Tuż przy hotelu piaszczysto-koralowa plaża z łagodnym zejściem do morza.
Udogodnienia dla dzieci: wydzielona część dla dzieci w basenie, mini zoo, animacje, pokój gier, miniklub (4-12 lat), plac zabaw.
Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, water polo, boccia, aerobic, małe boisko do piłki nożnej, boisko do siatkówki.
Rozrywka: animacje, amfiteatr, dyskoteka, aqua center, jazda konna, jazda na wielbłądach, salon piękności.
Robaki w pokojach, w jadalni po ścianach sobie karakan biega, mrówki w pokojach... rafa piękna, okolica cicha i spokojna, ale w hotelu nie za czysto.
ładny i zadbany hotel, dużo zeleni, rafa przy hotelu taka sobie. duże różnice w standardzie bungalowów, zaraz po przyjezdzie wpakowali nas do pokoju w którym wszystko sie waliło i lepiło, po interwencji w recepcji zamieniono nam na dobry standard, oczywiście za bakszysz. biorą pod uwage cene całej impprezy nie powinno dochodzić do takich sytuacji .
poza tym incydentem hotel godny polecenia.
Ogolna ocena rewelacja, zadnych problemow z klima, ladowka tv czystosc to standard, pobyt lipiec. Rafa KORALOWA na plazy przy hotelu, taka jakiej nigdzie indziej nie ma, nie warto kupowac divingu, bo przy hotelu najpiekniejsze okazy raf i ryb! POLECAM
Bardzo udane wakacje,spokój,miła obsługa,piękna rafa.Niczego nie brakowało.Gorąco polecam, szczególnie rodzinom z dziećmi.
świetne miejsce dla lubiących aktywny wypoczynek na wodzie, zastrzeżenia co do lokalizacji i wystroju restauracji, posiłki mięsne mało urozmaicone, brak lokalnego, egipskiego jedzenie, brak owoców morza
Ogólnie bardzo dobre wrażenie, hotel położony kameralnie, przy pięknej plaży, duża ładna rafa w zasięgu ręki. Obsługa bardzo miła, jedzenie dobre i w dużej ilości (oczywiście słynne ciasta do każdego posiłku). Polecam lokalne piwko, mimo, że słabe :P
Naprawde dobry hotel.Z dala od miasta .Kamerlalne bungalowy .Nie czuje sie obecnosci innych gosci .Jedzenie urozmaicone .Kazdy cos dla siebie znajdzie.Raj dla lasuchow , bo ciast jest tyle ze nie iwadomo ktore wybrac.Plaza bardzo dobra .Polecam , jej maly odcinek , n amalym polwyspe.Pogoda byla w porzadku 23 - 26 stopni , co jak na koniec grudnia jest pogoda wymarzona.Obsuga sprzata wszystko , jest bardzo milo .Polecam i to bardzo!
Ogolne wrazenie z hotelu bardzo dobre, ale z zastrzeżeniem. Na pierwszą noc trafilismy do starej cześci ( pokoje z numerami zaczynającymi sie na 4xxx. Ruina. Po prostu ruina z kalaruchami ( 10x wiekszymi niż u nas) na podłodze i rozwalającymi sie meblami.Nasze interwencje na recepcji nic nie pomogły. Nawet telefon do biura do Polski nic nie pomógł. Na szczęsie przyjechał rezydent , pan Paweł Szymański ( bardzo kompetentna osoba) i jakimś tylko sobie znanym sposobem załatwił nam bungalowy w nowej , wyremontowanej częsci hotelu. Zmiana , także naszych humorów była znaczna. Czyste , duże pokoje, fajna łazienka. Alejki wyremontowane. Pelno palm, kaktusów, egzotycznych kwiatów. Super. Postanowilismy zapomnieć o tym fatalnym początku i wykorzystać czas. Plaza duża ł,adna, nigdy nie było problemów z leżakami. Rafa koralowa przy hotelu piekna, było co oglądać. Wieczorem animacje i wystepy. Sklepikarze w hotelu mili.( w przeciwieństwie tych na mieście- którzy oszukiwali - za lekarstwo kosztujące 5 funtów egipskich , musiałam zapłacis 5 dolarów-czyli 5 razy wiecej, ale niestety nie mialam wyboru.
