Dogodna lokalizacja - w centrum miejscowości, nieopodal piaszczystej plaży.
W pobliżu hotelu znajdują się lokalne tawerny, restauracje i sklepy.
Na terenie znajduje się basen i osobny brodzik dla dzieci.
Dla gości hotelowych dostępne są: restauracja, bar, snack bar, bar przy basenie oraz taras słoneczny.
Świetny hotel dla osób szukających miejsca, w którym można odpocząć, zrelaksować się, ale również zwiedzić przepiękną okolicę. Hotel przyjemny dla oka, a niektóre osoby z obsługi hotelowej znają język polski i zawsze służą pomocą.
Castro to niewielki ale urokliwy hotel. Czysty i schludny. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Obok hotelu znajduje się wypożyczalnia samochodów więc będzie to idealna baza wypadowa do zwiedzania całej wyspy. Kreta jest tak różnorodna pod względem miast i przyrody, że warto poświęcić choćby 2 dni na jej zwiedzanie. ;)
Miłe zaskoczenie, gdyż z zewnątrz hotel wygląda mało efektownie, natomiast w środku bardzo przyjemnie i czysto. Blisko sklepy, bary i plaża, przyjemna restauracja, gdzie można zjeść pyszne jedzenie
Kameralny hotel dla ludzi spokojnych i szukających odpoczynku. Można się zrelaksować w basenie położonym pomiędzy budynkami, więc znajdziemy nawet trochę cienia, jak ktoś ma już dość leżenia na pełnym słońcu. Pokoje czyste i zadbane. Dodatkowo w pobliżu hotelu jest przystanek autobusowy i z łatwością można połączyć wypoczynek ze zwiedzaniem.
kameralny, czysty i zadbany, blisko przystanek autobusowy, spokojne otoczenie umożliwiające odpoczynek
Mało atrakcji na terenie samego hotelu
Hotel zaskoczenie -świetna lokalizacja bo dookoła bary i restauracje sklepy, przystanek autobusowy bezpośrednie pod hotelem i blisko Plaża. Hotel niewielki skromny, ale jest bardzo miło czysto I schludnie.
Dbałość o czystość, dobra lokalizacja
Osoby szukające dużych skupisk ludzi i gwaru nie będą zadowolone, jest to miejsce relaksu, ale również rodzinnej atmosfery.
Na pierwszy rzut oka wydaje się być on skromnym hotelem, ale jest w nim naprawdę czysto i nie brakuje niczego do spokojnego wypoczynku. Widać, że obsługa dba o czystość i o swoich gości. Bardzo ładna restauracja, w której zjemy posiłki, przygotowane (przynajmniej w tym sezonie) przez Panią Polkę, która pracuje w kuchni. Więc jeżeli ktoś miałby jakiś problem z językiem, Pani ta chętnie pomoże. Dodatkowo lokalizacja sprzyja wyjściom na zakupy czy zwiedzaniu stolicy wyspy – Heraklionu. Hotel godny polecenia wszystkim, którzy oczekują bardzo dobrego stosunku ceny do jakości.
Świetny ekonomiczny hotel położony w okolicy barów i restauracji, pachnie czystością. Ciekawostka w tym sezonie w kuchni pracuje Pani Polka która chętnie pomoże w razie problemów z dogadaniem się.
Miła obsługa Super położenie czysto i schludnie dobry stosunek jakości do ceny
Lokalizacja hotelu to spokojna okolica, świetny jako baza wypadowa . Przystanek autobusowy przed hotelem, w bliskiej odległości znajdują się sklepy i restaurację, spacerkiem do plaży. Pokoje rozmieszczone są wokół uroczego, spokojnego ogrodu z ładnym basenem. Wyjątkowy stosunek jakości do ceny.
