Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Atrakcje i udogodnienia dla dzieci: plac i pokój zabaw, 2 baseny, miniklub (4-12 lat), animacje.
Bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, pomostem (przy brzegu rafa koralowa).
Doskonałe warunki do nurkowania i snurkowania: hotel leży w pobliżu zatoki Abu Dabab.
Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: 2 baseny, siłownia, szachy, siatkówka plażowa, piłka nożna, piłka plażowa.
Hotel przewyższył moje oczekiwania! Fantastyczna rafa koralowa znajduje się zaledwie kilka metrów od brzegu. Najlepsza na jakiej byliśmy i to w zasięgu ręki. Podczas pobytu byliśmy również na Abu dabbab - bardzo zatłoczonej nawet w styczniu i Marsa mubarak jednak tam było bardzo głęboko i oglądanie rafy wymagało wycieczki statkiem. Ponadto pokoje jak i cały kompleks są bardzo czyste. Obsługa uprzejma i pomocna (bez względu na tipy). Jedzenie bardzo smaczne i zróżnicowane. Jest możliwość wymiany jednej kolacji z oferty all inclusive na kolację we włoskiej restauracji a'la Carter ale odradzam. W dolce Vita jedzenie było średnie, podczas gdy w głównej restauracji zawsze można upolować coś pysznego. Plusem w dolce Vita są bardzo niskie ceny. Basen w sezonie zimowym faktycznie jest ogrzewany i woda jest ciepła. Napoje alkoholowe mam wrażenie, że różniły się w zależności od miejsca. Najlepsze były w lobby, najsłabsze przy basenie. Dodatkowo na terenie hotelu można skorzystać z masażu, spa, quadów, nauki nurkowania- dodatkowo płatne) oraz siłowni. Plusem jest też codziennie przynoszona woda butelkowana. Program animacyjny jest przystosowany do osób dorosłych (aqua gym, joga, karaoke itp, a nawet proponowane było wspólne wyjście do klubu poza hotelem organizowane przez animatorów). Podsumowując daję 11/10 punktów 👌
Rafa koralowa Profesjonalna obsługa Duże pokoje Zróżnicowane wyżywienie
Internet - należy się nastawić na internetowy detoks
Hotel w porządku. Jest czysty, pokój bardzo ładny, dostaliśmy z widokiem na morze. Większość obsługi bardzo fajna, tylko trzeba dawać tipy. Jedzenie mocno średnie. Największym plusem hotelu jest przepiękna rafa , więc obowiązkowo trzeba wziąć maski do nurkowania. Ogród jest naprawdę zjawiskowy. Trzeba być przygotowanym że dużo będą namawiać na dodatkowe wycieczki i atrakcje co jest z lekka męczące, ale z recepcji można sobie wziąć karteczkę która komunikuje chęć odpoczynku. Hotel może nie na 5 gwiazdek, ale za rafę i ogród mogę polecić :) PS nie żałują też alkoholu na all inclusive :D
Ogród. Rafa. Pokój. Czystość.
Jedzenie . Naciągacze.
Pobyt bardzo udany zakochaliśmy się w rafach , w plaży, w rybkach , cudne miejsce dla dorosłych, obsluga rewelacyjna, jedzonko super na prawdę nie mam się do czego doczepić polecam z calym sercem .
Piękny hotel , czysty .
