Dziewicze plaże z lazurową wodą i cichymi zatokami
Zamek św. Hilariona z widokiem na całe wybrzeże
Spokojna atmosfera i mniej zatłoczone miejsca turystyczne
Nieduży , kameralny hotel. Niezapomniane widoki na morze i góry. Basen i plaża bardzo blisko. Do czystości w pokojach można mieć trochę zastrzeżeń: niedoczyszczone wykładziny na podłogach, niedomyte łazienki, ale ogólnie nie jest źle.
Piękne położenie pomiędzy górami a morzem. Piękna plaża z krystalicznie czystą wodą. Bardzo miły, życzliwy personel.
Czystość łazienek i wykladzin podłogowych w pokojach.
Hotel super położony. Pokoje bardzo O key. Pokojówki b. miłe i codziennie sprzątające. Telewizja SAT. BRAK, Zestaw do parzenia kawy i herbaty w pokoju BRAK. Transfer samochodowy b. dobry. Jakuzi oraz Sauna BRAK !!!.
Super położenie.
Jakość adekwatna do ceny. W sumie zalecam krótki pobyt .
Ładne otoczenie hotelu. Śniadania i kolacje ok. Na plus widok z pokoju.
Brak balkonu. Brak opisanego w ofercie zestawu do parzenia kawy i herbaty w pokoju. Brak żelu pod prysznic.
Hotel połozony nad morzem w przepieknej zatoczce. Czysty,pokoje sprzątane codziennie. Personel pomocny,przyjazny,uczynny.
Położenie, personel
Brak balkonów
Hotel adekwatny do ceny. Dobra baza wypadowa do zwiedzania Cypru pod warunkiem wynajęcia auta
Codzienne sprzątanie i wymiana ręczników
Menu przez cały okres pobytu takie same, śniadania mału wybór, monotonne
Wspaniały hotel, dobre jedzenie, czysta i piękna prywatna zatoka. Hotel położony jest z dala od cywilizacji, więc jest spokój i cisza. Jeśli ktoś planuje pozwiedzać to najlepiej wypożyczyć samochód.
Wspaniały hotel, dobre jedzenie, czysta i piękna prywatna zatoka
Basen czynny od marca
Wszystko O.K. Tak jak w opisie. Obsługa bardzo miła i pomocna, a śniadania pyszne.
Bliskość morza, sklepów, restauracji, komunikacji publicznej.
Jacuzzi dalej nie działało.
Hotel czysty i wszyscy pracownicy bardzo pomocni. Dobra baza wypadowa do zwiedzania północnego Cypru. Jakość adekwatna do ceny.
Czystość i piękne widoki na morze.
Brak wewnętrznego basenu.
Byliśmy w hotelu Denizkizi z lutym 2023 roku. Hotel jest pięknie położony, z obłędnym widokiem, jeśli ktoś ma pokój na stronę morza. Po przejściu kilkudziesięciu schodów znajdujemy się nad zatoką, nad samym morzem, na piaszczystej plaży, w otoczeniu pięknych skał. A więc z jednej strony jest morze, z drugiej pasmo górskie, do miasta 15 minut autobusem. Obok, przy plaży znajduje się restauracja. Sam hotel nie jest nowoczesny, jego wystrój lata świetności ma już za sobą, ale jest zadbany i bardzo czysty. Dużym plusem jest miła atmosfera, którą tworzą ludzie pracujący w tym hotelu. Pomocni, uśmiechnięci, z poczuciem humoru, kulturalni, nie narzucający się, z ogromnym wyczuciem i szacunkiem do podróżnego. Pokoje są zadbane, przestronne i czyste (poza wykładziną dywanową). Widać, że przeszły remont. Mimo 3 gwiazdek pokoje w hotelu Denizkizi prezentują się lepiej niż pokoje w 4-ro gwiazdkowym hotelu Denizkizi Royal. Jadalnia oraz restauracja znajduje się na parterze budynku. Mieszkańcy hotelu Denizkizi Royal przechodzą do budynku Denizkizi. Natomiast na odwrót jest z sauną, jacuzzi i siłownią, które są umiejscowione w Denizkizi Royal. Podczas