Hotel urzeka kameralną atmosferą oraz niesamowitym widokiem na zatokę.
Wieczorny program rozrywkowy w hotelowym barze.
Zabytkowe miasto Zakynthos w odległości ok. 4 km od hotelu.
Zatoka Wraku - największa wizytówka wyspy i jej symbol - często pojawiająca się na folderach reklamujących Grecję.
Hotel oceniam bardzo pozytywnie. Poaza plażą nie ma wad, można tam miło spędzić czas. Jedzenie jest bardzo dobre i urozmaicone. Hotel odnowiony i czysty, pokoje sprzątane codziennie. Świetna baza wypadowa do zwiedzania wyspy, w mieście dużo miejsc z usługami (wynajem samochodów, sprzedaż wycieczek itp.). Bary, restauracje, sklepy w bliskim sąsiedztwie hotelu. Hotel położony trochę na wzgórzu, ale nam to w ogóle nie przeszkazało. Jedynym minusem była plaża, oddalona od hotelu ok. 10-15 min spacerkiem. Oferta all inclusive bardzo bogata, barmani nie żałują niczego. Duża oferta drinków. Fajne miejsce na urlop, można miło spędzić czas
Jedzenie, animacje, obsługa, położenie
plaża
Hotel powinien zainteresowac sie jakie konsekwencje są zużywania takiej ilosci plastiku mam na myslj kubki do napojów. kazdego roku do morz i oceanow trafia 8 mln plastików, w 2050 w oceanach bedzie pływało wiecej smieci niz ryb. w tym hotelu jak i w innych przez oferte all inclusive co chwile jest zużywany kolejny plastikowy kubek, w ciagu miesiaca jest to ogromna góra plastiku.
Dobre położenie hotelu
Hotel i miejsce godne polecenia! Chętnie tu wrócimy :)
Piękny hotel, miła obsługa, bardzo czysty, w kompleksie 2 baseny i jacuzzi, kilka barów, z wszystkiego można korzystać, małe przerwy pomiędzy posiłkami (np. jak nie obiad to przekąski), dobry lunch i obiadokolacje
Monotonne śniadania, plaża w argassi bez szału, ale są darmowe autobusy na inne plaże
Jestem zadowolona z pobytu, Piękne miejsce na wypoczynek.
Czysto, obsługa bardzo miła. Piękne widoki z tarasu hotelowego.
Ogólnie pobyt był dobry - poza niedziałającym WIFI i długimi wyprawami na plażę .Miła obsługa , dobre obiady i kolacje, gorzej ze śniadaniem.Muszę również dodać , że kabina prysznicowa pozostawia dużo do życzenia - niewysoka osoba ma problem dosięgnąć do słuchawki prysznica , również sam wygłąd - mogłaby być lepiej utrzymana w czystości.
Dobre posiłki.
Nie działające WIFI.Daleko do plaży.
Polecam. Jesteśmy zadowoleni, wyspa piękna, hotel bardzo dobrze zorganizowany, czysty, obsługa w jezyku polskim.
Przepyszne jedzenie, codziennie sprzątanie pokoju, kompleks hotelowy zawiera 3 hotele z których można korzystać, pokoje ładne, czyste. Klimatyzacja działa bez zastrzeżeń.Ogolna ocena bardzo dobra. Jesteśmy zadowoleni.
Miejscowość sama w sobie nie ma dostępy do piaszczystej plaży. Żeby dojechac na piękne plaże trzeba korzystać z busów albo wypożyczyć quada. Wypożyczalnie i Busy w bliskiej odległości od hotelu.