nie ma
Pobyt uważam za udany. Dla osób ceniących sobie kameralność, ciszę i spokój hotel godny polecenia. Mieliśmy do dyspozycji funkcjonalny pokój z widokiem na morze w otoczeniu pięknej zieleni, plaża tuż za zadbanym trawnikiem. Do dyspozycji są dwie części plażowe, jedna dla dorosłych na skarpie i przy pomoście do nurkowania, druga długa nad płytkim morzem. Na plaży piasek, żwirek i muszelki. Wejście do wody rafowe, więc warto założyć obuwie ochronne. Rafa fajna, tyle tylko, że należy do niej dopłynąć kawałek w lewo od pomostu, albo w prawo przesmykiem do połączenia wyjścia bezpośrednio na plażę. Mieliśmy wyjątkową okazję pływania wśród delfinów - łut szczęścia): Do dyspozycji basen podzielony na strefy: płytką i głębszą oraz typowy dla maluchów. Woda przyjemna, fajna do pływania i zabawy. Restauracja główna w porządku, miejsca, aż nadto. Ciekawostką jak na Egipt był fakt, że kolacją raczyliśmy się na świeżym powietrzu przy szumie fal - super sprawa. Temperatury wieczorem były na tyle przyjemne, że można było rozkoszować się pobytem również, gdy zapadał zmrok. Hotel jest bardzo kameralny - wszędzie blisko. Ogród bajeczny, zadbany, kwitnący i pachnący. Jedzenie dobre, jest wybór i każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła, nienachalna, ale pomocna. Z racji tego, że rodzinnie nurkujemy jest to świetne miejsce do nurkowej zabawy, a fakt bliskości plaży Abu Daabab, gdzie jest nie za głęboka woda, piękne rafy, karaibski piasek oraz możliwość pływania z żółwiami i krowami morskimi, podkreśla piękno tej okolicy. Rozrywek brak, ale dla nas to był pozytyw i celowy wybór. Polecam wypłynięcie nurkowe lub snorkelingowe do Delfin House. Około godziny drogi morskiej od Marsa Alam, znajduje się olbrzymia i piękna rafa oraz "noclegownia" Delfinów - warto zobaczyć. Jesteśmy z żoną przekonani, że wrócimy w to miejsce, a chcę podkreślić, że był to nasz 13 pobyt na egipskiej ziemi. Z pozdrowieniami dla czytających.
Kameralność, dobry serwis, miejsce do nurkowania.
Hmm, zawsze jakieś są, ale wybaczcie nie jesteśmy wymagający i bardziej od ilości "podanych frytek" szukamy innych wrażeń, a te zaspokoiły nasze oczekiwania.
Godny polecenia. Wszystko na najwyzszm poziomie. Pierwszy hotel w Egipcie do którego można powrócić.
Jedzenie, okolica, plaza, pokoje, obsługa bez zastrzeżeń.
stary, zmęczony życiem niewielki ośrodek oferowany jako pięciogwiazdkowy co zdecydowanie jest nadużyciem znam wiele miejsc które bardziej na to zasługuje.. nic wokoło tylko piach - zero życia dużo życzliwej obsługi ale mimo to brud i nieład wszędzie - Egipt.! duży wybór na stołówce gdzie spotkać można perełki lecz gniotów nie brakuje(..) alkohole w typie nawty - egipski klasyk.. internet jest i owszem, lecz warto rozpatrzyć zakup karty by nic pewność stałego dostępu do sieci; generalnie nie jest źle lecz daleko by określić mianem dobrego - lata świetności ma zdecydowanie za sobą
blisko lotniska, rafa koralowa
brud
Hotel podaje 5*, ale wg mnie to słabe 4*. Piszę tak, bo mam porównanie z innym w Egipcie. Hotel swoje lata świetności ma już za sobą. Ale po kolei: główny hol w którym działa w miarę Wi-Fi bez klimatyzacji (nie uruchomiona). Obok bar z mikroskopijnymi plastikowymi kubeczkami (max 100 ml). Z plaży do drugiego baru przy basenie trzeba kawałek przejść, a tam takie same mini-kubeczki. Ten bar jest czynny do 17.00, mimo, że w opisie napisano "do zmierzchu". Gdy rzeczywiście robi się ciemno po 18.00 tuż przy barze robotnicy budują jakiś budynek - spawają, wiercą, hałasują (foto). A goście niedaleko oglądają mecze na ekranie, który ze względu na zachodzące słońce "działa" dopiero od drugiej połowy meczu. Jest jeszcze bar z płatnymi sokami świeżo wyciskanymi. Ceny powalające - najpierw 5 euro, po paru dniach obniżka do 4 euro. Oczywiście mało kto kupował. W innych hotelach w tym czasie takie soki sprzedawali po 2 dolary. Jedzenie wprawdzie dość monotonne, ale smaczne. Brakuje normalnej kawy (nawet odpłatnie). To co hotel serwuje, to jakiś napój kawopodobny. Natomiast wielkim nieporozumieniem jest sprzedaż oferty jak All Inclusive - to są po prostu 3 posiłki dziennie. Nie ma czegoś takiego jak wczesne śniadanie, późna kolacja, czy przekąski (są w formie kilku suchych bułek przy barze - foto). Bardzo słaby wybór owoców.
Co do plusów - personel, rafa, ogród. Ale to stanowczo za mało, by za takie pieniądze pojechać do tego hotelu.
Czytaj opis.
