Blue Star

4.2

Zastanawia mnie zaskakująca dobra ilość opinii o tym hotelu. Część wad opisuję poniżej: 1) Pokoje- małe, nieładne, tragicznie wyciszone- słychać wszystko przez ściany i z zewnątrz (wliczając mycie zębów w łazience za ścianą- masz wrażenie, że goście zza ściany są w twoim pokoju(!!!)), łazienka miniaturkowa (ale czysta), klimatyzacja wisi centralnie nad łóżkiem, lodówka nie chłodzi, a grzeje (to nie żart!) 2) hałas w hotelu nawet nocą, co przy fatalnym wyciszeniu powodowało, że nie dało się spać, 3) obsługa baru traktowała Duńczyków i Niemców inaczej niż pozostałych gości hotelu (przykład- podchodzisz zamawiasz piwo- dostajesz w plastikowym ordynarnym kubku- podchodzi Duńczyk, kalecząc angielski zamawia to samo- dostaje w szkle, czasem 4)all inclusive- brak choćby 1 drinka- tylko piwo, wódka i coś co kolorem przypominało whisky. To nie jest all incl znany z innych hoteli w Turcji. Hamburger z przekąsek pomiędzy obiadem, a kolacją to sucha bułka z kawałkiem mięsa (zero dodatków). 5) zatrucia pokarmowe - nie mylić z \"zemstą sułtana\"- sam 1 dzień przeleżałam plackiem w łóżku. Cały pobyt brałam probiotyk z ostrożności- inna flora bakteryjna, ale dopadło mnie za to zatrucie pokarmowe. 6)obsługa sprzątająca- zostawiałam napiwki, które znikały, ale ręczniki zmieniono nam tylko 1 raz w czasie 7dniowego pobytu, a sprzątane było \"na odwal\". Kilka zalet- 2 fajne baseny, obsługa w restauracji, która była przesympatyczna, animatorzy, którzy naprawdę starali się jak mogli. Dodam jeszcze, że TUI zmieniło godziny wylotu w taki sposób, że zamiast przylecieć do Turcji wieczorem, dotarliśmy do hotelu o 5.30 rano dnia następnego, a wieczorny wylot ostatniego dnia, został zmieniony na wylot wczesnoporannny (wyjazd z hotelu przed 6.00 rano)- łącznie skrócono pobyt o około 18h- będę pisała reklamację. Generalnie najsłabszy hotel w jakim byłam w życiu (wliczając 3.5* hotele w Grecji) - NIE POLECAM !!!

LOKALIZACJA SPOKO - ZNAŁEM HOTEL Z OPOWIADAŃ I INTERNETU -NIC NIE ZAWIODŁO MOICH OCZEKIWAŃ. NIE POJECHAŁEM TAM PO TO ŻEBY SZUKAĆ DZIURY W CAŁYM , TYLKO PO TO ŻEBY ODPOCZĄĆ , WYGRZAĆ SIĘ W SŁOŃCU I KĄPAĆ W CIEPŁYM MORZU.TO WSZYSTKO MIAŁEM.WRÓCIŁEM ZADOWOLONY.

hotel naprawdę godny polecenia,dobre jedzenie,czysto ,bardzo miła obsługa,blisko do centrum miasta,jesteśmy mega zadowoleni.

Hotel ogolnie dla malo wymagajacych. Polecamy to miasto szkoda jednak ze do portu czy centrum bylo kawalek bo czesciej bysmy tam chodzili.

Spędziliśmy w hotelu Blue Star tydzień. Na początku może się wydawać, że jedzenie jest mało urozmaicone, ale zdecydowanie idą na jakość a nie ilość dań. Dwa baseny: jeden z animacjami, drugi dla preferujących spokój. Czysto, dobrze działająca klimatyzacja. Serwis zawsze zostawia 2 półlitrowe butelki wody (pierwszy raz się z tym spotkaliśmy). Jak za taką cenę, to idealnie! Minusem może być odległość do plaży, ale my woleliśmy spędzać czas nad basenem więc nie był to dla nas problem. Z hotelu na plażę gości woził busik. Bardzo polecamy!!!

