Dreams Beach Resort

Super hotel z bardzo dobrą obługą. Wielu miejscach bary i restauracje, co wpływa na dostępnoścć posiłów i napoi. Smaczne jedzenie. Kilka basenów z animatorami (aerobic wodny, siatkówka, taniec w wodzie). 3 zejścia na plażę z pomostami, z którym wchodzi się do wody (od razu głęboko) i podziwia rafę i rybki (trzeba kupić chociaż maskę z rurką--najlepiej w Polsce lub w Naaba Bay-ok 60zł, na terenie hotelu jest sklep z maskami, ale jest drogo). Leżaków jest dużo, ale trzeba rezerować przynajmniej przed 9. Pokoje są dobrze wyposażone--zwłaszcza pomocny jest sejf. W hotelu jest bardzo dużo Niemców i Anglików, ale to nie przeszkadza bo zachowują się spokojnie. Rada: najlepiej na początku w recepcji dać kilka dolarów, (my daliśmy 10$), żeby dostać lepszy pokój, wtedy jest bliżej np: do plaży czy basenów. Bez tej małej łapówki dostalibyśmy pokój bez widoku na morze i prawie na terenie Dreams Vacation. Jeśli ktoś planuje wycieczki fakultatywne, np: do Kairu, które odbywają się w nocy to lepiej zabrać 1 sweter, bo klimatyzacja mocno chłodzi w autokarze i koniecznie czapkę na głowę. Ogólnie hotel warty polecenia, warto wykupic opcję all,

Hotel odpowiada swojemu standardowi, pokoje czyste, ładnie sprzatane,winda działa sprawnie, obsługa mila. Hotel ma świetne położenie jeśli chodzi o bliskość plaży. Nigdy chyba bliżej morza nie mieszkałam. Minusem jest basen zbyt mały i odpłatność za leżaki i materace przy nim. Jest przejsćie przez restaurację na plaże, nie trzeba chodzic przez ulicę przy murku. Wewnątrz w podziemu jest sauna, masaże za opłatą i mroczny mikroskopijny basen gratis.Bardzo dobre jedzenie i bliskość dwóch miejsc do zwiedzania: Portu el Kantoui i Susy.Bardzo tanie taksówki, o ile ktoś umie sie targować. Nie polecam miłosnikom dyskotek i nocnej rozrywki. Plaża niestety średnio czysta mimo tego,ze częsć jej ma hotel Dremas Beach.

Hotel jest extraaa.. byłam dwa razy i niedlugo lece jeszcze raz :)

Można być dwa tygodnie i nie odwiedzić wszystkich restauracji/barów/basenów :-)
Bardzo sympatyczny główny szef wszystkich szefów kuchni - co środa wycieczka dla chętnych po zakamarkach hotelowych kuchni, można sie przekonać, że jedzenie bezpieczne i miło pogadać (po angielsku). Przyjemna restauracja a'la carte (wcześniejsza rezerwacja, jeden raz na każdy tydzień pobytu w cenie all inclusive) z pianistką z Ukrainy grającą m.in. Chopina, Komedę itp. Bardzo sympatyczna obsługa i w kwaterach, i w restauracjach. Trochę namolni w proponowaniu kilku płatnych atrakcji, ale traktowani z uśmiechem dają się przeżyć. Większość Polaków (sporo) w części Vacation, najwięcej oczywiście Rosjan i Anglików/Irlandzczyków, trochę I, B, NL, CZ. Oczywiście dla wszystkich jest oczywiste, że jesteśmy Rosjanami, więc można to "olać", albo spokojnie tłumaczyć, że wręcz przeciwnie ;-)
Basenów w sumie, w obu częściach (Resort i Vacation) 10 albo lepiej, w tym jeden głęb. 2,8m, restauracje: 2 główne, kilka mniejszych czynnych w porze lunchu i/lub ok 9-10 do 17-18, 2 lobby bary, bar swim-up i bar przy drugim kompleksie basenów, bary na plażach. Plaża, a właściwie plaże b. fajne, blisko do barów, 3 pomosty, można sobie znaleźć cichy kącik i leżeć z dala od hałasów animacji (nie trwają cały dzień, więc idzie żyć), albo wśród Anglików rozłożyć się przy basenach, jak kto woli.
Pokoje (Resort - tam mieszkaliśmy w obu przypadkach) przyzwoite, czyste, jest wszystko, czego potrzebuje człowiek na wakacjach. Barek bezalkoholowy uzupełniany na bieżąco (woda, Cola, Sprite), łazienka nieco zużyta, ale czyściutka (raczej nosząca ślady używania, niż zużyta do remontu) i codziennie dokładnie sprzątane wszystko - trzeba pamiętać o klimacie i tym, że sezon trwa 12 miesięcy, a nie 2 jak u nas :-)
Jedzenie urozmaicone - mięsa, owoce, warzywa, sałatki, pieczywo, niektóre potrawy przyrządzane na poczekaniu na życzenie, płatki śniadaniowe itp. Wszystko przygotowywane w hotelu, więc świeże, smaczne i bezpieczne.
Jedyne, co mi się trochę nie podobało, to plastikowe, wielorazowego użytku szklanki, w których podają napoje na zewnątrz. Były mocno powycierane (pewnie od piasku na plaży i zmywarki), niby wszystkie szły przez profesjonalną zmywarkę w każdym punkcie gastro (sam widziałem), ale raz mi się zdarzył drink w szklance ze świeżym odciskiem jakiejś rosyjskiej szminki :-)
Spędzilismy tam łącznie 3 tygodnie rok po roku 2006/2007 i pewnie jeszcze wrócimy :-)

