Autor nie dodał opinii tekstowej.
W hotelu jest super!!! Mili ludzie, fajne zabawy. No po prostu swietnie!!!
Dobra storna tego hotelu jest jego położenie, w miarę przyzwoity basen i dla zainteresowanych program animacyjny. Sam hotel jest niestety stary i wymaga remontu, niedosprzątany i zdarzają się w nim insekty. Jednak generalnie można wytrzymać, w końcu w pokojach nie spędza się zbyt wiele czasu, a wszystkie są z widokiem na morze, dzięki czemu jest cisza i spokój i nie ma żadnych hałasów z ulicy. Plaża jest również całkiem w porządku jednak młode dziewczyny powinny uważać, gdyż przy hotelowym barze plażowym kręci się sporo miejscowych playboyów, który przychodzą podrywać turystki. Tworzą oni zresztą swego rodzaju klikę, która zajmuje się swoistym śledzeniem swoich ofiar. Generalnie w hotelu da się wytrzymać, a i tak głównym sensem wyjazdu do Tunezji jest magiczna wycieczka na Saharę, pustynia jest niewiarygodnym przeżyciem.
WLAŚNIE WROCILIŚMY I BYŁO ŚWIETNIE,animatorzy super,basen dobry ,odleglość do morza extra,nie trzeba się przebierać ,pokoje czyste obsługa bardzo dobra .Nie da się ukryć ,że hotel jest stary,i wymaga remontu ,ale czysty ,mamy porównanie z hotelem Amilkar,z ktorego nie byliśmy zadowoleni,brud itd.Tutaj natomiast wszyscy starają się o to ,aby turyści byli zadowoleni .Polecam lody w CASTADELGATA ,spacerek ok.22 i palenie sziszy ,za Bora Bora jest knajpka ceny dobre -drożej było w EL KANTUI ,natomiast zakupy warto robić w tymże porcie -ceny niższe niż na Medinie
witam. przebywalam w tym hotelu od 22 czerwca do 5 lipca 2007. hotel jest super, pokoje moga byc,czytso, pokojwki sprzataly codziennie pozostawiajac po sobie ślicznie pościelone łóżko,widok na morze,blisko do morza bo wystraczy wyjsc z hotelu prosta dróżką i jestesmy na plaży,plaża czyściutka,morze ciepłe.w hotelu codziennie odbywały sie animacje:disco dla dzieci,dla mlodziezy,codziennie gimnastyka wodna,siatkowka,kaberyty miss hotelu i rozne inne rzeczy. bylo po prostu swietnie!! nie szlo sie zanudzić,taxi za 2 dinary do Mediny, a 3 badz 4 do pobliskiego miasta Port El Kantoi.animatiorzy świetni : Momo,Sam, Mido, DJ Miro i szef animatorów Salem;] ekstra goście. UWAGA dziewczyny!! jezeli myslicie ze jak was zaprosza na drinka to za was zaplaca to sie mylicie,nie maja zwyczaju placic za dziewczyny tylko je wykorzytsyuja, w celu uzyskania dodatkowych info prosze pisac na meila;) ogolnie hotel super!! sahara to podstawa pobytu w Tunezji, Tunis takze przepikeny, jazda quadem tez super;)
Hotel OK. Największe plusy za spokój w okolicy, bliskość plaży i czyściutki basenik. Z tego co usłyszałem to w innych 3-gwiazdkowych duzo gorzej. Jak ktoś chce więcej szczegółów to służę pomocą. Nie rozpuszczajcie pokojówek napiwkami bo będą się do was codziennie nachalnie dobijać by sprzątać. Byliśmy w super okresie bo 7-21.07. Po wyjeździe naszym nastały straszne upały ok. 43-44 stopnie w cieniu. Woda w morzu cieplutka była ok. 24-25 stopni.
Przebywałam w II połowie maja 2007r. Pokój zastałyśmy brudny, należało najpierw z kurzu posprzątać, okna chyba od dwóch lat nie były myte, również lustra, w łazience leciała woda, aż 5 razy byli hydraulicy , oczywiście wyjeżdzałyśmy i tak woda kapała. Plaża brudna, tuż przed wyjazdem raz posprzątano. Ostrzegam przy wymianie walut w recepcji bardzo oszukują, w pokojach giną pieniądze, również w sklepach oszukują. Zadowolona jestem ze słońca , roślinności którą miałam możliwość zobaczyć,wycieczka na Saharę, być naocznym świadkiem innej kultury, a nawet zobaczć stosy brudów za miastem lub bocznych ulicach.
Super.. polecam bardzo!!!
bylam rok temu z rodzicami w tym roku wracam tam :)
bylam 15 dni w lipcu:) animatorzy i rozrywki w hotelu zapewnione co wieczor dla doroslych i dla dzieci, w dzien aerobic w basenie, siatkowka, lotki, pilka nozna.