Nazwa  Blue Star
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, rowery, rozrywka i życie nocne, parking

Najpiękniejsza plaża w regionie - plaża Kleopatry - oddalona niecałe 500 m od hotelu.

Świetne położenie - do centrum miasta ok. 1,5 km.

Dla dzieci: miniklub, minidyskoteka, plac zabaw, brodzik.

Sport i wellness: sauna fińska, sauna parowa, hammam, sala fitness.

4.2

Wyświetlono 395 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.4

Pobyt - Październik 2018

Zalety

dwa baseny, obsługa w restauracji

Wady

1) Pokoje 2) hałas w hotelu 3) obsługa baru i sprzątające 4)all inclusive to żart 5) zatrucia pokarmowe

Ryszard

Pobyt - Październik 2018

Zalety

blisko do centrum , fajny spacerek na plażę i przyjemny powrót oczywiście pieszo , nie było kolejek do garnków , hotel czysty , zadbany - ogólne wrażenie czwórka z plusem , plaża super , wróciłem bardzo zadowolony , pogoda nie zawiodła - pierwsza połowa października temperatura 28 - 33 stopnie. WRÓCĘ TAM!!!!!-TURCJA JEST PIĘKNA A LUDZIE BARDZO PRZYJAŹNI I UCZYNNI

Wady

MAŁO MUZYKI NA ŻYWO - A URLOP JEST PO TO ŻEBY SIĘ BAWIĆ

danuta

Pobyt - Październik 2018

Zalety

czysto,smacznie,miło ,polecamy!!!!

Wady

nie ma

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Czysto, nie mozna sie nudzic sa animacje na basenie i po kolacji tez sie zawsze cos dzieje, w hotelu dbaja o turystow.

Wady

Hotel wysoko polozony, troche ciezko sie wraca z miasta czy z plazy, jedzenie troche monotonne(zalezy kto co lubi) ogolnie hotel dla mniej wymagajacych, troche daleko do miasta jak chce sie isc spacerkiem ale dookola sklepy i stragany wiec nie jest zle, plaza piaszczysta tylko ze czesto sa fale i spokojnie sie nie poplywa. Ogolnie fajne miasto.

Aleksandra

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Pyszne jedzenie Miła obsługa Cena Darmowy bus do centrum miasta 2 razy w ciągu dnia

Wady

Odległość od plaży Wolno działająca winda, tylko dla 4 osób

Paweł

Pobyt - Wrzesień 2018

W czasie pobytu znalazłem tylko dwa karaluchy, wszyscy przechodziliśmy zatrucia pokarmowe w róźnym czasie, a jedliśmy (do zatruć) tylko w hotelu, rezydent potwierdził że zatruć jest sporo. Pokoje duże i czyste - część nad restauracją, niestety okna są nieszczelne i nie pochłaniają dzwięku, a hotel jest niedaleko ruchliwej drogi - dość dużo hałasu. Zasłony nie zasłaniają także okien w całości więc łuna światła świeci nocami po oczach. Na plus dwa basen jeden spokojniejszy drugi z atrakcjami w drugiej części hotelu, Goście jak to goście różni przewaga osób z rosji. Jedzenie - codziennie to samo, monitonia, brak urozmaiceń nawet dni tematyczne to samo w nowych przebraniach. Zdecydowanie nie polecam. Alkohole: whisky wodka piwo gin plus woda kawa herbata piwo sprite i nestea. PArasol i leżaki na plaży płątne (10TL za leżak i 10 TL za parasol) za cały dzień (10-17) posiłki serwowane przy plaży podobnie jak w hotelu (12-14) napoje (10-17). W pokojach klimatyzator, ręczniki, lodówka i suszarka + kilka butelek wody) TV z TVPolonia dla wytrzymałych ;-)