Hot

Nazwa  Dreams Beach Resort
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm el Sheikh
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis, nurkowanie

Basen z podgrzewaną wodą i 2 zjeżdżalniami

Bogata rafa koralowa przy hotelu, zejście do morza po drabince

Hotel bezpośrednio przy ładnej plaży (zejście do plaży schodami)

5 basenów, w tym 2 dla dzieci i 2 z podgrzewaną słodką wodą

6.5

Wyświetlono 239 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aga256

Pobyt - Kwiecień 2007

Pobyt - Kwiecień 2007

Anikaa :P

Pobyt - Marzec 2007

Hotel jest extraaa.. byłam dwa razy i niedlugo lece jeszcze raz :)

lukson

Pobyt - Marzec 2007

Można być dwa tygodnie i nie odwiedzić wszystkich restauracji/barów/basenów :-)

mela63

Pobyt - Luty 2007

Hot

dziku84

Pobyt - Grudzień 2006

Hotel wspaniały niezwykle pięknie położony, okolica przepiękna i kameralna. Jedzenie przepyszne bardzo urozmaicone, restauracje przy hotelu bardzo przyjemne. Takiej plaży nie widziałem jeszcze nigdy oraz rafy i rybek- wszystko jak w akwarium. Atrakcji całe mnóstwo, niezwykłe animacje oraz gry i zabawy sportowe...plaża bardzo blisko a pomimo to kursuje super fajna ciuchajka...:), baseny śliczne i czyste i ta obsługa!!!!!!wszystko plusy i jak dla mnie minusów brak....serdecznie polecam wszystkim kto może sobie na to pozwolić....!!!!miłej zabawy!!!

drA

Pobyt - Sierpień 2006

bylem tam co prawda w zeszlym roku, ale po tegorocznym pobycie mam kolejne porownanie - tu bylo rewelacyjnie!!! polecam szczegolnie pod katem rafy, basenow, restauracji i barow (ach te nalesniki na plazy), brak plazy rekompensuja pomosty nad rafa, pokoje duze ale bylem w wiekszych, w jedzeniu mozna wybierac restauracja a'la karta w cenie!!! stosunek jakosc/cena = rewelacja

STACHLEWSKI SŁAWOMIR

Pobyt - Lipiec 2006

TAM JEST PO PROSTU SUPER.Ale nie proponuje wycieczki autokarowej do Kairu.

magda

Pobyt - Lipiec 2006

Super rezydent z Alfa Star! Zabierał nas nawet swym autem w ciekawe miejsca. Dostepny o kazdej porze dnia i nocy;-) Hotel spoko, warto go wybrać. Dobre jedzonko, blisko do centrum. Pokoje w miare, łazienki mogłyby być lepsze;-)

