Blue Star

4.2

Hotel mogę szczerze polecić wszystkim, szczególnie ludziom młodym którzy szukają rozrywek. Blisko do plaży (ok 7 minut spacerkiem), 25 minut spacerkiem do centrum (są busy, taksówki też nie są drogie). Standard hotelu oceniam jako dobry, wszędzie czysto, schludnie, obsługa zawsze uśmiechnięta, chętna do pomocy. Kelnerzy, barmani też OK. Basen bez rewelacji, ale zawsze coś się działo przy basenie.
Animacje to jeden z większych plusów oprócz wyżywienia. Jedzenie wcale nie monotonne, zawsze można znaleść coś dla siebie, a dla bardzo wybrednych są FRYTKI :)
Odnośnie Animatorów to dementuje plotki że tylko niemców zabawiali. Ja i moi znajomi (szczególnie znajome) świetnie się bawiliśmy w towarzystwie Hugo i reszty. Często jedli z nami kolację, zapraszali nas na konkursy. Oczywiście konkurencje nie były jakieś wyszukane, ale nie można narzekać, w końcu to wakacje, czas żeby się rozerwać, a jak Animacje cały czas uśmiechali się, opowiadali dowcipy to jak się nie bawić?? Siłownia OK
Minus: bilard, faktycznie można o nim zapomnieć!! Stół w opłakanym stanie, a bile w rozsypce

POLECAM!!

Hotel napewno nie zasługuje na cztery gwiazdki co najwyżej na trzy. Jeżeli wrzucanie młodych dziewczyn z leżakami do basenu można nazwać "animacją" przez tzw. animatorów to gratulacje. Wyżywienie paskudne i bez polotu. Kolejki na kolacje jak za "kartkowego" Gierka. Kolejki do wind bo są tylko dwie i do tego czteroosobowe. Druga strona hotelu jeszcze gorsza! Tzw. animacje do godz. 22.45 co jest dziwne bo właśnie tam umieszczono pokoje rodzinne. Alkohole to raczej politura do podłogi co nie przeszkadzało by "towarzystwo" zastawiało stoliki zapasami przed 24.00 by wytrzymać do świtu!

5 EUR w paszporcie i pokój w \"okrąglaku\" na 5 piętrze. Za małe windy. Pokój super, duży, dobrze wyposażony, dziennie sprzątany, łazienki w porządku, ręczniki i pościel wymieniane co drugi dzień. Baseny hotelowe jeden cichy, drugi z animacjami (tam gdzie zjeżdżalnie). Obydwa za małe, na tym ze zjeżdżalniami problem z wolnymi leżakami. Posiłki dużo i średnio urozmaicone. Obsługa w restauracji za wolna. Pool Bar ok, drogie drinki z listy poza all inclusive. Do plaży 5 min spacerem, do centrum Alanyii (port, dyskoteki, bazar) ok 40 min spacerem. Plaża super, czysta, piaszczysta. Na plaży piwo i napoje bezalkoholowe w all inclusive, leżaki i parasole płatne. Polecamy wycieczkę statkiem na własną rękę, wychodzi dużo taniej niż z biura.

Wszędzie grasują bezpańskie koty (podobno na razie jeszcze mało, w sezonie są wszędzie a najwięcej w restauracji podczas posiłków). Hit to kot niosący szczura!!! Obsługa bardziej miła dla starych Niemców niż Polaków... Można bez problemów pozrozumiewać sie z obsługą w j. angielskim i niemieckim.
Mimo wszystko polecam.

Witam! Od wczoraj jestem w domku po 2-tyg.pobycie. Byłyśmy całą paczką, wakacje super. Hotel ok, pokoje codziennie sprzątane. Jedzenie wprawdzie monotonne, ale smaczne. Proszę zwróćcie uwagę tylko na obsługę w recepcji. Jest jeden nie bardzo lubiący pan polaków. Ma na imię prawdopodobnie Kurtul. W szczególności faworyzowani są osoby narodowości niemieckiej. Uwierzcie mi im wolno wszystko! Nie jest to miły widok! Ludzie pamiętajcie targujcie się wszędzie. Zaczynajcie od połowy ceny jaką wam sugerują. pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę udanych wakacji w tym hotelu.Warto!!!