W hotelu spędzaliśmy mało czasu, głównie na posiłki oraz sen. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Plaża hotelowa oddalona jest od hotelu o około 400m, jest wąska i brudna, można ma znaleźć darmowe leżaki. Woda i dno morza czyste, woda płytka do 50 m od brzegu do połowy uda. Idealna do taplania :) Jeśli ktoś chce znaleźć urokliwą plażę niedaleko hotelu to polecam oddaloną o około 1 km, plażę przy małym kościółku. Co do wyżywienia, alkoholu i snack baru to jedzenie jest monotonne ale zawsze jest przynajmniej jedna potrawa zmienna. Przekąski są bardzo słabe, na uwagę zasługują jedynie frytki i sałatka grecka burgery i hot dogi są niezjadliwe. Alkohole średniej jakości. Polecam wycieczki zakupione w miejscowych biurach podróży, są o koło 50-60% tańsze. Minusem hotelu jest obecność Polaków - tzw. "turystyka 500+" darmowe driny, drą mordy, nie potrafią nawet kilku podstawowych zwrotów w języku angielskim. Typowe Janusze co wszędzie był i wszystko widział i mądrujące się Grażynki.
-piękny widok z restauracji i tarasu hotelowego - czyste pokoje - polskojęzyczna obsługa
- pokoje z widokiem na może to porażka, 20% widoku to może a reszta to ściana i drzewa. - monotonne śniadania, i kolacje ale na obiad zawsze jest coś ciekawego do zjedzenia. - hotelowa plaża to jakaś pomyłka.
Ogólnie rzecz ujmując, ten hotel sprostał naszym oczekiwaniom. Cicha, spokojna okolica, wszystko co potrzeba w zasięgu ręki ( sklepy, dyskoteki, restauracje). Natomiast co do serwisu Wakacje.pl mamy spore zastrzeżenia: Podczas pierwszej rozmowy powiedziano nam, że wszystko jest załatwione, przesłaliśmy pieniądze, dostaliśmy potwierdzenie po czym po 2 dniach otrzymaliśmy telefon z informacją, że nie ma dla nas pokoju. Po długich rozmowach otrzymaliśmy 3 oferty wycieczki w inne miejsca lub inny pokój w tym samym hotelu. Z uwagi na to, iż serwis Wakacje.pl poinformował nas o 7 dniowym czasie oczekiwania na zwrot pieniędzy, zdecydowaliśmy się dopłacic około 750 zł do pokoju rodzinnego w tym samym hotelu. To był nasz pierwszy i ostatni kontakt z serwisem Wakacje.pl od teraz wycieczki będziemy kupować wyłącznie bezpośrednio w biurze podróży.
Największą zaletą tego hotelu jest położenie, widać z niego zarówno morze jak i góry, można w bardzo ładnej scenerii wypić poranną kawę, zjeść obiad czy kolację patrząc na morze. Na duży plus zasługują również pracownicy którzy w bardzo szybki i zręczny sposób sprzątają naczynia po posiłku, są ciągle w ruchu i na bieżąco przygotowują stoliki dla kolejnych gości. Komunikują sie w języku polskim i angielskim, więc osoby mające problem z porozumiewaniem się w j. ang. nie będą mieć problemu w komunikacji. Są mili, sympatyczni i zawszę gotowi do pomocy. Największą zaletą pokoju to sprawnie działająca klimatyzacja.
Wadą są monotonne posiłki, wyposażenie pokoi (stare łózka, meble czy nawet telewizor), na ścianach masę zabitych komarów, łazienka też pozostawia wiele do życzenia no ale nie spodziewajmy się luksusów po 3* hotelu :) Do najbliższej plaży z prawdziwego zdarzenia (banana beach) około 6km ale kursuję autobus dowożący ludzi.
Pierwsze wrażenie po przyjeździe do hotelu bardzo pozytywne. Meldunek poszedł sprawie, bardzo miła Pani na recepcji. Wraz z partnerem zostaliśmy zakwaterowani w budynku bocznym, co nam bardzo odpowiadało ze względu na odseparowanie od rodzin z dziećmi i brak placu zabaw pod oknem ;P Pokoje w porządku, codziennie sprzątane. Wymiana ręczników bez problemu. Jedzenie różnorodne, każdy coś znajdzie dla siebie, na tygodniowy przyjazd ok. Ogólnie infrastruktura hotelu nie zachęca do dłuższego pobytu. Przy basenach jest mało miejsca i tłoczno, są niewielkie i przynajmniej ten na samej górze wraz z jakuzzi wymaga remontu. Jeśli ktoś nastawia się na zwiedzanie to hotel jak najbardziej polecam. Jest dobrą bazą wypadową, znajduje się u szczytu ulicy wzdłuż której znajdziemy wiele biur podróży oferujących fajne wycieczki. Polecamy całodniową objazdówkę z dwoma rejsami w ofercie polskiego biura z żółwiem ;) Jak na lasta to super oferta, w regularnej cenie raczej nie.