naszego pobytu nieczynny był basen zewnętrzny (ale to akurat jasne, ze względu na temperaturę i porę roku), a także jacuzzi (pomimo pisemnego zapewnienia za stronie Wakacje.pl, że po remoncie będzie ono uruchomione od końca grudnia.) oraz sauna, której nie udało się uruchomić przez kilka dni. Ponieważ nastawiliśmy się na zwiedzanie ( piesze, autobusem oraz wypożyczonym samochodem), a nie leniuchowanie w hotelu, dla nas poziom usług w tym hotelu był adekwatny do poniesionych kosztów za pobyt. Jednak jedzenie mogłoby być bardziej urozmaicone. Dużym plusem o tej porze roku była mała ilość turystów zarówno w hotelu jak i w jego otoczeniu, a także co ciekawe ( bo to ferie) absolutny brak dzieci. :)
- przemiła, pomocna obsługa hotelu, od recepcji, przez kelnerów i obsługę kuchni, aż po panie sprzątające - codzienny serwis pokoju (eleganckie ścielenie łóżek, wymiana ręczników itp.) - wielkość i wyposażenie pokoi - położenie hotelu i widok z okna (jeśli ktoś ma pokój na stronę morza)
- monotonne jedzenie na śniadanie ( codziennie ta sama oferta jadłospisowa) Podobna sytuacja przy obiadokolacjach. - brudna, zaplamiona, nieestetyczna i niehigieniczna wykładzina w pokojach
Hotel lepiej wygląda w środku niż na zewnątrz. Wysoka dbałość o czystość.
Położenie w pobliżu pięknej plaży, przy plaży restauracja serwująca znakomite rybne meze, pokoje i przestronne, bardzo czysto, miła i uczynna obsługa, dostępna darmowa sauna
Wszystko ok
Hotel przeciętny, wymagałby już remontu. Obsługa bardzo miła, jedzenie skromne, ale świeże i dobre.
Pokoje sprzątane codziennie z wymianą ręczników.
Obsługa hotelu bardzo przyjazna i pomocna. Pokoje czyste i bez zastrzeżeń, codzien sprzątanie. Okolica hotelu bujna w zieleń, trochę zaniedbana -śmieci ale już zaczęto przygotowania do sezonu i gruntowne sprzątanie terenu wokół hotelu. Śniadania i obiadokolacje bardzo dobre swierze i smaczne. Urozmaicone.
Prywatna plaża. Zieleń wokół.
Sauna i siłownia do 16.30
za ta cenę okej, wiadomo nie jest to samo co allinclusive, pokoje czyste, codziennie sprzątane, prywatna plaża, piękne widoki
Hotel Denizkizi można polecić osobom o nie wygórowanych oczekiwaniach. Nie jest „pierwszej młodości” ale moim zdaniem stosunek ceny do jakości w jego przypadku jest bardzo dobry. Pokoje dość przestronne i czyste. Z naszego był wspaniały widok na morze. W pokojach są gniazdka w naszym standardzie. Jedzenie b. smaczne. Jest szwedzki bufet, ale mięso serwuje kucharz. Śniadania mało urozmaicone, ale codziennie był świeżo wyciskany skok z pomarańczy. Dookoła hotelu sporo zieleni. Do plaży idzie się po schodach więc nie jest to miejsce dla osób niepełnosprawnych. Plaża fajna piaszczysta, choć latem może być zatłoczona. W zasięgu 10 min na piechotę 2 markety ze sporym wyborem alkoholu i jedzenia. Znajdziecie tu także 2 restauracje z kebabem i jedną rybną. Samochód można wypożyczyć w pobliskim biurze nieruchomości 300 m od hotelu. Pracownik wypożyczalni nie sympatyczny. W umowie udział własny w szkodach 500 funtów brytyjskich. My wypożyczyliśmy Nissana Note w wypożyczalni DINDI, na przedmieściach Girne. Koszt 100 Euro za 3 dni. Ludzie sympatyczni. Wracając do okolic hotelu w kierunku Girne, w odległości 