Dla amatorów kąpieli w basenach: 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, kryty basen.
Ok. 1000 m od hotelu publiczna plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnnej Flagi (część rezerwatu morskiego).
Atrakcyjna lokalizacja - na wzgórzu, ok. 2 km od Canico, ok. 8 km od stolicy wyspy Funchal, ok. 1 km od rezerwatu przyrody.
Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu
Pokoje duże z aneksem kuchennym, widok na ocean i ogród, napoje do kolacji w opcji HB bez dodatkowej opłaty, internet bezpłatny przy recepcji, strefa wi-fi na rynku w Funchal i na lotnisku. Madera jest piękna, warto zobaczyć a hotel za taką cenę jest bardzo w porządku. Do kamienistej plaży zjazd kolejką linową (2 euro)na piechotę nie radzę bardzo ciężko wspinać się pod górę, na plaży betonowy taras, leżaki 1,5 euro, restauracja, toaleta, prysznic, czysto, miła obsługa. Autobus do Funchal (11 km)przy hotelu (bilet 1,65 euro). Warto wypożyczyć auto i zobaczyć np. Machica z żółtym piaskiem i Santa Cruz.Widoki niezapomniane.Biuro Itaka tym razem bez zarzutu.
bardzo dobra komunikacja, piękne widoki, daleko od plaży (około 45 minut spaceru). Hotel 3* na które w pełni zasługuje. Polecam aktywnym, zwiedzającym
Plusy: dwa napoje przysługujące do kolacji, codziennie lody na kolację /szczególnie wazne dla dzieci /, duża ilość owoców na posiłakch. Ktoś z poprzednich oceniających napisał,że nie ma gniazdek w pokojach i nie można wysuszyć włosów, czy naładować telefonu---TOTALNA BZDURA. To był trol na forum zapewne. Minusy:Daleko do plaży, kamienista,. ale wspinaczki też mają swój urok, prawie cały czas jest chodnik,
Jak dla mnie bomba tylkodoplaży daleko, troche stromo i kręto, i tak szczerze nie warto się tak męczyc bo Madera ie ma za ciekaych plaż:( same głazy i kamienie. Obsuga super (szczególnie pan w recepcj)sprzątenie codziennie, jedzenie wyśmienite, dużo świeżych owoców! wrażenia nie samowite! jakybm jeszcze raz się wybierała na Maderę to tylko do tego hotelu! szczerze polecam
Z plaży się nie korzysta jest mała i b. daleko. Przy wyjeżdzie na Maderę trzeba się nastawić na zwiedzanie, a nie na leżenie na plaży.Kraj piękny pod względem przyrody i ukształtowania terenu, jest co zwiedzać. To można zobaczyć tylko na Maderze naprawde warto ale tylko na 7 dni, bo po zwiedzaniu nie ma co robić.W Hotelu nudy.
Zaletą hotelu jest bliskie położenie względem stolicy wyspy Funachal - około 8 km. Z pod hotelu odjeżdża autobus numer 155 do samego centrum Funchal - rozklad w recepcji. Koszt biletu w 1 strone 1,55 Euro/osoba. W hotelu raczej nie ma co siedzieć gdyż zero w nim atrakcji - dobrze, że jest basen. Co do odległości do plaży to organizatorowi wkradł się chyba błąd w druku - gdyż to 900 metrów trzeba pomnożyć razy 3. 900 metrów to jest ale do kolejki (która według katalogu dowozi gości do plaży i z plaży) ale niestety kolejka nie działa, gdyż właściciel nie ma licencji na jej uruchomienie co sprawia, że do samej plaży trzba zejść bardzo stromą i kretę drogą w dół jakieś 2000 metrów.Powrót pod górę koszmar - około 1 h. Wyspa przecdna.
