Wybierz, kiedy chcesz jechać na wakacje i przejdź do szczegółowej oferty.
Niepowtarzalny wygląd całemu hotelowi nadaje piękny ogród, który oddziela plażę od budynków mieszkalnych. Różne rośliny z przewaga daktylowców, agawy, bambusów, fikusów beniaminów i kwitnących kaktusów mijamy codziennie na plażę, czy na stołówkę. . Ogromną zaleta hotelu to jego obsługa, nie ma kolejek na stołówce, jedzenie smaczne -bardzo urozmaicone. Można korzystać z zaplecza dwóch hotelów "starej" i "nowej" Brayki. Zatoka nad, która położony jest hotel przecudna . Mało jest żółwi, ale można spotkać przy odrobinie szczęścia. Polecam, wszystkim, którzy lubią snurkować i nurkować - wymarzone miejsce. https://www.youtube.com/watch?v=3w7GrT0O5t4&feature=youtu.be - zdjęcia z hotelu -Polecam
obsługa, posiłki, obszar, położenie, ogród
Nie znalazłem znaczących godnych wspomnienia wad hotelu.
poszukuje informacji o hotelu jeśli ktoś chciałby się podzielić swoim pobytem i opisac hotel bardzo proszę jola.kartek@onet.pl
Hotel położony dosyć daleko (ok. 60km) od lotniska. Położony jest przy pięknej szerokiej plaży z cudowną rafą koralową. W morzu spotkać można wiele pięknych kolorowych rybek, żółwie oraz płaszczki. Rafa koralowa jest chyba największa zaletą tego hotelu. Kuchnia w hotelu też jest jego atutem. Ze względu na dużą obecność włochów znajdowała się tam przepyszna włoska restauracja. Jak dla mnie jedzenie w hotelu było super, na kolacje codziennie mięso z grilla. do kolacji grana była muzyka na żywo. W hotelu znajduje sie piękny amfiteatr w którym wieczorami prowadzone były animacje. Mini disco dla dzieci w języku włoskim ( lepsze to niż tak jak w większości hoteli języku niemieckim). Ogólnie polecam hotel osobom pragnącym wypocząć. Byliśmy w czerwcu , obłożenie w hotelu było dosyć małe, Dużo włochów i Czechów ( mało Rosjan).
Cichy, kameralny hotel z przepyszną kuchnią oraz cudowną rafą koralową
Przydałoby się małe odświeżenie hotelu
Hotel naprawdę doskonały, byliśmy w marcu i było super, było pusto, dobra temperatura, świetna obsługa, warto do niego przyjechać, ale z innym biurem. Byliśmy z Alfa Star i nie wybiorę się z tym biurem nigdy i nigdzie. 1. W ostatniej chwili poinformowali że lecimy z Warszawy do Hurgady zamiast do Marsa Alam co wiązało się z prawie pięcio-godzinną jazdą do hotelu. Na pytanie zadane Alfa Star dlaczego - odpowiedź brzmiała "bo taniej". 2. Powrót: wylot miał być o 23.30. W ostatniej chwili zostaliśmy powiadomieni że lecimy o 12, więc skrócono nam pobyt praktycznie o 1 dzień - wyjazd z hotelu o 5 rano zamiast o 17 i znowu pięć godzin jazdy do Hurgady (w Marsa Alam jest lotnisko i grupy z innych biur stamtąd odlatywały). No ale dzięki temu jechaliśmy sami wielkim autokarem :-) 3. Rezydent - Egipcjanin - miły ale nie znający w wystarczającym stopniu polskiego i niezbyt uchwytny kiedy była taka potrzeba. Początek już na Okęciu także był mało ciekawy - lecieliśmy linią Small Planet o 6 rano i kapitanowi zaspało się półtorej godziny, więc trzeba było poczekać na lotnisku aż się wyśpi ;-) dzięki czemu odlecieliśmy przed 8. Pomimo doskonałego hotelu całość wrażenia została zepsuta potrzebą zaoszczędzenia na sposobie dostarczenia i odstawienia nas przez Alfa Star, oraz skróceniem pobytu w naprawdę fajnym hotelu o praktycznie jeden dzień. Z dobrych rzeczy - blisko (ok. 3 km) jest polska baza nurkowa z bardzo fajnymi ludźmi którą bardzo polecam. Albert
Tygodniowy pobyt w tym hotelu przed świetami wielkanocnymi 2013 był super udany, zwłaszcza w kontekście ataku zimy w Polsce. Położenie hotelu na brzegu zatoki sprawia iż można przebywać w wodzie nawet podczas silnych wiatrów i obserwować kolorowe życie rafy koralowej. Wejście do wody po piasku, co jest dużą zaletą. Jest gdzie pospacerować a nawet pobiegać. Super animatorzy potrafiący rozbawić nawet "po włosku". Obsługa hotelu bardzo uprzejma i starająca się o dobre samopoczucie gości. Polecam wszystkim niezależnie od wieku. Andrzej z Katowic
mieszkalismy w hotelu Brayka Royal,moje oceny dotycza tego hotelu,jestesmy zachwyceni pobytem ,bylismy w na tyg pobycie od 23-30 .03. Bardzo mila i kulturalna obsluga,pyszne i urozmaicone wyzywienie,super polozenie(rafa b,ciekawa),czyste i zadbane pokoje(codziennie swieza posciel i reczniki).chetnie tam wrocimy w porze pozno jesiennej,Super ciepelko (ok.30 stopni).Bylo duzo wlochow,francuzi,troche rosjan,ale wypoczywalo sie swietnie.
