Hotel położony w pięknym ogrodzie bezpośrednio przy plaży
Dobre możliwości komunikacyjne, ok. 8 km od centrum Sousse i ok. 1,5 km od portu jachtowego El Kantaoui
2 baseny odkryte oraz basen kryty z jacuzzi (podgrzewany w okresie zimowym)
Dużo udogodnień dla dzieci: dwa brodziki, plac zabaw oraz mini klub (5-12 lat) i mini disco
Hotel położony w pięknej spokojnej okolicy. Super plaża. Za mało leżaków na plaży i przy basenie. Chodziliśmy o 6 rano rezerwować. Materace na plaży i przy basenie płatne. Ciekawe atrakcje na plaży (skutery, banany, materace, narty wodne itp.). Dosyć ciekawa 2-dniowa wycieczka na Saharę, ale bardzo męczaca, a biorąc pod uwagę jej koszt - około 500 zl/1 osoba odradzam. Nie polecam również wyjazdów z Orbisem, jedyne co pozostalo z tej firmy, to tylko najwyższe ceny. Przyjrzeliśmy się obsłudze i dbałości o klientów przez inne polskie firmy turystyczne i niestety, ale Orbis wyglądał przy tym bardzo, bardzo marnie.
cdn choc potraw jest mnostwo, nie sa one zmieniane na codzien. kilka barow dzieki czemu nie ma kolejek. sisha bar (4DT za jedna),internet cafe, lobby bar. hotel w kształcie litery L gdzie podstawa litery to czesc hotelu polozona prostopadle do lini brzegowej.widok na ogrod lub morze. 60% niemcow, 10% rosjan, 10% polakow, hiszpanie, francuzi, anglicy. jedynymi minusami w gromie plusow byly zapachy na korytarzu, czasami pojawiajace sie dowody wiekowosci budynku i powolnosc kelnerow, ale to nie przycmiewa blasku tego hotelu i bez skrupułów polecam wszystkim wycieczka organizowana przez Selectours, wycieczka na Sahare prowadzona przez Polaka mieszkajacego od lat w Tunezji - Paulo; fenomenalny i blyskotliwy przewodnik.polecam i pozdrawiam;)
Własnie wróciłyśmy z tego hotelu.Jestesmy zachwycone, hotel bardzo przyjemny, obsługa jeszcze bardziej! Dobry hotel za dobrą cenę.Troche za duzo hałasliwych Rosjan ale Tunezyjczycy tez ich nie lubią.
Hotel zdecydowanie dla niewymagających klientów. Przy wyborze hotelu sugerowałam się zamieszczonymi tutaj opiniami. Nie chcę nikogo urazić, ale myślę, że osoby, którym tak bardzo podoba się ten hotel nigdy wcześniej nie mieszkały w dobrym hotelu. Wydaje mi się, że ten hotel spodoba się tym, którzy wcześniej bywali np. na Mazurach na campingu, albo nad morzem w wynajętym pokoju u „Pani Zosi”. Każdy ma inny gust i inne wymagania. Mi bardzo przeszkadzało w tym hotelu: 1.obsługa robiąca straszna łaskę, że w ogóle pracuje. Jak poprosiłam 2 butelki wody, a nie 1 jak większość, Pan robił problemy i „krzywo” się na mnie patrzył. Poza tym bardzo często po 19 już nie można było dostać butelki wody, bo zabrakło i wydawali je dopiero po 14, a przypominam, że to All Inclusive. Przy kolacji czasami musieliśmy czekać nawet 15 min, aż łaskawie dostaniemy cokolwiek do picia, radzę pić powoli, bo na dolewkę też się długo czeka. 2. Stołówka (bo na pewno nie restauracja!!!) brudne obrusy, częsty brak serwetek, tylko raz udało mi się zdobyć małą łyżeczkę, tłusta szminka na „czystej” filiżance. Jedzenie non stop to samo. Śniadanie głównie jajka pod różną postacią i croissant’y, kilka sałatek warzywnych - naprawdę dokładnie te same przez 2 tyg. na śniadanie, obiad i kolację. 3. Pokój, ja trafiłam chyba najlepszy z całej grupy, z którą przyjechałam, miał tylko zepsutą klimatyzację, która na drugi dzień została naprawiona i w miarę oczyszczona, ale chyba bardzo dawno tego nie robili, bo tylko z mojego pokoju pan wyniósł cały kosz na śmiecie syfu :/ bleee. Poza tym w pokojach od strony basenu, czyli, w wielu jest baaaaardzo głośno podczas animacji - wieczorem do godziny 23 – 24, także jeżeli ktoś chciałby wcześniej chodzić spać lub ma małe dzieci to niestety się nie da!!! 4. Panie sprzątaczki niby bardzo miłe, ale sprzątają niedokładnie i co według mnie jest niedopuszczalne wchodzą do pokoju pomimo zawieszonej na drzwiach kartki „Proszę nie przeszkadzać”!!! 5. Plastikowe, brudne krzesła i stoliki przy barach – basenie, brzydkie plastikowe parasole. Jestem zawiedziona. W razie pytań służę pomocą.
