Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża w formie zatoki.
Kompleks basenowy z aquaparkiem.
Dla dzieci: brodzik, miniklub, mini disco, plac zabaw, krzesełka w restauracji.
Bogate zaplecze sportowe: centrum fitness, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, kort tenisowy, siatkówka plażowa.
W Hotelu Desert Rose byłem 7 dni. Szczególnie jestem zadowolony z obsługi, z wyżywienia, wieczornych przedstawień artystycznymi w ogrodzie zimowym oraz pięknej plaży z rafą koralową i basenem olimpijskim.
Hotel połozony jest w ogrodzie, gdzie wszędzie są piekne kwiaty, baseny i wyposażenie hotelu zgodne z opisem.
Wyżywienie bardzo dobre, jedzenie od 7.00 - 24.00 z przekąskami i drinkami na plaży.
Bardzo miła obsługa (nie polecam centrum nurkowego Piccasso - drogie). Uwaga również na restauracje nad morzem, tam nie ma opcji All Inclusive a podane ceny dotyczą 100 gram.
Hotel polecam rodzinom z dziećmi (super program animacyjny), osobom ktróre chcą odpoczać, osobom, które lubią sport, pływanie i nurkowanie.
Hotel cudowny, obsługa bardzo miła, poprostu nie loiczyłam na to ze bedzie tak miło łza mi się kręci gdzy ogladam zdjecia polecam go wszystkim, hotel bardzo obszerny nigdzie nie było tłoczna spokój , no brak słów by opisać jak bardzo fajnie tam było, rrafy bardzo piekne, nawet dla tych co nie potrafia pływać możliwość była oglądania ryb z pomostu teraz jadę nie do hurghady tylko do sharm el sheikh i mam nadziję że sie nie zawiode chyba zakochałam sie w egipcie polecam go wszystkim bez wyjatku
Wspaniały hotel jedzenie dobre HB wystarczające
obsługa bardzo mila usmiech na każdym kroku, jedynie mało urozmaicone jedzenie, ogólnie polecamy
Ogólna ocena to duże 4 . Kameralnie, cicho i spokojnie. Dobre jedzenie i bogata oferta all.
Aż trudno uwierzyć, że niektóre osoby skarżą się na jedzenie - a spotkaliśmy takich co mówili, że gdyby nie spagetti to nie mieliby co jeść i składali reklamacje na jedzenie.
Wczasy kupiliśmy w Triadzie za 2.333,- od osoby/2 tygodnie. Czego oczekiwać więcej za tę cenę?
Było na prawdę świetnie.
dziaj tj.8.06.2007 wróciliśmy z mężem z egiptu i tak zachwalanym przez was hotelu niby 5*. nie rozumiem po co te kalamstwa. hotel sam w sobie moze byc obsluga beznadziejnia,nie prawda jest ze nie chca napiwku biora nawet za to ze poprosisz papier do du.....,jak nie wlozysz pod poduszke pieniazaka to z piaskiem zostaniesz pokoj.balkony wiekszosc dostaje bez balkonu.jedzenie praktycznie czlowiek glodny chodzi przez caly dzien a to co zjecie to pozniej wszyscy maja chorobe faraona.strach wyjsc samej kobiecie wieczorem chyba ze ktos lubi jak ich arab maca. ogolnie beznadzieja.zmieniajcie jak tylko mozecie
Polecam ten hotel .Jest dość duży i nie ma tłoku .Rafa bardzo blisko brzegu ,jest na co popatrzeć szczególnie za czerwoną flagą.