Piękna plaża, doskonała zieleń zarówno przy plaży jak i wokoło budynków hotelowych. Bardzo dobra obsługa, zawsze miła i uczynna. Z minusów, to: zniszczony pokój, klimy lepiej nie włączać ( hałasuje i śmierdzi), lodówka wyłączona ( hałasuje) oraz łazienka ( płynąca codziennie woda po podłodze, zapach stęchlizny). Z atrakcji dodatkowych nie korzystaliśmy - byliśmy w Egipcie "...nasty" raz. O kombinacjach z organizacją lotu do Marsa Alam przez Itakę nie będę pisał bo opinia dotyczy hotelu.
Byliśmy dwa tygodnie (w listopadzie 2012). Pięknie położony hotel, w zatoce, przez co zawsze jest spokojna woda, biała flaga (gdzie indziej ludzie narzekali, że bywały nawet czarne - silne wiatry) i można godzinami snurkować, co jest niesamowitym przeżyciem, jako że rafa jest wspaniała. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa trochę się gubi i nie nadąża w momencie pełnego obłożenia, ale to w końcu wakacje i należy się po prostu wyluzować i nie denerwować, a wszystko będzie wspaniale. Nie są nachalni i nie wyciągają rąk po napiwki, choć my codziennie zostawialiśmy po 1$ na łóżku dla pana sprzątającego (oni bardzo mało zarabiają i te dodatkowe pieniądze to dla nich dużo, a dla nas nie taki znowu majątek). Są też kotki, które dokarmialiśmy suchą karmą zabraną z Polski. Mało Polaków, dużo Rosjan. Trochę to dziki naród. Np.rzucali rybkom bułkę, żeby sobie z nimi robić zdjęcia, albo rzucali kamieniem w płaszczkę, żeby się poruszyła (niedługo przy takim traktowaniu rafy całkiem ona zginie niestety, ale chyba wiele osób sobie nie uświadamia, że to organizm żywy, który trzeba chronić i tylko z odległości podziwiać). Na kolacjach, pomimo prawie oficjalnych próśb, wielu z nich przychodziło ubranych jak na plażę (w krótkich szortach i powyciąganych t-shirtach). My chodziliśmy (zresztą jak wszędzie, gdzie byliśmy) ubrani na wieczorowo i widać było, że dyrektor jest bardzo zadowolony, że ich poważnie traktujemy. Wino (czerwone)smaczne, piwo ok, drinki do wypicia (niektóre). Na animacje nie czekałam, więc nie oceniam (choć atrakcje były: tańce przy śpiewie na żywo, tańczący derwisze, taniec brzucha, itp). Oferowane wycieczki również zaliczyliśmy (Luksor, El Quseir, port Ghalib, snurkowanie na odkrytym morzu). Było bezpiecznie i z dużą dozą wrażeń. Bardzo chętnie wrócę kiedyś do tego właśnie hotelu. Innym również polecam.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Proszę zwrócić uwagę na bardzo słabe i mało urozmaicone jedzenie w hotelu. Praktycznie brak mięsa. Codziennie to samo. Animacje to jedynie występ Pana, który nie potrafi śpiewać. Hotel nastawiony na starsze osoby. Jeden basen duży i jeden dla dzieci. Zasługuje na słąbe 4*
Wyjazd z Itaką 28.04-05.05.2012 , cena 2750/8dni/1os. Hotel godny polecenia, bardzo dobre jedzenie , żadnych kolejek do restauracji zarówno po jedzenie jak i po napoje (samoobsługa) , miła i cicha obsługa , cudowna rafa , łagodne zejscie , raj nawet dla osoób nie umiejących pływać. Minusy: brak klimy w lobby, restauracji glownej oraz tiffany barze, beznadziejny rezydent - nie miły i nie kompetentny, okropnie głośna klima w pokoju, chodzila jak traktor a lodówka jak 2 traktory.Genetalnie bardzo udana majówka. Napewno tam wróce na snurkowanie ale pożną jesienią lub zimą bo mimo kwietnia był mega upał