Hotel oddalony od miasta ok. 20 km, niektórym to może przeszkadzac, ale niekoniecznie.
Jedzenie dobre, duzy wybór.Codziennie kilka rodzajów ciast. Czysto w restauracji. Mili kelnerzy.
Dobra rada: przygotujcie sobie juz w Polsce jedno-dolarówki . Drobne napiwki dla kelnerów i sprzatajacych znacznie polepszają relacje.( dla nas to relatywnie mała kwota, a dla nich stanowi znaczne żródło utrzymania)
Zyczę miłego pobytu . Pomietajcie nie dajcie się zakwaterować w pokojach z 4 na przodzie. ( Rada dla biura- proszę to sobie zastrzec w umowie z hotelem)
Atuty hotelu to:
- pokoje duże w formie parterowych bungalowów z tarasami (cały hotel jest w parterze), z klinatyzacją
- położenie przy pięknej jeszcze nie zniszczonej rafie (snurking wspaniały, centrum nurkowe na terenie),
- duża plaża hotelowa, rozległy teren, dużo zieleni, 2 baseny, plac zabaw dla dzieci. windsurfing, generalnie cicho,
Wady: - fatalny kucharz (!); brak czegokolwiek do zwiedzenia lub zobaczenia wokół hotelu (pustynia i budowy); daleko do Hurghady (20km), najbliższe centrum handlowe 2-3km
Hotel: fajny bo widziałam w Egipcie lepsze a byłem już tam kilka razy. Ma dwie części pierwsze domki wyremontowana cześć super to te pokoje 4 gwiazdkowe przeznaczone głownie dla Włochów i dla Polaków którzy już są zorientowani w temacie] pokoje rewelacja. No i jest tez ta druga cześć hotelu domki od numerów 4XXX do której to części starają się w recepcji zawsze ulokować Polaków czechów no i ruskich to pokoiki powiedzmy 2 gwiazdkowe tam karaluchy- ogromne XXL!! i inne okazy są na bank w każdym takim pokoiku widziałem i wiem bo zmienialiśmy pokój do tej nowej części i jest różnica i to jaka ....
Animacja: Do luftu - takiej hały jeszcze moje oczy nie widziały (a do słabowidzacych się jeszcze nie zaliczam). Byłam w Hurgadzie w kilku hotelach ale CORAL BEACH to klęska i pisze to z pewną świadomością.
Nastawienie do Polaków:
Zależne od datków (czytaj baksziszow. Cała załoga hotelowa nastawiona jest na Włochów - tak tak, nie Niemcy, nie Anglicy, nie Rosjanie - tu górują Makaroniarze - poczyając od kuchni a kończąc na dennej animacji (pomiędzy cała reszta). Przedstawiciele oferujący różne bajery (wycieczki, serfing itp duperele) sš przemili do momentu jak już zapłacisz Jedynym gościem z jajami przez duże \"J\" jest SASZA oferujący QUAD Safari - polecam. Jedzenie: Dużo - i jeszcze więcej Urozmaicenie polega na tym że raz jest kurczak w panierce, raz bez i na zmianę, wołowina w sosie i bez itp itd. Zero urozmaicenia. Można skorzystać z restauracji SEA FOOD (30 EUR za łba) ale tu mamy do wyboru owoce morza, pizze (serowaną codziennie gratis wraz z pastą - a jakże przecierz Włosi bez PASTY poumierają w cišgu 2-ch dni) oraz kurczaki grilowane w panierce lub też bez - co za różnica czy cię zemdli Drogi Czytelniku w restauracji ogólnodotępnej czy też w SEA FOOD ?.