14 raz jestem w Egipcie i nigdy nie narzekałam na jedzenie. W tym hotelu jedzenie jest okropne. Obsługa nie reaguje gdy czegoś brakuje. Byłam na kolacji po 21.00 i nie było już co jeść, a kolacja do 22.00. O owocach morza to tylko można pomarzyć. Mięso z grilla przepalone i niejadalne. Zupy to jakieś pomyje. Jeśli chodzi o ciasta to ok. To mnie ratowało przed głodem w tym hotelu. Drink mohito płatny w barze przy basenie, a w lobby nawet nie serwują. W restauracji tematycznej 3 dania do wyboru, a pizza wygląda jak odmrożona z Biedronki. Jeśli to hotel 5 gwiazdkowy to chyba jakaś pomyłka.
Piękna plaża i rafa.
- jedzenie niedobre, obsługa nie reaguje kiedy coś się skończyło do jedzenia, - drink mohito płatny - jedna butelka wody w pokoju na 2 osoby
Hotel lata świetności ma już niestety za sobą, co widać po stanie technicznym budynków. Ale na wielki plus trzeba podać widok z okien pokoi(zdecydowana większość ma widok na morze). Pokoje sprzątane po łebkach pomimo napiwków (pomazane wciąż szyby i lustra). W czasie gdy byliśmy większość gości stanowili Polacy, Czesi i Ukraińcy, jednak gdy puszczano wieczorami muzykę nie dało doprosić się o jakieś europejskie przeboje, za to muzyka arabska pod klienta była od razu. Wycieczek najlepiej szukać na poza hotelem samemu. Jest sporo biur gdzie mówią po Polsku i jest taniej. Szklanki lub kubki najlepiej wziąć ze sobą z domu, bo w barach dostaniecie pić tylko w malutkim kubeczku (100ml). Rafa koralowa jest dość głęboko, więc tylko dla umiejących pływać.
Niewątpliwą zaletą jest widok z okna na morze-nie wstając z łóżka można podziwiać wschód słońca. Bardzo miła obsługa animatorów, kelnerów i barmanów - to oni robią główną robotę, a są niedoceniani.
Menadżerowie wyższego stopnia (których notabene czasami było chyba więcej niż personelu)traktujący gości z wyższością, a obsługę jeszcze gorzej. Kubeczki do napoi-plastikowe, max 100ml. No i przede wszystkim obsługa SPA i organizatorzy wycieczek, którzy od rana do wieczora wręcz nękają gości przy basenie i na plaży próbując wcisnąć swoją ofertę. Nie dociera do nich że czegoś nie chcesz... Potrafią być strasznie namolni.
Byliśmy w tym hotelu 19.01 do 29.01 . 2019. Mieliśmy pokój rodzinny chociaż byliśmy tylko we dwoje. 15016.Widok na ogród. Codziennie sprzątany pokój , nawet buciki poustawiane na dywanie, kosmetyki w łazience od największej do najmniejszej buteleczki. Za dolara cuda zrobione z ręczników. Butelka wody na 2 osoby, kawa, herbata. Kelnerzy mili nie wymuszający napiwków, uśmiechnięci , młody Alla brzy barze przy basenie przynosił napoje do leżaczków. Dr Fisch zadbał o nasze stopy dzięki żarłocznym rybkom, które skubią martwy naskórek. Namolny tylko był pracownik SPA ( z rozciętą wargą) który namawiał na masaże mimo iż kilkakrotnie mówiliśmy mu ,że nie interesują nas jego usługi. Animatorki z Ukrainy uśmiechnięte, czego nie można było powiedzieć o szefie animatorów LUKA, Animacje żałosne, karaoke bez polskich piosnek. WiFi słabe ale w całym hotelu. FB w miarę nie mulił. Czyste posiłki , nie mieliśmy zemsty Faraona a przy moim nadwrażliwym jelicie to sukces
Duże pokoje, sprzątane codziennie
brak animacji, karaoke bez polskich piosenek
pobyt 29.12-06.01.19 . Hotel średni ,cena za wysoka ,jedzenie w restauracji monotonne, dla dzieci praktycznie nie było \\\"atrakcji\\\" żywieniowych nawet lodów:(, drinki na oko ,niektórzy kucharze i kelnerzy na barze z ciągłym fochem , plaża ok (ale brak wejścia do wody z plaży jedynie z pomostu ). Organizacja sylwestra też na średnim poziomie , jedzenie było poza salą i trzeba było odstać swoje żeby coś zjeść (a kolacji w tym dniu nie było ) Byłam w Egipcie kilkanaście razy i to był jeden z gorszych pobytów .Rok wcześniej byłam w Hiltonie Nubian? w tym samym okresie ,za podobną cenę i było dużo lepiej no i fajniejsza plaża bo przy samym wejściu do morza była rafa i pływały żółwie. Dla dzieci też lepsze atrakcje.