Ilosc gwiazdek jest zdecydowanie przesadzona.W pokojach i lazienkach biegają mrowki,obsluga w restauracji beznadziejna,wręcz arogancka i nie lubiąca Polakow.Niemieckim turystom potrafili nawet do stolika przynosic kwiatki w wazonikach ,a Polaków udawali,że nie widzą!!! .Stoliki brudne ,trzeba sie upominac o wytarcie i o podanie sztućcy.Lody tylko dla dzieci i to 2 godziny dziennie w postaci nacześciej roztopionego plynu,bo caly dzien stoją na słońcu.Przekąski ,które w innych Hotelach dostepne sa cały czas ,tutaj tylko 1,5 godz.dziennie i to nie do zjedzenia,bez mozliwosci wyboru ,a za np.frytki trzeba płacic 3 dol. ,pizze 5 euro.Powyrywane kafle na basenie,w barach brudno i nie estetycznie.Ogólne wrażenie -b.kiepskie.
Byłam pierwszy raz w Egipcie i hotel polecam ,było naprawdę cudownie .Było tak PIĘKNIE,miło i spokojnie że szczegółów w postaci oderwanych kafelek na basenie nie dostrzegłam.Jedzenia full,obsługa fajna ,położenie cudowne.POLECAM
Należy uważać, czy przydzielony pokój będzie z balkonem. Część budynków hotelu nie ma balkonów - i bardzo ich brakuje.
Uwaga. Spotyka sie dużo naszych wschodnich sąsiadów.
nie mam żadnych uwag, hotel piękny, obsługa super, obecność różnych nacji wcale nie jest uciążliwa, mój pobyt w Egipcie był czwarty raz więc mam skalę porównawczą
hotel nie zasługuje na 5* i nikomu go nie polecam. przerost formy nad treściś, tzn. hotel wizualnie jest bardzo ładny, wygodny, przestronny, plaża fajna, baseny super, pokoje b.dobrze urzadzone, sprzatanie 1xdziennie(bez napiwków, porzadne). ale jedzenie..... i kelnerzy... katastrofa. jedzenie kilka razy przetwarzane, kelnerzy nie nadarzają z zabieraniem brudnych talerzy, nie mówiąc o podawaniu dodatkowych sztućców lub przygotowywaniu nowych miejsc dla gości. barmani mają spory problem z przygotowaniem drinków, nie bardzo wiedzą co z czym i jak. pod tym wzgledem to kompletna klapa. nie chciałabym tam wrócić
Hotel położony jest na rozległym terenie, jeśli ktoś mieszka w gmachu głownym to do morza jest dość spory kawałek :) ale hotel posiada 3 duże baseny.
Pokoje sprzątane codziennie. Mimo, że hotel jest z 2002 roku pokoje, zwłaszcza łazienki są już dość mocno wyeksploatowane, zwłaszcza gmach główny, tak samo pokoje w budynku nr 3000 :)
Na terenie hotelu jest sklep, w którym nie trzeba się targować :)
Przed hotelem sporo sklepików, ale często mają wyższe ceny niż sklep na terenie hotelu.
Nurkowalismy z Picasso, biuro w porządku, także polecam Sama :)
Była to nasza 3 wizyta w Hurghadzie, za każdym razem wybieramy inny hotel, ten oceniamy na 4*
Plastiowe brudne szklanki,czasami nie myte.Obsluga w barach ponizej oczekiwan.Polecam wyjazd na przelomie pazdz./listop. bardzo dobra pogoda.
Czasami w barach na powietrzu plastikowe szklanki, które wyglądały jakby były niemyte. trafiłam na zmieniających się rezydentów a więc brakowało mi informacji. Reszta super !
Plusy:
1. Bardzo mili pracownicy hotelu -> chyba, że ktoś jest dla nich nieuprzejmy i nie umie się zachować (jak niestety większość rosyjskich gości hotelu), wówczas odwdzięczą się tym samym (i dobrze :)) trzeba szanować ich jako ludzi oraz ich pracę).