hotel godny polecenia, zwlaszcza biorąc pod uwage fakt, iż hotele w tunezji ciesza sie zla slawa. w okolicy nie znajdzie sie lepszych procz tego oraz innych hoteli el mouradi znajdujacych sie w sasiedztwie. hotel jest bezposrednio przy plazy w pieknym ogrodzie, duzy powierzchniowo - 5 kortow tenisowych, pole golfowe, duze restauracje i bary, dwa wystarczajacej wielkosci baseny i basen kryty,water polo, gimnastyka,pilka nozna,silownia (platna 7DT), place zabaw dla dzieci, ciekawe animacje duzo natryskow, przebieralni, toalet, bar przy plazy, bogata oferta sportow wodnych. plaza czysta, swietny piasek. dojazd fenomenalny taxi do port el kantaoui max 5 min (2DT) do sousse max 12 min (5DT). niedaleko znajduje sie duze centrum handlowe.
Hotel naprawdę świetny,na wysokim poziomie,z kulturą.Przede wszystkim bardzo czysty.Jedzenie także bez zarzutów-dla każdego coś dobrego:) Wybór alkoholi także dobry:)Obsługa się spisuje bardzo dobrze nawet bez napiwków ale osobiście uważam że się im należą napiwki bo prace wykonują bez zarzutów! Z hotelu niedaleko jest do Portu i do Souse. POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM:0) W razie jakiś pytań służę pomocą,proszę pisac:)
Hotel wart polecenia, zarówno dla osób młodych, starszych jak i rodzin z dziećmi. Ciekawe, bardzo urozmaicone animacje. Hotel położony przy plaży w pięknej scenerii. Obsługa bez zarzutu. Czyste plaże.
Duże uznanie dla rezydenta, p.Andrzeja (zapomniałam nazwiska). Bardzo miły i kompetentny człowiek. Wielki plus dla Itaki.
Serdecznie pozdrawaiam.
polecam ogólnie dla mnie rewelacja
Kilka dni temu wrocilam z Tunezji i serdecznie polecam ten hotel wszystkim.Jedzenie smaczne i urozmaicone. Kompetentna i bardzo sympatyczna obsługa . Na terenie hotelu jest kilka kortów tenisowych, pole do mini golfa, fryzjer, dyskoteka, oprócz dwóch basenów na zewnątrz, jeden basen wewnątrz hotelu z jacuzzi.
Troche obawiałam się niskich temperatur ale pogoda dopisała . Było około 25-28 st.
Jęśli będziecie mieli pytania odnośnie hotelu chetnie służe wiedzą .
Pozdrawiam.