nie widzę konkretnych zalet średni hotel za wysoką cenę
monotonne skromne jedzenie, mała ilość leżaków co w sezonie na pewno powoduje walkę o miejsce ,małe lobby i wieczorem tłok ,
Pokoje i teren hotelu bardzo czysty. Codziennie smaczne posiłki z dużą różnorodnością, każdy znajdzie coś dla siebie :) Dużą zaletą hotelu jest jego lokalizacją nad samym morzem. Piękne miejsce !
Znajduje się przy samej plaży, chętna do pomocy obsługa, czysto na terenie całego hotelu, dobre i różnorodne jedzenie.
Nieco zbyt nachalni egipcjanie zachęcający do różnych wycieczek i usług.
polecam dla par , w marcu cisza i spokój można naprawdę wypocząć,słońce gwarantowane, jedzenie bardzo dobre, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie, obsługa sympatyczna. Zachwycająca rafa, pływanie z rurką /w masce obowiązkowe :-)
położenie w cichej okolicy - piękne morze, a poza tym pustynia :-) piękna rafa
natrętni sprzedawcy namawiający na SPA, wycieczki, ale można im wytłumaczyć po co się przyjechało i dają spokój :-)
Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w tym hotelu.Jesteśmy mocno rozczarowani pobytem.Hotel czasy świetności ma za sobą, jedzenie monotonne mała ilość owoców a dania rybne w bardzo skromnej postaci.Nuda,brak animacji,muzyka w większości arabska. Przekąski w barze przy basenie to głównie słodki ciastka. Obsługa oczekująca na napiwek,natrętni sprzedawcy usług SPA i innych atrakcji.W pokoju w mirę czysto ,dziwi tylko jedna butelka 0,5l wody na 2 osoby na cały dzień.Nie polecam ,za ponad 2400 na osobę są naprawdę lepsze hotele.
blisko lotniska ,wycieczka na quadach na snurkowanie
monotonne jedzenie,brak animacji,brak możliwości kąpieli w morzu,słaby internet, natrętni sprzedawcy \'atrakcji\'
Hotel jest rewelacyjny, Wszystko dopiętne na ostatni guzik. Obsługa na bardzo wysokim poziomie. Pokoje byly codziennie sprzątane, a za dolara dostawalismy jakieś fajne zwierzątko zrobione z ręczników. Bardzo dobre jedzenie, różnorodne , nie bylo kiedy sprobowac wszystkich dan. Alkohol mocny, każdy znajdzie coś dla siebie. Przepiękna rafa koralowa, duzo lepsze widoki niż podczas wycieczek. Niestety barddzo wietrznie, na 11 dni w ktorych bylismy w hotelu tylko 2 dni mozna bylo snurkowac. Jedynym minusem byl brak... szczotki do toalety. Niby mala rzecz, ale krępująca, gdy podczas jednej z wycieczek poza hotelem nabawilismy się zemsty Faraona. i tak generalnie po kolacji nie było co robic, animacje slabe, codziennie byly praktycznie te same zajęcia, nawet te same ćwiczenia podczas areobiku w wodzie. Bardzo polecamy to miejsce, moze kiedys pojawimy się tam jeszcze raz :)
rafa , piękny ogród, obsługa, pogoda
słabe animacje, natrętni sprzedawcy
Wróciliśmy wczoraj zachwyceni wszystko na najwyższym poziomie kuchnia obsługa rafa rewelacja polecam sklep Ramadana z herbatami mówi świetnie po Polsku .
