Hotel urzeka kameralną atmosferą oraz niesamowitym widokiem na zatokę.
Wieczorny program rozrywkowy w hotelowym barze.
Zabytkowe miasto Zakynthos w odległości ok. 4 km od hotelu.
Zatoka Wraku - największa wizytówka wyspy i jej symbol - często pojawiająca się na folderach reklamujących Grecję.
Co do hotelu rewelacja kompleks 3-ech pokoji (Captains, Commodore, Admiral) gdzie w ostatnim animacje, rozrywka i dyskoteka (wieczorem), wycieczki tylko z Zante Magic polecam Mix Północ VIP. Widoki cudowne na pewno wrócimy!!! Hotel zadbany, codziennie sprzątany, klimatyzacja sprawna działająca bez problemu cały dzień.
Czysty, Zadbany, Obsługa przemiła, Jedzenie Super
Wspaniale , wrócę tam na pewno, jeśli polecał bym hotel i polozenie w Zante na pewno bym polecił kompleks tych 3 Hoteli to na prawde spore udogodnienie :)
Można Korzystać z trzech hoteli, Wspaniali ludzie, widoki nieziemskie ! Zwłaszcza kolacje w Captainsie ;)
Raczej nie ma tylko że polozenie hotelu moze niektorym sprawiac klopot (u góry).
Po przyjeździe ok godz.11 natychmiast otrzymalismy pokój.Pokój chyba swiezo po remoncie,bardzo czysty ,ładny na trzecim pietrze z widokiem na moze i miasto Zakynthos.Jedzenie bardzo dobre,urozmaicone.All inclusive obowiazuje nawet po wymeldowaniu az do chwili opuszczenia hotelu.Bardzo mila obsluga.Hotel bardzo czysty.Przydalby sie remont basenu ale mozna bylo korzystac z basenow Commodore i Admiral.Caly kompleks trzech hoteli polozony jeden przy drugim,gdyby nie inne nazwy mozna je uznac za jeden.Ze wszystkich mozna korzystac na jednakowych warunkach.Animacje w hotelu Admiral w j.polskim.Ogolnie hotel polecamy.Zakynthos warty zwiedzania a szczegolnie zatoka wraku z biurem turystyczny Zante Magic Tours znajdujacym sie na miejscu w kazdym miasteczku.
Widoki ,jedzenie ,polozenie, mila obsluga,restauracja z widokiem na morze,Arggasi i stolice wyspy,w centrum miasteczka,liczne sklepy i restauracje.
Basen do remontu i brak plazy.
Fajny hotelik nadający się dla każdego młodych starych jak i rodzin z dziećmi . Szczerze mogę polecić hotel capitans
Fajny hotel godny polecenia . W pokoju czysto. Ręczniki wymieniane co trzy dni . Jedzonko dobre duży wybór . Jadąc na Zakynthos chyba ponownie wybralibyśmy ten hotel ????