Byliśmy w tym hotelu w 2006 i bylo tak jak opisywanow w wakacjach, stara i nowa część hotelowa.Pierwotnie przydzielono nam pokój w starej częśći .Warunki nie do przyjęcia brud,stęchlizna,okropny widok,koszmarna łazienka(niektórym to nie przeszkadzało ,byli zadowoleni).Później przeniesio nas do nowej części do malutkiego ale chociaż czystego i nie śmierdzącego pokoju.Nie wiedzieliśmy że trzeba dać łapówke przy zakwaterowaniu.Zamiana pokoju odbyła się bez pieniędzy ale kosztowała nas sporo nerwów.Osoby ze słabą znajomością języków obcych są praktyczne bez szans.Opieka rezydenti Sun
Jedzenie okropne. Nie jestem osobą wymagającą, ale posiłki były tragiczne. Narodowość miała wielkie znaczenie, Rosjanie byli traktowani stokroć lepiej, niż Polacy. Pokoje małe, wystrój z czasów PRL. Nie sprzątane codziennie. Rezydentka - wolę nie komentować. Nie wiedziała praktycznie nic. Nie podpowiedziała nawet o spisaniu protokołu, podczas gdy nasza walizka wyleciała na rondzie z autobusu, gdyż Panu kierowcy nie chciało się domknąć drzwi,
Hotel absolutnie adekwatny do ceny! To jest drodzy Państwo Afryka, tu są nieco inne standardy, więc nie ma co narzekać, że niby 4*, a taka słabizna! Jak wiadomo \"tanio\" raczej nie chodzi w parze z \"dobrze\"... Byliśmy w okresie 16-23.10.2014 i trafiła nam się naprawdę piękna pogoda (rezydent stwierdził, że jak 18lat tu mieszka, to o tej porze roku takiej super pogody nie było!), więc wróciliśmy bardzo zadowoleni i naładowani pozytywną energią na nadchodzącą zimę! Całe dnie z dzieciakami na plaży, z przerwami na posiłki, wieczorem animacje (dość liche niestety, ale trzeba mieć na uwadze, że to końcówka sezonu). Odwiedziliśmy Port El Kantoui (wycieczka spacerkiem wzdłuż ruchliwej ulicy jakieś 2,5 km) i Medinę (przejazd taxi-busem za 1 dinara od głowy - niezapomniane extremalne przeżycie! ;)) Okolica jest dość nieciekawa, nie ma gdzie spokojnie pospacerować - no chyba że plażą! W pobliżu jakieś 2 pseudo centra handlowe wypchane chińszczyzną i to by było na tyle :/ Większych uniedogodnień nie odczuliśmy. Polecamy, ale dla mało wymagających osób. Ze strony portalu Wakacje.pl oraz organizatora (Sunshine Travel) wszystko ok. P.S.Jak ktoś leci odpocząć i wyspać się, to proszę nie brać pokoju od strony basenów, bo animacje odbywają się pod samymi oknami i jest bardzo głośno.
Położony przy samiutkiej plaży (może nie jakaś z widokówki, ale całkiem ok) Z dala od zgiełku, ale z dobrymi możliwościami komunikacyjnymi Przestronne pokoje
Niski standard, dość zaniedbany Słabiutkie jedzenie, mały wybór Nieciekawa okolica Zbyt głośne animacje przy samym hotelu
W hotelu El Mouradi byłam od 09-10-2014 do 23-10-2014.Pierwsze wrażenie dobre,ładna recepcja,potem już tylko z górki.Mimo wolnych pokoi za pokój z widokiem widokiem/częściowyn/ na morze trzeba wsunąć w paszport 20 dolarów.Na wymianę starej zepsutej lodówki czekaliśmy 4 dni.Szafka w której umieszczona jest lodówka ledwo stoi,jest zbutwiała.Sprzątaczki bardzo niechętnie wykonują swoją pracę,mimo napiwków,często ich praca ograniczała się tylko do wymiany ręczników.Odkurzanie i ścieranie kurzu to pojęcia obce dla tych pań.Jedzenie monotonne, niesmaczne,mały wybór.Kapusta podana na obiad nie znalazła chętnych/ponownie pojawiła się na kolacji,aponieważ znowu nie została zjedzona, podano ją znowu następnego dnia na śniadanie,Słowa pochwały należą się natomiast animatorom oraz kelnerom z barów- są bardzo mili ,uśmiechnięci.Największym atutem hotelu jest plaża.piękna,czysta,zagospodarowana. Ogólnie oceniając ten hotel zasługuje na słabe 3 gwiazdki.
przy plaży,piękny duży ogród palmowy
hotel stary wymagający remontu,odpadające tynki,zbutwiałe meble w pokoju
Hotel wystawiony w latach 60 ubiegłego wieku na bardzo dużym placu. Jest to zespół połączonych budynków o nieregularnych kształtach. Bardzo dużo jest zieleni i pięknych kwiatów.Alejki jak i place są wybrukowane kostką. Jeżeli jedziesz na wczasy i chcesz się opalać i kąpać to miejsce jest OK. Wieczory są ciepłe jak u nas w kraju a nie upalne ,że można się roztopić. Niedaleko około 1,5 km jest port i marina dla jachtów oraz mnóstwo restauracji i sklepów.Ludzie traktują cię normalnie . Jedynie co mnie raziło to handlujące dzieci przebrane w stroje ludowe i bardzo natrętne. Jadąc taksówką do centrum trzeba mieć dobre nerwy kierowca to rajdowiec.
