Casablanca

super obsługa, super jedzenie, blisko plaży, hotel czysty i zadbany polecam

Obsługa jakby za karę pracowała. Problemy z recznikami na plażę. Plaża brudna nawet w obrębie leżaków. Leżaki w stanie co najmniej niedostatecznym. B.głośna muzyka na plaży typu dużo basów.

hotel 4 gwiazdki jednak ja daje nie wiecej niz 2. łazienka bez zamka tylko pozostałość po nim - jakas smieszna dziura. wykladzina brudna, strasznie ciemno w łazience i nie ma kontaktu. deska klozetowa peknieta. KLIMATYZACJA -super tylko to działa. w nocy nie ma sprzataczki. dziecko zwymiotowało i musiałam sama sprzatac a na drugi dzien sprzataczki kazaly mi wyprac posciel i dac do recepcji - hehehehheheh. nie polecam. za te pieniadze mozna jechac w inne fajne miejsca

Miejsce dla rodzin z dziećmi bez dużych wymagań w zakresie standardu hotelowego. Możliwość spędzania czasu aktywnie zarówno dla dorosłych i dzieci, na plaży, basenie i otoczeniu hotelu. Na plaży oddalonej od hotelu o kilkuminutowy spacer brak toalety i pryszniców.

Bardzo udany wyjazd. Miła obsługa w hotelu, pyszne posiłki, darmowy internet w pokojach, działająca klima. Wynajem ręczników plażowych (kaucja 10 BGN). Niedaleko sklepy z pamiątkami, restauracje itd. Jedynie plaża z łagodnym zejściem do morza była trochę odległa. Ciepłe morze i niesamowite fale - czego chcieć więcej. Polecam wynajem auta (25 euro w sezonie) i zwiedzenie urokliwej wyspy z najstarszą osadą w Bułgarii i aquapark w Nessebar.

Nazwa  Casablanca
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Obzor
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, nurkowanie

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: plac zabaw, miniklub (4-12 lat), oddzielny brodzik.

Tylko 100 m do publicznej, szerokiej i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Bogata oferta rekreacyjno-rozrywkowa: program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, siłownia, centrum SPA.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 58 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
edyta

super obsługa, super jedzenie, blisko plaży, hotel czysty i zadbany polecam

Zalety

same zalety

Wady

brak wad

Robert z Warszawy

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

Niezłe urozmaicone jedzenie.

Wady

Nie miła obsługa. Brud w łazience /pleśń przy brodziku/

czikita

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

super animacje. fajna sprawa hot dogi i pizza serwowana przy basenie.

Wady

Tylko niektórzy z obsługi znali język angielski. czystowsc w pokoju tragedia- sprzataczki nie odkurzały nie wycierały kurzu. środki czystosci strasznie smierdziały. z tego co wiem to tylko nie narzekali ci ktorzy dawali im pieniadze codziennie. mieli posprzatane i jakies zwierzatka porobione z recznikow. basen za maly ale moze być. najwiekszy minus to lezaki przy basenie, ludzie juz wczesnym rankiem przychodza rzucac reczniki aby zarezerwowac sobie lezak a przychodza dopiero o 15 na basen. o 11 już wszystkie lezaki zarezerwowane. to samo na plaży. nikt tego nie pilnuje. drinki strasznie słodkie a piwo siki.

Wojtek

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

dobra kuchnia, położenie na obrzeżach miasta

Wady

podstarzała infrastruktura, w tym niewydolna klimatyzacja centralna

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

Pyszne jedzenie, czyste pokoje

Wady

zbyt głęboka woda blisko brzegu

iza

Pobyt - Lipiec 2015

Udany pobyt. Polecam rodzinom z dziećmi oraz osobom, które cenią spokój.