Największą zaletą są ludzie tam pracujący, szczerzy, uczynni, zawsze uśmiechnięci i pomocni. Hotel blisko plaży, przystanku autobusowego. Sprzątany codziennie, ręczniki pościel co trzy dni. Restauracja w hotelu fantastyczna, porcje nie do przejedzenia. Ja miałam zapłacone tylko śniadania - tradycyjne greckie, pyszne, świeże, jest w czym wybierać. Hotel cichy, spokojny - dla szukających odpoczynku ??? ????????? ????
ludzie w nim pracujący, świeże, tradycyjne jedzenie w dowolnej ilości, blisko plaży, blisko przystanku
Hotel jest całkiem zadbany i czysty, choć standardowe pokoje są małe z ciasną łazienką. Obsługa jest miła i pomocna.
Zadbany, ekonomiczny hotel Położenie około 300 metrów od plaży
Łazienka w standardowych pokojach jest ciasna, prysznic mały i tylko z zasłonką
Hotel jest w całości remontowany na sezon 2019. Plusem jest na pewno krótki transfer z lotniska. Polecam osobom,które planują spokojnie spędzić wakacje- brak tu klubów czy innych rozrywek poza hotelem. Kolejnym minusem może być elektrownia,która znajduje się bardzo blisko obiektu. Warto autobusem dojechać do Heraklionu, gdzie znajdziemy już zarówno wieczorne rozrywki,jak i restauracje z pyszną,grecką kuchnią. Myślę,że warto dać mu szansę w sezonie 2019.
komnikacja z Heraklionem,transfer
brak rozrywek poza hotelem,elektrownia
ZALETY: Bezpłatna klimatyzacja w pokoju, lodówka, sprzątanie codziennie, blisko do morza, przystanek autobusowy przy hotelu. WADY: WYŻYWIENIE: Śniadania: chleb biały bułkowaty, masło, ser żółty, wędlina typu mielonka kiepskiej jakości, feta, pomidory, ogórki, dżemy, miód, jogurt grecki, płatki - codziennie to samo ale można było sobie z tego coś skomponować. Dwa dni przed planowana wycieczką zgłosiłyśmy Pani w recepcji, że będziemy wyjeżdżać wcześniej o godz. 7.00 (zazwyczaj śniadanie jest od godz. 8.00), Pani stwierdziła, że nie ma najmniejszego problemu śniadanie będzie. Zeszłyśmy rano i okazało się, że śniadanie było: kilka kromek chleba z dnia poprzedniego, masło, pomidory i to wszystko ... po zapytaniu czy możemy się spodziewać czegoś jeszcze, ta sama Pani nam oznajmiła, że tak właśnie wygląda \"wczesne śniadanie\" w tym hotelu, na pytanie dlaczego nas nie poinformowała o tym wcześniej jak rozmawiałyśmy odparła, że nie ma czasu żeby informować o tym każdego turystę. Byłam święcie przekonana, że jak się zgłasza taki fakt wcześniej, z uwagi na szacunek dla gościa zostaje przygotowane przynajmniej tyle porcji za ile się de facto zapłaciło podczas wykupywania wycieczki. Ta sama sytuacja miała miejsce podczas naszego \"wczesnego\" wyjazdu o 7.00 rano w ostatnim dniu pobytu na lotnisko, z tym że już same kupiłyśmy sobie wędlinę do kanapek. Dla mnie to skandaliczna sytuacja. OBIADOKOLACJA: obrzydlistwo, do wyboru dwa dania, jedno wstrętniejsze od drugiego praktycznie każde, które było w roli głównej z mięsem wielokrotnie odgrzewanym i nadal w środku nie ciepłym podawane z frytkami odgrzewanymi lub ziemniaczkami opiekanymi odgrzewanymi lub z ziemniakami wielokrotnego odgrzewania polanymi jakimiś smarkami pomidorowymi miernej jakości. Spaghetti to rozgotowany makaron rosołowy cienki z kleksem na środku jakieś pasty z wodą pomidorowej i posypane śmierdzącym serem. Tak jak Monika poniżej stwierdziła schabowy był najlepszą propozycją, choć daleką od kuchni greckiej. Przez 7 dni absolutnie nic nie było greckie i każdy kolejny posiłek budził we mnie wstręt. Na pytanie