Blue Star

4.2

Jeżeli marzysz o wypoczynku w ciszy i spokoju to niestety nie w tym hotelu. Świetna lokalizacja , gdyż pieszo można dojść do kolejki , portu itp. Do plaży około 850 m. Leżaki na plaży płatne co nie było wcześniej nigdzie napisane. Obsługa hotelu miła i pomocna. Przepyszne śniadania i bardzo urozmaicone czego niestety nie można powiedzieć o lunchu i kolacji. Baseny oblegane przez turystów nawet w październiku . Pokoje i łazienki dosyć małe (typu standard) ale czyste i codziennie sprzątane. Doba hotelowa zaczyna się o 14 i wtedy wydawane były klucze do pokoi. Ogólnie bardzo głośno i tłoczno.

Polecam wypoczynek w Październiku. Mało ludzi , cisza, spokój.

Witam , byłem już w Turcji kilkanaście razy więc mam porównanie i ten hotel wypada bardzo słabo na tle pozostałych . LOKALIZACJA : dość daleko od plaży - około 10-15minut pieszo - lub można poczekać na busa . Hotel położony wśród innych budynków w mieście , do centrum około 35-40 minut na pieszo ( w centrum dużo sklepów i ładny port ) . Żółte taxi jedzie z miasta za 5 Euro . POKOJE : słabo wyciszone pokoje - wszystko słychać z korytarza , słaba jakość wykończenie elementów pokoju , średni sprzątane , klimatyzacja bardzo głośna . JEDZENIE : w hotelu słabe jedzenie i monotonne ( w barze miła obsługa i szybko się uwijają ) , na plaży jest ALL - napoje od 10 a jedzenie od 12 do 14 . Do jedzenia na plaży burgery i tłuste frytki . Napoje i piwno w cenie . Bar nr 17 przy plaży . OBSŁUGA : dość miła - nie mam zastrzeżeń PLAŻA - żwirkowata - leżaki płatne ( 2 leżaki + parasol ) = 5Eur lub 6 $ . W weekendy mało miejsca na plaży i leżaki zajęte . w wodzie przy plaży można skaleczyć nogę - trzeba uważać - chyba lepiej zabrać obuwie specjalne . BASENY - 2 baseny dość małe i zajęte wszystkie leżaki . Do tego hotelu nie wrócę - ogólnie nie polecam . Lepiej dołożyć i jechać do 5* .

Bardzo słaba jakość posiłków, monotonne jedzenie, powtarzające się, porównując je do innego hotelu w Turcji. Źle ułożenia jadalnia, ludzie się o siebie potykaja,za mało tam miejsca gdzie są wystawiane posiłki. Trzeba przychodzić od razu bo potem się nic nie zje, Mamy wybór, jedzenia i wręcz ciągle to samo. Brak owoców morza, co powinno być jak w innych hotelach wręcz normalne. Wiecznie kurczak, brak tureckich przysmaków. 1x ryba, i trafiliśmy 1dzien turecki i dopiero tam było coś innego. Malo leżaków, Bar niby całodobowy Do 24 za darmo a po 24 płatne, a to nie prawda, o 24 bar jest zamykany i wszystkie saturatory do napoi i kawy są wyłączanie.bar jest zamykany i wszystkie saturatory do napoi i kawy są wyłączanie. Brak drinków dobrych dla all inclusive - wiecznie gin tonik albo whysky, nie mają konkretnie opisanych drinków dla wczasowiczów, podawane w plastiku, chyba że za lada dasz tipa. Brak muzyki jest puszczana przez jakiś czas, wieczorem nie ma wcale. Każdy siedział z telefonem i puszczal Bardzo słabe mini disco. Dla dzieci nuda nie polecam.

Jestem bardzo zadowolna z pobytu w hotelu i już planuję kolejne wakacje w tym samym miejscu :).Kraj,jedzenie i ludzie.Wszystko było super

Nazwa  Blue Star
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, rowery, rozrywka i życie nocne, parking

Najpiękniejsza plaża w regionie - plaża Kleopatry - oddalona niecałe 500 m od hotelu.

Świetne położenie - do centrum miasta ok. 1,5 km.

Dla dzieci: miniklub, minidyskoteka, plac zabaw, brodzik.

Sport i wellness: sauna fińska, sauna parowa, hammam, sala fitness.

4.2

Wyświetlono 395 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Izabela

Pobyt - Październik 2019

Zalety

Blisko sklepów, czysto, miła i pomocna obsługa, urozmaicone śniadania .