Zalety

bliskość do plaży, spokojne położenie, duży basen, smaczne posiłki

Wady

drobne usterki w łazience (nie przeszkadzają w wypoczynku)

Ela

Pobyt - Czerwiec 2015

Bardzo miła obsługa Yani serwuje super drinki ,pokoje sprzątane codziennie jak również zmieniane ręczniki .Na plaży brakuje toalety

Zalety

bardzo miła obsługa

Wady

otoczenie hotelu nieco przygnębiające

Pobyt - Grudzień 2014

Hotel znajduje się w bardzo dobrej lokalizacji (bardzo blisko do plaży i centrum miasteczka), posiada piękny basen, czyste pokoje oraz bardzo smaczne i urozmaicone posiłki. Cicha i spokojna okolica, ceny przystępne w przeciwieństwie do kurortów takich jak Złote Piaski, czy Słoneczny Brzeg. Hotel jest położony w pięknej i spokojnej miejscowości Obzor, Idealne miejsce dla osób ceniących sobie spokój.

Zalety

Czystość, położenie, smaczne posiłki

Wady

W niektórych pokojach czuć kanalizację

Jakub

Pobyt - Wrzesień 2014

Hotel cichy i przytulny, położony w drugiej linii od plaży, trzeba przejść ze 250 - 300 metrów, obok hotelu płynie nieduża rzeczka (miejscowi łowią w niej ryby), bardzo ładna, piaszczysta plaża z wydzieloną częścią hotelową. Basen nieduży, ale w zupełności wystarczający. Przy basenie bar. Hotel ma bardzo zwartą zabudowę, działka na której jest położony jest dość wąska, ale długa. Mieliśmy pokój na najwyższej kondygnacji, z balkon z jednej strony widok na góry, a z drugiej na morze. W bezpośredniej odległości znajduje się duża, prywatna dyskoteka, kilka barów przy plaży. Od hotelu w odległości kilkuset metrów położone jest centrum miasteczka, z licznymi sklepami (nawet typu market), straganami z pamiątkami, barami, tawernami i innymi atrakcjami. Obsługa bardzo miła, ludzie bardzo życzliwi i pomocni. Generalnie polecam ten hotel tym, którzy nie potrzebują atrakcji typu animacje czy uprawianie różnych sportów, a czas zamiast przy basenie wolą spędzać na plaży (w sezonie przy pełnym obłożeniu miejsc przy basenie może być zbyt mało). Również wysoki standard hotelu, smaczne posiłki i przestronne pokoje umilą pobyt.

Zalety

Bardzo ładne i przestronne pokoje typu apartament (duża sypialnia z TV, Pokój dzienny z aneksem kuchennym i TV, osobno łazienka z prysznicem, osobno toaleta, duży balkon, bardzo czysto, wyposażenie w bardzo dobrym stanie, na podłodze przyjemna wykładzina, ogólnie w hotelu bardzo czysto, smaczne i obfite posiłki

Wady

jeżeli komuś to przeszkadza to brak animacji (byliśmy we wrześniu 2014r., więc może dlatego że poza sezonem), brak większych atrakcji dla dzieci (jest nieduży plac zabaw), brak udogodnień związanych ze sportem jak boiska do siatkówki czy koszykówki

Karolina

Pobyt - Lipiec 2014

Jestem bardzo zadowolona z pobytu - w hotelu panuje bardzo miła, przyjazna atmosfera, pokoje oraz wszelkie inne pomieszczenia utrzymane w czystości, duże apartamenty, jedzenie pyszne i na bieżąco uzupełniane, alkohole dobre (ciekawe drinki) i podawane w odpowiednich proporcjach. Do tego plaża gdzie serwis leżakowy jest darmowy (około 5-10 minut spokojnego spaceru) gdzie może nie jest idealnie czysto ale morza szum rekompensuje pewne niedogodności. Miła ekipa animacyjna, która dba nie tylko o tych najmłodszych ;). Sam Obzor nie kryje w sobie wielu atrakcji ale kilka ciekawych miejsc (w tym do pobawienia się) można znaleźć.

Zalety

Miła i pomocna obsługa, serwis plażowy, czystość, jakość i ilość jedzenia

Wady

Odległość od centrum Obzor

Pobyt - Czerwiec 2014

Hotel bardzo ładny, miła obsługa, dużo i dobre jedzenie, pyszne i mocne drinki. Ogólnie cicho spokojnie dużo animacji dla dzieci ale niestety tylko w języku bułgarskim i niemieckim. Bardzo duże pokoje z balkonami, często sprzątane. Do plaży z 200 m, leżaki parasole bezpłatne. Ogólne wrażenie bardzo dobre.