dlaczego otrzymujemy posiłki jakbyśmy byli gorszego sportu, Pani nam odpowiedziała, że ona nie pracuje popołudniu więc nic na ten temat nie wie, poza tym zawsze dania z karty mimo tej samej nazwy dla gości, którzy płacili były inne niż dla takich jak my turystów wycieczkowych - (chcę zauważyć, że zapłaciliśmy za posiłki podczas wykupywania wycieczki). Całe niepowodzenie kulinarne zrzuciła na biuro podróży, tylko że biura były różne a każdy kto wykupił wycieczkę w biurze otrzymywał dokładnie te same posiłki. Na szczęście na mieście jest dużo restauracji i można się było dożywić. Kolejną wadą mały basen, który miał być czynny codziennie od godz. 8.00 rano, niestety o 8.30 były w nim łowione liście, natomiast później nie było szans na swobodne poruszanie się w nim z uwagi na jego wielkość w zderzeniu z ilością dzieci. Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne bardziej się opłaca je wykupić w biurach na mieście aniżeli u rezydenta - dużo taniej. Z pewnością więcej tam nie wrócę i nie polecam wykupywania wycieczki z wyżywieniem w tym hotelu.
Czyste pokoje, klimatyzacja, lodówka, mała odległość do morza.
Wyżywienie, mały basen .
Treść opinii zawarta jest w wyszczególnionych punktach, w wadach i zaletach hotelu.
+ Zdecydowanie na plus zasługuje obsługa hotelowa, Pani w recepcji która mówi po polsku, jest przesympatyczną osobą i zawsze jest chętna do pomocy i udzielenia jakichkowiek informacji + Pokoje sprzątane codziennie, jednak ręczniki wymieniane co 3 dni +/- Basen z którego można korzystać w godzinach 8-20, niestety zawsze jest w nim mnóstwo dzieci. +/- Hotel jest stosunkowo blisko plaży, trzeba przejść przez ruchliwą ulicę i iść wzdłuż kanału około 6 min +/- Dobre, choć jak pisali inni w swoich opiniach, dość monotonne, europejskie śniadania, standardowo tost, pomidory, ogórki, dżemy, płatki, jeden rodzaj skrojonych owoców + kawa, herbata
- NAJWIĘKSZY za tzw ?obiadokolacje?, chyba głównie ze względu na nie dałam śniadania na plus. Napiszę coś więcej, bo wydaje mi się że to dość ważna kwestia. Przed wyjazdem dokładnie sprawdzałam opinie, zależało nam na dobrym, lokalnym jedzeniu w hotelu. Opinie o samej restauracji są naprawdę bardzo dobre (w hotelu nawet wisiała informacja o wyróżnieniu jej na portalu tripadvistor.) Mocnym zdziwieniem bylo dla mnie, jak w pierwszy dzień pobytu kelner poinformował nas że na obiad jest schabowy z ziemniakami...czar prysł, pomyślałam ze może to na przywitanie polskich turystów, dostaniemy polską kolacje...Niestety z każdym dniem było tylko gorzej. Należy wspomnieć, że zawsze były do wyboru dwie opcje. W pierwszy dzień był schabowy albo warzywa grillowane, wzięłam drugą opcje z nadzieją że to będzie coś co przynajmniej w najmniejszym stopniu mnie zaskoczy, no i się nie pomyliłam. Dostałam talerz z rozwodnionym przecierem pomidorowym, w środku pływały dosłownie 3 krążki cukini, mnóstwo skrojonych gotowanych ziemniaków i chyba kawałek papryki. Tragedia, naprawdę. Wyglądało źle a smaku nie miało. Na szczęście do każdej kolacji był rozłożony bufet, każdego dnia pojawiała się jedna nowa rzecz, np. sos tzatziki albo marynowana papryka. Z lokalnych rzeczy, które nawet przypadły mi do gustu były maleńkie gołąbki, zawijane w liście winogron. Oprócz tego standardowo pomidory, ogórek, liście sałaty, czasem marynowane w occie warzywa. Nie jestem pewna czy istnieje opcja dodania zdjęć do opinii, jednak wszystkim zainteresowanym