Tuż przy hotelu piaszczysto-koralowa plaża z łagodnym zejściem do morza.
Udogodnienia dla dzieci: wydzielona część dla dzieci w basenie, mini zoo, animacje, pokój gier, miniklub (4-12 lat), plac zabaw.
Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, water polo, boccia, aerobic, małe boisko do piłki nożnej, boisko do siatkówki.
Rozrywka: animacje, amfiteatr, dyskoteka, aqua center, jazda konna, jazda na wielbłądach, salon piękności.
Hotel super, mia obsługa, czysto w pokojach, blisko plaża, jedzenie super do wyboru, co kto lubi:) naprawdę polecam
Byliśmy w tym hotelu w lipcu 2008, pierwsze wrażenie po przekroczeniu bramy wjazdowej niezbyt, ale to dlatego, że trwa budowa kolejnych bungalowów :) Jednak już po przekroczeniu progu, hotel oczarował nas swoim widokiem. Super recepcja, obsługa bardzo miła, jedzenie full wypas, do wyboru do koloru. Plaża duża, czysto wszędzie, czyste ręczniczki, opcja all naprawdę super. Dla dzieci dużo atrakcji, dla dorosłych również, na plaży jak i na na basenie aqua gym, gry i zabawy. Wieczorem animacje, każdego dnia inny wieczór, fakir show, kids party, Africa show itp. Dodam jeszcze, że na wycieczkach fakultatywnych spotkaliśmy się z róznymi opiniami o hotelach, w innych nawet za owoce trzeba było płacić-mały talerzyk arbuza 2 Euro, a w Coralu co dzień owoce do wyboru: melony, arbuzy, jabłka, banany, brzoskwinie. Przepyszne ciasta i słodkie bułeczki na śniadanie-wybór powodował zawrót głowy u mniej zdecydowanych :)Polecam hotel w 100%.
Hotel bardzo czysty, obsługa miła, profesjonalna i nienachalna. Wspaniałe miejsce dla ludzi w średnim wieku oraz dla każdego, kto szuka spokojnego, komfortowego i w kameralnym otoczeniu prawdziwego wypoczynku. Nie było tłoku (nawet na plaży, mozna było sobie wybrac miejsce do plazowania nawet o 12.00 godzinie), ogromna przestrzeń, niska zabudowa bungalowów, super rafa koralowa (jest 5 m od brzegu). Jedzenie dobre, urozmaicone, mnie najbardziej przypadł do gustu ryż (codziennie inny) + warzywa z pysznymi dodatkami na rózne sposoby (grilowane, duszone, smazone, w panierce itp). animacje ciekawe, codziene inne show (np. cobra show, fakir show, egyptian show+ inne, dyskoteka wieczorem )
Fajny hotel głównie dla szukających spokoju, gdyż jest kawałek do centrum, także ciszy i spokoju pod dostatkiem. Pokoje zadbane, obsługa mila i przyjażnie nastawiona do gości. Wyżywienie również przyzwoite, dużo owoców i przekąsek. Polecam zwłaszcza jako odskocznie od cywilizacji.
Hotel jest ok, polecam dla osób myślących wyłącznie o odpoczynku, dla imprezowiczów będzie daleko do centrum. Coral posiada najlepszą plażę w całej Hurgadzie, wiem co mówię bo byłem na plażach w innych hotelach. Oprócz ładnej, dużej plaży. jest super rafa, rurka, maska podstawa, posiłki niezłe, duży wybór deserów. Co do pokoi, są w tym hotelu dwa standardy. Zauważyłem, że Niemcy czy Włosi dostają pokoje o lepszym standarcie(są to nowsze budynki). Dopłacilem 10 $ i przeniosłem się do nowszego domku.