1,5 km znajduje się muzeum i cmentarz wojskowy. Po przeciwnej stronie drogi spory park. Do Girne można dojechać dolmuszem ( busem który staje na żądanie). Koszt około 7 zł. ( kurs liry się szybko zmienia) Końcowy przystanek jest nad morzem, tam można się przesiąść do busa jadącego do Nikozji. Jeżeli będziecie chcieli odwiedzić Famagustę to parkować można na terenie starego miasta. Zwiedzanie tzw. Wymarłego miasta Warosza położonego kilometr dalej jest możliwe do godz. 17:00 więc trzeba przyjechać wcześniej. Na zamek Hilariona położony pomiędzy Girne a Nikozją wejście jest do 14:30. Nie ma szansy, że wpuszczą później. Przejście w Nikozji na część Grecką możliwe jest tylko w oparciu o dokument na jakim wjeżdża się na Cypr Północny. My na granicy pokazaliśmy paszporty a w Nikozji mieliśmy dowody więc nas nie wpuszczono. Pod koniec lutego pogodę mieliśmy bardzo dobrą. W dzień 17 do 20 st. i zwykle słonecznie. W nocy zimno. Tak czy inaczej bywało, że w ciągu dnia trzeba było zakładać polar. Woda w morzu miała temperaturę taką jak Bałtyk latem.
Zimą spokojny i klimatyczny. Wart swojej ceny - nie drogi.
Plaża po sezonie nie została wysprzątana.
No cóż... nawet gdybym chciała nie jestem napisać nic złego w opinii o hotelu . Wszystko jest w najlepszym porządku. Lokalizacja bardzo dobra , parking również rewelacyjny (zwłaszcza jak sie wypożycza samochód) . Pokoje bardzo czyste i w moim stylu . Personel zawsze pogodny ,uśmiechnięty i profesjonalny.
Lokalizacja , plaża (w ktorej sie zakochałam) czysto, smaczne posiłki, najlepsze świeżo wyciskane soki , ludzie którzy o to miejsce dbają.
Brak !!!
Cztero gwiazdkowy hotel, położony w pięknym ogrodzie w otoczeniu zieleni, drzew pomarańczy i bananowców z pięknym widokiem na morze. Hotel codziennie sprzątany, włącznie z wymiana ręczników, obsługa bardzo pomocna przy rozwiązaniu każdego problemy. Dobre miejsce wypadowe do zwiedzania wyspy, zarówno wypożyczonym samochodem jak i komunikacją publiczną. W pobliżu sklepy i restauracje. Można płacić w euro, reszta wydawana jest w lirach.
Położenie, czystość, obsługa
Położenie hotelu bardzo piękne, pokoje z widokiem na morze. Bardzo ładne lobby, miła obsługa i na tym się kończy. Jedzenie niestety mały wybór i mało, ciasto jedynie w jeden dzień podawane, pory podawania posiłków zle dostosowane 7:30-9:30 i 18:30-20:30. W pokojach szklanki tylko woda przemywane po wcześniejszych urlopowiczach. Wykładzina w pokoju brudna poplamiona i nie odkurzana w czasie pobytu.
Pokoje z widokiem na morze Miła obsługa
Brudne szklanki w pokoju Brudna wykładzina na podłodze Bardzo kiepskie jedzenie
pokój czysty widoki piękne , jak i lokalizacja , polecam
obsługa , lokalizacja
monotonia posiłków
Super hotel wyżywienie nie do przejedzenia i bardzo smaczne. Organizacja wspaniała. Podziekowanie od całej 15 osobowej grupy. Oby jak najwięcej takich hoteli i organizatorów. Dziękuję i Pozdrawiam całą ekipę Radek Krzysztof plus 14 osób z grupy
Super wyposażenie pokoi i stołówki ocena plus 100
Bez wad
Hotel bardziej 4* niż 3*. Przewyższył moje oczekiwania. Czysto, ładnie, piękne widoki, plaża, zadbana roślinność, dobre jedzenie, miła obsługa zarówno w restauracji jak i Panie pokojówki.
Widok
Nie ma