Nie ma kontaktów w pokojach ani w łazience (nie ma jak podładować telefonu czy wysuszyć włosów). Rezydentki nikogo nie informują o basenie głównym, goście dowiadują sie przypadkowo po kilku dniach, gdy się nie wie można nigdy tam nie trafić bo budynki hotelowe są położone wzdłuż ulicy i Ci których pokoje znajdują się w innym budynku nie mają powodu tam pójść. Rezydentki nic nie wiedzą o okolicy nawet podstawowych informacji nie potrafią udzielić, a są z siebie bardzo zadowolone nie wiedzieć czemu. Hotel ten to taki dom wczasowy "Posejdon" z PRL-u. Wiem, że cena była niższa od ofert w innych hotelach, ale bez przesady nie należy z takimi hotelami nawiązywać współpracy. Ale Maderę polecam lecz zdecydowanie inny hotel.
Nielimitowane, bezpłatne napoje do kolacji.
Byłam w tym hotelu na przełomie stycznia i lutego i mogę złożyć jedynie wielki pokłon. Hotel może nie jest pierwszej nowości ale.. trzyma klasę. Jedzenie przepyszne, a obsługa zawsze uśmiechnięta. Do plaży schodzi się kretą drogą-zejść łatwiej niż wejść ;) ale polecam! No i nie wyobrażam sobie siedzenia w hotelu będąc na Maderze. To piękna wyspa, którą warto zwiedzić-różnorodność zapiera dech w piersiach. Polecam, polecam po stokroć!
Jest to w pełni zasługujący na 3 gwiazdki hotel, w którym nie możemy spodziewać się luksusów- jest dosonałym miejscem na wypoczynek i spacery- liczne ścieżki spacerowe. Piękna plaża z bardzo ładną drogą do niej prowadzącą. Polecam wyjazd z B.P ITAKA- rewelacyjna organizacja, opieka i pomoc rezydentów oraz adekwatne do oferty ceny- zero oszustwa! Aby poznać prawdziwą wyspę- najlepiej pojechać na wycieczki- szkoda lecieć na tą wyspę tylko po to, aby siedzień przy basenie!!
Hotel dla aktywnych – tzn. zwiedzających a nie – siedzących!Budynki „starzejące się”, ale czysto i świeżo (sprzątanie codzienne, wymiana ręczników i pościeli). Przypominam – 3 gwiazdki (na które zasługuje, ale nic ponadto!)! Serwis jest ok, obsługa miła i pomocna, uśmiechnięta (jeśli ktoś ma problemy z kręgosłupem - poprosić o pomoc w recepcji, a nie narzekać na brak windy!). Wokół sklepy, knajpki, przed hotelem przystanek (o rozkład pytać w recepcji, wyjaśnią po ang co i jak, i o której, i co najważniejsze: dokąd i którą drogą). Mapa Canico dostępna w recepcji bezpłatnie. Nie potwierdzam opinii o latających „kotach” i zaciekach na armaturze (jeśli tak się zdarzy - to zgłosić, posprzątają! czystość nie jest dla Maderczyków problemem). Nie do końca prawdą jest, że Polacy są kwaterowani tylko w 6. segmencie, z naszego samolotu porozrzucano w różnych częściach hotelu (prawdopodobnie zależy od obłożenia pokoi). Ważne: hotel jest długi i dla słabszych kondycyjnie droga pokój - restauracja może być „wymagająca” – jak cała Madera (wszędzie ostro pod górkę albo z górki!). Uwaga! Odradzam pokoje od strony ulicy! Faktycznie za głośne! Można negocjować w recepcji, nie gryzą, wręcz przeciwnie, nam zamienili pokój bez gadania! Internet przy recepcji, jedno stanowisko, maks 10 min - jeśli nie ma chętnych można chwilkę dłużej. Na końcu generalna uwaga: Madera jest wielką stromą górą wystającą z oceanu na prawie 2 tyś.m.n.p.m! Warto to sobie wbić do głowy przed wyjazdem. Jedyne równe poletko to korytarz przy recepcji. Więcej info na private (email niżej). Miłego wypoczynku!