Bardzo fajne miejsce. pokoje przestronne, dobrze wyposażone, sejf, tv, porządne meble. Pokoje są regularnie sprzątane, nie zapominają o łazienkach z czym się już spotkałem. Obsługa bardzo serdeczna i pomocna. Mistrzowie jeśli chodzi o ręcznikowe origami. Po za hotelem jest cisza, pustynia i plaża. Do vetrum jest kawałek, także hotel raczej dla spokojnych osób szukających ucieczki od zgiełku. Polecam uciekanie zwłaszcza na plaży.
super hotel,obsluga naprawde goraco polecam spedzilem tam cudowny tydzien i wiem ze napewno w pazdzierniku tam wroce POLECAM
Super miejsce, hotel bardzo klimatycznie położony, jednak oddalony jest dość znacznie i od centrum i aby się do niego dostać trzeba ziąć busa lub taryfę. na plaży fajny post z którego schodzi się prawie bezpośrednio na wspaniała rafę. Pokoje są bardzo zadbane. Jedzenie wyśmienite, dużo ilościowo i bardzo urozmaicone, wiele przekąsek, owoców i napoii pod dostatkiem. Wieczorami można imprezować przy dwóch basenach, z czysta, ciepłą wodą. Bardzo pozytywne miejsce.
Jeżeli chcecie naprawdę wypocząć z dala od miejskiego zgiełku mogę polecić ten hotel w 100 %. Jest super. Bardzo ładne duże pokoje, wygodne szerokie łóżka, TV (polonia i polsat2), bezpłatny sejf, świetnie i cicho działająca klimatyzacja, przytulny tarasik, fajna łazienka i czystość.
Baaaardzo długa i szeroka plaża, mnóstwo leżaków i parawanów i parasoli. Obojętnie o której się przyjdzie na plażę nie ma z tym kłopotu. Ręczniki bezpłatne. No i przepiękna rafa z wieloma gatunkami kolorowych ryb. Akwarium wymięka. Więc maska z rurką obowiązkowa.
Basen również w porządku.
Ogólnie cały hotel położony jest na bardzo dużym terenie, piękne zadbane ogrody, wszędzie czysto.
Posiłki całkowicie wystarczające, ilość smak i urozmaicenie. No oczywiście wspaniałe desery. Ani razu nie szukaliśmy przekąsek bo nie byliśmy głodni. (choć wiem że są dostępne)
Nieograniczona ilość drinków, piwa (polecam, bardzo dobre) i napojów.
Co ważne bardzo fajna nienachalna obsługa. I wcale nie wyciągają rąk po bakszysz. I choćby dlatego warto od czasu do czasu dać im dolara czy dwa. Nie zbiedniejecie, a dla nich to naprawdę dużo.
Ogólnie - wspaniałe wakacje.
Ale jeżeli szukacie szumu, gwaru, rozrywek i nocnego życia, poszukajcie hotelu w centrum Hurghady.
Super hotel, polecam! Spełnił wszystkie moje oczekiwania.
Bardzo dobry hotel, zwłaszcza dla fanw wylegiwania sie na plaży i poznawania podmorskiego świata. Pod tym względem szóstka. Teren hotelu pięknie zagospodarowany, cudowny ogród, a w nim rozrzcone hatki. Pokoje bardzo zadbane, czytse, codziennie zmieniane ręczniki i pościel. Bardzo fajne animacje, na wysokim poziomie. Obsługa mila i nienachalna.
BYŁO WSPANIALE I BEZPIECZNIE OBSŁUGA BARDZO ELEGANCKA I DYSKRETNA.POLECAM .
Bardzo szkoda, że w opinii jest tylko jedna wypowiedź. To nie daje możliwości oceny oferty.
Właśnie wróciłem z hotelu Coral Beach, gdzie wraz z rodziną spędziliśmy cudowny tydzień. Hotel wart polecenia!
Na szczególną uwagę zasługuje piękny, zadbany i rozległy ogród, gdzie pośród palm i egzotycznej roślinności rozmieszczone są bungalowy. Codzienne odymianie powoduje, że w ogóle nie zauważa się owadów. Plaża pod nosem - szeroka, piaszczysta, z dostępem do rafy.