W hotelu spędziłam tydzień luty 2012 po tyg rejsie po Nilu. Jak dla mnie jedynym minusem był brak bankomatu w hotelu, niestety gotówka w wiekszości została wydana na rejsie i pozostał tylko karta. Pokoje duże nie są nowoczesne ale czyste i tak naprwdę nic nam w nich nie brakowało była klima, sejf, tv, Hotel posiada piękny ogród, baseny 1 podgrzewany, siłownię, plac zabaw dla dzieci, niestety noce w lutym były jeszce chłodne a silny wiatr w ciągu dnia sprawiał iż kąpiel i snurkowanie bez pianki w morzu nie było wielką przyjemnością; jedzenie bardzo dobre i duży wybór jedlismy wszytko i pilismy napoje z lodem nikomu nic się nie stało, a rezrwowalismy pokój z widokiem na morze dostaliśmy z wyjściem na ogród po interwencji zaproponowano nam pokój z widokiem na morze ale w dość odległym budynku (widok był owszem nie tylko na morze ale i całą okolicę)tak więc zostalismy w tym z wyjściem na ogród z czego byliśmy bardzo zadowoleni, Jeli chodzi o zabawy, dystkoteki itp coś było ale może to nie był jeszcze sezon. Po tyg. pobycie i leżakowaniu miałam dość ze względu na monotonię spędzonego czasu brak możliwości wykupienia wycieczek które nas interesowały (odwołane w związku z silnym wiatrem) spowodowały iz po tyg opalania sie i jedzenia do Polski przyleciałam 2,5 kg cięższa :)
Lenistwo na plaży oraz snorkeling to esencja tego hotelu. Przy takiej rafie reszta do przełknięcia. Rozrywki szukajcie raczej w Sharm el Sheikh blisko Naama Bay, Marsa Alam to cisza i spokój którego niektórzy z nas potrzebują i tym osobom ten hotel polecam.
Byliśmy w Egipcie po raz czwarty i muszę przyznać iż był to nasz najlepszy hotel, poza troszkę już zużytymi meblami nie mogę na nic narzekać. Pokoje duże tak fajnie zaprojektowane że właściwie wszystkie z widokiem na morze z dużym balkonem lub tarasem. Plaża dla każdego, łagodne zejście do morza, a potem rafa i oczywiście cały świat podwodny. Jedzenie urozmaicone, obsługa miła i nastawiana na pomoc nie na napiwki. Mają takie skrzyneczki na napiwki i zauważyłam ze ludzie chętnie tam wrzucają jakieś pieniążki.
Cudowna rafa. Spokojne, ciche miejsce. Za ciasno na plaży.
TO RAJ NA ZIEMI, PIĘKNE MIEJSCE, DOBRA ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE HOTELEM, WSPANIALI LUDZIE, NIEZAPOMNIANE WAKACJE W ANKIECIE W PKT "RESTAURACJE W POBLIŻU" ZAZNACZYŁAM NIE DOTYCZY. ALE ZA TO NA TERENIE HOTELU JEST RESTAURACJA I CUDNE BARY, M.IN Z PYSZNA KAWKĄ W RESTAURACJI SMACZNE JEDZENIE A PO KAŻDYM POSIŁKU MNÓSTWO PYSZNYCH DESERÓW, NALICZYŁAM OK,30 RODZAJÓW. POKOCHAŁAM TO MIEJSCE WSZĘDZIE CZYŚCIUTKO, PIĘKNA TRAWA, KOLOROWE KWIATY,PALMY, NA PLAŻY CWICZENIA, GRY, A W KRYTYM BASENIE AQUA AEROBIK - WIDAĆ RĘKĘ GOSPODARZA. DBAŁOŚĆ O GOSCI WIDAĆ NA KAŻDYM KROKU. CODZIENNIE W MORZU MOŻNA OGLĄDAĆ PRZEPIĘKNE KOLOROWE RYBKI. W ANKIECIE W PKT. "RODZAJ WYJAZDU" JEST DO WYBORU ALBO OSOBA TOWARZYSZACA ALBO DZIECKO, CHCIAŁABYM ZAZNACZYĆ I TO I TO.