Kawałek do plaży lecz nam to nie przeszkadzało ale było odczuwalne wracając z plaży do hotelu w palącym słońcu . Hotel leży na górze ma to swoje wady jak zalety
Hotel nie zapewnia bezpieczeństwa turystom. My, jak i kilka innych osób zostaliśmy okradzeni. W nocy, gdy spaliśmy, ktoś wszedł oknem balkonowym do naszego pokoju na pierwszym piętrze i ukradł cenne przedmioty, innym osobom w pokojach obok zginęły pieniądze. Menager hotelu nic nie zrobił w tej sprawie, nie usłyszeliśmy słowa przepraszam wręcz powiedział, że nie widzi w tym problemu, a jak chcemy się czuć bezpieczni to powinniśmy w nocy spać przy zamkniętych oknach. Nie uzyskaliśmy też żadnej pomocy od rezydenta biura TUI Pani Alicji. Turyści jadący z TUI w razie podobnych sytuacji są pozostawieni sami sobie, bo kontakt z rezydentem odbywa się przez infolinię w Polsce, na którą się nie można dodzwonić (próbowaliśmy przez 4 godziny, pisząc też smsy i maile). Po uzyskaniu kontaktu przez biuro sprzedaży w Polsce uzyskaliśmy odpowiedź, że rezydent nie przyjedzie, bo ma inne plany na ten dzień i będzie jutro na dyżurze. Przez kolejną noc umieraliśmy ze strachu, zabarykadowliśmy drzwi krzesłami w obawie, że w nocy włamanie może się powtórzyć, spaliśmy z żoną na zmianę. Dodam, że policja nie została wezwana do hotelu mimo naszych próśb. Na drugi dzień po różnych sposobach perswazji udało się nam skłonić Panią rezydent, żeby pomogła nam na komisariacie policji. Usłyszeliśmy w tym czasie od niej, że ,,nie jestem od tego żeby państwu pomagać" co w naszych oczach dyskredytuje i ją i całe nieudolne TUI. Reasumując, pobyt do czasu zdarzenia umiarkowanie udany, ale jeśli ktoś zdecyduje się pojechać proszę uważać i zachować czujność, a już przenigdy nie spać przy otwartych oknach nawet na najwyższych kondygnacjach. Obiecaliśmy sobie z żoną, że już nigdy nie pojedziemy do hotelu, gdzie 95% to rodacy, a obsługa to zbieranina z różnych stron świata w tym z Rumunii - jak pokazują opinie w sieci z lat poprzednich takie kradzieże w tym hotelu mają miejsce często. Polecamy wycieczki fakultatywne z lokalnego biura Zante Magic. TUI dzieli wycieczki i nie dojeżdża do wszystkich atrakcji.
Położenie na wzgórzu ze wspaniałym widokiem na morze i stolicę wyspy
Niebezpieczeństwo kradzieży, brak pomocy od kierownictwa hotelu w sytuacjach kryzysowych, małe i stare baseny, kiepskie animacje,
Szczerze Polecam. Piękna wyspa, bardzo fajny hotel jak na 3* - duży teren, piękne widoki z restauracji - boskie zachody słońca, przesympatyczna dziewczyna od animacji (Jadzia) II połowa września - temp od 26 do 30 st. na 7 dni, 6 zupełnie bez chmur - 1 delikatne zachmurzenie
Świetne posiłki - bogata wersja All Inclusive, Miła obsługa, Czyste Pokoje, Wieczorne atrakcje (krótkie bo tylko godzinę np. koncert na żywo, wieczór grecki, tańce zabawy itp.) -Opiekunka dla dzieci (chyba 2h dziennie)
jak na 3* bez wad co do hotelu. Łazienki o niskim standardzie - krótka kotarka pod prysznicem, w niektórych pokojach dwa łóżka pojedyńcze złączone ze sobą. Można trafić na pokój z super widokiem na morze lub mało ciekawe na parterze na zieleń. Kiepska plaża i oferta all przy hotelowej plaży, - woda czyściutka więc do kąpiel wystarczająca (na + banana bus do pobliskiej plaży - dojazd darmowy, powrót za okazaniem paragonu za leżaki lub z restauracji)
Hotel godny polecenia,spędziliśmy cudowne poranki i wieczory na tarasie Captainsu,polecamy zwiedzać wyspę ponieważ jest piękna,i północ i południe,wycieczki zorganizowane mniej stresu ponieważ drogi wąskie i kręte,połączenie autobusem ok z Zakynthos i banana beach.
Piękne widoki,atmosfera i grecka muzyka podczas posiłków,możliwość korzystania z infrastruktury 3 hoteli, baseny ok,smaczne przekąski,urozmaicone kolacje,dobre nierozcienczone alkohole,blisko do sklepów.W nocy cisza,można się wyspac! :)
Mało warzyw na śniadanie,często zimna woda rano pod prysznicem...plaża hotelowa tragiczna,zalecamy ostrożność,byliśmy świadkami skaleczen śrubami,ostrymi skałami itp,byliśmy tylko raz..dopłata za widok na morze w Sun and fun widok skrajny i boczny.