Posiłki jak dla mnie wystarczająco urozmaicone i smaczne, choć na pewno nie dla amatorów ziemniaków.
Pokoje ładne, czyste, codziennie sprzątane. Różnica pomiędzy pokojami o numerach zaczynających się na 4xxx (przed remontem), a tymi na 2xxx i 3 xxx (po remoncie) jest porażająca, więc trzeba się nastawić by od początku zawalczyć o ten lepszy. W razie jakichkolwiek problemów bakszysz zostawiony w recepcji załatwia sprawę (ja tak zrobiłem po pierwszej nocy w pokoju 4xxx i na prawdę było warto).
Animacje OK. Dominacja (ilościowa) Rosjan nie była w żaden sposób uciążliwa, wręcz przeciwnie - są mili i zdecydowanie mniej hałaśliwi od Niemców.
Jedynym mankamentem hotelu jest jego położenie- dość daleko od centrum. Hotel odradzam poszukującym nocnych rozrywek. Na miejscu cisza i spokój a za murami hotelu pustynia. Do miasta można dojechać hotelowym busem lub taksówką. Odradzam taksówkarza oferującego swoje usługi przy bramie wjazdowej! Jest bardzo miły, cena wydaje się by niewygórowana, jednak potem zawozi wszystkich w jedno miejsce tj. do galerii papirusu a potem do jednego sklepu z pamiątkami, gdzie czeka już na naiwnych turystów grupa nachalnych arabów, na siłę wciskających pamiątki.
Podsumowując: hotel godny polecenia osobom oczekującym wypoczynku w ciszy, z dala od zgiełku oraz nastawionym na plażowanie i nurkowanie.
Hotel jest przepięknie położony, plaża wspaniała - nie było problemu z leżakami i materacami, na plaży wygodny pomost, z którego bardzo blisko już do rafy koralowej, bungalowy są spore i wygodne, codziennie sprzątane. Co do ich jakości to spotkałam się z opiniami, że te najstarsze z numerami zaczynającymi na 4xxx są kiepskiej jakości, więc już przy kwaterunku uprzejmie i z uśmiechem poprosiliśmy o ładny pokój i dostaliśmy taki zaczynający na 3xxx, naprawdę nie mieliśmy zastrzeżeń. Posiłki są smaczne, choć rzeczywiście śniadania mało urozmaicone i ciągną się olbrzymie kolejki do jajek sadzonych i naleśników - my nie staliśmy w tych kolejkach, więc oszczędzaliśmy sobie zdecydowanie sporo nerwów. Kelnerzy są przemili i już od pierwszego dnia zapamiętują imiona i twarze, wiedzą, co zazwyczaj zamawiacie do picia. Z basenów nie korzystaliśmy, bo przecież plaża pod nosem;)) ciekawe animacje, codziennie jakieś show tematyczne - starają się. Największym mankamentem jest wszędobylska obecność Rosjan i fakt, iż traktują oni Hurghade jako swoje miasto i nie pokuszą się nigdy o wypowiedzenie kilku słów po angielsku - według nich wszyscy muszą rozmawiać po rosyjsku - dziwne. No, ale nie jest to żadna wina hotelu. Jeśli szukacie rozrywek miasta, hotel nie jest dla Was, ale dla osób którym marzy się spokój, wytchnienie, spacer po plaży, ładne ogrody, polecam. Na terenie hotelu jest ośrodek nurkowy, windsurfingu, można pojeździć na koniach i na wielbłądzie;) Jest także możliwość zrobienia małych zakupów i wykupienia wycieczek/safari itp od Arabów. Plusem jest także fakt, że nie ma uciążliwych owadów, bo teren hotelu jest codziennie odymiany. Remonty w żaden sposób nie przeszkadzają. Chętnie odpowiem na pytania, pozdrawiam.