Niska opłata za hotel, więc i tyle można oczekiwać. Uwaga, dla Polaków przeznaczony jest ostatni 6-ty blok, odległość do recepcji i restauracji ok.200 m. Ciągnięcie walizek po przyjeżdzie i na powrót do recepcji po nierównym i wąskim chodniku należy traktować jako dużą niedogodnoć. Pod 6-tym blokiem jest tunel z normalną ulicą, należy zaakceptować ryki motocykli terenowych i qadów - ostrzegam bo tam mieszkałem/pokoje 6207 i 6208/. Plażę obejrzeć z góry dochadząc do pomnika /warto/ Chrystusa, bo tam nie ma nikogo, a opisywana kolejka linowa jest nieczynna, niewypał ekonomiczny. Nastawić się na prawie codzienne zwiedzanie Madery i z tego są wszyscy zadowoleni a nie na średni hotel.
Jedzenie dobre, urozmaicone, bardzo smaczne. Pokoje w bloku 6, gdzie trzymają Polaków, poobijane, łazienka w stanie przedagonalnym - czysto, ale widać że przed remontem. Baseny 2, ale jeden to bardziej brodzik, drugi, w hotelu, to większa wanna, a i tak ciężko do niego dojść jak się ma pokój w ostatnim bloku. Plaża - ok 1 km w dół ulicami na ogół bez chodnika, za to krętymi i stromymi z dużym ruchem samochodowym. Wyciąg nieczynny, nieudana inwestycja. Spacer na plażę /kamienie i głazy/ ok 25 min, z powrotem bo ostro pod górę ok 40 min. Żadnych szlaków spacerowych w okolicy - albo spacer na plażę, albo wyjazd autobusem do Funchal i z przesiadką dalej na lewady. Oznaczenia na mapie, że są w okolicy lewady to pomyłka - kończą się ok 8 km w górę, dojście przez ruchliwe drogi ostro pod górę, przy tym przejście nieoznaczone. Nie ma szansy na samodzielne dojście. Komunikacja autobusowa dobra, lepiej wynająć samochód i objechać samemu wyspę - 2 dni plus benzyna to 105 e.
Miły hotel, w pobliżu (po drugiej stronie ulicy) bary, kawiarnie, restauracje, supermarket i apteka oraz przystanek autobusowy. Pokoje codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki. Jedzenie bardzo smaczne i w dowolnej ilości. Polecam dla średnio wymagających nastawionych na zwiedzanie Madery.
Miły hotel w niewielkiej miejscowosci, blisko kawiarnie, restauracje, sklepy i apteka. Jedzenie dobre i duzo. Pokoje codziennie sprzątane. Przystanek autobusowy po drugiej stronie drogi- autobusy do Funchal często ok. 1,5 euro.
Hotel ma bardzo dobre położenie; blisko do stolicy Funchal/przystanek tuż obok/, naprzeciwko są bary, restauracje, sklepiki z pamiątkami, apteka i supermarket. Ma ładny widok na ocean. Codziennie sprzątany: wymieniane ręczniki. Obsługa sympatyczna i uprzejma. Można skorzystać z internetu w recepcji /gratis/. Jedzenie bardzo dobre i dużo. Mozna przyjść później i bez problemu zjeść/ dokładają na bieżąco/. Ładny basen w ogrodzie oraz zadaszony, przy recepcji. Codziennie muzyka na żywo. Tenis stołowy, w ogrodzie na trawie siatkówka. Szczerze polecam :-)
Hotel na dobrym poziomie z piękną roslinnoscią i zadbanym ogrodem przy basenie. Na przeciwko hotelu znajduja się sklepy , mini market, apteka, bary, sklep zoologiczny, sklepy z alkoholami.Jest też przystanek autobusowy z którego można pojechać do stolicy Madery/często jeżdżą autobusy./.Pokoje sredniej wielkości codziennie sprzątane z aneksem kuchennym.Restauracja przytulna, jedzenie mało urozmaicone ale bardzo smaczne. Część stolików jest na zewnątrz z widokiem na ocean.