabawie (np. bingo, qiuz itp.). Wybierał gości, z którymi sam się bawił. W hotelu nie było żadnych zabaw tanecznych dla dzieci lub dorosłych. Wieczorami wiało nudą. W czasie dnia również nic się nie działo, poza 15 minut rzucania rzutkami. Są za to płatne \\\"wydarzenia\\\" czyli zdjęcia w rożnych momentach i z rożnymi zwierzakami. Oczywiście płatne ok. 10 euro. Fotograf robił zdjęcia przy drzwiach restauracji w drodze na kolację, a potem następnego dnia obrażał gości, którzy nie kupowali zdjęcia ze swoją podobizną (którego przecież nie zamawiali). To było chamstwo prosto z ciemnej ulicy.
Obsługa przemiła. Jedzenie super, w ciągu tygodnia można spróbować wiele dań kuchni lokalnej w tym owoców morza. Posiłki urozmaicone, niczego nam nie brakowało. Pokoje sprzątane codziennie i to bardzo starannie. Obsługa na najwyższym poziomie, wszyscy bardzo się starają. Hotel w fajnym miejscu wszędzie blisko
Obsługa Posiłki
Z pobytu jestem zadowolony, dookoła dużo atrakcji można korzystać z wycieczek fakultatywnych. Piękne krajobrazy wszędzie blisko. Ogólnie dużo miłych wrażeń i wspomnień
Czysty, miła obsługa, dobre położenie.
Troszkę zaniedbany( pęknięcia, ścian odrapane drzwi do łazienki, niektóre meble w pokojach pamiętają Gierka, bardzo słaby poziom animacji, mały basen i mało miejsca przy nim.
Ładny hotel, fajne miejsce w centrum - blisko do sklepów i plaży. Dobre jedzenie, niczego nie brakowało. Polecam na spokojny wypoczynek
hotel w porządku. pokoje dosyć duże (salon z szafkami, lodówką i telewizorem, sypialnia z wyjściem na balkon i łazienka), sprzątane codziennie. widać jednak, że nie są pierwszej młodości. jedzenie dobre, choć średnio urozmaicone. śniadania pod Brytyjczyków i Francuzów. każdy jednak znajdzie coś dla siebie. hotel około parę minut od małej plaży z czarnym piaskiem, który potwornie się nagrzewał tym samym paląc w stopy. blisko jest jednak przystanek autobusowy z którego możemy się dostać w inne miejsca. animacje średnie.
Na przełomie marzec/kwiecień wypoczywaliśmy w hotelu Lagos de Cezar.Warunki zakwaterowania i wyżywienia dobre.Personel sympatyczny,pomocny i sprawny, Barman Martinez dowcipny i trochę mówiący po Polsku.Animacje skromne /niewypał to pokaz ptaków drapieżnych i węży/Ciekawy był przy basenie pokaz mody z możliwością kupna wybranych fasonów odzieży. Dla kochających przyrodę i piękne krajobrazy polecam wycieczkę na Gomerę. Podczas objazdu można dowiedzieć się o życiu jej mieszkańców.Podczas lanczu w restauracji można posłuchać języka gwizdanego. Warto również być na wulkanie TEIDE i klifach Gigantos na które można wybrać się z grupą lub samodzielnie samochodem.
położenie,cisza,czystość sympatyczny personel
Śliczny hotel w cudownej okolicy. Można wypocząć spokojnie i rekreacyjnie. Sporo atrakcji w pobliżu. Pyszne jedzenie. Świetny klimat.
Ładne i zadbane pokoje. Pyszne i zróżnicowane śniadania. Obsługa przyjemna i pomocna.
Pokój mógłby być troszkę większy.
Pobyt z nastawieniem na zwiedzanie ciekawych miejsc z wykorzystaniem propozycji biura wycieczkowego. Ogólnie hotel nie budzi większych zastrzeżeń w swoim standardzie . Obsługa hotelowa na dobrym poziomie . Sprzątanie codzienne z wymianą ręczników. Zasadniczą uwagę mam do maestro w ciemnych okularach pełniącego funkcję kierownika jadalni , który przejęty rolą demonstracyjnie wypraszał wczasowiczów w porze kolacji /z powodu nieodpowiedniego ubioru/. Położenie hotelu dogodne względem dostępu do plaży Arena i innych ciekawych miejsc miejscowości.
Dobre położenie w dostępnych odległościach od głównych atrakcji miejscowości.
Mocno wysłużona armatura i wyposażenie .Brak basenu z podgrzewaną wodą. Siłownia znacznie odbiega wyposażeniem od tej eksponowanej w folderze. Brak informacji w j.polskim.
Hotel z małym basenem, dobra lokalizacja, posiłki smaczne ale ciągle to samo, po kilku dniach zaczynają się nudzić, wybór nie jest duży. Oryginalne napoje, minusem są kawy i herbaty podawane tylko do śniadania. Minusem jest brak możliwości otworzenia okien, oraz dość cienkie ściany, słychać zarówno to co się dzieje za ścianą jak i to co się dzieje na zewnątrz.