Wyzywienie super:)
kazdy pokoj ma widok na przepiękna plaże i morze
nie rozumiem komentarzy typu na plazy nie ma parasoli:> są na stale w piasku, lezaki za doplatą tez jest ich pod dostatkiem :)
Do centrum faktycznie jest kawalek ale to nie jest zadna przeszkoda w koncu spacerek wieczorem jest idealny, do portu mozna podjechac taxowką, do Mediny tez :)
Obsługa bardzo sympatyczna od pokojowek do animatorow ! napawde odnosilam wrazenie ze wszytskim tam zalezy zeby kazdy czul sie dobrze, wypoczywal i przede wszytskim ŚWIETNIE SIĘ BAWIŁ !:)
Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM:)
moge takze podeslac zdjecia;)
polecam, w razie pytań prosze zwracac sie na gg - nr. 4170835
wczora(17.05.2007)j wrócilismy z Tunezji i gdy czytam negatywne opinie to juz wszystko rozumiem...na wlasne oczy moglam przekonac sie ze Polacy sa wiecznie nie zadowoleni!!!wszystko im nie pasuje!!!na wakacje jedzie sie po to by odpoczac zrelaksowac sie!!!bylam15dni i nigdy nie spotkalam karalucha!ludzie przeciez hotel nie odpowiada za to ze pada deszcz!!!pokoje czyste codziennie posprzatane fantazyjne style scielenia lozek:} restauracja wporzadku kelnerzy super jezeli tylko my potraktujemy ich jak ludzi(...)na kazdym kroku nam to odwzajemnia;) cisza spokój...morze bajka...a co do czystosci plaż to chce zaznaczyc ze to my turysci zostawiamy najwiekszy syf a pozniej mamy pretensje do calego swiata ze jest brudno!jak masz jechac tylko po to by krecic nosem to lepiej oszczedz sobie i innym kwasnej miny!za rok wracamy tylko do tego hotelu!!!!!!mam zdjecia dla chetnych
Byłam w chotelu końcem kwietnia nie poleca plaża ochydna woda brudna a o plazu nie wspomnę jeden syf obsługi praktycznie nie ma lezaki na plaże musieliśmy nosić sami parasola na plazy ani jednego robiliśmy powizorki .Hotel ogólnie brudny byliśmy zmałymi dziecmi to dali nam pokój na samym końcy ,żeby dojść do głównego cholu trzeba było iść conajmniej 5 minut.Hotel położony bardzo daleko od miast trzeba jeżdzi taksówkami.Jedyne co dobre to jedzenie ale niestety między posiłkami duża różnica w czasie 11 godzod 7-9.30 śniadanie i od 19-21 kolacja.Osobście nie polecam.Jeśli ktoś chce pytać to proszę na meila
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Hotel lata swojej świetności ma poza sobą, 3 gwiazdkowy to on był w 1973r (wtedy przyznano mu certyfikat). Skierowany dla mało wymagających klientów. Niedomyta łazienka, brudne szyby, osprzet łazienki popsuty (w naszej była bateria popsuta). Za cene w kwietniu okolo 800zł z przelotem i wyżywieniem sniadania i kolacje mozna nie miec za duzych pretensji, ale w sezonie pewnie 1500-2000 to zdecydowanie NIEPOLECAM.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
FAJNE POŁOŻENIE I MIŁA OBSŁUGA, HOTEL Z LAT 80-TYCH ALE ZADBANY I CZYSTY. ZA TA CENE ZADAWALAJACY.
Hotel położony wśród zieleni na dużej powierzchni przy samej plaży.Blisko głównej ulicy,ale usytuowany w głębi ogrodu.Po sąsiedzku znajduje się hotel Hill Diar, a w okolicy znajdują się banki, restauracje, sklepiki i włoska lodziarnia.
W hotelowej recepcji można wynająć sejf za 8 DT na tydzień.Wynajem telewizora 3 DT/dzień (odbiera tylko POLSAT).
Hotel prosi się o odnowienie i wymianę mebli na nowe.W łazience nie ma suszarki.Dla osób niewymagających jest odpowiedni, jednak osoby szukające wygody i luksusu zdecydowanie będą zawiedzione.
Trzy podstawowe zalety hotelu to: 1/ położenie przy plaży i widok z każdego pokoju na morze, 2/ smaczne jedzenie, 3/ sympatyczna i nienamolna obsługa.
Tunezja, w kwietniu (19-26 kwiecień) niestety nie polecam, 7 dni z czego 6 padało a temperatura w nocy spadała do 10 stopni, było bardzo wilgotno (ręczniki nie wysychały), w nocy marzlimy gdyż klimatyzacja nie działa by ogrzewać pokoje (co w sumie jest jasne) ale zimna, wietrzna i ponura pogoda spowodowała że nie wiedzielimy co ze sobš zrobić, i w jaki sposób się ogrzać. Nikt nie był przygotowany na takie niskie temperatury, zatem pogoda popsuła cały wyjazd.
Hotel Szecherezade, kolejna wpadka. Został wybudowany 1973 r. a lata jego swietnoci już dawno minęły, przed wyjazdem próbowałam się dowiedzieć co a temat hotelu , ale jedynš złš informację o tym miejscu którš znalazłam to ze Hotel jest dla mało wymagajšcych teraz rozumiem to stwierdzenie. Oznacza ze zadowolona może być z niego osoba, której nie przeszkadza wszędzie panujšcy stary brud, łazienki nigdy nie widziały mycia kafelek, sš zakamienione, zapuszczone, niedomyte. Były także karaluchy. Przypominajš stare akademiki lub internaty tak można porównać ich standard. Plaża zamiecona, zaronięta, zdarzały się szkła, można było się skaleczyć. niadania herbata i kawa nie nadawały się do picia, okropne lury, dało się zjeć jedynie bułeczki malane, i kakao. Kolacje były już lepsze ale w sałatce znalelimy limaka :). Basen tylko jeden i to bardzo mały, brak ogrodu.
Mail do mnie ach21@poczta.onet.pl piszcie jak chcecie się co dowiedzieć, i ostrzegam przed tym hotelem. PS. Był daleko od Suse ok. 35 min drogi piechotš zatem.
Polacy mieszkaja w gorszych pokojach jak np.niemcy, francuzi, właściciel nie dba o np.aby żarówki świeciły sie na balkonach, bardzo sredni hotel ,hotele 3* są duzo lepsze jeśli są własnośćią kogos kto posiada kilka hoteli róznych kategorii np. Marhaba &Marhaba Club, bez porównania lepsze jedzenie , ale Tunezja jest bardzo miłym i pieknym krajem.