Wady

Płatne leżaki na plaży, małe baseny, głośno w restauracji.

Pobyt - Październik 2019

Polecam wypoczynek w Październiku. Mało ludzi , cisza, spokój.

3.2
Darek

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

miła obsługa ,

Wady

daleko od plaży , słabe jedzenie , słabo wyciszone pokoje ,

Marzeba

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Blisko centrum i morza, ładne widoki Spoko kelnerzy, hak dostaną tipa będą dbać i drinki.

Wady

Bardzo słaba jakość posiłków, monotonne jedzenie, Malo leżaków, Bar niby całodobowy Do 24 za darmo a po 24 płatne, a to nie prawda, o 24 bar jest zamykany i wszystkie saturatory do napoi i kawy są wyłączanie. Brak drinków dobrych dla all inclusive lepsze drinki tylko płatne. Brak muzyki. Bardzo słabe mini disco. Dla dzieci nuda nie polecam. Winda na 2osoby max do tego kilka razy się zaciela, bez klimy Brak klimatyzacji w środku hotelu Brak klimatyzacji w windzie jak się zaciela.... To była 30stopniowa masakra brak tlenu. Ogólnie hotel najsłabszy jaki do tej pory byłam Może dobry tylko dla +60

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Smaczne i różnorodne jedzenie,przemiła obsługa,czysto

Pobyt - Wrzesień 2019

Super położenie. Doskonałe animacje, świetne jedzenie i widoki

Zalety

super obsługa, pokoje i jedzenia

Karolina i Paweł

Pobyt - Sierpień 2019

Hotel bardzo pozytywnie Nas zaskoczył, z czystym sumieniem polecam każdemu.

Patrycja

Pobyt - Sierpień 2019

Hotel bardzo fajny. Co najważniejsze czyste pokoje i łazienki sprzątane codzienne.Dwa baseny w tym jeden że zjezdzalniami dla dzieci. Czynny 7-19. Lezakow dużo ale bym problem z nimi,ludzie wstawali wczesnie i rezerwowali sobie do godz. Popoludniowych. Jedzenie smaczne , każdy coś dla siebie znajdzie. Bar przy basenie All ze słabymi alkoholami:) przekąski monotonne frytki, hamburgery,spagetti, salatki codziennie to samo. Do plazy ok 15min spacerkiem. Plaza zwirowa ,2lezaki plus parasol płatne 30lira. Na plazy bar, jedzenie bardzo słabe frytki hamburger cola piwo .Codziennie animacje dla dzieci,Wieczorami mini disco

Zalety

Czysto.smacznie. udany urlop.

Wady

Mnóstwo kotów.

Bartek. M.M.K

Pobyt - Lipiec 2019

Witam. Godny polecenia Hotelik, pokoje czyste i zadbane, obsługa hotelu ok, w restauracji jedzenie smaczne chociaż po pewnym czasie staje się monotonne, w barze przy Hotelu (zakąski) spaghetti, Frytki, Hamburgery, sałatki i to chyba na tyle.... w barze plażowym tylko frytki i hamburgery (na plaży drinków się nie dostanie tylko piwo cola itp.) leżaki na plaży płatne (2 leżaki +parasol 2 euro) Przy basenie niestety był cały czas problem z leżakami.... niektórzy ludzie wstawali wcześnie rano (ok 5-6) schodzili na basen zarzucali ręczniki na leżaki i wracali dopiero ok 12-13. niestety leżaki stały puste choć zarezerwowane i przez to nie było gdzie się położyć... obsługa chyba tylko raz wywaliła te ręczniki z pustych leżaków ok. godz 11, Byliśmy w Lipcu więc temp ok33 st na plaży bardzo gorący żwirek (nie da się wejść bez klapek) woda w morzu cieplutka ;) w Hotelu bardzo dużo Polaków;) Animacje na basenie OK, wieczorne przy scenie również bez zarzutu ;) Ogólnie pozytywne wrażenie za te pieniądze (2000 od os /7dni)

Zalety

Obsługa, Czystość, smaczne jedzenie (chociaż monotonne) dobry stosunek jakości do ceny

Wady

ok 600 m od plaży, Płatne leżaki (2 leżaki +parasol 5 euro) wolne windy. rezerwacja leżaków przez ludzi