PLAŻA: SUPER!!!!!! - najlepsza plaża w HURGADZIE długa - można spacerować, pływać, nurkować/ snurkować na rafie (takiej samej/ no dobra - podobnej jaką oferują podczas płatnych wycieczek na trzy wyspy czy GIFTUN). Przeznaczenie: tylko dla osób lubiących leżakowanie (kurczaki i pastę) z dala od harmidru SAKALI i centrów hotelowych. Jeśli lubicie aktywne wakacje (zwiedzanie na własną rękę, wypady, restauracje miejskie - odradzam - chyba że macie dużo samozaparcia i sporo kasy - a tej, jak mówią co niektórzy podczas wakacji się nie liczy. POZDRAWIAM D.K
Byliśmy teraz trzeci raz w Egipcie (poprzednio w pięciogwiazdkowych hotelach w Sharmie) i jest to naprawdę najlepszy hotel. Jego atut to piękna, rozległa plaża i cudowna rafa. Na plaży nie ma problemu z leżakami. Teren hotelu jest bardzo rozległy, stąd wrażenie kameralności.Jedzenie naprawdę smaczne.
Animatorzy nienatrętni, spokojni. Wieczorne występy dość nędzne, utrzymane w tonacji miejscowego folkloru (taniec brzucha, wirujący derwisz, itp.).
Obsługa (z małymi wyjątkami) bardzo miła.
Pokoje z numerami zaczynającymi się na 2 naprawdę bardzo komfortowe, duże, nowocześnie urządzone. Codziennie dostarczano do pokoju wodę mineralną.
Ciężko natomiast ustrzec się przed zatruciem pokarmowym, trzymając się nawet żywieniowych restrykcji, ponieważ szklanki w barach nie są myte, a płukane w zimnej wodzie (zdarzają się tłuste z olejku do opalania). Taki egipski koloryt :)
Robactwo w pokoju - to jest jeszcze akceptowalne. Bezczelna i arogancka obsługa, złośliwa i wymuszająca na każdym kroku "łapówki" (czytaj bakszysz). Nie po to wybraliśmy opcję all inclusive, żeby płacić za podanie piwa. Odwiedzający nas polacy zostali potraktowani jak terroryści. pod koniec pobytu mieliśmy wrażenie, że znajdujemy się w więzieniu. Po obiecanym późniejszym terminie opuszczenia pokoju w dniu wyjazdu, próbowano nas wyrzucić z małym dzieckiem wcześniej - mówiąc, że takiego ustalenia nie było. Biuro Kopernik musi jeszcze troszeczkę popracować nad doborem rezydentów. Szczegółowy opis sobie podarujemy, powiem tylko tyle - to nie są nasze pierwsze wczasy w życiu, a na tle innych biur wypada to blado.
Najpiękniejsza plaza w Hurgadzie, najlepsze centrum nurkowe, piękne 2 atole do nauki spotrów wodnych, chyba jedyny prawdziwy kwałek rafy dostępny wprost w pomostu na plaży...ale uwaga... najgorsze jedzenie:-(
dla amatorów sportów wodnych i amatorów zwiedzania super...ale dojadać trzeba na zewnątrz bądź w którejś z ekstra płatnych restauracji...
Byliśmy w tym hotelu w połowie kwietnia z 9-miesięcznym niemowlakiem. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Rozległy teren hotelu pozwalał na spacery licznymi alejkami, nikt nam nie przeszkadzał ani my nikomu. Duża, ładna i czysta plaża, miła obsługa, smaczne jedzenie (brak problemów żołądkowych), fajni rezydenci "Kopernika". Całe szczęście, że nie wybraliśmy jakiegoś hotelu gdzieś w centrum Hurghady! Z komunikacją nie ma problemu a więc z zaopatrzeniem też nie (w centrum można kupić prawie wszystko i to w przyzwoitych cenach - nawet "Gerbery" produkowane w Polsce, choć niemal wyłącznie warzywne lub owocowe). Na terenie hotelu jest mini-bank, gdzie można wymienić waluty po korzystnym kursie. Ze względu na położenie hotelu, na plaży jest dosyć wietrznie dzięki czemu nawet gdy słońce praży to nie jest bardzo gorąco, a za to można pouczyć się windsurfingu :)
W razie pytań - piszcie. Mamy też trochę zdjęć.
