Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Tylko 600 m do wydzielonej części publicznej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus hotelowy kursujący na plażę).
Atrakcyjne położenie: w dzielnicy hotelowej Colakli, z łatwym dojazdem do centrum antycznego Side.
Bogata oferta rekreacyjna: basen z 3 zjeżdżalniami, centrum fitness, aqua aerobik, animacje dla dorosłych, zajęcia sportowe.
Hotel wspaniały. Byliśmy z 3 dzieci. Dzieci bardzo zadowolone. Jeśli chodzi o zjeżdżalnie to podczas zjeżdżania czuć łączenia, co jest bardzo nieprzyjemne. Jedzenie super, każdy znalazł coś dla siebie. Polecam. UWAGA na sieć sklepów Met tur. Oszukują przy płatnościach. Jest to pierwszy sklep, gdzie kierowca autobusu zatrzymuję się na przerwę po odebraniu z lotniska.
Pokoje, bardzo ładny wygląd, obsługa super, bardzo pomocna .
Hotel bardzo średni. Na pewno nie zasługuje na 5 gwiazdki. Obsługa średnia. Część osób bardzo miła i pomocna, część niemiła. Fotograf sprawiał wrażenie , że jest zatrudniony tylko do obserwowania ludzi w hotelu i szpiegowania. Bardzo nie przyjemny, lepiej go unikać. Animacje bardzo złe. Zdecydowanie najgorszą rzeczą w hotelu były animacje. W hotelu nic się nie działo. Animacje wieczorne były codziennie praktycznie takie same. Animatorzy bez pomysłu na siebie i show. Z każdym, z którym rozmawiałam w hotelu mówił, że animacje są strasznie nudne. Animacje miały się zaczynać 21/ 21.30, a zaczynały się jak chciały. Nawet do 1,5 opóżnienia. Wieczorem nie było żadnych tańców. Animator puszczał muzykę z radia i poszedł podrywać dziewczyny. Nudniejszego hotelu nie spotkałam. Szczególnie jak się wieczorem poszło na spacer i widziało się ile dzieje się w tym hotelu a w innych.... W drodze z lotniska do hotelu. Kierowca umówiony z biurem podróży Exim tour wysadził nas o 2 w nocy w sklepie, żebyśmy robili zakupy zmęczeni po całej podróży. Oczywiście za to od nich otrzymywał pieniądze. Więc z tego powodu biura też nie polecam . Hotel na odludziu, właściwie tylko drogi bazar i same hotele, żadnego życia .
Hotel ładny. Jedzenie i pokoje ok. Busik do plaży jeżdzi cały czas, kierowca bardzo miły. Bar i obsługa przy plaży też godna pochwalenia. Lepiej zostać na plaży niż w hotelu.
Tak jak wyżej
Ogólnie hotel wywarł pozytywne wrażenia- jedzenie : każdy znajdzie coś dla siebie od frytek i pide po mnóstwo warzyw i tureckich dań- może trochu mały wybór mięs, pokój, który dostałam na początku był mały z jednym małżeńskim łóżkiem i ekstremalnie zimną lub gorącą wodą, następnego dnia bez problemu został zmieniony na większy z dwoma łóżkami. W hotelu większość to Polacy + Ukraińcy, niewiele Niemców i Brytyjczyków. Nie polecam kolacji Ala carte tureckiej- coś ohydnego.. Ogromnym plusem jest plaża piękna piaszczysta łagodne zejście do morza z drobnymi kamyczkami na wejściu - jest ich niewiele. Bar, w którym jest kawa piwo woda soki i przekąski. Leżaków bardzo dużo i bardzo dużo wolnych. Do plaży piechotą ok 10min, ale jeździ też bus co pół godziny. Minutę od hotelu znajduje się ogromny bazar ze sztandarowym wyposażeniem w Turcji czyli podróbami.., a także przystanek do Side. Minusem jest praktycznie brak darmowego WIFI - działa jedynie messenger i whatss up w ograniczonym zakresie, ale to raczej ogólnie w Turcji.
- plaża - jedzenie - spokojna okolica
- głośni polacy - animacje na niskim poziomie
Hotel o przyzwoitym poziomie godny polecenia , może nie jest to 5*, ale na pewno pełna 4, jedyne uwagi słabe wi-fi, no i bardzoooo słabe animacje .
