Blue Star

Pomimo że hotel znajduje się w środku miasta, jest doskonale zorganizowany : duża przestrzeń , dwa baseny do wyboru - nie odczuwa się za nadto otoczenia miejskiego ale to może być subiektywne odczucie. Bardzo miła obsługa hotelowa, super jedzenie powinno zadowolić wymagających, bardzo schludne i czyste pokoje, także w niższych budynkach, klimatyzacja sterowana indywidualnie jest zaletą. Trochę za dnia, za głośna, uciążliwa muzyka prezentowana przez animatorów na głownym basenie, ale to szczegół do przejścia. Wspomniane 500 m do morza nie jest uciążliwością -spacer na plaże może być przyjemnością a w zapasie zawsze jest busik na plażę. Plaża ok, miasto Alanya również. Koniecznie należy skorzystać wycieczek fakultatywnych: Pamukkale i Kapadocja - choć bardzo uciążliwe -ale warte zobaczenia tym bardziej dla kogoś kto jest pierwszy raz w Turcji . Wycieczki zorganizowane przez biuro podróż GTI Travel choć droższe podobno w stosunku do lokalnych ale godne zaufania, bardzo dobrze zorganizowane i prowadzone profesjonalnie przez sympatycznych przedstawicieli GTI- polecam. Hotel na pewno godny polecenia - oczywiście pozostaje jeszcze kwestia ceny za pobyt.

Bywalcy hoteli 5 gwiazdowych od razu zauważą brak tej jednej gwiazdki.
Jak na swoją cenę może być, choć trochę za dużo pijanej niemieckiej młodzieży - co szczególnie słychać nocą.

polecam hotelik bylo super nawet ze jest dosyc sporo oddalony od plazy ale z tym nie ma problemu bo sa darmowe busy

Hotel spoko, pokoje też. Obsłga w barach raczej słaba. Obiady to poprostu raj w gębie, przez 7 dni nic sie nie powtórzyło. Bardzo urozmaicone i przepyszne. W recepcji trzeba się było wykłócać o pokoje w nowej części hotelu która raczej jest dla niemców. pobyt uważam za bardzo udany. Uważajcie na miejscowego turka który poniżej hotelu sprzedaje wycieczki. Jest on mało słowny a pojęcie czasu raczej u niego nie istnieje. Polecam ten hotel ludziom młodym, lubiącym zabawe. Aha na targu w centrum spokojnie można zjechać połowe ceny przynajmniej w dużej części sklepów.

Polecam ten hotel.... bardzo mila i życzliwa obsługa choć nastawiona głownie na niemców ale można sie spokojnie z nimi dogadać po angielsku... Jedzenie rewelacja i taki wybór że zadowoli nawet najbardziej wybredne gusta. Umiejscowienie. 2 baseny jeden do cichego leniuchowania i odpoczywania a drugi z muzyką do bardziej aktywnego spędzania czasu w wodzie. Umiejscowienie Hotelu tez bardzo dobre... na plaże jakieś 5 min piechotką a do centrum miasta 15 min. Polecam wszystkim... Można jechać w ciemno i gwarantuje że nikt nie będzie zawiedziony.... Sam tam na pewno wrócę.

Nazwa  Blue Star
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, rowery, rozrywka i życie nocne, parking

Najpiękniejsza plaża w regionie - plaża Kleopatry - oddalona niecałe 500 m od hotelu.

Świetne położenie - do centrum miasta ok. 1,5 km.

Dla dzieci: miniklub, minidyskoteka, plac zabaw, brodzik.

Sport i wellness: sauna fińska, sauna parowa, hammam, sala fitness.

Wyświetlono 395 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Boxi

CeZZaR

Bywalcy hoteli 5 gwiazdowych od razu zauważą brak tej jednej gwiazdki.

damian

Przemek

A.Blok

Kajja

Bardzo polecam ten hotel. Naprawdę super obsługa, czyste pokoje i łazienki. Wszędzie w miarę blisko: do plaży Kleopatry i do centrum. Jedzenia mnóstwo i pyszne. Co do leżaków na basenie to o każdej porze zawsze się jakieś znalazły, ale kto jedzie na wakacje po to żeby leżeć cały dzień na basenie? Basen czysty. Jeszcze raz gorąco polecam.

