hotel położony w centrum, do plaży, sklepów, barów bardzo blisko. Jedzenie niedobre, bardzo słabo urozmaicone (jedynie kurczak godny polecenia), alkohol nie za specjalny, ale można się zrobić. Restauracja przypomina jadłodajnie, obrusy brudne, na sztućce trzeba czekać. Pokój w miarę ok, tv o wymiarach 30x20 cm :D karaluchów w hotelu - brak. basen ok, animacje też.
W hotelu jest brudno jedzenie bardzo słabe, codziennie to samo, all inclusiv niczym sie nie różniło od zwykłego HB! napoje oczywiście były podawane w brudnych kubkach jednorazowych, napoje były mieszane tzn cola fanta sprite woda w jednym... nie polecam nikomu!!!!!!!!!! naprawdę nie warto!!!!!!!!!!
Ogólne wrażenie - brudno. Pościel czysta, ale pod poduszką miałem wielkie kłaki brudu. Wykładzina wydaje się mieć wzór w plamy. Klima działa więc da się przeżyć. Windy zacinały się bez przerwy. "Restauracja" to raczej bar. Obrusy poplamione a talerze, szklanki i sztućce niedomyte. Zdarzało się, że pod talerzem był przyklejony stary sos. Dwa razy spotkałem karalucha w restauracji. Pokoje bez robactwa. Jedzenie średnie. Warto zabrać Stoperan albo pić czystą wódkę po każdym posiłku :) Basen odkryty był zbyt rzadko czyszczony, ale otoczenie przyjemne. Na plus basen kryty. Blisko do plaży. Tunezję warto zobaczyć aby przekonać się jak dobrze nam się żyje w Polsce :)
Hotel podobno jak na warunki tunezyjskie jest całkiem spoko. To ma się jednak nijak do standardów europejskich. Zupełnie niezasłużone 3*, ale należy pamiętać, że to gwiazdki w standardzie lokalnym. Hotel wcześniej miał 4* więc tendencja mówi wiele. Ogólne wrażenie to ogarniający brud. Pościel była czysta, ale pod poduszką miałem wielkie kłaki brudu. Wykładzina wydaje się mieć wzór w plamy bo ich ilość trudno inaczej wytłumaczyć (również w korytarzach hotelowych). W łazience tylko wanna (przynajmniej w naszym pokoju). Ogólnie pokój jest najczystszym miejscem. Plusem jest duży balkon. Klima działa więc da się przeżyć. W hotelu są 3 windy, z których jedna nie działała zupełnie, a dwie pozostałe zacinały się bez przerwy. Sam siedziałem w windzie kilka razy. "Restauracja" wygląda raczej jak bar. Obrusy poplamione a talerze, szklanki i sztućce były chyba tylko płukane bo zdarzało się, że pod talerzem był przyklejony stary, niedomyty sos. Dwa razy spotkałem karalucha w restauracji. Jedzenie średnie, ale można przeżyć. Surówki wymagają doprawienia. Nie ryzykowaliśmy próbować ryb, za to kurczak wydaje się być pewny. Warto zabrać Stoperan bo rozwolnienie przytrafiło się każdemu kogo poznałem. Mi i żonie również. Wyjątkiem byli Polacy pijący czystą wódkę po każdym posiłku :) Basen odkryty był zbyt rzadko czyszczony, za to na plus basen kryty. Woda czysta i chłodna, ale tam pływało niewiele osób. Blisko do plaży. W restauracji od razu widać kto dopiero przyjechał - oczy jak 5 zł i szczęka w okolicach podłogi :) Dla porównania mieliśmy hotel, w którym spaliśmy podczas 2-dniowej wycieczki na Saharę. Tam było o wiele lepiej i dużo smaczniejsze jedzenie. Dotyczy to wycieczki z biura Exim tours bo poznani znajomi byli na Saharze z BeeFree i hotel mieli tak kiepski, że odradzali calą wycieczkę. Na Saharę jednak WARTO pojechać. Tunezję warto zobaczyć aby przekonać się jak dobrze nam się żyje w Polsce :)