Hotel polecany głównie dla miłośników rafy, jest naprawdę wspaniała. Blisko do szkoły nurkowania prowadzonej przez Polaków. Moim zdaniem rafa w rezerwacie Ras Mohamed w Sharm el Sheikh wypada blado(dla snurków oczywiście, jaka jest przy głębinowym nie wiem) Atutem hotelu jest zatoka, nigdy nie powiewa flaga mówiąca o zakazie kąpieli. Alkohol jak to w Egipcie po prostu jest ;) ale porównując z Hurghadą nie jest rozwodniony (byłem w czasie ramadanu może dlatego). http://www.youtube.com/watch?v=esZKkoFFC3k film z hotelu Brayka Bay
Wrociliśmy z hotelu 3.10.2011.Hotel położony na bardzo rozległym terenie.Dużo zieleni,palm,kaktusow.Pokoje typowe dla hoteli egipskich/proszę nie oczekiwać pięknie położonej glazury /przestronne,TV z TV POLONIA w niektorych sejf,a co najważniejsze czyste.Codziennie butelka darmowej wody.Wyżywienie-bufet,rano dostępne jogurty sery parowki jajka w kilku postaciach, sery-spokojnie można sobie coś wybrać i nie narzekać na monotonię.Obiad i kolacja podobne ,codziennie coś z grila:przepiorki,kaczki,gesi,kurczak,wołowina,a do tego ryż salatki warzywne ,ziemniaki,dużo owocow,ogromna ilość pysznych ciast-wszelkie napoje alkoholowe oraz pozostałe do obiadu i kolacji bez ograniczeń.Plaża idealna dla osob nieumiejących pływać oraz rodzin z dziećmi.Łagodne zejście do morza stopniowo wzrastający poziom wody-można prawie wejść na płaszczkę,zobaczyć kolorowe ryby.Umiejscowienie plaży w zatoce powoduje,że nie ma fali.Dla snurkujących ładna rafa po obu stronach zatoki.Lewa ciekawsza bardziej kolorowa ale za to przy prawej o stałych porach przypływu żerujące żołwie.Leżaki najlepiej zająć rano.Barki na plaży i basenie bez zastrzeżeń,animacja w języku włoskim.Osoby szukające spokoju,ciszy ładnych raf mogą jechać tu w ciemno.Sklepy hotelowe-lipa,a za hotelem pustynia.
Świetny hotel, dużo przestrzeni wokół,wspaniałe, zadbane ogrody, szeroka plaża. Przepiękna rafa, dostępna również dla osób nie potrafiących pływać. Koniecznie trzeba wziąść ze sobą płetwy, maskę, rurkę, bez tego w brayce ani rusz:) Centrum nurkowe na miejscu. W hotelu głównie Włosi, animacje tylko włoskie, aczkolwiek my rownież czerpaliśmy z nich dużo przyjemności. Mało "polaczków". Obsługa sympatyczna i pomocna. Żywność urozmaicona, baardzo duży wybór wszystkiego. W pokoju codziennie czekały na nas dwie nowe półtoralitrowe butelki wody. Pokoje czyste, duże, sprawnie działająca klimatyzacja,odrobinę przestarzałe meble, ale to raczej mało istotne. Ogólnie hotel jak najbardziej godny polecenia, raczej na tydzień niż na dwa.
Super było.Jedzenie wyśmienite!!Pokoje spoko.Siłownia w ośrodku bardzo dobra.Basen tez.Jeśli chodzi o animacje dla dzieci to tylko dla Wlochow!!!Rzeczywiscie beznadzieja z ta animacja! Nurkowanie przy rafie jest cudowne!!!Dlatego jeszcze do Egiptu polece!!!