Sławek

Pobyt - Maj 2006

Widać że hotel starszej daty,obsługa nie radzi sobie z dużą ilością gość,basen przepełniony,walka o leżaki przy basenie zaczyna się o 6,30.Po godz,7 -mej zapomnij o leżakach ,wszystko już zajęte.Jak na hotel z 5 gwiazdkami czystość w restauracjach i barach fatalna.Po prostu nie chce im się sprzątać.Stoły brudne tak samo serwetki.W pokojach grasują wielkie czerwone mrówki oraz można także spotkać jaszczurkę wylegującą się na łóżku.W łazienkach w pokojach na parterze smród z rur kanalizacyjnych ,obsługa mimo wysiłku nie potrafi tego usunąć.Jedyna pozytywna rzecz w tym hotelu to lokalizacja blisko rafy.Rafa jest naprawdę super.

Alicja

Pobyt - Marzec 2006

Hotel stary, ale zadbany, raczej odpawiada 4 gwiazdkom. Zachwycająca rafa koralowa tuż przy brzegu rekompensuje ewentualne niedoskonałości. Nie polecam natomiast biura Sun&Fun ( które w swojej ofercie ma ten hotel) ponieważ dzięki ich niesolidnym przewoźnikom - Fischer Air- skrócono nam pobyt o prawie całą dobę.

Witold

Pobyt - Luty 2006

pokoje należace do Dreams Beach sa w 80 % z widokiem na morze . Recepcja próbuje gosci z Polski meldowac w blokach 50 - 55 , nalezacych do Dreams Vacation . Najlepsze pokoje blisko plazy w blokach 21,22, 36 , 39 , 31,32 ,33.
Polecam na pietrze . Towarzystwo miedzynarodowe , malo Rosjan . Mila obsluga , sklepy i apteka na miejscu . Do bazy nurkowania Aqua Sharm z polskim instruktorem 300 m .

Marcin

Pobyt - Lipiec 2005

Świetna rafa koralowa przy hotelowej plaży, polecam!

Kate77

Pobyt - Czerwiec 2005

Hotel na prawdę dobry, z przesympatyczną obsługą. Jak przystało na Egipt, musieliśmy wstawać z samego rana by zająć leżaki. Beznadziejna plaża-poleżeć się nie dało, pozostawały tylko zaludnione baseny. Dużym plusami są: indywidualnie sterowana klimatyzacja, dbałość o czystość szczególnie w łazienkach, ale w pokojach również. Minus-obsługa rezydentki, która więcej czasu spędzała na rozmowach z Egipcjanami, niż z klientami. Poza tym nie polecam wyjazdów z wyżywieniem HB... nigdy więcej!

Eliza

Pobyt - Maj 2005

Piękny, zadbany hotel, bardzo zielony, z kolorowymi kwiatami, super basenami;
rewelacyjny dla miłośników snurkowania - przepiękna rafa koralowa, oraz pysznego jedzenia, podobno najlepsze all inclusive w Sharmie, super wieczorne animacje, nigdy się nie powtarzają; można korzystać z atrakcji w Dreams Vacation

Aneta T.

Pobyt - Maj 2005

Hotel cudowny. Polecam zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom młodym. Byłam w Egipcie kilka razy, ale wakacje w tym hotelu wspominam najmilej.

holka

Pobyt - Maj 2005

To fakt, baaardzo mało świeżych owoców :( tylko melon na sniadanie, arbuz na kolację i poza tym to czereśnie i winogrona :(

gusia

Pobyt - Lipiec 2004

jesli ktos ma ochote na snorkelling to ja absolutnie polecam ten hotel!!!! (trudno bylo mnie wyciagnac z wody,rafa koralowa jest piekna!!!) Natomiast jesli ktos nie lubi hotelu,w ktorym wypoczywa sporo wielopokoleniowych rodzin Egipskich to nalezy sie zastanowic.Ja osobiscie mam nadzieje jeszcze kiedys Dreams Beach odwiedzic:) aha ,jedzenie takie sobie,jak dla mnie za malo swiezych owocow.

Agnieszaka G

Pobyt - Sierpień 2003

Piękna rafa koralowa przy samym brzegu - łagodne zejście.

Dreams Beach Resort