Komfortowo, rafa bajka ,obsługa
Nie znalazłem
brak disco chociaż raz w tygodniu , byłem 2 tygodnie wiec ogladalem 2 razy to samo . jedzenie super, kameralnie, rafy super, jazda konna na miejscu ok.nurkowanie na miejscu z szkoleniem,plaza ok,obsluga ok.baseny maja niepodgrzewana wode w basenach od kwietnia a tam jest rejon niezbyt cieply w kwietniu i tu jest duzy minus.
ladny ogrod , dobre jedzenie dobra obsluga,sklepiki na miejscu zwłaszcza sklepik u Ramadana mowiacego po polsku oferujący herbate , olejki,perfumy , jest sympatyczny i pomocny.przy recepcji mile dziewczyny mowiace po polsku i rosyjsku także pomocne i sympatyczne.
wada jest to ze już od kwietnia nie ma podgrzewanych basenow, nie ma tez imprez rozrywkowych dla osob dorosłych,zazwyczaj turyści nie pierwszy raz sa w Egipcie i widza nie poraz pierwszy np. tańczącego faceta w sukience i taniec brzucha itp., a potancowki czy dyskoteki z muzyka europejska brak, prosiłem ich ale bez efektu nie kumaja ze to tez by się przydalo , dlatego wieczorem w amfiteatrze jest tylko garstka ludzi bo nudy chociaż raz na tydzień powinni dac porzadna impreze disco.
Zanim wybraliśmy ten hotel zapoznaliśmy się z opiniami i decyzja zapadła (to był błąd). Naszym jednak zdaniem hotel ten zasługuje na 4 słabe gwiazdki. Byliśmy już kilka razy w Marsa Alam i to w hotelach 4* - były dużo lepsze. Hotel nie jest położony przy zatoczce, a przy otwartym morzu. Wprawdzie pokoje duże, czyste, codziennie sprzątane, jedzenie na kiepskim poziomie, mało urozmaicone, codziennie to samo, słabo doprawione. Woda butelkowa w pokoju tylko na powitanie. Na terenie hotelu bezpłatne WiFi, ale działa bardzo słabo - jedynie w nocy jest szansa cokolwiek zrobić (proponuję kartę za 25$ na lotnisku). Teren wokół hotelu zielony i zadbany. Polecamy dla osób bez dzieci (brak udogodnień) na odpoczynek i oglądanie ładnych kolorowych raf pod warunkiem, że nie będzie wiało, a zdarza się to często (czerwona flag) i pozostaje odsłonięty basen z podgrzewaną wodą. Nie wiem kto pisze recenzje o delfinach, ale od dawna nikt (łącznie z ratownikiem) ich tu nie widział. Jest jednak ktoś w tym hotelu kto zawsze służy pomocą (chociaż nie musi), zawsze uśmiechnięta i pomocna, potrafiła wielokrotnie pomóc rozwiązując problemy medyczne, lokalowe i komunikacyjne-Polka Monika Lis, pracująca w hotelowym lobby. Masz problem, mówisz tylko po polsku podejdź do Niej na pewno pomoże. Naszej grupie kilkakrotnie pomagała przy transporcie. Szkoda, że nie pracuje dla polskiego biura podróży. W trakcie naszego pobytu obłożenie w hotelu było niewielkie. Animacja bardzo słaba.
- rafa (pod warunkiem, że nie wieje-a wieje chyba zawsze); -plaża dla dorosłych (tabliczki ODPOCZYWAM); -WiFi (słabe, ale jest);
-bar przy basenie; -beznadziejne jedzenie; -bary - orientalny i rybny;
Hotel bardzo czysty, profesjonalna obsługa, piękne położenie, zadowalający internet, działający na terenie całego hotelu bez jakichkolwiek opłat. Niestety są też ciemne strony: wodę trzeba zapewnić sobie we własnym zakresie, przynosić z dystrybutorów, hotel podarowuje 1 butelkę 0,5 l na pobyt na 2 osoby, paskudny alkohol absolutnie nie do spożywania, długie kolejki w jadalni , wydzielanie jedzenia poprzez serwowanie mikroskopijnych porcji co ciekawszych przysmaków. Z ciekawostek bo nie w każdym hotelu można spotkać: plaża dla dorosłych i do dyspozycji tabliczki z napisem: Odpoczywam ( powieszone na parasolu są bezwzględnie respektowane przez wszelkich oferentów atrakcji oraz hotelowych usług.
cisza, spokój, obsługa, piękne położenie
wydzielanie jedzenia, kolejki w jadalni, wstrętny alkohol
było ok,super rafa.......trochę słabe jedzenie, ale ogólnie pobyt zaliczam do udanych, polecam ceniących spokój ,
czysto,
czas na remont, jedzenie