Hotel naprawdę tragiczny, normalnie powienien mieć 0,5 gwiazdki. Nie jestem wymagajacym klientem, ale tego miejsca nie polecam nikomu. Po przyjeździe 21-10 oczywiście kolacji juz nie dostaliśmy. Winda non stop nie działająca.W pokoju klimatyzacja była ale śmierdziało.Jedzenie codziennie to samo.Obsługa miła-jak dasz napiwek.Jedyny plus to animatorzy bo na plażę też trzeba sie przebic przez ruchliwą ulicę pełną zaczepialskich tubylców-nie zawsze miłych. Z reszta na dyskoteki też są wpuszczani - nie wiem dlaczego, w innych hotelach tego nie ma.Tak więc reasumujac Sousse jak najbardziej ale nigdy więcej w tym hotelu.Aha jak ktoś sobie życzy fotki karalucha giganta z naszego pokoju prześlę na maila. Życzliwy ;-))
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Ogólnie, nie wiem skąd są te negatywne opinie, jeżeli się płaci za wycieczkę 1500zł i jedzie do krajów arabskich, to trudno wymagac.Ogólnie, hotel schludny, czyty, nie ma karaluchów, jak się zostawi 1 dinara to pokojówka dodatkowo posprząta codziennie.Jedzenie- to nie Polska i schabowego buraki tam nie dostaną. Polecam dwudniową wycieczkę na saharę, rewelacja, nie żałuję wydanych prawie 200dolarów.miałam dość słuchania non stop narzekania innych wycieczkowiczów, widać ze w dwóch lewych laczkach stoi, ale nic mu nie pasuje. jak nie pasuje to siedź w domu. Na szczęście poznałam też wesołych normalnych ludzi, z którymi bawilismy się cały pobyt. jeśli ktoś szuka nie wiadomo czego, to w kryterium "cena" niech wpisze odpowiednią kwotę.
mn,mkmlk,l;klm,lkmnbkmnkvlbmlnkmlvbk,vl;kbvlbklvkbvl;bk
Hotel słaby, dla mało wymagających. Jedzenie słabe, mało urozmaicone po tygodniu miałem już dosyć. Plastikowe kubeczki są myte i podawane kolejnym gościom jednak bardzo często pijąc cole czułem zapach piwa więc z tym myciem to nie tak do końca prawda. I właśnie piwo... Polacy jak zwykle rzucali się na nie, było mi za nich wstyd. Widziałem karaluchy koło łazienki przy zakrytym basenie. Hotel znajduje się blisko plaży jednak trzeba przejść ruchliwą ulicę co takie proste nie jest. Osobiście nikomu nie polecam tego hotelu.
No cóż, adekwatnie do ceny i mam tutaj na myśli last minute. All inclusive dosyć kiepski, ale po jednym dniu już można się przyzwyczaić. Brakuje baru na plaży, ale Polacy zawsze sobie radzą, zatem można po napoje biegać do baru, który znajduje się niedaleko basenu. Pokoje czyste i sprzątane codziennie. Owady i inne różności owszem się zdarzają, ale na szczęście nie w pokojach. Za 20 dolarów (dla panów w recepcji) można dostać pokój z widokiem na morze;) Ogólnie hotel polecam. Wakacje były bardzo przyjemne i ciekawe;) Szkoda tylko, że niektórzy Polacy zachowują się jak królowie świata i brak im szacunku i kultury w stosunku do obsługi hotelowej. Cóż - żal mi takich ludzi...
W hotelu brudne kubki,jedzenie dzienie to samo!W jedzeniu gość miał glizde!winda niedziałała,alkochole mały wybór,w pokojach brudno,plaża i basen czysto.Do centrum blisko.Wycieczka karawana bardzo fajna.