Beata

Pobyt - Czerwiec 2019

Pobyt w czerwcu 2019 roku. Wyjazd rodzinny. mieliśmy dwa pokoje, jeden dla nas, drugi dla synów: 19 i 13 lat. Wakacje bardzo udane. To nasz pierwszy pobyt w Turcji i już wiemy, że nie ostatni. Hotel Blue Star oceniamy bardzo dobrze. pokoje raczej przestronne, z balkonami, klimatyzowane, codziennie sprzątane. Posiłki bardzo smaczne i różnorodne. Obsługa przemiła o bardzo pomocna. Hotel posiada dwa baseny, dwa bary z napojami i przekąskami oraz bar na plaży hotelowej. Nie dało się być głodnym :) wręcz odwrotnie, 7 dni - 3 kg więcej :) Potrawy zróżnicowane, tureckie i europejskie, nawet dla diabetyków. Duży wybór surówek, sałat, ziół, ciast, każdy coś znajdzie :) Plaża oddalona ok 10 min. spacerkiem. Nie korzystaliśmy z busa hotelowego, który kursuje na plażę. Leżaki na plaży płatne po 10 lira za szt. Do czego można się przyczepić to lunchbox, właściwie jakby go nie było. No i windy dosyć ciasne. Reszta bardzo, bardzo na plus :) Alanya bardzo ładna, tubylcy przyjaźni, sporo atrakcji do zobaczenia nawet na własną rękę. Z wycieczek fakultatywnych polecam \\\"jeepsafari\\\" po 20 euro od osoby. Świetna zabawa dla całej rodziny, nie męcząca, super klimat, polecam serdecznie.

Zalety

Bardzo miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, fajne pokoje z balkonami i widokami, klimatyzowane, niezbyt małe, codziennie sprzątane :) bliskość plaży

Wady

lunchbox, ciasne windy

Xavier

Pobyt - Czerwiec 2019

Czystosc super, obsługa wysoki poziom, jedzenie monotnonne, ale duze ilosci. Brak imprez tanecznych w hotelu:) Jezeli chodzi o wyjazd to wstyd dla hotelu.... dostalismy suchą bułkę i malutki dzemik na drogę. Bez malej buteleczki wody.

Jan

Pobyt - Czerwiec 2019

Jednoznacznie poliecam jak dla mlodych taik i osob w wieku starszym

Zalety

Personal, posilki

Wady

Byc może jakosc Wi Fi,

Pobyt - Czerwiec 2019

Wakacje bardzo udane , jesteśmy zadowoleni i w przyszłym roku napewno pojedziemy do Turcji , być może do hotelu Blue Star. Bardzo fajni animatorzy , posiłki rewelacja ,a obsługa w restauracji wręcz niesamowita . Szkoda tylko , ze jest jedna karta do pokoju i po wyjściu z pokoju wyłącza się prąd w pokoju , po co są w pokoju lodówki skoro nie działają .

Zalety

położenie , posiłki , animatorzy

Wady

słabe wi-fi , brak drugiej karty do pokoju i po wyjściu nie działa lodówka ani klima , kiepskie lunch boxy jeśli jedziemy na zwiedzanie

Mateusz

Pobyt - Czerwiec 2019

Witam. Właśnie wróciliśmy z urlopu. Hotel położony jest w dobrej lokalizacji, blisko miasto i plaża ( ok. 10 min spacerkiem ) . W lobby jest też rozpiska busów. Sam hotel czysty wyremontowany. Pokoje czyste , zadbane , sprzątane codziennie . ( codziennie ręczniki , papier i woda) Restauracja spełnia wymagania nawet wymagających klientów . Do wyboru szeroka gama posiłków mięsnych , wegetariańskich i rybnych. Ogrom ciast i słodkości . Dwa baseny , leżaki i bary zawsze gotowe na gości , alkohole przeważnie słabe lokalne ( za dopłatą oryginalne np Jägermeister) Codziennie odbywają się animacje dla dorosłych jak i dla dzieci . Animatorzy bardzo sympatyczni . Wieczorem zawsze odbywały się jakieś imprezy tj wieczór turecki. Zwracam jednak uwagę na to iż dno morza to skała i buty do pływania mogą okazać się bardzo potrzebne . Nie mniej jednak pobyt w Turcji i w Blue Star oceniam bardzo dobrze . Pozdrawiam!!!