mogę podesłać zdjęcie przykładowego, mięsnego obiadu. Codziennie do ?obiadokolacji?, z której de facto wchodziłyśmy głodne, był podawany ?DESER?, to przykre kiedy jest się w kraju śródziemnomorskim, gdzie owoce, cytrusy, wszystko soczyste, dojrzewające w pełnym słońcu, jest zastępowane....owocami z puszki! Deser wyglądał w następujący sposób: wielka przezroczysta miednica, obok chochla, a w środku pływające w zalewie z puszki brzoskwinie, następnego dnia brzoskwinie z gruszką. Dla mnie to był szok. Zdarzały się oczywiście dni, kiedy zaserwowano nam arbuza albo winogrona, oczywiście zawsze do wybory tylko jeden rodzaj owoców. Wszystkie niesmaki jakie pozostały po wyjeździe, spowodowane były głównie jedzeniem. Czułyśmy się przez cały wyjazd jak ludzie gorszej kategorii, którzy dostali jedzenie poniżej tego stołówkowego. Restauracja była codziennie otwarta dla gości z poza hotelu. Jedząc nasze szpitalne jedzenie, z żalem i złością patrzylysmy jak kelnerzy noszą przepyszne dania, ludziom zamawiającym z karty. Porcje duże, sałatka na talerzu, grillowane mięso. Przewijały się tez drinki z fajerwerkami, wina, ouzo, a nam uwaga, nawet nie została podana do obiadu woda.....bo nie była w pakiecie. Z tego co wiem, nasi towarzysze wycieczki też zaraz po powrocie chcieli zamieścić ocenę i przestrzec państwa przed złym wyborem jeśli chodzi o jedzenie w pakiecie tej wycieczki. Do hotelu i obsługi, w tym tez przemiłych kelnerów z restauracji, nie mam żadnych zastrzeżeń. Jeżeli wiec komuś nie zależy na jedzeniu podczas wycieczki, a hotel traktuje wyłącznie jako bazę wypadową - polecam. Okolica tez faktycznie spokojna, nie ma nic do zobaczenia oprócz pobliskich hoteli i plaży. To na pewno idealna oferta dla starszych osób i rodzin z dziećmi, nastawionych na wypoczynek przy basenie lub na plazy.
ZALETY: Bezpłatna klimatyzacja w pokoju, lodówka, sprzątanie codziennie, blisko do morza, przystanek autobusowy przy hotelu. WADY: Nie będę się powtarzała w wielu kwestiach, wszystko co napisałam Monika poniżej jest prawdą, dodam tylko pewne szczegóły, które uważam, że są na tyle istotne, aby każda z osób wybierająca wypoczynek w tym właśnie hotelu, mogła zrobić to bardziej świadomie, niż zrobiłam to ja sugerująca się poniższymi opiniami. Bywałam w hotelach 3 - gwiazdkowych i nie spotkałam się z takim brakiem szacunku i oszczędnością wobec gościa-klienta-turysty jeśli chodzi o żywienie. ŚNIADANIA: chleb biały bułkowaty, masło, ser żółty, wędlina typu mielonka kiepskiej jakości, feta, pomidory, ogórki, dżemy, miód, jogurt grecki, płatki - codziennie to samo ale można było sobie z tego coś skomponować. Dwa dni przed planowana wycieczką zgłosiłyśmy Pani w recepcji, że będziemy wyjeżdżać wcześniej o godz. 7.00 (zazwyczaj śniadanie jest od godz. 8.00), Pani stwierdziła, że nie ma najmniejszego problemu śniadanie będzie. Zeszłyśmy rano i okazało się, że śniadanie było: kilka kromek chleba z dnia poprzedniego, masło , pomidory i to wszystko ... po zapytaniu czy możemy się spodziewać czegoś jeszcze, ta sama Pani nam oznajmiła, że tak właśnie wygląda \"wczesne śniadanie\" w tym hotelu, na pytanie dlaczego nas nie poinformowała o tym wcześniej jak rozmawiałyśmy odparła, że nie ma czasu żeby informować o tym każdego turystę. Byłam święcie przekonana, że jak się zgłasza taki fakt wcześniej, z uwagi na szacunek dla gościa zostaje przygotowane przynajmniej tyle porcji za ile się de facto