Jeśli idzie o hotel niestety nie jest godny polecenia.Największym minusem jest naprawdę słabe wyżywienie. Przez tydzień z dziewczyną jedliśmy na śniadanie bagietkę z dżemem,jajkiem lub warzywami, na obiad ryż z sosem,ewentualnie warzywa.Pozostałych potraw próbowałem,ale nie bardzo chciałem do nich wracać-niesmaczne,nieprzyprawione.W mieście niewiele lepiej.Hotel trochę zniszczony,stary,obsługa bardzo lubi napiwki-wtedy o wiele bardziej się starają.Osobiście nie spotkałem się z żadnym robactwem,jednak czystość w całym obiekcie pozostawiała wiele do życzenia.Baseny,toalety były bardzo powierzchownie sprzątane,to zdecydowanie za mało.Wśród obsługi sami mężczyźni,widziałem jedną kobietę. Animację słabe,nie będziecie się dobrze bawić tylko na terenie hotelu,chyba że w fajnym towarzystwie.Oferta All tylko z nazwy-dopłata za lody,frytki,lepsze alkohole, wszystko co było w cenie wymagało stania w kolejce. Z tymi kubeczkami niestety prawda,czystego trzeba było poszukać. Dużym plusem jest bliskość plaży-przejście przez drogę nie jest takim problemem jak piszą niektórzy.Polecamy bardzo zwiedzanie portu i Mediny,robią duże wrażenie. Skorzystaliśmy w wycieczki po pustyni na buggy wykupionej w porcie, ta oferowana przez rezydenta była droższa. Kobiety będą zachwycone możliwościami bardzo tanich zakupów-dobrej jakości wyroby ze skóry,buty,torebki-wszystko to można kupić naprawdę za grosze,czasem za 10% pierwotnej ceny. Uważajcie na naciągaczy,kupujcie u jednego sprzedawcy więcej niż jedną rzecz-tak sie najbardziej opłaca. Polecam poruszać się po mieście taksówkami lub tuk-tukami,wychodzi bardzo tanio. PODSUMOWUJĄC: Plusy to bardzo ciekawa kultura, niskie ceny,super pogoda. Minusem był hotel,wyżywienie,jednak zrekompensowaliśmy to sobie udanymi zakupami. Jeśli ktoś chce spędzać czas tylko w hotelu będzie zawiedziony,jeśli lubi pozwiedzać i poznać obcą kulturę-może być. Warto wyposażyć się w dużo drobnej waluty, napiwki są u nich tradycją i bardzo ułatwiają życie.Porównujcie ceny w sklepach,targujcie się,czasem warto nawet zrezygnować i wrócić po kilku minutach-zawsze się udawało :-). Nie bądźcie bardzo wymagający-w końcu za tą wycieczkę płacicie niewielkie pieniądze, trudno oczekiwać luksusów. Zdecydowanie dla lubiących przygodę, w końcu to Afryka.
Położenie hotelu to jego główna zaleta,wystraczy przejść przez ulice i jesteśmy na plaży.Do Mediny mamy ok. 1,5 km.Hotel widać,że ma swoje lata,ale jest czysty i zadbany,jedyne robactwo jakie widziałem do karaluch,dość spory okaz,ale na zewnątrz na chodniku.Pokoje czyste,pokojówka sprzątała codziennie i wymieniała ręczniki,basen również czyszczony codziennie.Jedzenie w formie bufetu,praktycznei codziennie to samo,ale był spory wybór więc można było zawsze coś innego nałożyć do zjedzenia.Hotel idealny dla młodych,którzy lubią dobrą zabawe.