Hotel jest super. Piękna rafa (na lewo od pomostu za "bramką"). Widzieliśmy ośmiornice, płaszczki, murenę, napoleonki, duże ryby. Hotele w Egipcie zawsze wybieramy ze względu na pobliską rafę. Byliśmy już w wielu hotelach z "rafą" w Sharm i Dahab, ale muszę powiedzieć, że ta przy hotelu Coral bardzo mi się podobała pomimo iż nie jest tak kolorowa jak inne rafy. Można spotkać bardzo rzadkie, ciekawe gatunki ryb. Polecam gorąco dla osób lubiących snurkować. Nie polecam osobom lubiącym rozrywkę bo do miasta b. daleko(ok. 5 km). Teren hotelu rozległy, każdy znajdzie coś dla siebie, również piaszczystą plażę. Pytaj: annadrygas@wp.pl.
Niska zabudowa co bardzo korzystnie odróżnia hotel od dużych blokowisk hotelowych, hotel dobry dla rodzin, bardzo przyjaźni i aktywni animatorzy. Co bardzo mile zaskakuje - przy plaży hotelowej jest pomost a 5m od niego mała rafa koralowa więc mozna podziwiać przepiękne ryby i koralowce.
Generalnie hotel w porządku. Poważnym mankamentem był brak basenu z podgrzewaną wodą (15 st - br). Jedzenie bardzo monotonne, ale szło coś wybrać. Bardzo ładna plaża z centrum nurkowym. Fajne pokoje (22..), czyste łazienki.
Mam sporo zastrzeżeń do biura Pegas, z którym jechałam po raz pierwszy. Pani rezydentka zagwarantowała nam wycieczkę na wyspę z polskim pilotem - dlatego zdecydowaliśmy się na nią zaraz po powrocie z Luxoru, chociaż woleliśmy w innym terminie. Pomyśleliśmy, że nie ma jak ze swoimi (pani rezydentka zapewniała, że zebrała się odpowiednia liczba rodaków). I jakie było nasze zdziwienie, gdy pan pilot odezwał sie do nas po rosyjsku i do autokaru wsiadali sąsiedzi zza Bugu. Nikt nas nie poinformował o tej zmianie i nikt nie zapytał czy w dalszym ciągu mamy ochotę na ten wyjazd (mieli nasze numery tel). Dlaczego z góry zakłada się, że znamy język rosyjski i mamy ochotę spędzać cały dzień w towarzystwie Rosjan? To bardzo nieprofesjonalne! Po powrocie z wycieczki rozmawialiśmy z p.rezydentką o jakiejś rekompensacie w postaci zniżki na kolejną wycieczkę. Proszę sobie wyobrazić.
Byłem w tym hotelu w lutym 2008r. Hotel przemiły, obsługa bez zastrzezeń. Jesli miał bym polecić ten hotel to tym osobom które luksus stawiaja na 1-szym miejscu. W zeszły roku większość pokoi została odnowiona, więc pachnie jeszcze \"nowością\" Jeśli chodzi o diving to przy brzegu jest mała rafa, ale proponuje wypłynąć troche dalej, są owiele ładniejsze rybki. Obsługa bardzo miła, rozmówna, można z nimi pożartować 5 . W centrum Hurghady jest bardzo fajna knajpka w której serwują owoce morza, polecam!!! Jedzenia jest mnustwo na talerzach, dodatkowo gratisowa dostaniecie arbuzy i sałatkę ;) P.S. jest to restauracja dla miejscowych, więc nie przerażcie się jak zobaczycie jedzacych jak \"świnki\" ludzie. Taki zwyczaj. Hotel godny polecenia
Bardzo ładny ośrodek o niskiej zabudowie. Piękna plaża z rafą koralową. Pyszne posiłki, miłaobsługa, super rozrywka. Polecam w 100%