Nazwa  Blue Star
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, rowery, rozrywka i życie nocne, parking

Najpiękniejsza plaża w regionie - plaża Kleopatry - oddalona niecałe 500 m od hotelu.

Świetne położenie - do centrum miasta ok. 1,5 km.

Dla dzieci: miniklub, minidyskoteka, plac zabaw, brodzik.

Sport i wellness: sauna fińska, sauna parowa, hammam, sala fitness.

4.2

Wyświetlono 395 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Mike

Jack

Mimo wszystko polecam.

ania&sylwia

Shagunia

Super hotel dla wszystkich, którzy lubią dobrze zjeść i zabawić się za niewygórowaną cenę. Serdecznie polecam!

Helena

Hotel oceniam bardzo pozytywnie i moge smialo polecic go innym. Obsluga bardzo sympatyczna, zyczliwa i pomocna, jedzenie bardzo dobre i w takiej ilosci,ze jest nie do przejedzenia. Pokoje bardzo ladne, mielismy pokoj 2 osobowy z dostawka, w zwiazku z czym mielismy 2 pokoje, ktory laczyl duzy balkon. Jesli chodzi o basen to byl zadbany,czysty. Nie bylo natomiast zajec fitness,ktore byly w ofercie,byla tylko silownia. Z wycieczek fakultatywnych wybralismy wyjazd do Pamukkale, noc turecka i laznie turecka - wszystko oceniamy bardzo pozytywnie (szczegolnie polecamy laznie turecka, jest co wspominac! :)) Nasza rezydentka byla bardzo sympatyczna.Nasz doradca wakacyjny-Pan Pawel Leszczynski to sympatyczny i bardzo pomocny czlowiek :))

Iwona

W 2008 roku spędzałam wakacje w tym hotelu. Bardzo nam się tam podobało i w tym roku również tam jedziemy. Wrażenia były niesamowite. Do dziś wspominamy ten hotel. Kto nie był niech żałuje.

Byliśmy w czerwcu 2008 roku. Hotel jest czysty,zadbany. Pokoje przestronne,w budynku głównym duże balkony, wanna w pokoju, suszarka,klimatyzacja,telewizor...jedzenie bardzo dobre. Plaża co prawda kawałek od hotelu- 10 minut pieszo lub jeździ bus spod hotelu. Plaża zadbana,czysta, z barem na plaży srwującym napoje,piwo,frytki ,hamburgery w ramach opcji All Inclusive. dobrze prowadzony Mini Club dla dzieci- panie animatorki miłe i pomocne: dzieci uczyły tańczyć,wieczorem odbywało sie Mini Disco. W hotelu przebywali Niemcy, Holendrzy,Szwedzi, Tureckie rodziny. Hotel jest znany w Alanyi i polecany przez miejscowych....Baseny czyste, parasole i leżaki przy basenach gratis,na plaży płatne.Polecam hotel

aniaaa

pokoje w tym większym budynku lepsze, w mniejszym gorzej.

Hotel jak najbardziej godny polecenia. Na słowa uznania zasługuje obsługa - bardzo miła i sprawna. Kotów jest trochę, ale mimo że ich nie lubię w ogóle mi nie przeszkadzały. Nie polecam korzystania z łaźni tureckiej w hotelu, na mieście jest 3 razy taniej! Barmani nie żałują alkoholu do drinków:) Jedzenie jak dla mnie było naprawdę OK.

Agent Turystyczny

Przyzwoity hotel za przyzwoite pieniądze. Z małymi dziećmi mogą być problemy z uwagi na odległość od plaży. Pozostali powinni być zadowoleni pod każdym względem. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jedzenie bardzo urozmaicone, czystość pokoi wystarczająca, za niewielki tip błysk. Plaża i bar daje radę, Spacer na plażę wyjdzie tylko na zdrowie. Bliskość do miasta to też niewątpliwa zaleta tego hotelu. Można śmiało jechać, ale tylko pod warunkiem,że nie jest się snobem i gburem. Ci będą wiecznie niezadowoleni. Pozdrawiam czytelników forum- agent turystyczny

Jan Gortatowski

Jedynym poważnym mankamentem całego pobytu była wczesna godzina wylotu i wysokie ceny wycieczek w porównaniu z miejscowymi biurami. Polecałbym wyjazd dwutygodniowy. Możliwe jest, że w przyszłym roku również będziemy chcieli skorzystać z usług firmy GTI. Profesjonalna i miła obsługa, bardzo dobre warunki wypoczynku.