Restauracja z tarasem widokowym na morze,smaczne i różnorodne posiłki.
Uboga infrastruktura basenowa, basen wraz z brodzikiem ala jakuzzi wymagają renowacji. Niesmaczne drinki.
Hotel zgodny z opisem. pokoje rozsiane po terenie hotelowym leżą w głównym budynku oraz kilku pomniejszych 2 i 3 kondygnacyjnych. usytuowanie obiektu sprzyja spacerom. właściwie brak plaży w miejscowości Argasi, ale na 3-4 metrowej plażyczce też można korzystać z kąpieli słonecznych i morskich. polecamy lokalne środki transportu np. autobus można wynająć samochód i pozwiedzać wyspę. warto,
świetna obsługa w recepci polka barmani zabawiają gości animatorki z polski jedzenie świetne
wszystko ok.
plaża piaskowo żwirowo kamienista
Hotele ok 15 min spacerkiem od morza, plaża niestety brzydka jednak kilkanaście lezakow pomieści tych co chcą odpocząć. Dla bardziej whbrednych piekna Banana beach jakies 8km od Argassi, jezdzi darmowy autobus lub mozna dosgac sie miejskim. Polecam ta plaze.!Jedzenie jest mega plusem- dużo, pysznie, codzień cos innego, przede wszystkim świeże, urozmaicone owoce. Obsługa miła, uśmiechnięta, można dogadać się po Polsku. Hotel ogólnie w 90% wypełniony Polakami. Niezły snak bar. Mega plus- koniec doby hotelowej ale nie zabierają opaski, korzystaliśmy ze wszystkiego do momentu wyjazdu na lotnisko. Fajne imprezy w hotelu Admiral dwa kroki od Capitana. Ogolnie bardzo polecam wypoczynek w tym hotelu, dla narzekajacych nowobogackich polecam hotele 5* za miliony monet!capitan wg mnie mocne 3*! Za ta cenę świetny!
-czysto, schludnie, klima , lodowka w pokojach - duża restauracja z pięknym widokiem na morze -pyszne urozmaicone jedzenie, - miła,uśmiechnięta załoga -korzystasz z kompleksu 3 hoteli
-brzydka plaża -brak wi-fi w pokojach
Byliśmy już kilka razy w Grecji niestety ten hotel wypadł najgorzej nie mowie ze było tragicznie ale niestety szału nie ma warto wspomnieć że przy hotelu Capitan nie odbywają się żadne animacje trzeba iść po schodach przejść przez ulicę do następnego hotelu admirał gdzie dzieje się cokolwiek.
Czyste pokoje
Hotel capitan na wzgórzu w 40 stopniowym upale koszmar wchodzenia na gorze. Kiepski basenik przy hotelu Capitan stare odpadajace plytki brudny za mocno chlorowany basen lepszej jakości basen po schodach na dol. Jedzenie! Nie należymy z mężem do jakiś wybrednych ludzi niestety na stołówce( bo nie mozna trgo nazwac restauracja poniewaz kilka stolikow z jedzeniem stoi po prostu w recepcji ) do tego zdarzał się chleb z pleśnia jedzenie bardzo monotonne schodząc na dol wiedzieliśmy co będzie na kolacje.
Bardzo miło wspominam pobyt w tym hotelu, może też dlatego, że sam Zakynthos jest piękny. Bardzo fajne spore baseny, duży wybór posiłków , codziennie co innego i codziennie dobre! Ładny widok z balkonu. Wiadomo luksusów nie było bo to hotel 3 gwiazdkowy, ale wszystko schludne, odświeżone, jak na tą cenę to bomba :)
Pyszne jedzenie! Bardzo urozmaicone.
