Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów
Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar
Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina
Polecam spoko miejsce dla rodzin i nietylko. Hotel mega
Polecam
Polecam
Polecam wszystkim, hotel lata świetności ma już za sobą ale jest remontowany. My dostaliśmy pokoje po remoncie. Jest czysto, miła obsługa. Jedzenie powtarzalne jak zawsze na all inclusive ale każdy znajdzie coś dla siebie. Pięknie utrzymany teren wokół hotelu. Na plażę dowozi melex. Polecam na wypoczynek.
Czysto Miła obsługa Piękna plaża, rafa koralowa
Nie mam zastrzeżeń
Wakacje zarezerwowane kilka miesięcy wcześniej, a po przylocie okazało się że nie ma miejsc w hotelu!!! Dramat. Najgorsze wakacje w życiu! (...) Cały dzień nerwów i stresu ! Nawet najgorszemu wrogowi nie polecam !
Brak pokoi mimo że zostały zarezerwowane kilka miesięcy wcześniej! Totalne lekceważenie swoich gości ! Omijajcie szerokim łukiem tych oszustów !
Mój pobyt w Calimera był naprawdę wyjątkowy i zostawił we mnie mnóstwo pięknych wspomnień. Hotel zachwyca przestrzenią, bujną zielenią i zadbaną infrastrukturą. Pokoje są czyste, komfortowe, codziennie sprzątane z dbałością o szczegóły. Szczególne słowa uznania należą się obsłudze – wszyscy są niesamowicie uprzejmi, pomocni i uśmiechnięci. Czułam się zaopiekowana i mile widziana od pierwszego dnia aż po wyjazd. Animacje były na wysokim poziomie – energiczne, angażujące i bardzo dobrze zorganizowane, zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Jedzenie różnorodne, świeże i bardzo smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie – kuchnia lokalna, międzynarodowa, a także wiele opcji wegetariańskich. Dodatkowy atut to przepiękna plaża i dostęp do rafy koralowej – idealne miejsce do snorkelingu. To był czas relaksu, radości i pełnego resetu. Z całego serca polecam ten hotel – z pewnością jeszcze tu wrócę.
Bardzo fajny hotel. Obsługa bardzo miła, uśmiechnięta i chętna pomocy. Pokoje czyste codziennie sprzątane. Jedzenie pyszne i różnorodne. Pobyt oceniam na bardzo dobry choć był incydent z awaria klimatyzacji.
Czysty, duży, z miłą obsługa.
Trochę lat już ma.
czysto , ładnie. Fajni animatorzy, urozmaicone wieoczry.
czystość
nie dostrzegam wad.
Hotel w uciążliwym remoncie. Połowa budynków i atrakcji wyłączona z użycia, reszta na niskim poziomie, łącznie z aquaparkiem i kuchnią
Hotel fajny ale swoje lata świetności ma już za sobą. Jedzenie smaczne, pokoje dosyć stare, codziennie sprzątane - bez zarzutów. Teren ogromny dużo chodzenia ale jeździ meleks, który podwiezie na plażę ale na aquapark trzeba jeszcze sporo przejść od przystanku. Personel miły. Plusem są 4 dodatkowe restauracje z których można skorzystać. Trunki lokalne bez szału - najlepsze piwo bo z butelek. W sezonie na śniadaniach, obiedzie czy kolekcji marne szanse na stolik bez czekania po prostu za mało miejsc na tyle ludzi. Nasze wakacje w tym hotelu trwały 14 dni i cały czas były jakieś remonty, hałas i dwa razy zabrali prąd co wiązało się z brakiem klimatyzacji. Jeśli chodzi o animacje bardzo monotonne chociaż animatorzy starali się jak mogli.
Hotel bardzo dobry. Jedzienie- kazdy cos znajdzie dla siebie. Obsluga bardzo mila.