zapłaciło podczas wykupywania wycieczki. Ta sama sytuacja miała miejsce podczas naszego \"wczesnego\" wyjazdu o 7.00 rano w ostatnim dniu pobytu na lotnisko, z tym że już same kupiłyśmy sobie wędlinę do kanapek. Dla mnie to skandaliczna sytuacja. OBIADOKOLACJA: obrzydlistwo, do wyboru dwa dania, jedno wstrętniejsze od drugiego praktycznie każde, które było w roli głównej z mięsem wielokrotnie odgrzewanym i nadal w środku nie ciepłym podawane z frytkami odgrzewanymi lub ziemniaczkami opiekanymi odgrzewanymi lub z ziemniakami wielokrotnego odgrzewania polanymi jakimiś smarkami pomidorowymi miernej jakości. Spaghetti to rozgotowany makaron rosołowy cienki z kleksem na środku jakieś pasty z wodą pomidorowej i posypane śmierdzącym serem. Tak jak Monika poniżej stwierdziła schabowy był najlepszą propozycją, choć daleką od kuchni greckiej. Przez 7 dni absolutnie nic nie było greckie i każdy kolejny posiłek budził we mnie wstręt. Na pytanie dlaczego otrzymujemy posiłki jakbyśmy byli gorszego sportu, Pani nam odpowiedziała, że ona nie pracuje popołudniu więc nic na ten temat nie wie, poza tym zawsze dania z karty mimo tej samej nazwy dla gości, którzy płacili były inne niż dla takich jak my turystów wycieczkowych - (chcę zauważyć, że zapłaciliśmy za posiłki podczas wykupywania wycieczki). Całe niepowodzenie kulinarne zrzuciła na biuro podróży, tylko że biura były różne a każdy kto wykupił wycieczkę otrzymywał dokładnie te same posiłki. Na szczęście na mieście jest dużo restauracji i można się było dożywić. Kolejną wadą mały basen, który miał być czynny codziennie od godz. 8.00 rano, niestety o 8.30 były w nim łowione liście, natomiast później nie było szans na swobodne poruszanie się w nim z uwagi na jego wielkość w zderzeniu z ilością dzieci. Bezpańskie, niedożywione zwierzęta, które z głodu połykały mięso z obiadokolacji, które nie było zjadliwe dla mnie. Nie jest to miejsce dla młodych ludzi z nastawieniem na dobra zabawę. Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne bardziej się opłaca je wykupić w biurach na mieście aniżeli u rezydenta - dużo taniej. Z pewnością więcej tam nie wrócę i nie polecam wykupywania wycieczki z wyżywieniem.
Wyżywienie, mały basen. słabe WiFi.
Zacznę od zalet hotelu- położony jest w dobrej lokalizacji, blisko przystanku autobusowego, sklepików, restauracji, wypożyczalni. Ammoudara to typowo turystyczna miejscowość. Obsługa hotelowa uprzejma i pomocna, jest kilka Pań z Polski. Klimatyzacja wliczona w cenę. Pokoje były codziennie sprzątane. A teraz wady- żałuję, że wybrałam opcję HB, ponieważ obiadokolacje były fatalne, 2 dania do wyboru, przeważnie mięso, sałatka i frytki- cały czas to samo, często zimne i jakby odgrzewane któryś raz z kolei. Posiłki odbywały się w restauracji Maxim- tak zachwalanej na portalach. Goście z zewnątrz dostawali dużo lepsze dania, choć często oba były nazwane tak samo. Czułam się więc jak gość drugiej kategorii. Pani z recepcji poinformowała mnie, że to kwestia umowy z biurem Exim Tours. Śniadania monotonne, ale poprawne. Zdziwiona byłam jedynie tym, że wczesne śniadanie- serwowane od godz. 7:00 było mocno okrojone. Basen hotelowy-właściwie ani razu w nim nie byłam, mały, z mocno chlorowaną wodą. Hotel polecam raczej osobom niewymagającym, ceniącym sobie spokój albo jako dobrą bazę wypadową. Zdecydowanie bardziej opłaca się dopłacić kilkaset złotych i wybrać hotel 4* albo żywić się na mieście.