Brzydka plaża
Hotel bardzo przyjemny, jedzenie smaczne, pokój który otrzymaliśmy w odnowionej części kompleksu bardzo ładny, nowe meble. Nie korzystaliśmy z hotelowych basenów ponieważ wypożyczyliśmy na cały pobyt auto i woleliśmy uroki znajdujących się na wyspie plaż. Jedzenie bardzo dobre( jeśli nie dbasz o linię ;) ) Obsługa przyjemna- miła polka na recepcji. Miejsce idealne do osób aktywnych, którzy cieszą się urokami Grecji zamiast doszukiwać się drobnych niedogodności. Polecam w 100% !
Blisko do głównej ulicy Smaczne jedzenie
Możliwość korzystania z 3 hoteli była naprawdę super. Jednego dnia można zjeść śniadanko na tarasie z widokiem na morze, następnego np. w mniejszym tłumie w drugim hotelu. Obsługa miła, szczególnie młodzi kelnerzy/kelnerki wiecznie uśmiechnięci ;) Jedzenie dobre, każdy sobie coś wybierze, nawet Ci wybredni. Co do pokoji to szału nie robią, tak samo jak Panie, które w nich sprzątają. Nie ma określonej godziny o której wchodzą posprzątać co może trochę przeszkadzać. Plaża hotelowa to porażka. Radzę wybrać się na inną w pobliżu, zapłacić za leżaki i cieszyć się pięknem. Ogólnie pobyt na duży +, polecam!
Po przyjeździe do hotelu o godz 6 musieliśmy czekać na pokój 5h. Co było dosyć męczące po nocnej podróży, ale hotel zaczyna dobę hotelową o godz 14 więc i tak zakwaterowani byliśmy szybciej. Wina raczej biur podróży, ponieważ godz wylotu została przyspieszona 2dni przed wylotem. W hotelu 95% polaków co ma swoje plusy i minusy. Na wyspie można się porozumieć praktycznie nie znając angielskiego. Pokoje pozostawiają wiele do życzenia. Łazienka tak mała, że praktycznie nie można było się w niej poruszać. Hotel 3* więc też nie można sie za dużo spodziewać. Jednak sprzątanie polegało tylko na zaścieleniu łóżka i dołożenia papieru toaletowego. Jak pobrudziły się ręczniki to zostały zabrane, ale już nowych nikt nie przyniósł. Jedzenie monotonne, bardzo tłuste. Przez pierwsze 2 dni ok, ale później trzeba było jeść na mieście. Położenie hotelu super to największy plus!
położenie, bardzo ładny widok na morze
jedzenie(monotonne, tłuste) pokoje /sprzątanie pokoi (właściwie brak sprzątania) niemiła obsługa
Byłam w hotelu w ostatni tydzień września 2017, więc nie było już animatorów w moim hotelu. Natomiast w hotelu Admiral (jeden z hoteli całego kompleksu) po kolacji odbywały się krótkie animacje dla dzieci, później dla dorosłych, a następnie dyskoteki w hotelu. Jeśli chodzi o all inclusive i podawane drinki, to były one zaskakująco mocne (trzeba było prosić żeby lali mniej alkoholu). W dzień jak i podczas posiłków można było korzystać z innych hoteli kompleksu, z ich restauracji, udogodnień itp. Kompleks posiadał prywatną plażę z darmowymi leżakami i parasolami, trzeba było na nią iść ok. 10 min spacerkiem. Jednak polecam inne plaże na Zakynthos takie jak Nikolas Beach, Banana Beach, plaże w miejscowości Laganas bądź Kalamaki. Wszędzie można się dostać autobusem, koszt jednego przejazdu to 1,80 euro, natomiast na Banana Beach jeździ darmowy bus pod warunkiem, że kupi się coś w barze na plaży. Hotel Captains posiada piękny widok z jadalni na morze oraz miasto portowe Zakynthos i z drugiej strony widać Peloponez. Ogólnie polecam Zakynthos dla osób aktywnych, chcących zwiedzić i poznać wyspę. Jest