No więc byłem w tym hotelu 2 tygodnie od 21 czerwca do 4 lipca (lot z Katowic był opóźniony ze względu na koszmarną pogodę) i było naprawde w porządku - jedzenie, obsługa (na początku były lekkie problemy tzn dostałem pokój w remoncie ale jakoś wszystko sie sobrze skończyło), rozrywka (jaccuzi rulez :)) wycieczka na Saharę i do Sousse
Przede wszystkim pogoda była ekstra bo był wiatr od morza i nie było zbyt upalnie!
Jeśli komuś byłoby zimno - polecam Sahare :)))
Co do klientelii to nie zaprzecze - najwięcej sowietów :) którzy niezbyt kulturalnie sie zachowują (przede wszystkim w restauracji ale ogólnie mi nie przeszkadzali) prócz tego jeszcze Niemcy troche Francuzów a nawet jacyś murzyni sie znaleźli :) generalnie wieża Babel :) Polaków było mało...
P.S. Aha leżaki i parasole wcale nie są płatne!!! (no chyba że w HB)
P.S 2 Pozdrawiam rezydenta Zbyszka ;)
Bardzo fajny hotel, dobra lokalizacja, miła obsługa, dobre jedzenie. Niczego nie brakowało. Piękna i czysta plaża to duży plus. Serdecznie polecam
Hotel przygotowany dla niepelnosprawnych - wszedzie sa podjazdy na schodach. duzo tu ruskich ale sa nieszkodliwi. ja zaplacilem 1750 za 2 tyg. Hotel polozony na terenie ok 3 ha. dopiero po kilku dniach opuscilem teren hotelu aby zobaczyc co jest w okolicy. na terenie hotelu jest tyle ciekawego do roboty ze praktycznie jesli ktos nie jedzie na wycieczke, to nie musi nigdzie wychodzic - polecam. odradzam w lipcu i sierpniu ze wzgledu na tlok, i temp.
Wyjazd zarezerwowany przez wakacje.pl. Biuro Sun & Fun Holidays. Wylot z Warszawy niestety opóźniony o 1,5 godziny. Dobra organizacja na miejscu w Tunezji- wzorowe rozwiezienie do poszczególnych hoteli( na koniec z hoteli na lotnisko podobnie). Niestety z powodu opóźnienia nie zdążyliśmy już na kolację. Na miejscu zakwaterowano nas w bungalowie. Tam warunki są tragiczne- klimatyzacja umieszczona wysoko-jeżeli chce się mieć możliwość regulacji klimatyzacji trzeba dać kaucję za pilota. Łazienka malutka o wysokości około 210 cm. Rano zgosiliśmy w recepcji chęć wymiany bungalowu na pokój. Po 12-tej dostaliśmy ładny pokój z widokiem na morze. Hotel bardzo duży, położony na dużym obszarze. Plaża piaszczysta, leżaki bez problemu.(jeżeli chciało się mieć dobre miejsce, trzeba byo wcześniej zająć leżak). Obsługa była miła( co drugi dzien zarówno sprzątaczka jak i kelner dostawali po dinarze napiwku). Pokój sprzątany codziennie, także codziennie zmieniano nam pościel i ręczniki. Jeżeli chodzi o posiłki to były obfite i urozmaicone( mi i żonie nie przeszkadzało, ze prawie codziennie było to samo, gdyż ilość wystawionych potraw bya tak duża, że codziennie można było zjeść coś innego. Jeżeli chodzi o sprzęt na plaży, to dla mnie mankamentem było to,że skorzystać z niego w ramach AI można było tylko raz dziennie( do wyboru kajaki,rowerki wodne,żaglówki). Z imprez w ramach AI nie korzystaliśmy( brak czasu)Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne. Jeżeli ktoś chiałby skorzystać z tego hotelu to polecam, lecz sugeruję, aby w umowie z biurem podróży zastrzec, ża zakwaterowanie ma być w pokoju w budynku głównym, a nie w bungalowie.