Hotel jest nastawiony na turystów z Polski. Część personelu mówi po polsku czasem lepiej czasem gorzej. W recepcji można porozmawiać z Tamarą, która stara się odpowiedzieć na wszelkie pytania. Zakwaterowanie w pokoju jest o godzinie 14:00 lub wcześniej jeśli pokój będzie już gotowy. Od razu po przyjeździe dostaje się opaskę all inclusive więc można ze wszystkiego korzystać. Hotel nie operuje pieniędzmi więc po przyjeździe nie ma możliwości zmiany pokoju na lepszy standard za dopłatą. Możliwa jest jedynie jego zamiana jeśli są wolne inne pokoje. Na terenie hotelu Captains oraz Commodore które łączy ze sobą wspólne "podwórko" znajdują się 2 baseny. Są dosyć głębokie i czyste ale widać, że mają już za sobą kilka/kilkanaście lat użytkowania. Nad basenem leżaki i parasole w liczbie wystarczającej dla wszystkich. Bar w hotelu otwarty z all inclusive do 23, bar na basenie otwarty do około19-20. Bar na plaży to tak naprawdę budka w której można nalać sobie z butelki plastikowej napój lub wodę. A sama plaża to skrawek trawnika z leżakami i małym boiskiem do siatkówki. Ogólnie plaża w Argassi jest tragiczna, 3 metry szerokości to maksimum a piasek jest tutaj rzadkością. Miejscowość Argassi jako baza wypadowa jak najbardziej się nadaje. Komunikacja autobusowa jest kiepska, niby są rozkłady ale czy autobus przyjedzie to juz nie wiadomo. Przystanek 300 metrów od hotelu. Aby dostać się do hotelu trzeba wejść pod nie lada górkę. Większość dziennych animacji oraz tych wieczornych odbywa się w hotelu Admiral który znajduje się 100 metrów od Captainsa. W tym hotelu można spotkać inne nacje niż polskie jak Szwedzi czy Anglicy. Animacje po polsku i po angielsku. W barze nie ma za wielu drinków do wyboru a w zasadzie wybiera się tylko alkohol i z jakim napojem ma być wymieszany. Na plus oferta jeśli chodzi o jedzenie w barze w przerwie między posiłkami głównymi. Ogólnie hotel Captains jest schludny i jeśli komuś pasuje spędzanie wakacji z rodakami to polecam.
Hotel polecam osobom,które nie oczekują luksusu,cena adekwatna do jakości.Pobyt w hotelu uważam ogólnie za udany.
Hotel ładnie położony na wzgórzu,piękny widok ,o ile dostało się pokój z widokiem na morze,jedzenie w dużych ilościach i bardzo smaczne.W hotelu Commodore sami Polacy,codziennie w ciągu dnia i wieczorem zabawy dla dzieci i dorosłych,nikt raczej się nie nudził.Pokoje sprzątane codziennie,wyposażone raczej skromnie,ale było wszystko co niezbędne na wakacjach.
zapach,a raczej smród z kanalizacji w łazience,prze cały dzień mieliśmy otwarte drzwi na balkon,co trochę pomagało /pokój 1002 / nie wiem jak było w innych
bardzo fajnie było . Polecę znajomym. kiedys jeszcze tam pojadę.
obsługa super, jedzenie super
mały basen
Po przyjezdzie okazalo sie iz niema listy gosci....jak i hotel nie zostal oplacony...czekalismy za walizkach w niepewnosci kilka godzin na wyjasnienia.Wina biura Sun&Fun
mila obsługa
brak plazy hotelowej...jest tylko kawalek dzialki przy morzu z lezakami i napoje tylko bez alkoholu
Na podstawie tygodnia stwierdzam to wszystko.
Super jedzonko, piękny pokaz tańca w wykonaniu obsługi. Przyjemnie.