2. Duża, ładna i czysta plaża możliwość nurkowania z maską w pobliżu hotelu -> rewelacyjne podwodne widoki (polecam) proponuję zabranie maski z rurką i płetw :))
3. Spora różnorodność posiłków (oprócz śniadań, które codziennie wyglądają tak samo, ale tak jest prawie wszędzie)
4. Dużo przestrzeni i miejsc do spacerów na terenie hotelu
5. Spokojnie i bezpiecznie
6. Klimatyzacja w pokojach
7. Sympatyczne zajęcia ruchowe na plaży przy dobrej muzie :)
8. Dwa polskie kanały w TV (Polsat2 oraz TV Polonia) VIVA Polska
9. Sejf wliczony w koszty
10. Sklep ww hotelu
Minusy:
1. Cienkie ściany (nie wszyscy hotelowi goście szanują obecność innych w bungalowach)
2. Masakrycznie dużo Rosjan (nie grzeszą kulturą osobistą...)
3. Brak łyżeczek na posiłkach (nie wiem, z czego to wynika, ale da się przyzwyczaić :))
4. Moim zdaniem meble i pewne elementy wyposażenia w pokojach (typu bidet, wtyczki, kontakty) nadają się już do wymiany, nie ma tragedii, ale w końcu to 5 gwiazdek :)
To tyle z konkretnych rzeczy. Hotel, atmosferę i ludzi tam pracujących będę wspominać niesamowicie miło. I na pewno tam wrócę.
Hotelik bardzo spokojny. Muzyczka sącząca się z głośników na całym terenie wprowadzan anstrój sielanki. Pokoje bardzo fajne, eleganckie, klimatyzacja wydajna i cicha. Mieliśmy bezpłatnie w pokoju lodówkę i sajf, suszarkę do włosów. Baseny bardzo czyste i porządne. tak samo plaża- bardzo kamerlana, nie zatłoczona - baaardzo fajna. Rafy przy hotelu całkiem ładne i jest ich kilka.
Jeden minusik- jedzenie (HB) bardzo dobre, dużo, ale jednak monotonne (tzn. codziennie do wyboru nie malże te same dania). Byliśmy tam tydzien, bo drugi na rejsie, a mimo to trochę się znudziło. iIe brakowało tam jednak śmieżych owoców, soków, słodkości itp
W hotelu dużo rosjan.
W drugiej połowie wrzesnia - całkowity brak animacji. Zero atrkacji dla dzieci ( nie wiem jak w szczycie sezonu).
Dojazd do Hurghady bardzo ciekawy -busami złapanymi na ulicy. Niezła przygoda, nie jest naprawdę drogo (chyba 1 funta) a przeżyć co nie miara. NIe było to dla nas uciązliwe, wręcz odwrotnie- traktowaliśmy to jako fajną przygodę.
Ogólnie bardzo polecam bo hotel trzyma poziom. My na pewno tam wrócimy.
Byłem w czerwcu 2007. Polecam ten hotel. Jest bardzo duży w rozumieniu powierzchni i nie czuje sie w nim tłoku. Posiada własna rafę. Obsługa bardzo miła. Nie miałem żadnych zarzutów.
Pokoje są niedokładnie sprzątane. Jedzenie jest bardzo niedobre. Atrakcji mało, a każda dodatkowa jest płatna. Obsługa do bani, jedynymi plusami tego hotelu jest duża przestrzeń, wiele atrkcji dla dzieci.
Hotel stary wyeksploatowany. Łazienki zaniedbane. Restauracja - stoły i krzesła jak w barze mlecznym w filmie "MIS". Do śniadania i obiadu szyba szklana na stole i jak na siłę przyciągnęło się Araba to łaskawie wytarł. Wieczorem do kolacji układano obrusy, ale jak ktoś poplamił to tak już zostawało dla następnych konsumentów. Przy barach w ciągu dnia napoje ze szklanek plastikowych i często niedomytych. Jednorazowe naczynia widziałem jak myto i dalej używano. Najlepiej brać swoje kubki jednorazowe. Lód z wody bieżącej. Rekompensuje infrastruktura z basenami i dostępem do morza. Nie polecam. Jestem zawiedziona tym co oferują biura podróży.