Zalety

- czysto

Wady

- zatrucia pokarmowe, - hałas - przy wyjezdzie z hotelu o 22 checkout do 12 - monotonne jedzenie,

Patrycja

Pobyt - Wrzesień 2018

Średni hotel dla średnio-wymagających. Ogólnie za tę cenę, jeśli komuś nie przeszkadzają łazienki niczym w nieodremontowanym hostelu to polecam :) Na plażę można dojść pieszo, bądź wsiąść w hotelowy busik, który kursuje średnio co 20 minut. Warto wybrać się do portu i na zamek, żeby zobaczyć panoramę miasta. Za to polecam rezerwowanie bezpośrednio przez biuro podróży, żeby dojść do ładu i składu z wakacje.pl musiałam do nich dzwonić 8 razy! Bo albo ciągle mylili coś w rezerwacji, albo zapomniało im się wysłać maila z numerem rezerwacji do wpisania na stronie organizatora - DRAMAT.

Zalety

- 10 min spacerkiem od plaży - fajne animacje - bliskość bazarków i sklepików - dwa baseny - na jednym głośniej, przy drugim ciszej - bardzo duży wybór jedzonka na śniadaniach - bardzo fajne SPA - postój taksówek pod hotelem - taksówki bardzo tanie, a dzięki temu nie musimy znać adresu, taksówkarze hotel Blue Star kojarzą od razu

Wady

- pokoje i łazienki dla bardzo niewymagających, szczególnie łazienki, ale w sumie nie różnią się pokoje od tych na zdjęciach - dość monotonny wybór jedzenia na obiadach oraz kolacjach, jeśli wszystko by nam smakowało to jesteśmy w stanie zdjęć praktycznie codziennie coś innego, gorzej jeśli nie :) - jeśli ktoś uważa porządny zasięg Wi-Fi w pokojach za bardzo potrzebny, to tu może mieć problem (akurat dla mnie na wakacjach to zaleta :D) bowiem zasięg jest super w lobby i na korytarzach (przynajmniej w głównym budynku) w pokojach raz łapie raz nie - zejście plaży hotelowej trochę śliskie i niebezpieczne, ale da się przeżyć

Kamila

Pobyt - Wrzesień 2018

Obsługa hotelu jest niemiła (kelnerzy i barmani pracują ?za karę?), posiłki są monotonne i nie różnorodne, a ich czas podawania jedzenia oraz napojów jest skracany wg uznania obsługi, serwis sprzątający jest niedokładny.

Zalety

Niska cena

Wady

Niemiła obsługa hotelu, słabe posiłki i napoje oraz skracanie czasu ich wydawania, serwis sprzątający.

Edyta

Pobyt - Wrzesień 2018

Myślę, że jeszcze kiedyś skorzystam z oferty hotelu. To były bardzo udane wczasy :) Jedynym minusem to faktycznie ludzie zajmujący leżaki i mało tego wcale z nich nie korzystający.....

Zalety

wspaniali animatorzy (nie można się przy nich nudzić na basenie) blisko centrum pyszne jedzenie bardzo miła obsługa

Wady

jak dla mnie brak

ANDRZEJ

Pobyt - Wrzesień 2018

WSZYSTKO SUPER.ŁADNE POKOJE.BARDZO CZYSTO,BAREK NA PLAŻY.ALKOHOL JAK NALEŻY,NIE DORABIANY Z WODĄ,DOBRE PRZEKĄSKI.ATRAKCYJNE ANIMACJE.