hotel ogólnie dla mało wymagających. na pewno ilość gwiazdek nie odpowiada standardowi, nawet biorąc poprawkę na to, że jest to kraj arabski. 4* hotel miał, ale zapewne 20 lat temu kiedy go budowano. od tamtej pory restauratorzy o nim zapomnieli. kientela to 80% Rosjan, reszta to mieszanka Polaków, Francuzów, Niemców i Angloli. obsluga zakąłda że jesteś rosjaninem i chce być miłą i mówi do ciebie po rosyjsku. to nie jest fajne. krótka historia naszcyh traumatycznych doświadczeń z pierwszej nocy: samolot opóźniony 3h; przyjeżdżamy do hotelu na 3 w nocy; po wypełnieniu karty "przemiły" pan recepcjonista ruchem ręki typu "won mi stad" daje znac że nie możemy się zameldować; pani opiekunka (biuro Kopernik)przekazuje nam, iż recepcja nie dostała potwierdzenia przelewu(!); telefon do Polski; Polska dzwoni do hotelu; pani opiekun oddala sie w siną dal mowiac ze za kilka minut się wyjaśni; mija ok 1h i nic; jest 4 rano; 6 osób czeka w zadymionym lobby na informacje o przelewie; 4.30 idziemy do pokoju ponoć "very nice" jak określił go pan na recepcji - rozpacz: stare, zaplamione wykładziny, pociete zasłony, zacieki na wannie i rdza; chce sie nam wyć.... po dwukrotnej naszej interwencji po 2 nocach zmieniono nam pokój - uwaga bierzcie tylko te od numeru 700 to nowsza część. jedzenie bogate i urozmaicone, oprócz sniadań. zawsze szwedzki stół. napojów pod dostatkiem, nikt nie liczył i nie żałował. niedomyte naczynia. plaża przy samym hotelu - duży plus. dużo leżaków. teren zadbany. 2 spore baseny. poza hotelem.... same hotele -el kataoui to miejscowośc hotelowa. podsumowujac hotel dla mało wymagajacyhc od samego hotelu, którym nie przeszkadza brak estetyki i czystości - pokoje raczej przecietne chciaz duze, łazienki fatalne!!! odzwiecierdla to spsób dobitny ich kulturę. poza hotelem np w tunisie panuje nieopisany brud. folklor na całego. polecam natomiast portal "wakacje" - szybka i miła obsługa.
Bardzo fajne miejsce, w którym można naprawde wypocząć . Jestem zadowolona z pobytu w tym hotelu. Miła obsługa i sympatyczni kelnerzy i jedzenie dobre , dość spory wybór na kolacjach ze śniadaniami trochę gożej. Blisko portu można się tam wybrać na spacer. Polecam !!
Hotel położony w bardzo dobrym miejscu, nad samym morzem. Posiłki super. Dużo, urozmaicone i w dodatku smaczne. Obsługa bardzo miła. Jeżeli ktoś chce wypocząć z dala od zgiełku miasta to ten hotel jest w sam raz.
Generalnie wielki moloch (ok 900 pokoi). Sugerując się rankingiem z portalu, można być z lekka rozczarowanym po przyjeździe na miejsce. Ale jak jest dobra pogoda i pozytywne nastawienie to można wszędzie spędzić udane wakacje. Raczej radziłabym prosić o pokoje w budynku, bo bungalowy faktycznie nie są atrakcją. Napewno trzeba pojechac na wycieczkę na Saharę. Najnieprzyjemniejszy klimat jest w restauracji. Najlepiej przy pierwszym posiłku wręczyć karnecik szefowi kelnerów, żeby nas zaprowadził do stolika. Jeśli chodzi o Exim Tour wrażenia jak najbardziej pozytywne.
Na stołówce panował chaos, po przez to , że osobom, które do kolacji zamawiały wino oraz dawały obfite napiwki obsługa pilnowała rezerwacji stolików , trudno było znaleźć wolny stolik
Świetne miejsce na odpoczynek.
W holetu mieszka głównie sporo niemców i rosjan, także te dwa języki słychać wszędzie i non stop.
Przepiękna roślinność.
Jedzenie jest znakomite. Rewelacja.
Poza tym tuż obok ośrodka jest supermarket "Hawai", więc jak czegoś brakuje, to zawsze można wyskoczyć na zakupy. Uważam to za duży +, bo np. woda w hotelu byla 5 razy droższa niż w sklepie (2,5 dinara hotel - 0,5 dinara w sklepie).
Szczerze polecam.
Anka
Byliśmy w 6-ke, ogólne wrażenia pozytywne. Pierwszego dnia w restauracji było lekkie zamieszanie, nie wiedzieliśmy gdzie mamy usiąść. Niewielkie napiwki dla kelnera spowodowały, że każdego dnia czekał na nas stolik 6-osobowy i min. 2 butelki wina do wyboru. Plaża czysta, dużo sportów wodnych, jedynie cena leżaków na plaży wysoka (2 dinary). Przy basenie leżaki gratis. W okolicy hotelu kilka sporych sklepów, gdzie można wszystko kupić oprócz alkoholi (polecam zakup na bezcłówce). Polecam szczególnie 2-dniową wycieczkę na Saharę (droga, ale warto), pozostałe wycieczki można dużo taniej odbyć we własnym zakresie. Pogodę mieliśmy rewelacyjną jak na pażdziernik, codziennie 26-30 stopni w cieniu.