Dobry hotel 🏨
Byłem w tym hotelu ,polecam go może nie jest to 5 ale solidna 4 ,czyste pokoje czysty też i sam hotel .Jedyne co może irytować ,to słabe wi-fi,no i bardzoooo słabe animację. Ogolnie polecam go para jest spokojnie wszędzie blisko co chwilkę jeździ busik,dla mnie jest ok .
Dobry hotel na poziomie .
Animacja bardzo słaba .
Bardzo przyjemny hotel. Przede wszystkim czysto. Personel bardzo o to dbał. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne. Super desery. Przy basenie czy na plaży zawsze znalazły się puste leżaki.
Hotel przyzwoity. Pobyt udany. Jedzenia dużo i dobrze. To samo jeżeli chodzi o alkohole. Basen czysty. Wszyscy kelnerzy spoko. Żadnego natręctwa. 5 minut spacerkiem do bazaru. Na plażę busikiem co 30 min. Plaża piaszczysta, zawsze wolne leżaki. Bar na plaży ok. Jak dla mnie hotel za ciasny i w koło poza bazarem nic nie ma. Polecam
Smaczne jedzenie, super obsługa, kelnerzy, drinki nierozcieńczane
nie ma gdzie pospacerować, ciasno, problem z leżakami przy basenie
Hotel bardzo fajny, pokoje czyste, klimatyzacja działała bez zarzutu, bardzo mili kelnerzy i obsługa. Jedyną wadą były fatalne śniadania. Jajecznica nie smakowała jak jajecznica, standardowo płatki dla dzieci (słodkie i mega kolorowe). omlety, strasznie słone sery (gdyby nie były takie słone byłyby przepyszne). Obiady i kolacje super, każdy znajdzie coś dla siebie. Animatorzy super! Polecam ten hotel z czystym sumieniem :)
raczej wszystko na plus
za mało leżaków na basenie, trzeba rano wstawać i zajmować, mógłby być bliżej plaży, fatalne śniadania
1000% polecam ,super czyściutko ,jedzenie pyszne ,obsługa rewelacja
Najlepszy hotel w jakim dotąd bylismy ,czyściutki ,pachnący ,przemiła obsługa ,jedzenie super -bylismy z dziećmi ,polecsm serdecznie
Położony trosxke na odludziu ,ale absolutnie nam To nie przeszkadzało ????
Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek a już na pewno nie na ultra all inclusive-powód prozaiczny: czystość w restauracji- niemyte podłogi, brudna zastawa, organizacja w restauracji - nienadążanie z nakrywaniem stolików, brak sztućców, nieświeże jedzenie- trzeba uważać co bierzemy, mięso pieczone na brudnych otłuszczonych grillach, tostery niemyte i nie czyszczone, jedzenie to które nadawało się do spożycia smaczne, dla oka wybór jedzenia bardzo duży ale to wszystko, ciasta wszystkie na tej samej bazie kremu ale to jak kto lubi, częsty brak soków z automatów i innych napojów, woda mineralna pod dostatkiem butelkowana na plaży i do kolacji oraz w kubeczkach jednorazowych fabrycznie zamkniętych. Bardzo duży wybór owoców i warzyw. Lokalizacja hotelu dobra- blisko do side-można dojechać dolmuszem, bus na plażę-, która jest bardzo szeroka, bar na plaży przyzwoity. Generalnie baseny wystarczające, choć po zwymiotowaniu przez jedno dziecko do basenu woda nie został nawet zdezynfekowana- efekt kolejka ludzi u lekarza, liczne zatrucia pokarmowe, które również Nas spotkało(dziecko ciężko zachorowało z wysypką łącznie- leczenie w Polsce dodatkowy tydzień).
Pokoje zgodne z opisem, czysto w pokojach i na korytarzach, bus na plażę, odległość od centrum side
Brud w restauracji(klejąca podłoga zamiatana ale nie myta, zdarzały się nieświeże posiłki np. pure z ziemniaków skiśnięte, makaron rozgotowany moim zdaniem stary, grille nie myte oblepione starym tłuszczem, tostery brudne nie czyszczone, szklanki niedomyte, talerze i sztućce również- łatwo o zatrucie czego doświadczyliśmy.