Hotel - wypasu nie ma, widać że ma za sobą 40 lat ale jest czysto, obsługa hotelu bardzo sympatyczna ludzie są tam naprawde wspaniali. Czytając opinie innych byłam przerażona że jade właśnie do tego hotelu, karaluchy są ale biegają na dworze a nie po hotelu!!!! w hotelu nie widziałam ani jednego. Nawet piwko mi smakowało, Celtia jest ok :) Jedzenie dobre, bufet, codziennie mozna sobie nałozyć coś innego, brakowało mi tylko owoców morza, ale za to rybka była prawie codziennie. Animacje i dyskoteka codziennie wieczorem, fakir był rewelacyjny!!! Ogólnie wrażenia pozytywne:)))
Ludzie co Wam odbiło?!nie ma zadnych karaluchow;animacje oczywiscie ze sa~aerobik,gra w pilke wodna,tance,wieczozrne zabawy i dyskoteka.dziwi mnie poprzednia wypowiedz,rowniez bylam w II pol.08 i jakos byly animacje?!Kolezanko moze spedzalas czas na plazy a nie na basenie?smiechu warte to co niektorzy pisza!wstyd mi bylo za niektorych Polaków- skoro all inclusiv to zarcie potrojne,a jesli chodzi o owoce to MEGA WSTYD!wynoszenie z restauracji np brzoskwin 4szt na osobe,jakby pierwszy raz jedli,zachlanni;ZANIM ZACZNIECIE KOGOS OCENIAC OCENCIE NAJPIERW SAMYCH SIEBIE,bo najadlam sie wstydu za niektorych,Uwazam pobyt za bardzo udany i niepotrzebnie czytalam wczesniej te bzdury i zepsulam sobie humor przed wyjazdem
Nastawilam sie na najgorsze, dlatego tez byłam pozytywnie zaskoczona. ładny pokójza 20 S. .posiłki: nuda, w koło macieju to samo, ale dało rade przeżyc ostaczenie człowiek nie jedzie na wakacje jesc.Na basenie tylko materace i krzesła.ZERO animacji w ciagu dnia. Nic sie nie dzieje. Wieczorami jakas imitacja dyskoteki i konkursy (fajne karaoke i fakir, reszta do chrzanu) W okolicy pare klubów: arena, bananas club (fajny) i slawne bora-bora.Blisko do centrum wiec mozna na jakies zakupki albo z buta, albo taxą za 1 dinara. Ogolnie lepiej sie nie nastawiac na luksusy, ale niektore negatywne opinie sa mocno przesadzone. Zaznaczam zze bylam na koniec sierpnia i to juz koncówka sezonu. Moze w lipcu jets lepiej. Po drugie trwał ramadan...
Ktoś kto wypisuje ,że ten hotel jest OK jest chyba troszk niezrównoważony i widać ,że nie był w innych hotelach(**** śmiech) w Tunezji.Zgodzę się z tym ,że za 1600-1700 14 dni to jest naprawde przyzwoita cena ale napewno nie w moim przypadkiu kiedy zapłaciłem 2500 od osoby .Mega porażka !!Nie warto tam jechać nawet ze względu na obsługe aha no i nie mówiąc już o karaluchach w pokoju:(.Szczerze proszę zastanowić się nad wyborem tego shitu bo można być niemile zaskoczonym.
Hotel bardzo duzy , polozenie bardzo dobre , jednakze na plaze trzeba przejsc przez bardzo ruchliwa 3 pasmówke. Na terenie hotelu spokoj , wiekszosc gosci to niemcy. Animacje słabe , nudne , jedzenie beznadziejne. Ogolnie nie polecam , napewno nie wybiore sie tam 2 raz. Bardzo brudno.
Ludzie to jest hotel jak za 1499 naprawdę OK. Po przeczytaniu negatywnych opinii nie spałam 3 dni przed odlotem !!!! Bałam się najgorszego karaluchów itp. Jak tam zajechaliśmy to się pozytywnie zaskoczyliśmy daliśmy w recepcji 20 dolarów , zeby pokój byl z widokiem na morze i był.Naprawde ok fajny basen, animacje się powtarzały ale to co ! Było naprawdę sympatycznie . Jest to hotel dla niewymagających - standardem dałabyl mu 3 gwiazdki.Polecam wyprawę na wielbłądy 3 godz. około 30 dolarów i kolejką za 7 dinarów do Port el Kaontoi w dwie strony , tam jest cudnie . Ogólnie bardzo sympatycznie , dyskoteki, karaoke. Luz, bluz , piwo i cola, sprite, fanta do woli. Jedna Rada zabierzcie z domu kubki plastikowe , bo tamte sa plukane . Pozdro