Dariusz Niemiec

Fantastyczne miejsce na wypoczynek z dziećmi. Szczególnie polecam wyjazd w kilka rodzin lub ze znajomymi.
Turcja jest „droga” ale tylko dla tych, którzy się nie targujš. W większoœci miejsc ceny wyjœciowe sš trzykrotnie zawyżone. Po taki stargowaniu obie strony powinny być zachwycone po transakcji.
Bardzo polecam Rafting (spływ pontonami górska rzekš) ale odradzam Jeep Safari (nuda)
Mam nadzieję, że wybiorę się tam przynajmniej jeszcze jeden raz.

roann

hotel bardzo fajny zwłaszcza dla mlodych ludzi, jedzenie bardzo dobre i duzo animacje tez super . Plaza tez bardzo fajna jeździ bus hotelowy na plażę piechotką około 10 miniut . Polecam gorąco ten hotel zasługuje na mocne 4 gwazdki

Świetni animatorzy i program animacyjny, nie można się nudzić, ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, małym minusem jest odległość od plaży i słabe all na plaży (piwko i przekąski) choć sama plaża bardzo ładna. Zdecydowanie polecamy.

Gigi

Hotel fajny tylko za mało wind, w wersji all inclisive wszystkie napoje i drinki podawane są w plastikowych kubkach, to chyba największy minus, poza super żarcie, blisko do plaży, polecamy.

Lukasz

Hotel bardzo przyjemny. Jedzenie trochę nudne. W głównym budynku dwie windy które są wąskim gardłem komunikacji wewnętrznej. Na rękach nosimy opaski które informują że mamy All inclusive, nie można ich zdjąć. W pokoju terakota zamiast wykładziny. Ale te wady i tak nie powodują niezadowolenia bo: W hotelu ładnie i czysto, jedzenia mnóstwo (o każdej porze) nawet nad morzem. Baseny ładne i czyste (trochę mało atrakcji w basenach dla dzieci, np. nie ma zjeżdżalnii). Mnóstwo atrakcji i animacji. Do plaży nie jest może najbliżej ale jeździ bus. Do centrum Alanya taksówką - 5 EUR, jęździ też darmowy bus z hotelu ale tylko 2 razy w ciągu dnia. No i ta temperatura. Jeżeli ktoś lubi ciepło to wymażona (ja miałem na maksa 45 stopni), jeżeli ktoś nie lubi ciepła to niech nie jedzie w najgorętszych miesiącach.

Piter i Marta

Zacinaja się windy poza tym wszystko OK :)

Nie jest to z pewnością hotel dla osób z małymi dziećmi, które chodzą wcześnie spać. W budynku tzw. "okrąglaku" jest dosyć głośno cały dzień ( b.głośna muzyka przy basenie, głośno na korytarzach - a okna i drzwi niezbyt szczelnie się zamykają). Natomiast w budynku obok, w którym jest bardziej kameralnie i cicho w ciągu dnia również małe dzieci nie mają szans zasnąć, bo wieczorem (20.00 - 22.00) obok wspomnienego budynku odbywaja się różnego rodzaju zabawy, pokazy, przedstawienia, którym oczywiście towarzyszy bardzo głośna muzyka. Co do wyżywenia to dorośli nie powinni narzekać, natomiast dzieci mogą zapomnieć o jakimś szczególnym menu - no chyba, że zadowolą się podczas całego pobytu frytkami. Warto wspomnieć, że po posiłki stoi się w kolejce, a wolnego stolika też czasami trzeba poszukać. Ogólnie hotel poleciłabym osobom wyjeżdzającym bez dzieci i które nie mają problemów z zasypianiem :)))

Blue Star