Pobyt w terminie 02-09 sierpnia 2017 roku. W hotelu wylądowaliśmy przez przypadek i od początku nie był w ogóle brany przez nas pod uwagę. Ale do rzeczy. Ogólnie hotel, jego wystrój, wygląd i stopień zadbania nie budzi jakichkolwiek wątpliwości. Wszystko jest tak, jak powinno być. Pokoje nowoczesne, codziennie sprzątane, klima działa jak należy. W hotelu znajduje się mała siłownia, jedna sauna fińska, do tego dodatkowo płatna sala z grami i dyskoteka. Każdego dnia co jakiś czas według rozpiski organizowane są animacje, jak aqua zumba, aqua aerobik, dart itp. Więc można miło spędzić czas, szkoda, że w ciągu dnia nie gra muzyka przy basenie. Problemem na pewno są rezerwowanie leżaków przy basenie, szczególnie przez Rosjan. O godzinie 7:30 cudem jest znalezienie wolnego leżaka. Goście wstają koło 5:00 i kładą ręczniki na leżakach, rezerwując je, a później przez cały dzień nie korzystając. Oczywiście jest to zabronione i po interwencjach rezydenta menager hotelu kazał w takim przypadku iść na recepcję poinformować obsługę o sytuacji i wtedy bez problemu ściągamy komuś ręcznik z leżaka, biorąc go dla siebie. W razie problemów, odsyłamy na recepcję człowieka. Animacje. Wieczorem są organizowane animacje: godzina dla dzieci, godzina dla dorosłych. I to jest zdecydowanie najlepsza zaleta hotelu. Tak dobrych animacji dawno nie widziałem. Szkoda, że tak krótkie, ale animatorzy mówią po turecku, rosyjsku i angielsku, więc każdy zrozumie o co chodzi. :) Internet to porażka, właściwie można powiedzieć, że brak... Plaża super, łagodne zejście do wody. Posiłki: właściwie miałem problem co zjeść. Jedzenie ogólnie nudne, monotonne, smaki wielu potraw takie same. Nastawione na kuchnię europejską zdecydowanie, brak ryb, owoców morza i wszystkiego, co związane z Turcją. Za to frytki, nugetsy itp królują na każdym posiłku i w każdej restauracji. Kolacja a\'la carte rybna to przekąska kalmary, pstrąg i deser. Rok temu byłem w 4gwiazdkowym hotelu, który bił na głowę to ultra all incluzive
Bardzo ładny z zewnątrz, bardzo ładne i czyste pokoje, wszelkie urządzenia działają jak należy, animacje pierwsza klasa, super basen, busik dowożący do plaży, plaża czysta, piaszczysta i zadbana
Posiłki i czystość w restauracjach, zawodząca kolacja a\'la carte, brak dyscypliny przy rezerwowaniu leżaków w nocy przez gości, problemy z internetem, brak muzyki przy basenie
Ogólnie hotel sam w sobie nie jest zły. Przestronne, świeże pokoje, codzienne sprzątane. Nie daleko bazarek, wieczorem fajnie jest tam się przejść. Do plaży kursuje bus, ale równie dobrze można się przejść spacerkiem (10minut). Co wieczór animacje jedne bardziej drugie mniej ciekawe. Bardzo słaby internet i tylko działał w lobby. Jedzenie średnie i monotonne, bardzo mało świeżych owoców (tylko pomarańcze, nektarynki, arbuz, śliwki). Wieczorem długie kolejki do baru.
duże, czyste pokoje, co wieczór animacje, położenie,
internet tylko w lobby, monotonne jedzenie, bardzo mały wybór świeżych owoców,
Niestety nie mogę polecić tego hotelu,a na pewno nie jako 5 gwiazdkowy hotel - uważam że 3 gwiazdki to jest wszystko. Jedzenie cały tydzień to samo,zero urozmaicenia a w opcji ultra all inclusive czegoś się wymaga.Pierwszy raz spotkałem się z tym że w tej opcji ultra napoje podawane są w plastikowych kubkach wielokrotnego użytku.Kolejki do baru po drinka ok 30 min stania - obsługuje jeden barman- tragedia.Animacje wszystko w języku rosyjskim .Wi-fi niby jest ale tak naprawdę nie działa.Owoce jak na lekarstwo.Przy basenie i na plaży menu również bez szału cały tydzień -frytki,nagetsy i sałatka.Kolacja a la carte - to tyko nazwa- przekąski z restauracji głównej inaczej podane.Nie polecam w opcji Ultra i jako 5 gwiazdek.