Zalety

- położenie -obsługa -infrastruktura

Michał

Pobyt - Czerwiec 2019

brak rozrywek, sportu, jedzenie w kólko to samo, chociaż ilosciowo sporo. Obsługa bardzo dobra. Nie otrzymaliśmy posiłku na drogę powrotną pomimo zgłaszania o wyjezdzie z hotelu wczesnie rano. Nawet wody, nic. Nie polecę hotelu. Za te pieniądze mozna znaleźc lepszy

Zalety

dobra obsługa, polożenie hotelu dobre, pokoje czyste

Wady

monotonne jedzenie, słaba animacja, brak sportów, rozrywek, brak posiłku na drogę powrotną.

Jarosław

Pobyt - Maj 2019

obsługa hotelu swietna .przepyszne jedzenie swietny basen ze zjeżdzalnią

Amadeusz Rodzinski

Pobyt - Maj 2019

Hotel, pomimo kilku wad był świetny. Cena jak najbardziej adekwatna do jakości. Chętnie tam wrócę

Zalety

Wszystkie udogodnienia w obiekcie, animacje, dobre jedzenie, bardzo miła obsługa

Wady

Daleko od centrum, daleko od plaży, położony na wzgórzu, płatne leżaki i parasole na plaży

Xrzycho

Pobyt - Październik 2018

Byliśmy 2tygodnie 20-10 do 4-11 to nas trzeci pobyt w Turcji. Nie mamy wielkich wymagań, nie wiem skąd tak wysokie oceny za wyżywienie, bylo fatalne , codziennie to samo, pozostałości wystawiane z dni poprzednich nie nadające się do spożycia, póżniej przestaliśmy jak większość chodzić na posiłki w hotelu. Brak dyskotek, jak w poprzednich hotelach proponowano imprezy wyjazdowe oczywiście odpłatne. Obsługa baru sympatyczna serwuje drinki we właściwej proporcji. Ogólnie na tle poprzednich wyjazdów do Turcji hotel najsłabszy na tle poprzednich ocen mam wrażenie że byliśmy w innym hotelu

Zalety

obsługa, czystość, dużo Polaków

Wady

to na pewno nie 4 gwiazdki

3.8
AiT

Pobyt - Październik 2018

Stanowczo odradzam wszystkim pobyt w hotelu Blue Star. Spędziłem tam tydzień w terminie 29.09-06.10.2018r. Pokój malutki, z dosłownie miniaturkową łazienką (żeby wejść do kabiny trzeba było uważać, by nie zderzyć się z miską ustępową), klimatyzacja wisi nad samym łóżkiem przez co w nocy praktycznie nie da się z niej korzystać bo wieje prosto w łóżko. To nie jest niestety największą bolączką tego hotelu- wyciszenie pokoi, a w zasadzie ich brak: przez ściany słychać chrapanie osób za ścianą. Okna i drzwi balkonowe nie dawały żadnego komfortu wyciszenia- miało się wrażenie, że okno jest otwarte. Słychać więc ludzi, muzykę, auta jadące drogą. Kolejny problem tego hotelu to zatrucia pokarmowe- niestety i nas dopadło (poczytajcie opinie na google.pl-tam jest o nich więcej), więc 1 dzień ponad wyjęty z życiorysu. Z zalet tego hotelu należy wymienić obsługę w restauracji, animatorów którzy naprawdę się starali i dwa fajne baseny. Dodatkowo ostrzegam przed biurem TUI- zmieniono godziny lotów przed samą podróżą w taki sposób, że łącznie skrócono nam pobyt o 18 godzin.

Zalety

2 baseny, miła obsługa w restauracji, fajni animatorzy

Wady

malutkie i brzydkie pokoje, miniaturkowa łazienka, klimatyzacja wisząca nad samym łóżkiem, zatrucia pokarmowe wśród uczestników wycieczki, obsługa preferująca Niemców i Duńczyków (napiwki nie pomagały), ani jednego drinka w opcji all inclusive, przekąski w barze to jakaś pomyłka (sucha bułka z mięsem), sprzątanie takie sobie (3x 1$ znikał, a w pokoju stare ręczniki zostały).

Viola

Pobyt - Październik 2018

ogólnie super za wyjątkiem obsługi i jedzenia. ogólnie dobre miejsce

Zalety

blisko plaży pieszo przy okazji po drodze sklepy

Wady

jedzenie tragedia , all tylko z nazwy, powinno się nazywać 3 razy jedzonko, kelnerzy niemili no chyba że dostali łapówkę to wtedy przez jeden dzień pamiętali o tobie

Blue Star