Spędziliśmy wspaniałe chwile w Calimera Blend Paradise w Hurghadzie i z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel, szczególnie rodzinom z dziećmi. Zacznę od jedzenia – było naprawdę bardzo dobre, różnorodne i smaczne. Nasze dzieciaki (3 i 8 lat) były absolutnie zachwycone i co najważniejsze, chcą tam wrócić! To najlepsza rekomendacja, jaką można sobie wymarzyć. Animacje to kolejny mocny punkt. Zarówno te dla dzieci, jak i dla dorosłych, były świetnie zorganizowane i angażujące. Nie było czasu na nudę! Bardzo pozytywnie zaskoczyła nas dbałość o detale, takie jak kostki lodu robione z oczyszczonej wody. Widzieliśmy filtry, co sugeruje, że hotel wykorzystuje system osmozy – to naprawdę duży plus, zwłaszcza w Egipcie. Jedynym minusem, który muszę odnotować, był problem z pokojem na początku pobytu. Dostaliśmy pokój dwuosobowy z dwoma łóżkami, co dla naszej czteroosobowej rodziny było kompletnym nieporozumieniem. Musieliśmy dopłacić, żeby dostać odpowiedni pokój. Mam nadzieję, że hotel poprawi ten aspekt, bo to jedyny zgrzyt w naprawdę udanym pobycie. Podsumowując, pomimo początkowych trudności z pokojem, gorąco polecam Calimera Blend Paradise. W mojej ocenie cena jest adekwatna do jakości oferowanych usług. Jeśli szukacie miejsca na rodzinne wakacje, gdzie zarówno dorośli, jak i dzieci znajdą coś dla siebie, to ten hotel jest strzałem w dziesiątkę!
Animacje, jedzenie, obsługa
Problem z pokojem .
Hotel super, wyżywienie każdy znajdzie coś dla siebie. Animacje super dla dorosłych jak i dla dzieci. Teren hotelu, baseny i plaża bardzo duże więc nie odczuwa się ilości osób przebywających. Bardzo polecam i chętnie wrócimy
Animacje Wyżywienie
Bar nieczynny od północy do 10 rano.
Wczoraj wróciliśmy z hotelu Calimera Blend Paradise. Może komuś przyda się opinia 🙂 Gdyby ktoś miał jakieś pytania to odpowiem 🙂 Z wyjazdu wróciliśmy bardzo zadowoleni ( 17.06-24.06 2+ dziecko 6 lat ) Wycieczkę zakupiliśmy 11 dni przed wylotem w na prawdę atrakcyjnej cenie. Porównując stosunek ceny do jakości - extra! Hotel jest kąśnięty zębem czasu ale cały czas coś robią , odnawiają itd. Podczas naszego pobytu na parterze trwał remont ale totalnie nie wpływał on na jakość pobytu - nic nie hałasowało, nie przeszkadzało. Budowali także nową fontannę, przestrzeń ze stolikami na zewnątrz. Trawa i zieleń w hotelu to bajka! Po trawie chodzi się jak po gąbeczce. Na balkonach wieczorami bardzo gryzą komary ( nas nie swędziały w ogóle ale to zależy chyba od człowieka ) także należy zaopatrzyć się w jakiś spray. Słońce pali - dla dzieci polecam strój na długi rękaw i koniecznie spf 50 - dla dorosłych też spf 50. Mi 30 nie starczyła i zjarałam się za mocno 😅 Jedzenie 🥘 : śniadania monotonne ale każdy znajdę coś dla siebie ( pieczywo bardzo Nam spakowało, twarożek petarda ) codziennie płatki / gofry / omlety / fasolka w sosie pomidorowym itp. Obiady i Kolacje - pyszne ( niektóre potrawy takie same, niektóre codziennie inne ). Ryba / kurczak z grilla , owoce morza, pierwszego dnia pobytu było także sushi. W barze przy basenie hot dogi , pancake , nugetsy, frytki . Byliśmy w dwóch restauracjach ala carte ( burger i indyjska ) obie petarda! Drinki 🍹: dla mnie średnie, egipski alkohol nie przypadł mi do gustu, jednakże bramani zrobią co chcesz 🙂 na plaży i basenach w plastikowych małych kubeczkach Obsługa 🧑🏽🍳 : wszyscy bardzo uprzejmi, mili, zagadują, zachęcają do animacji w ciągu dnia , na stołówce pracują jak mróweczki Pokoje 🏠: standard egipski znacznie różni się od europejskiego, aczkolwiek pokój czysty, codziennie sprzątany ( ekipa sprzątająca ma rozdzielone między siebie pokoje, przez co przez cały wyjazd sprzątał u Nas jeden Pan ) Aquapark/basen 🧜🏻♀️ : dla córki raj - bardzo dużo zjeżdżali dla młodszych jak i dla starszych , dla mnie duży plus za to, że w barze na aquaparku nie ma Alkoholu. Parasole nowe , wymienione. Aquapark znajduje się przy plaży ( do plaży dowozi meleks , ale pieszo jest bliziutko ) Jeżeli chodzi o baseny to jeden duży u drugi mniejszy w strefie relaksu - czyste 🙂 Plaża 🏝️ : niestety mało korzystaliśmy z uwagi na fale, jednakże woda przepiękna , trzeba uważać na rafe koralową oraz meduzy. Na plaży jest bar , towel desk, ratownik. Dużo leżaków. Sklepy/okolica: przy hotelu są sklepiki ale drogie dosyć. Na plaży sklepik u Mariusza ( Egipcjanin mówiący po polsku ) bardzo sympatyczny - można negocjować, jednakże w sklepikach przed hotelem dużo taniej - polecam się tam wybrać. Poza tym niestety nigdzie nie wychodziliśmy z hotelu bo urlop typowo na chill na basenach
- obsługa - atmosfera - czystość - aquapark - wszystko blisko - zieleń
- komary ( jednakże nie jest to wina hotelu, stosowany był oprysk ) - alkohol ( mi egipski przypadł do gustu ) - wieczorami mogłoby się więcej dziać , aczkolwiek hotel jest(...)