brak wi-fi,fatalne jedzenie
Witam. Czerwiec, wyjazd w 4 dorosłe osoby, z lotniska autobus, po 15 minutach postój pod sklepem w celu nabijania kasy sklepikarzom ale ok, wejście do hotelu....zaduch, ciemno i pusto. Pokoje ok - czyste, jeden do wymiany z powodu smrodu w łazience, wymienili - super - nawet większy, klima w pokoju kaput (w trzeci dzień uruchomili po 4 interwencjach) wi-fi w zasadzie brak bo albo przesilenie albo hasło zmienione. Jedzenie średnie, w kilku miejscach to samo tylko w innym naczyniu. Mieliśmy opcję ULTRA All inclusive w pięcio gwiazdkowym hotelu więc przepraszam ale w głowie mi się nie pomyliło i narzekam. Więc po posiłku idziemy na banie, czynny jeden nieduży bar, jeden barman(czasem dwóch) kolejka jak by tam leczył NFZ, a nie podawali drinki w upalny wieczór, jakość alkoholi taka jak w tego typu hotelach i krajach więc normalnie, animacje głównie dla dzieci rosyjskiego pochodzenia, pijemy i czekamy aż się zacznie coś dla dorosłych, 22:30 koniec życia, wyłączyli oświetlenie, no ok, czekamy jak otworzą disco, czynne od 24 do 2 i ani minuty dłużej, DJ wyłączył muzykę, a ochrona wyprasza i koniec. Bus do plaży... i dobrze bo nie jest tyle co w opisie, w barze syf, brak lodu do południa bo się nie zrobił, rurek do drinków brak, no chyba ze ktoś naprawdę chce to używana się znajdzie :-) 100-150 m w prawo idąc po plaży wpływa okoliczna ,,RZEKA" a raczej ściek, nagrałem film pod wodą lecz nawet majtek mojej kobiety nie widać. 7 dni 1800zł/osoba Last minute to nie dużo lecz Hotelu ABSOLUTNIE nie polecam, lepiej dopłacić i się cieszyć wakacjami.
Czyste pokoje. Blisko lotniska.
Zaduch na terenie całego budynku. Klimatyzacja w pokoju od 3 dnia po 4 interwencjach. To samo jedzenie w różnych miejscach. To nie jest hotel 5 gwiazdek!
Witam. Czerwiec, wyjazd w cztery osoby, nie pierwszy raz w Turcji. Hotel na 3 gwiazdki. Zaduch, ciemno i braki w obsłudze wewnątrz budynku. Jedzenie średnie i w wielu miejscach rozłożone to samo. Alkohole jak to w tych krajach ale oferta była ULTRA All inclusive. 22:30 koniec życia w hotelu bo wszystko wyłączone. Dyskoteka od 24 do 2 i dosłownie wynocha. Do plaży jeździ bus ...i dobrze bo jest sporo dalej niż w ofercie, w plażowym barze syf, brak lodu i rurek do drinków(no chyba ze ktoś chce to używana się znajdzie) do jedzenia frytki z nagetsami w dwóch postaciach. NIE POLECAM, lepiej dopłacić i się cieszyć wakacjami.
Czyste pokoje
Mimo upałów brak klimy na terenie hotelu, a w pokoju zaczęła działać w 3 dniu po 4 interwencjach. Jedzenie na 3 gwiazdki. Do morza dalej niż w opisie.
Byliśmy w hotelu w czerwcu tego roku,niestety pobyt Ultra All Inclusive w tym hotelu to nieporozumienie!!! W Turcji byliśmy już kilka razy ale to był najgorszy wyjazd.Jedzenie w kółko to samo, niektóre potrawy porozkładane po 3-4 razy w różnych miejscach tak aby sprawiały wrażenie że jest tego dużo- porażka.Automaty do kawy - a w nich jeden rodzaj kawy.Przy barach wieczne kolejki- brak lodu i słomek do drinków.Bufet przy basenie i plaży oferował cały tydzień frytki i nagetsy. Na plaży dostaliśmy od barmana umyte na naszych oczach słomki!!!!!do napoi.Animacje ok ale kończyły się ok 22;30 i po tym czasie wyłączali swiatło i muzykę a goście siedzieli przy półmroku.Taka sama sytuacja w całym hotelu wieczorami- półmrok.W dzień przyjazdu problemy z klimatyzacją które załatwialiśmy dwa dni chodząc tam i z powrotem na recepcję.Dyskoteka otwarta od 24-2 w nocy i ani minuty dłużej.Wręcz goście byli wypraszani przez ochronę hotelu.Nie polecam tego hotelu osoba które czegoś wymagają.Moim zdaniem to hotel na 3 Gwiazdki.