tam mnóstwo punktów widokowych zapierających dech w piersiach. Dla samych widoków warto tam jechać. Na miejscu jest polskie biuro organizujące wycieczki po wyspie Zante Magic Tours (byłam na wycieczce mix południe vip i jestem zadowolona z wyboru) oraz mnóstwo innych lokalnych biur z również ciekawą ofertą (sprawdzone przeze mnie biuro My Tours też się dobrze spisało). Najlepsza wycieczka to rejs statkiem dookoła wyspy, bardzo ją polecam i warto ze sobą zabrać kamerkę sportową oraz zestaw do snorkelingu. ;)
Jestem bardzo zadowolona z wyjazdu na wyspę Zakynthos i noclegu w hotelu Captains. Zanim wykupiłam wycieczkę, zapoznałam się dokładnie z opiniami ludzi na temat hotelu, miasteczka itp. Wiedziałam czego mogę oczekiwac. 90% gości to Polacy, dzieki czemu poznalismy duzo fajnych osob, z ktorymi milo spedzilismy tydzien na wyspie. Hotel spełnil moje wymagania. Wakacje były bardzo udane. Mogę polecic ten hotel dla par i młodych ludzi. Jedyny minus to posiłki, po ktorych mi i mojemu chlopakowi bylo niedobrze. Jest to tylko MOJA opinia, innym gosciom jedzenie moglo smakowac. Wedlug mnie dania byly zbyt tłuste, ciezkostrawne i czasem podawane zimne. Ze wzgledu na duzy wybor dan w porze obiadu i kolacji mozna bylo sprobowac czegos innego. Sniadania w stylu angielskim - jajko sadzone, fasolka, smazona cebula - nie smakowaly zbyt dobrze. Do tego szynka w postaci mortadelli - tez nie polecam. Jedyne, co było "zjadliwe" to parówki, jajka na twardo, ciemne pieczywo, maslo i pomidory.
mozliwosc korzystania z kompleksu trzech Hoteli: Captains, Commodore i Admiral 5 basenów animacje w jęz. polskim w Admiral po drodze do morza znajduje się wiele sklepow z zywnoscia i pamiatkami, nawet kilka marketów, barów i restauracji przemiła obsługa (rowniez po polsku) dobre alkohole w all incl. niesamowity widok z restauracji na morze i wyspę (o różnych porach dnia i nocy)
baseny w Captains do remontu posiłki tłuste a czasem nawet zimne, ciezkostrawne, śniadania przygotowywane z produktów najgorszej jakości napoje bezalkoholowe słabej jakości np. woda niegazowana, która smakuje chlorem
Fakt, że to kompleks hoteli zdecydowanie na plus, można poruszać się między basenami i barami. Z trakcie naszego pobytu była tylko jedna "większa" impreza, wieczór z tańcami greckimi, również pozytywne wrażenia. Jeżeli komuś zależy po prostu na miejscu gdzie może wypocząć i dobrze zjeść to hotel spełnia oczekiwania. W Argassi działa świetne biuro wycieczkowe, Zante, które zdecydowanie polecamy - niesamowita ekipa i fantastyczne wycieczki, wspomnienia na całe życie :) Polecam zarezerwować wcześniej przez internet, macie pewność miejsca i zniżki.
dobre jedzenie, dużo i różnorodnie (każdy znajdzie coś dla siebie) , hotel wysoko, daleko od zgiełku i piękny widok; drinki zawsze \"prawdziwe\" :) Na plus również baseny, leżaki, miła obsługa.
pierwszego dnia zauważyliśmy cieknącą spłuczkę w łazience, co zostało zgłoszone, przyszedł pan z obsługi i naprawił, niestety na następny dzień to samo :) nie spędzamy dużo czasu w pokoju w trakcie wakacji także daliśmy spokój. Klima też nie działała perfekcyjnie. Same łazienki i pokoje bez szału, surowy wystrój, mało przytulny. W miejscowości raczej nie ma plaży - wybierajcie inne kurorty jeśli na tym Wam zależy.