Hotel jest ogromny, dlatego też nie sposób jes go ogarnąć, poprostu jest brudno. Prawie wszystkich od razu kwaterują w bungalowach, co niestety nie wróży dobrze na przyszłość. Mnie także zakwaterowali w bungalowie. Po całej nocy nieprzespanej, zła,głodna myślałam, że chociaż ładny pokój mi to zrekompensuje, za chwilę okazało się jak bardzo się myliłam. Bungalow był okropny, ciemny i brudny, wc było popsute, wanna brudna, a zamiast jednego podwójnego łóżka zastałam cztery osobne. Natychmiast poszłam do recepcji i zażądałam zmiany pokoju, kazano mi przyjść o 12, więc tak zrobiłam. Na szczęście dostałam pokój w hotelu, nie był on fajny, ale lepszy od wcześniejszego. Jeśli chodzi z kolei o animacje to są one atrakcyjne ale tylko i wyłącznie dla osób w wieku od 40 lat wzwyż. Dla młodych osób nie ma tam w ogóle co robić, ileż można opalać się, lub kąpać w basenie. Piwa w sklepach nie ma w ogóle, chyba że jakieś tzw."sikacze", dlatego polecam brać dużo alkoholu ze sobą, oczywiście jeśli ktoś chce troszkę pobalować. Basen czysty, leżaki przy basenie bezpłatne, na plaży płatne - 2 dinary za sztukę. Jedzienie w miarę dobre, nie ma zbyt dużego urozmiacenia ale napewno można się najeść. Nie podobał mi się bałagan na stołówce, nie było wiadomo gdzie można usiąść, bo kelnerzy trzymali stoliki dla gości którzy dawali im napiwki. Bardzo blisko był sklep, także można było kupić jakąś coca-colę, czy wodę. Niestety nie mogę polecić nikomu tego hotelu, chyba że jedzie się wraz ze znajomymi to wtedy można naprawdę spędzić fajnie czas.
Ludzie, chyba Wam sie w glowach poprzewracalo... Sprane reczniki?? Chamski rezydent?? Brak miejsca na tarasach?? "Czulismy sie jak w szaletach miejskich"????
Własnie wrocilem z El Kantaoui, gdzie bylem przez tydzien z Exim Tours wraz z 3 przyjaciolmi. Spalismy w 4 osoby w jednym banglowie. W telegraficznym skrocie: przepiekna pogoda przez caly wyjazd, jedzenie bardzo bardzo dobre choc malo urozmaicone, blisko plazy, teren bardzo ladnie utrzymany, kilka basenow przy ktorych zawsze mozna znalezc wolne lezaki...
Oczywiscie, warunki mieszkalne w bungalowie (nie wiem jak pokoje hotelowe) nie sa oszalamiajace ale tez nie sa nieadekwatne do ceny pobytu. Klima, terewizor, wygodne lozka, dobrze utrzymana i czysta lazienka, codzienne sprzatanie - wszystko czego potrzeba w tego typu wiosce wakacyjnej. "Czulismy sie jak w szaletach" "brak intymnosci" "warunki nie do przyjecia".... uwagi te prosze spokojnie zlekcewazyc bo nie maja nic wspolnego z prawda. Aha, i gratuluje pomyslowosci pani, ktora chce sie opalac na ganku przed pokojem ;-) Generalnie jak na hotel za 1420zl bylo naprawde dobrze i moge spokojnie polecic go kazdemu NORMALNEMU turyscie.
A propos NIENORMALNYCH turystow: dosc mam pseudoturystow z Polski, ktorzy oczekuja ze zaplaca 1400zl za tygodniowe wakacje i w zamian za to otrzymaja hotel o standardzie marriotta, przepiekny pokoj, obsluge wyprowajaca sobie krew z zyl w celu zapewnienia klientowi satysfakcji oraz rezydenta-supermana, ktory nakryje ich codziennie wieczorem kolderka i pocaluje w glowke... albo nie tylko w glowke ;-) Wstyd mi za takich ludzi po prostu. A rezydent z Exima jest OK.
Duże baseny, dużo leżaków wokół basenów. Piaszczysta plaża blisko hotelu. Morze czyste, ciepłe i słone :). Bardzo smaczne jedzenie :-) w ogromnym wyborze - dla każdego coś miłego.
Powyższa ocena dotyczy wyłącznie pokoi w budynku hotelowym. Bungalowy z maleńkim "tarasem" otoczonym murem nie do przyjęcia, a pokoje ciemne. Ręczniki / w burym kolorze i sprane/ absolutnie do wymiany. Na plaży niewygodne łóżka / za dodatkową opłatą/, bez możliwości regulacji, a parasole zniszczone.
Hotel bardzo fajnie polozony i zadbany , dobra komunikacja z portem . Ogolnie bardzo polecam warto tam pojechac. Osobiscie bardzo fajnie odpoczywalem i wyjazd zaliczam do udanych.
BYLIŚMY W TYM HOTELU W LIPCU 2006. BASENY SĄ WIELKIE I CIEPŁE. JEDZENIE SĄ BARDZO DOBRE (mi się smakowało) KLIMATYZACJA W POKOJACH CHŁODNA (nie było gorąco to tak trochę chłodno, ale można sobie ustawić) ŁÓŻKA BARDZO WYGODNE. LEŻAKI I PARASOLE NA PLAŻY SĄ BEZPŁATNE. JEŚLI KTOŚ CHCE MATERAC NA LEŻAK MOŻNA ZAPŁACIĆ 2 DINARY RATOWNIKU I DAJE TEN MATERAC. HOTEL BARDZO DOBRY.
Jedynym mankamentem hotelu jest jego odległość od turystycznej części, czyli samego portu- ok. 2 km. Trzeba iść piechotą, albo zapłacić 1 dinara za transport miejscowym środkiem podobnym do taxi- luange, lub taksówką za 3 dinary. W porze letniej taki spacer mógłby być przyjemnością, ale zimą- raczej nie.