Nie wart 5 gwiazdek max 3
Cena jaką zapłaciliśmy za dwa tygodnie to rewelacja za ten hotel, ale ceny poszły już w górę.
Bardzo dużo zalet
Największa wada to dostęp do internetu. Lepiej aby go w ogóle nie było, jak ma być w takim stanie.
Byliśmy w hotelu na początku czerwca. Przyjazd ok. godz. 24 i nie dostajemy nic do jedzenia (wylot po 18) dzieci są po prostu głodne, całe szczęście, że w drodze z lotniska do hotelu zatrzymujemy się w \"zaprzyjaźnionym \" sklepie i tam kupujemy kebaby. Hotel nowy, ładnie urządzony, pokoje dość spore, czysto na terenie hotelu, basenu czy plaży. Panie sprzątające tradycyjnie ścielą i zostawiają ręczniki, i tyle w temacie, mi to osobiście nie przeszkadzało bo w pokoju tylko spaliśmy :) Jedzenie najsłabsze, jakie do tej pory spotkałam w Turcji. NA śniadaniu jedna osoba, która robi \"omlety\" ale chyba nigdy nie widziała jak się robi omlety, jajka sadzone pan cake, frytki więc jak zaczyna robić pan cake to nie ma czasu robić jajek i tworzy się kolejka. Wieczorny grill przy basenie taka sama sytuacja, 1 kucharz i kooolejka. Ciasta w 90 % tureckie słodkie ulepki. Arbuzy, których zawsze było pod dostatkiem w poprzednich hotelach tu zagościły raptem 2 razy na kolację więc jak towarzysze zza wschodu ruszyli na podbój to po 40 min nie było po nich śladu :) Animacje dla dorosłych coś się dzieje, nie są nachalni, najlepsze było karaoke w 90 % dla Rosjan z tematyką....hmmmm. rewolucji? wojenną? w tle na ekranie jakieś filmiki stare z rosyjskim wojskiem, Stalinem itp. , generalnie tematyka mało wakacyjna. Dla dzieci z całego pobytu 1 raz fajne zajęcia czyli robili pizze, wieczorem mini disco, szkoda że nie biorą pod uwagę sporej ilości dzieci z Polski ( było ok. 13-15 dzieci) i nie było ani jednej Polskiej piosenki. Plaża piękna, szersza niż w Świnoujściu i piaszczysta. Wejście do morza łagodne i piaszczyste, spora ilość leżaków. Przy basenie ciasno, podczas naszego pobytu leżaki były już prawie na styk. Przy hotelu spory bazar z oryginalnymi tureckimi podróbkami, jest market ze stałymi cenami oraz w razie potrzeby kilka aptek
Bliska odległość od lotniska, piękna,szeroka piaszczysta plaża blisko spory bazar czysto na terenie hotelu, plaży cisza w nocy, zaleta dla rodzin z dziećmi
wi-fi a raczej jego brak, ponoć system jest wdrażany, póki co działa w lobby i tu szału nie ma, codziennie zmieniane hasła dostępu animacje dla dzieci z całego pobytu 1 dzień ciekawy, którym dzieci robiły same pizze i wieczorne disco w 80% rosyjsko języczne, jedzenie , słabe śniadania, za mało obsługi- w ciągu pobytu 2 razy arbuzy tylko na kolację
w restauracji nie ma kolejek ,jedynie po mięsa z grilla
czysto wszędzie ,dużo i dobre jedzenie , bardzo dobra plaża ,piaszczysta bez żadnych kamieni,busik spod hotelu na plażę kursuje na okrągło , zawsze wolne leżaki przy basenie i na plaży,w barku na plaży jedzenie i picie ( napoje ,piwo i wino ) codziennie lody kilka smaków
internet od przypadku ,ale raczej brak ,cała masa programów TV niemieckich i rosyjskich tylko TVP Polonia ,rezydentka z Wezyru na moje pytanie dotyczące wycieczki powiedziała ,że odpowie SMS-em, jestem w już w kraju a odpowiedzi brak
Hotel godny polecenia, jedne z lepszych wakacji, blisko targowisko z przystępnymi cenami możliwość płacenia euro i dolarami
Położenie, cisza, spokój, pokój, obsługa
Często powtarzające się jedzenie