Dżuli

Hotel bez zarzutu, jednak należy zaznaczyć, że składa się on z dwóch oddzielnych budynków. Starszy, o ile go nie odnowili, był dość słaby jak na 4*. Nowy, zgadzam się super.
Kolacje podane dosłownie jak na wesele, wybór niesamowity i pyszne. Do tego słodycze w każdej postaci, kremy, torty, owoce w syropie, owoce świeże..
Jedynym mankamentem, jak dla mnie, była okolica hotelu. Wokół nie ma żadnej knajpy. Także do centrum raczej taksówką. Szczególnie, że nocą można narazić się na zaczepki.

Polecam ten hotel. Na tle innych w Alanyi wypada naprawdę dobrze.

Tatry-4

Każdy pokój posiada indywidualnie sterowaną klimatyzację i sejf w pokoju ( w opisie oferty jest nieścisłość na ten temat ). W budynku głównym ( rotundzie ) największym mankamentem są windy - są tylko dwie cztero osobowe i trzeba czasami trochę poczekać.
Codziennością były wieczorki artystyczne z szerokim angażowaniem wszystkich do zabawy. Jest też bar na plaży serwujący chłodne napoje i przekąski.
Spędziliśmy fajny tydzień i chyba nikt nie wyjechał niezadowolony.

kasiab

Wszystkie informacje dotyczące tego hotelu są prawdziwe.Jedynym mankamentem jest obsługa która faktycznie nie mówi w innym języku niż j.niemiecki.Jedzenie jest świetne, pokoje są czyste.Polecam pokoje na wyższych piętrach w okrągłym budynku.Jeżeli traficie na pokój po prawej stronie windy z balkonu będziecie mieli przepiękny widok na twierdzę.Absolutnie nie warto wykupować wycieczek fak. w hotelu ponieważ w Alanyi jest mnóstwo biur podróży o wiele tańszych.Nie polecam tylko biura , które jest niedaleko hotelu i jest nastawione na Polaków ( wycieczki sprzedaje Polka - Mariola ).Przykro jest jeżeli rodak próbuje wzbogadzić się kosztem rodaka.
Bardzo polecam ten hotel osobom młodym ze względu na bliskie położenie centrum.

MALINA 80

bylismy w hotelu na przelomie majai czerwca , nie mielismy ani jednej chmurki , pogoda wspaniala , hotel na bardzo wysokim poziomie , lokalne alkochole serwowane w hotelu - DOBRE ! chodz wielu nas ostrzegalo ze lokalne to inne i niedobre.sami zobaczycie , rozmaite wycieczki , bar przy plazy ktory serwuje piwko,zimne napoje ,i jedzenie -hamburgery,frytki, itd. POLECAM W 100 %

Rafał

Polska animatorka nie kwapiła się do tłumaczenia organizowanych rozrywek na język polski.

Minusem są goście z Niemiec, głównie młodzież, która uważa ten hotel zaa swój i robi tam co chce np graja na korytarzu w piłkę nożną o godz 23.00 odbijajac o drzwi gości.

Małgorzata Andzrejewska

Wszystko "na wysokim poziomie - oprócz wind - sa tylko 2 a poziomów 9. Chetnie tam wrcę !!! Pozdrawiam cała załogę !!! Dziekuję za pomoc w odzyskaniu zdrowia. Polecam

leszek

Wszystko wspaniałe poza windami,w których jest duszno,ciepło i czasem stają na kilkanaście sekund.

dominik

uwaga ten hotel tak jak cała Turcja nastawiony głównie na Niemców!!!!!!!!!
nie znasz niemieckiego to jesteś z boku, wszystkie animacje po niemiecku, troche po angielsku, po polsku wcale mimo sporej grupy polakow w tym hotelu. podobno byla w hotelu polska animatorka ale nie mogliśmy sie o tym osobiście przekonac. Wycieczki u polskiego rezydenta bardzo drogo!!!! blisko do ścisłego centrum miasta (pieszo 15minut), blisko do plaży, fatalne (jak na turcje) jedzenie

Uważam że hotel super, jeden minus to odległość od plaży ale jeździły darmowe busy więc nie było problemu. Polecam!!!!

Dominik

brak animacji po polsku, mimo wielu Polaków, windy hotelowe=dramat!!! w budynku okrągłym hałas przez całą dobę okropny, blisko hotelu przebiega ruchliwa i hałaśliwa obwodnica miasta, ogolnie nudny moloch dla niemców

marteczka

polecam hotel super