Plusy: plaże, rafa koralowa, kameralność. Dla wiszących na wodzie i obserwujących życie podwodne-raj. Ośrodek wręcz sterylny-przez całe dwa tygodnie widzieliśmy kilka mrówek i 3 małe jaszczurki. UWAGA-to dotyczy nowych bungalowów. Na obrzeżach są też stare obiekty i one wyglądały kiepsko. Jedzenie i obsługa ok. Są też \"zalety\" masówki turystycznej: muzyka na plaży, głośne-wieczorne animacje (sympatyczni animatorzy), darmowe wino tylko do posiłków-na tarasie już tylko malutkie szklaneczki lub plastikowe kubeczki z piwem i mocnymi, poddrabianymi trunkami. Warto wziąść 1USD-sprzatający pytał co zrobić ekstra, woda w lodówce, sejf naprawiono w 10 min. Poza tym: dobry masaż i możliwość wyprawy statkiem na duże rafy koralowe.
generalnie moja ocena jest bardzo dobra, jedyny minus to wiecznie lodowata woda w basenie
Polecam goraco tym, ktorzy lubia nurkowac, plywac i podziwiac rafy koralowe bez zakladania butli. Milo, cicho, sympatycznie.
Kto marzy o ciszy, spokoju i dużej przestrzeni polecam, szczególnie dla dzieci.
Hotel dla niewymagających osób. Ładne zagospodarowanie hotelu duży zielony tere. Plaża ładna w miarę czysta. Jeśli chodzi o pokoje to zależy jak się trafi my trafiliśmy na okropny, ale w ciągu 15 minut dostaliśmy trochę lepszy, Zdecydowanie przydałoby się odświeżenie. Woda dostarczana do pokoju codziennie sprzątany. Jedzenie różnie raz dobre a raz to nie wiadomo co jeść bo np. mięso wysuszone i nie da się nawet tego przełknąć. Mało owoców ciasta na jedno kopyto bardzo słodkie. Śniadania to standardowo omlet i dobre jeszcze były sery. Ogólnie średnio ale gdyby poprawić jedzenie i pokoje było by na prawdę super. Skorzystaliśmy w wycieczek z lokalnego biura skarbtravel. Super wycieczki w niższych cenach niż ma rezydent, świetna organizacja i atmosfera. Polecam my na pewno jeszcze skorzystamy z ich oferty.
Zalety: Hotel usytuowany w dalekiej odległości od centrum Hurgady, co niewątpliwie jest plusem dla osób chcących wypocząć. Największą zaletą hotelu jest duża piaszczysta plaża z czystym nabrzeżem. Dzięki rozległemu terenowi obiektu nie odczuwa się przeludnienia turystami. Wady: brak gwarantowanego internetu w lobby, pokoje zdecydowanie wymagające odświeżenia, w przypadku nocnego zakwaterowania brak ciepłego powitalnego posiłku, duża ilość oferowanego jedzenia w głównej stołówce, niestety słabej jakości, obsługa hotelowa wprost domaga się napiwku za podstawowe usługi jak: posprzątanie pokoju, dodatkowa woda. Nie polecamy również odwiedzać tamtejszej apteki, oferowane ceny za leki były pięciokrotnie zawyżone. Za podobne, a nawet mniejsze pieniądze w tym regionie i okresie można znaleźć hotel o zdecydowanie lepszych warunkach.
Duża piaszczysta plaża, spora przestrzeń do spacerowania, cisza i spokój
Brak połączenia wi-fi w lobby, pokoje wymagajace odświeżenia, zniszczona infrastruktura basenowa, armatura oraz sprzet AGD w fatalnym stanie