Czystość, miła obsługa
stare łazienki, posiłki średnie,
Hotel położony 5 minut od Playa de la arena z pięknym, czarnym piaskiem. Pokoje czyste i sprzątane codziennie. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie dość słabe, ale można sobie z tym poradzić.
Bardzo dobre położenie. Bardzo blisko do pięknej plazy.
Jedyny minus to słabe jedzenie
Myśle, że wszystko zawarte w wadach i zaletach. Obsługa trzymała poziom, prócz jednego wąsatego barmana, który zawsze miał problem, gdy poprosiło się go o jakiś napój.
- blisko oceanu - pod hotelem wypożyczalnia samochodów - miła obsługa
- jedzenie ( śniadania, takie same, codziennie ) - reszta obiad i kolacja bardzo w porządku - pokoje to parodia, zarwane kanapy, brak łóżka "małżeńskiego" - tylko połączone 2 łóżka. - sejf - płatny za cały tydzień, powinno być standardem, posiadanie w pokoju darmowego sejfu. - basen z zimną wodą, w upalne dni można się schłodzić, w dnie nieco chłodniejsze, można się przeziębić - klimatyzacja w pokojach, ŻENUA! Aż żałuje, że nie zrobiłem zdjęcia, grzyb w klimatyzacji, czy w salonie czy w sypialni, tak wielki, że już prawie wychodzi, lepiej się spocić w nocy i rano wziąć prysznic, niż wdychać nieświeże powietrze z klimy. - w ciągu całego tygodnia, tylko jedna animacja przy basenie "waterpolo" - reszta wieczorem - muzyka z YouTube - karaoke.
Dobra lokalizacja hotelu jeździliśmy wypożyczonym autem parking przy hotelu bez problemu , przystanek autobusowy również ok 50m blisko ładna plaża z czarnym piaskiem Pokoje duże meble stare ale bardzo czysto Posiłki moim zdaniem urozmaicone choć jak dla mnie mało przypraw
pokoje duże czyste dobra lokalizacja blisko sklepy restauracje wypożyczalnie aut miła obsługa
Bardzo udany wyjazd rezydentka konkretna rzeczowa obsługa na najwyższym poziomie lokalizacja doskonala wszedzie blisko na plaze do sklepików na fakutatywne wycieczki mnóstwo biur podróży w pobliżu nie trzeba wczesniej nic zamawiać widoki fantastyczne pokój z widokiem nan ocean jedzenie bardzo smaczne nawet dla niejadków urozmaicone cociennie nowe dania desery bajeczne animacje bardzo udane serdecznie polecam
mila obsluga doskonała lokalizacja
Pobyt był bardzo miły...... przepiękne widoki, czyściutko, uprzejmie i miło. Jedzenie dobre, jeśli ktoś nie oczekuje wyszukanych potraw. Hotel przyjazany dla każdego......od matki z dzieckiem do emeryta. Wystrój hotelu w stylu rzymskim, lata świetności ma juz za sobą. Jesli ktoś oczekuje nowoczesnych wnętrz, to raczej tu ich nie znajdzie. Ogólnie polecam dla mniej wymagających.
ciekawe położenie, blisko do klifów i do miasta oraz oceanu. Codzienne sprzątanie, czyściutko. Przemiły personel hotelowy, zwłaszcza obsługa kelnerska super :)
brak wieczorów tanecznych dla dorosłych !!!!!!!!! brak prześcieradeł na łóżkach
Pierwsze wrażenie fatalne. Małe tereny ,brak ogrodu ,ciasno przy basenie. Ale z czasem przyzwyczailiśmy sie do tego komfortu. Jedzenie ? Nie było powodu do narzekań , urozmaicenie i świeże owoce . Animacje dla dorosłych trochę nudne .. . Obsługa bardzo miła , zwłaszcza panowie w barze. Byłam z dziećmi ...szkoda tylko ze płac zabaw był wciąż zamknięty . Ale za to rozrywek przy basenie dla dzieci nie brakowało ..... Najbardziej zadowolony był syn , który nie narzekał na brak kolegów mówiących po polsku, stwierdzając ze do domu nie wraca ! Oraz należy wspomnieć o miłym ratownika przy basenie , ulubieńcu dzieci i najlepszym towarzyszu do gry w rzutki ,
Widoki, klimat, obsługa
Do remontu
Mały cichy hotel położony blisko oceanu. Jedzenie ogólnie dobre poza strefą przekąsek przy barze na basenie. Basen głęboki woda zimna obok mały brodzik dla dzieci. Miła obsługa. Stosunek jakości do ceny bardzo zadawalający ogólnie polecam.
położenie,miła obsługa przestronne pokoje część z nich z widokiem na ocean.
Zamknięty lobby bar ,bardzo zimna woda w basenie, brak sauny nie smaczne przekąski przy basenie , wi-fi tylko przy recepcji