Zalety

MIŁA OBSŁUGA ,DOBRE JEDZENIE

Wady

BRAK

Yaroslav

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel jest troche zadaleko od plazy. Ale poza tym wszystko jest na najwyzszym poziomie. Warto tu jechac. Kuchnia neperewerszena czyli naprawde najlepsza)

Ada

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel jak i cały wyjazd świetny. Bardzo dobre jedzenie, w szczególności desery. Pokoje bardzo dobrze wyposażone, sprawna klimatyzacja, czysto. W nocy w pokojach cisza, spokój. Jedynym minusem była rezydent TUI Agata, bardzo niemila i nieprofesjonalna. Udziela błędnych informacji. Niewłaściwa osoba na niewlaściwym miejscu.

Zalety

Dobra lokalizacja Miła, pomocna obsługa Nowoczesne pokoje

Wady

Rezydent TUI

Mirosław

Pobyt - Wrzesień 2018

Wszystko w jak najlepszym porządku, super, ok . Polecam.

UBALD

Pobyt - Wrzesień 2018

Localisation is OK, in a walking distance to the beach through streets with some food places and shops car and scooter rental next t hotel.

Wady

- a small variety of traditional - no sound insulation between bathrooms - we could chat with our friend in a bathroom from other room -swimming pool open only till 8 pm -very small variety of drinks -proper çay bardak not available

Ludmila Jung

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel położony blisko centrum, portu. Pokoje sprzątane codziennie, miła obsługa, urozmaicone jedzenie i jeżeli ktoś nie oczekuję luksusow to szczerze poleczm

Zalety

Obsługa na plus, jedzenie ok, czysto

Pobyt - Wrzesień 2018

pobyt w hotelu uważam za udany jak za tą cenę pierwszy tydz września 1700 zł . położenie ok blisko centrum , plusem jest busik hotelowy który zawozi na plażę i miasto , super sklepik hotelowy ceny w nim tańsze jak na bazarze jeśli chodzi o szaliki damskie i koszule męskie . stosunek jakości do ceny na duży +

Zalety

dwa baseny dobre i częste posiłki dużo warzyw, owców lodów i deserów duży plus to kursujący darmowy hotelowy busik który zawozi na miasto i plażę

Wady

pokojówka niedokładna raz zapomni dać wodę a raz papier toaletowy jak się da za słaby napiwek..... mało rodzai mięs , ciągle klopsy kotlety mielone , albo suche piersi z kurczaka , na plus jagnięcina jedyne smaczne mięso .

Anonimowy

Pobyt - Wrzesień 2018

Polecam zdecydowanie ten hotel. Bardzo dobra lokalizacja, super animatorzy, którzy nie pozwalają się nudzić. Recepcja, jak i reszta pracownikowi ekstra. Panie od sprzątania troszkę się osiągały, ale pokój czysty bardzo. Ociagały tzn. Wychodzilismy o 9 z pokoju a o 16 nadal nie bylo posprzatne. Ale kiedy już sprzataly to bez zarzutu.

Zalety

Połozenie nie daleko plazy, spacer zawsze jest dobry, przemiła obsługa zarówno recepcja, reszta pracowników jak i animatorzy. Pokoje schludne, zgodne z opisem. Ogólne wrażenie jak najbardziej na plus. W hotelu zawsze sie cos sie dzieje.

Wady

Monotonne posiłki, mało się zmieniało. Jedzenie smaczne, ale przez 11 dni ciężko jeść wciąż to samo.

Bogdan

Pobyt - Wrzesień 2018

Bardzo sliskie plytki przy basenach, brak toalety na poziomie restauracji i basenow, co jest zwiazane z koniecznosca schodzenia po schodach

Ania Z

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel bardzo fajny . Codziennie sprzątane pokoje, miła obsługa.

Zalety

Blisko centrum , plaży, pyszne jedzenie, miła obsługa .

Wady

Nie stwierdziłam

andrzej

Pobyt - Wrzesień 2018

wszystko super,jestem pod wrażeniem pobytu w tym hotelu,wszystkim serdecznie polecam.

Zalety

czysto,schludnie,bardzo miła obsługa,doskonałe położenie.

Wady

brak wad

Blue Star