Zalety

bliskość do plaży, ciche kameralne położenie, miła obsługa

Wady

słabe działanie klimatyzacji, tłok w restauracji czasem problemy z miejscem (gdy większa rodzina) to samo z leżakami

Pobyt - Wrzesień 2012

Bardzo przyjemny i czysty hotel. Pokoje sprzątane codziennie. Miła obsługa i bardzo dobre jedzenie. Fajni barmani serwujący mocne drinki. Super grupa animacyjna, która codziennie zapewniała rozrywkę zarówno mały jak i dużym :)

Paweł

Pobyt - Sierpień 2012

Wrażenia z hotelu bardzo dobre, czyste pokoje, dobre jedzenie wręcz świetne animacje. Stosunek jakości do ceny bardzo dobry. Niestety niekoniecznie to samo zdanie mam o otaczającym terenie. Bułgarzy nie dbają o nic wszędzie smieci, nie sprzątane plaże, ścieki wpuszczane do rzeki...

Cezary

Pobyt - Lipiec 2012

Było naprawdę super.polecam każdemu kto chce naprawdę wypocząć.z jednej strony widok na piękne miasto a z drugiej na błękitne morze:) biuro podróży pokazało się z jak najlepszej i jak najdokładniejszej strony.profesjonalna obsługa pod każdym względem.z czystym sumieniem mogę polecić każdemu easygo:)

asia

Pobyt - Czerwiec 2011

Odnośnie karaluchów(opinia poprzedniczki)-to chyba jest problem tylko wtedy jak się nie odróżnia karaluchów od żuczków...A po takiej ilości drinków,jak tam serwują-to rzeczywiście mogły się one dwoić i troić w oczach!!!Jedzonko mogło być bardziej urozmaicone-wszystko oparte na podobnych składnikach-tydzień dało się przeżyć...miasteczko troszkę zacofane-brak bankomatów-polecamy zabrać całość gotówki ze sobą.

amelia

Pobyt - Czerwiec 2011

fatalne położenie hotelu na skraju miejscowości obzor- w zasięgu wzroku rozpoczęte kilka lat wcześniej i porzucone budowy i pełno chwastów. Wizualne wrażenie tragedia. Pokoje duże, codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki. Niestety karaluchy w pokojach i całym hotelu. Jedzenie w dużej ilości, ale monotonne i nieświeże - bardzo dużo zatruć. Plaża ok 100-150 m od hotelu - dojście ścieżką z wertepami.Plaża bardzo brudna- wogóle była sprzątana. Nie polecam. Najgorsze wakacje od kilku lat. Uwaga na biuro ecco holiday- godziny lotów potrafią się zmienić o 10 godzin w stosunku do wstępnie proponowanych. Musieliśmy opuścić hotel o 4.20 i udać się na lotnisko. Z dziećmi to był dramat.

Ariel

Pobyt - Luty 2009

Nie znam Bułgarskiego ani Niemieckiego dlatego cieszyłem się że z większością pracowniku można się porozumieć za pomocą Angielskiego. Pokój nic szczególnego. Ciężko jest mi jednak powiedzieć żeby mu czegoś brakowało. Posiłki w sumie to jakoś się nimi nie ekscytowałem co oznacza że było dobrze, bez rewelacji jednak. Koniec końców to był bardzo udany wyjazd. Bułgaria to ciekawy kraj, troszkę podobny do naszego a jakże inny. Z pewnością wart zgłębienia swoich uroków.

Igor

Pobyt - Luty 2009

Strzeżony 24 h na dobę parking. Wykwalifikowany i nie mający z niczym problemu personel. Pokój odpowiedniej wielkości, świetne łóżka a raczej materace, mały ankes kuchenny ( jakby komuś nie zasmakowała kuchnia hotelowa ). Basen kryty w lecie był nieczynny. Całe szczęście otwarty działał cały czas. Spa dostępny, nie odwiedzane przez nas więc nie komentujemy.

Casablanca