Najpiękniejsza plaża w regionie - plaża Kleopatry - oddalona niecałe 500 m od hotelu.
Świetne położenie - do centrum miasta ok. 1,5 km.
Dla dzieci: miniklub, minidyskoteka, plac zabaw, brodzik.
Sport i wellness: sauna fińska, sauna parowa, hammam, sala fitness.
Bywalcy hoteli 5 gwiazdowych od razu zauważą brak tej jednej gwiazdki.
Jak na swoją cenę może być, choć trochę za dużo pijanej niemieckiej młodzieży - co szczególnie słychać nocą.
Hotel jak najbardziej godny polecenia. Na słowa uznania zasługuje obsługa - bardzo miła i sprawna. Kotów jest trochę, ale mimo że ich nie lubię w ogóle mi nie przeszkadzały. Nie polecam korzystania z łaźni tureckiej w hotelu, na mieście jest 3 razy taniej! Barmani nie żałują alkoholu do drinków:) Jedzenie jak dla mnie było naprawdę OK.
Polecam ten hotel.... bardzo mila i życzliwa obsługa choć nastawiona głownie na niemców ale można sie spokojnie z nimi dogadać po angielsku... Jedzenie rewelacja i taki wybór że zadowoli nawet najbardziej wybredne gusta. Umiejscowienie. 2 baseny jeden do cichego leniuchowania i odpoczywania a drugi z muzyką do bardziej aktywnego spędzania czasu w wodzie. Umiejscowienie Hotelu tez bardzo dobre... na plaże jakieś 5 min piechotką a do centrum miasta 15 min. Polecam wszystkim... Można jechać w ciemno i gwarantuje że nikt nie będzie zawiedziony.... Sam tam na pewno wrócę.
Właśnie wróciliśmy z mężem z Blu Star. Hotel bardzo ładny, czyściutkie pokoje, miła obsługa i mnóstwo dobrego jedzenia nie do przejedzenia!! polecam gorąco!
Byliśmy w tym hotelu z rodziną (2 2) i jak na razie były to nasze najwspanialsze wakacje. Bardzo ładny hotel, blisko centrum z dość dużymi basenami, bardzo fajne animacje. Niestety w tym roku hotel ma bardzo wysoką cenę i dla 4-os. rodziny to zbyt duży wydatek a chętnie byśmy tam jeszcze zawitali
26.09.2007 zakończyły się nasze cudowne wakacje w Alanyi w hotelu Blue Star. Serdecznie polecam. Super animacje a także bardzo dobre wyżywienie ( do bólu ) jadła i napitku. Polecam gin &tonic.
Super hotel dla wszystkich, którzy lubią dobrze zjeść i zabawić się za niewygórowaną cenę. Serdecznie polecam!
Śniadania monotonne - to samo !!!!!!! przez cały tydzień
reszta wyżywinia - do przyjęcia
windy - mieszkalismy na I piętrze - nie korzystaliśmy
basen - fajny (zarówno brodzik jak i dla dorosłych)
centrum - blisko - TAXI ok. 5$ ( w zalezności od ilości osób)
okolica nieciekawa - slamsy tureckie
do plaży - spacerkiem z dzieckiem - max. 10 minut
plaża - zajefajna - bar coool . Leżaki z parasolem 6$
w hotelu mnóstwo Polaków oraz Niemcy - mało Rosjan
dużo dzieci - hotel idelany dla rodzin
polecam wszystkim wybierającym się do Alanii ten właśnie hotel.
Obsługa świetna, bardzo mili ludzie, pokoje sprzątane codziennie.
Do wykorzystania 3 baseny, siłownia, bilard, internet.
Świetne jedzenie - codziennie coś innego i w olbrzymich ilościach :)
Do plaży jest 500 m ale jeździ bus - chociaż wcale z niego nie korzystaliśmy - przyjemniej jest się przejść.
jesteśmy bardzo zadowoleni i wszystkim ten hotel położony z dala od zgiełku centrum miasta polecamy
polecam hotelik bylo super nawet ze jest dosyc sporo oddalony od plazy ale z tym nie ma problemu bo sa darmowe busy
Nie wiem dlaczego ten hotel zbiera tak wysokie noty? Jest daleko od plaży... z kilometr. Bus zabiera i owszem ale tylko parę osób. Nie ma parkingu dla aut a położenie hotelowego basenu pośród "wieżowców" nie wpływa na jakąkolwiek kameralność. Kucharz potrafi robić jedynie kilka podstawowych dań więc monotonność dań wychodzi uszami. Teraz pozytywy! Jezt czysty i codziennie sprzątany! Obsługa bez zarzutu! Animacje fajne i codzienne! A wogóle powinien nazywać się "Pod kotem" i to dosłownie. Polecam ludziom którzy lubią te zwierzęta!!!!
bylismy w hotelu na przelomie majai czerwca , nie mielismy ani jednej chmurki , pogoda wspaniala , hotel na bardzo wysokim poziomie , lokalne alkochole serwowane w hotelu - DOBRE ! chodz wielu nas ostrzegalo ze lokalne to inne i niedobre.sami zobaczycie , rozmaite wycieczki , bar przy plazy ktory serwuje piwko,zimne napoje ,i jedzenie -hamburgery,frytki, itd. POLECAM W 100 %
Każdy pokój posiada indywidualnie sterowaną klimatyzację i sejf w pokoju ( w opisie oferty jest nieścisłość na ten temat ). W budynku głównym ( rotundzie ) największym mankamentem są windy - są tylko dwie cztero osobowe i trzeba czasami trochę poczekać.
Codziennością były wieczorki artystyczne z szerokim angażowaniem wszystkich do zabawy. Jest też bar na plaży serwujący chłodne napoje i przekąski.
Spędziliśmy fajny tydzień i chyba nikt nie wyjechał niezadowolony.
Witam! Od wczoraj jestem w domku po 2-tyg.pobycie. Byłyśmy całą paczką, wakacje super. Hotel ok, pokoje codziennie sprzątane. Jedzenie wprawdzie monotonne, ale smaczne. Proszę zwróćcie uwagę tylko na obsługę w recepcji. Jest jeden nie bardzo lubiący pan polaków. Ma na imię prawdopodobnie Kurtul. W szczególności faworyzowani są osoby narodowości niemieckiej. Uwierzcie mi im wolno wszystko! Nie jest to miły widok! Ludzie pamiętajcie targujcie się wszędzie. Zaczynajcie od połowy ceny jaką wam sugerują. pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę udanych wakacji w tym hotelu.Warto!!!
Hotel , w którym możesz robić co chesz i wnosić co chesz wiec jak na Turcję to rewelacja - chociaż jedzenia i picia jest pod dostatkiem tak,że niczego nie trzeba wnosić. Uważam,że zarówno dorośli, młodzież jak i rodziny z dziećmi mogą tam wypocząc super - polecam.
Super, naprawdę warto tam jechać
Uważam że hotel super, jeden minus to odległość od plaży ale jeździły darmowe busy więc nie było problemu. Polecam!!!!
duży plus do bar na plaży oraz darmowy bus wożący co 15 min na plaże i z plaży :)
Świetni animatorzy i program animacyjny, nie można się nudzić, ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, małym minusem jest odległość od plaży i słabe all na plaży (piwko i przekąski) choć sama plaża bardzo ładna. Zdecydowanie polecamy.
Hotel mozna smiało polecic, czysto miło i sympatycznie, do centrum Alanyi niedaleko dobry dojazd lub 30 min drogi pieszo. Jedzonko bardzo dobre dosyc urozmaicone. Hasłem przewodnim hotelu jest: "Animation Atraction !!!" :). Polecam.