Wszystko okej, lecz pewna dama z obsługi nie potrafi się zachować. Kolejka duża po piwo ale ona zainteresowana swoim partnerem. Rozdaje ludzią kubki z pianą zamiast piwa.
Ogólnie wszystko super. Wyżywienie świetne.Animacje ciekawe. Rezydentka Sun&Fun --- Super . Miła obsługa poza jednym kelnerem o imieniu Wasilij , arogancki i bardzo niesympatyczny. Dziwię się , że takich tam zatrudniają, który psuje dobrą reputację całemu personelowi. Bardzo miła i sympatyczna jest w recepcji Polka pani Tamara. Bardzo pomocna i z każdym problemem można się do niej zwracać .
Przepiękne położenie.,wspaniałe widoki.
Daleko od plaży.
Pokój hotelowy w którym przebywałam tzw .apartament to 2 pokoje z łóżkami jednym podwójnym i drugim z dwoma pojedynczymi bardziej dla 4 osobowej rodziny.Brakowało mi na wyposażeniu czajnika za to był toster?.Plusem napewno jest klimatyzacja w każdym pokoju bez dodatkowych opłat.Monotonne jedzenie, śniadanie porażka na 3 dzień widok jajka sadzonego cebuli i niesmacznych prówek odpychał były jeszcze suchary dżem z owoców arbuz i brzoskwinie w syropie,przez 7 dni ten sam zestaw. Za to kolacje bardzo obfite i raczej cięzkostrawne ale kazdy dla siebie cos znajdzie .Codziennie animacje od godz.21 czasami były juz uciazliwe tym bardziej ze mielismy w pobliżu pokój. Stęchlizna w pokoju brak wentylacji w łazience.W sumie hotel bardzo przeciętny moze na tamte standardy niezły.Oferty naszych biur podrózy nie oferują zbyt wielkiego wyboru jesli chodzi o hotele.Miejscowosc spokojna dużo rodaków, widoki przepiekne i pogoda niezmienna.Ogolnie pobyt udany.
Możliwośc korzystania z dwóch restauracji.Klimatyzacja w pokoju w cenie.
Plaża hotelowa zaniedbana. Nikt nie sprząta, wszędzie pełno petów. Budka z napojami czynna w godz. 11-17 gdzie każdy sam nalewa sobie napoje a obsługa siedzi, ale kubek na napiwki wystawiony.
Ogólnie pobyt w hotelu oceniam pozytywnie, pokoje codzienne wysprzątane, ręczniki wymieniane.
Bardzo dobra baza wypadowa do zwiedzania całej wyspy. Samochodem, ale również autobusami komunikacji miejskiej. Kawałek drogi do plaży, jednak usytuowanie hotelu na wzniesieniu rekompensuje to, ponieważ widok z okien pokoju oraz z tarasu restauracji podczas posiłków - bezcenny!
Jedzenie troszeczkę monotonne, głównie jeżeli chodzi o śniadania.
Polecam ten hotel każdemu,byłem w sierpniu 2016 w pełni sezonu na niczym się nie zawiodłem Mirek + Cz-wa
wszystko było ok nie man żadnych zastrzeżeń,organizacja super,postawa i zaangażowanie rezydentki na5+
mały wybór surówek do posiłków
Hotel usytuowany w pięknym miejscu, na wzniesieniu, z którego widać morze. Wszędzie blisko, można wypożyczyć skuter, quada, bądź samochód jednak trzeba być dobrym kierowcą. Co ciekawe, to pomimo olbrzymiego ruchu na tych wąskich drogach nigdzie nie ma korków, tam się nikt nie spieszy a jeżdżą szybko , to po prostu Grecja. Polecam wycieczki, szczególnie warta zobaczenia jest Zatoka Wraku, tam jest cudownie , błękitne morze, góry wokół zatoki, słońce, białe kamyki, gorący piasek i kochana osoba przy boku. Czego chcieć więcej,jednym słowem to były cudowne wakacje i pozostaną piękne wspomnienia.