położenie obsługa czystość
posiłki małe pokoje mały basen
1. Biuro podróży Exim Tours wywiązało się z umowy, rezydent pomocny, wycieczka fakultatywna na Spinalonga zorganizowana dobrze. 2. Hotel Castro zgodny z opisem biura podróży, położony przy głównej drodze z całym zapleczem turystycznym. Z przystanku obok hotelu jedzie do Heraklionu autobus miejski nr 1 i 2, powrót nr 6 za 1,7 euro (bilety do nabycia w sklepach). Do piaszczystej, szerokiej plaży jest 5 minut spacerkiem. Hotel odnowiony, zadbany, czysty, z sympatyczną obsługą. W cenie klimatyzacja i wi-fi w całym hotelu. Posiłki smaczne: śniadania cały czas to samo za to świeże, kolacja do wyboru z 2 dań (kuchnia grecka lub europejska). Polecam Hotel Castro i miejscowość Ammoudara!
- zadbany i czysty - wszędzie blisko -bezpłatna klimatyzacja -bezpłatne wi-fi w całym hotelu
Witam! Nie żebym była wygodna ale całkowicie podpisuję się( dwoma rękoma :) ) pod tym co napisała Pani Celina. Wyjazd04.06-11.06.2017r. Miły sympatyczny wyjazd.
Bardzo pozytywnie! Polecam hotel wszystkim aktywnym turystom. Można sobie świetnie zorganizować czas.
Bardzo dobre polozenie. W hotelu kompleksowo obsłużeni, Państwo właściciele rozmawiaja w jezyku polskim. Śniadania dobrze, to samo codziennie ale można sobie komponowac posilki. Polecamy restauracje przy hotelu, bardzo mili kelnerzy. W dodatku goście maja 10% rabatu - mozna zjesc tanio potrawy kuchni greckiej (duże porcje). Basen czysty. Blisko przystanek ktory jedzie do Heraklionu (nr1) powrót (nr6).Nam sie podobało.
Pokoje przystosowane dla gości którzy większość czasu spędzają poza nim. Bez rewelacji ale zadowoleni.
Hotel czysty, zadbany, miła i pomocna obsługa. W opcji tylko ze śniadaniem ok, choć codziennie były te same produkty do wyboru, nie wychodziliśmy głodni. Każdego dnia tak naprawdę można próbować co innego i mamy jakieś urozmaicenie :) Pokoje sprzątane codziennie, my trafiliśmy na pokój wschodni,(widać morze) dzięki czemu popołudniami nie prażyło słońce prosto w nasze okno i można zrelaksować się na balkonie czując wiaterek znad morza :) Super lokalizacja, niedaleko do plaży, sklepów, wypożyczalni. Dobra komunikacja, do Heraklionu, Knossos czy w różne inne kierunki bez żadnych problemów samemu można sobie zorganizować fajne wycieczki. Miasteczko bardzo przyjemne, mili mieszkańcy. Na plaży również miła i pomocna obsługa. Jeśli chodzi o jedzenie w mieście, próbowaliśmy specjałów kuchni greckiej w kilku tawernach, jednak tawerna \"z wiatrakiem\" wygrywa. Ogólnie wakacje uważam za bardzo udane. Jak najbardziej polecam hotel oraz miejsce!
odległość od plaży, czysto i schludnie, miła i pomocna obsługa
za wadę można uznać śniadania, ponieważ faktycznie było codziennie to samo