Dobre położenie blisko plaży tzn kończ się teren hotelu zaczyna się plaża. Naprawdę tak jest. Przestronna stołówka jedzenia dużo. Jest to kraj mułzumański a co zatem idzie są pewne ograniczenia co do produktów miesnych. Wieprzowiny niestety tam niema. Kurczaki na wiele sposobów sporadycznie wieprzowina lub ryby. Dominujacą wędliną jest coś z barana. Dużo surówek i sałatek.Chleb -kilka rodzajów. Ciasta wybór największ jaki do tej pory widziałem na wczasach w pocji ALL.Kelnerzy mili i uprzejmi ale jeżeli dasz dinara jest jeszcze lepiej. Towarzystwo z całej Europy z niewielką opcją ludu ze wschodu. I to jest plus. Recepcja z WIFI, bardzo ładna. Baseny duże i czyste otoczenie ciągle sprzątane .Toalety przy plaży są perfekcyjne i czyste -nigdzie takich nie widziałem. Piasek jest drobny i biały jak śnieg. Niema tam plaż żwirkowych a w realu kamienistych. Plaża szeroka łagodnie schodząca do wody, dno idealne piaskowe woda błękitna i ciepła . Dużo atrakcji na plaży tzn. spadochrony za motorówką skutery wodne, banany itp. Jednego czego brakuje to ratownika na plaży - ale we wszystkich krajach mułzumańskich tak jest. Po godzinie 18 plaża jest już pusta - robi się zimno ja byłem w lipcu. Klimatyzacja indywidualna jak zwykle dmucha na łóżko . Łazienka duża ale leciwa wymaga remontu. Program rozrywkowy jest profesjonalny i to codziennie - rewelacja .Bar czynny do północy.
-dziwny zapach w barze , balkon jest cały z cegły mały i nic nie widać. - w barze można palić papierosy. - drinki podają w kubkach plastikowych [ taki gruby matowy ]
Animatorzy Super,jedzenie super, Wadą ze bez napiwków brak papieru toaltowego w pokojach
uprzejma obsługa na stołówce
brak klimatyzacji w pokoju- ledwo co... miał być widok na morze A NIE BYŁ !
Wrażenia z pobytu w hotelu oceniam na bardzo dobre, hotel posiada windę, pokoje nie posiadały widoku na morze , ale i tak widoki były przepiękne. My dostaliśmy pokój gdzie palmy\" zaglądały\" nam przez balkon do pokoju. Przepiękne ogrody z palmami i krzewami pielęgnowane przez tutejszych ogrodników sprawiały, że atmosfera wokół hotelu była cicha i uspokajająca.
blisko plaży, plaża piaszczysta, kajaki, rowery wodne za darmo,bar przy plaży, pokój wyposażony w lodówkę i klimatyzację.
kelnerzy nie nadążali podawać napojów do obiadu i kolacji- brak samoobsługi.
Dobra obsluga, jedzenie dość dobre slabe wyposazenie malych pokoi.
Brak klimatyzacji, suszarki do włosów, pokoje bardzo male.
Wakacje udane. 4 osoby dorosłe i 2 dzieci. Ogólnie pozytywnie oceniam hotel, chociaż na kolana nie powala. Zdarzały się brudne szklanki, kradzieże (rada: uważać na cwaniaków z obsługi na plaży - potrafią zwinąć nawet klapki!!!!!!!!:) ) Podczas naszego pobytu okradziono młodą parę z pieniędzy w pokoju. Baseny duże, czyste. Animatorzy rozkręcali się powoli podczas naszego pobytu i pod koniec turnusu było już ok:) Drinki dobre, brakowało dystrybutorów z napojami - szczególnie dla dzieci, ale zawsze można było podejść do baru. Wróciliśmy zadowoleni.
Bardzo dobre wyżywienie. Pokoje codziennie sprzątane. Super plaża. Spora ilość leżaków w sezonie. Miła obsługa - z małymi wyjątkami. Dobre położenie, dużo sportów wodnych na plaży - płatne i bezpłatne (kajaki, rowery wodne).
Zdarzały się kradzieże. Wieczorem jeden bar z alkoholem i napojami. W pokojach i na korytarzu.
Fajny wypoczynek, można polecić z czystym sumieniem. Oczywiście można się też czepiać drobiazgów, ale po co?
Baseny, obsługa, plaża. Wyjątkowa grupa animatorów.
Nie radzi sobie z liczbą gości w szczycie sezonu.