Przemiła obsługa, czyste pokoje, jedzonko ok, można korzystać z kompleksu hoteli, ze stołówki widok na morze.
Nie zauważyłam żadnych wad.
Hotel przepelniony polakami, tym bardziej dla rodzin z dziecmi. Korzystanie z calego kompleksu na duzy plus.
Recepcja w jezyku polskim Dobre jedzenie Czyste i zadbane pokoje Formula chlodacych napojow na plazy Bezplatne lezaki
Basen moglby byc odnowiony (ale mamy za to do dyspozycji baseny admiral i comandore) Hotel przepelniony polakami, ktorzy zawsze na cos narzekaja Odleglosc plazy od hotelu
Hotel fajnie połozony z rewelacyjnym widokiem na morze i stolicę Zakyntos.Jest oddalony od plaży, zresztą bardzo waskiej.Sam hotel jest ok co do łazienek to trochę gożej łóżko 2 osobowe dzielone i niewygodne a miejscowość Argassi z dużą ilością barów tawern sklepików .Jak ktoś potrzebuje dużo rozrywek polecam Laganos ok 4 km.Polecam wycieczki po całej wyspie ,wyspa jest przepiękna
Ładne położenie super obsługa
ma swoje lata basen tylko do godz.19.
Hotel Captain's jest położony niecałe 10 minut od centrum Argassi i plaży, na wzgórzu, co zapewnia spokój, bo cały zgiełk z drogi i z miasteczka nie dociera do góry. Do hotelu dochodzi się głównym deptakiem, przy którym można załatwić dosłownie wszystko od zakupu pamiątek zaczynając, przez zjedzenie dobrego posiłku i posiedzenie "przy piwku", po zorganizowanie wycieczki - przy deptaku mieści się polskie biuro podróży organizujące wycieczki po wyspie. Hotel stanowi świetną bazę wypadową w ciekawe miejsca na wyspie, jak ktoś chce pozwiedzać to jest to doskonała lokalizacja. Obsługa bardzo sympatyczna, z osobami mówiącymi po polsku, wychodząca naprzeciw potrzebom gości. Kuchnia bardzo dobra, zawsze można znaleźć coś "zwykłego" oraz coś typowo greckiego. Położenie na wzgórzu i jadalnia z tarasem umożliwiają zjedzenie posiłku z widokiem na stolicę wyspy, morze, a przy dobrej pogodzie również na Kefalonię i Peloponez. Ponadto dużym plusem jest możliwość korzystania z oferty trzech hoteli wchodzących w skład kompleksu, a to oznacza, że nie zawsze trzeba wracać do najwyżej położonego hotelu Captain"s. Niewielkim mankamentem jest brak przechowalni bagażu - jak ktoś ma wylot późno (my wracaliśmy o 22) to po zwolnieniu pokoju musi zostawić bagaż przy recepcji, albo koło jadalni, co mimo troski obsługi powoduje jednak pewien dyskomfort psychiczny i brak zawieszek na drzwi, czasem może nas odwiedzić pani sprzątająca, która nie wie, że jesteśmy w pokoju ;) Hotel naprawdę godny polecenia, szczególnie jeżeli ktoś szuka spokojnego miejsca, do którego wraca wieczorem po całym dniu zwiedzania, plażowania, albo wieczornej imprezie w miasteczku Argassi, albo jakimś sąsiednim. Ogólnie hotel bardzo dobry, jeżeli będziemy kiedyś wracać na Zakynthos to z przyjemnością do tego właśnie hotelu:)
polskojęzyczna i bardzo sympatyczna obsługa, położenie dalej odległości od centrum miejscowości, dobra kuchnia, jadalnia z tarasem z widokiem na morze, Zakynthos, Kefalonię i Peloponez, doskonała baza wypadowa do wycieczek na ciekawe miejsca na wyspie, możliwość korzystania z całego kompleksu 3 hoteli, dodatkowe atrakcje np. wycieczka do parku wodnego
brak przechowalni bagażu, brak zawieszek na drzwi