Wszystko pięknie bez żadnych niespodzianek 😀 obsługa jedzenie i cały hotel bajka 😀 wrócę tam 😀
Baseny aquapark i morze wszystko blisko 😀
Brak 😀
Polecam ten hotel, wysoka jakość obsługi, mili ludzie, czysto i bardzo zadbany. Dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych oraz dobre jedzenie. To wszystko sprawia że to jest miejsce godne polecenia. Pozdrawiam
Jedzenie, animacje, czystość, dużo atrakcji, ładny ogród, miła obsługa
znikome
Bardzo dobry hotel,smaczne jedzenie,śliczne plaże, piękne położony.
Dobre jedzenie dobre drinki ,miła obsługa,dobrze zorganizowany i czysty.
Brak muzyki wieczorami,nie ma gdzie iść potańczyć cz nawet posłuchać muzyki.Wieczorami pozostaje tylko picie drinków .
Ładny hotel, przyjemne otoczenie, zadbana zieleń Hotel idealny dla rodzin z dziećmi - mnóstwo atrakcji dla dzieci
Hotel dla rodzin z dziećmi, dla dzieciaków dużo atrakcji baseny, plaża, park wodny ze zjeżdżalniami, nie można się było nudzić wieczorami dzieci bawiły się na dużym trawniku obok hotelu, grając np. w piłkę, a dorośli mogli odpocząć w pobliżu przy drinku Jedzenie smaczne, duży wybór, w jadalni było na tyle dużo miejsc, że nawet w "godzinach szczytu" można było znależć wolny stolik Obsługa liczna i pomocna we wszystkim
Przeszkadzała nam bardzo głośna muzyka przy basenie oraz komary na balkonie, niestety nawet po krótkiej chwili wieczorem na balkonie byliśmy pogryzieni Niestety nie było żadnych atrakcyjnych animacji dla dzieci, a w zasadzie w ogóle żadnych animacji, natomiast wieczorne mini-disco nie było atrakcyjne dla dzieci, prawie nikt się tam nie bawił
Hotel z super atmosferą, super obsługa, czysto i świetny klimat. Hotel nie jest co prawda nowy, ale widać że się starają, podczas naszego pobytu na bieżąco remontowali np miejsce na grill. Budowali nową fontannę od świtu do nocy. Duży teren, cisza i spokój wieczorami. Można posiedzieć na tarasie. Polecam dla rodzin z dziećmi, mają super apartamenty.
Czystość Spokój i cisza Obsługa
Hotel spełnia wszystkie wymagania, piękny wystrój wnętrz, duże przestronne pokoje, piękna plaża, jestem zwolennikiem jednak morza a nie basenów, choć nie mam żadnych zastrzeżeń co do basenów to jest każdego wybór, super aquapark dla dzieci, jedzenie bardzo dobre i bardzo dużo każdy może znaleźć coś dla siebie:). Polecam ten hotel z czystym sumieniem a byłam w Egipcie 14 raz 👍
Piękny wystrój hotelu, który robi wrażenie, pokoje i łazienka codziennie dokładnie sprzątane, czyste. Jedzenie bardzo duży wybór i smaczne :)
Jedyny minus, który nie dotyczy samego hotelu to rafa koralowa, ale to w większości przypadków po prostu wymiera.
Wakacje były bardzo udane. Teren hotelu bardzo duży. Ciepła i czystą wodą w basenach, aquapark z rozrywkami dla najmłodszych jak i starszych gości. Obsługa hotelu nienachalna jak na Egipt i przyjazna. Smaczne jedzenie.
Jedzenie, pokoje
Super hotel, przemiła obsługa, pyszne jedzonko, trochę brakowało leżaków przy basenie ale zawsze znalazły się jakieś pojedyńcze