Udogodnienia dla dzieci: brodzik, pokój i plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt (na życzenie), krzesełka w restauracji.
Ok. 700 m do plaży Saint Panteleimon (publiczna, piaszczysto-kamienista), druga - piaszczysta ok. 900 od hotelu.
Atrakcyjne położenie: ok. 700 m od morza, ok. 300 m do centrum Istro, ok. 10 km do Agios Nikolaos.
Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Przywieźliśmy wspaniałe wspomnienia. Bardzo miły, uroczo położony hotelik z pięknym widokiem na zatokę Mirabello z tarasu z basenami. Uroczy personel. Naprawdę przesympatyczni ludzie. Pokój skromnie wyposażony ale czyściutki , z klimatyzacją i radyjkiem z którego sączy się czarowna grecka nuta...
Jedynie starsze osoby o słabszej kondycji mogą nieco męczyć się przy podejściu do hotelu ponieważ trzeba pokonać krótki dystans "pod górkę".
Ale można to przeżyć, tym bardziej, że widoki wszystko wynagrodzą.
Szczególnie serdecznie chciałabym pozdrowić przesympatyczny personel restauracji hotelowej i super-barmana.(!!!!!!!!!!)
Pewnie już nigdy tam nie pojadę a tak bardzo bym chciała.............
Kreta jest piękna.
Hotelik bardzo fajny z super basenem, jedzieniem-bardzo dużo i z fajną obsługą. Jedyny problem to odległość od misata tętniąxcego życiem nocnym - 10 km. , ostatni ayutobus powrotny odchodzi o godzinie 21:00, więc nie można pozostać dłużej w mieście.
Hotel swietny dla osob ceniacych spokoj, cisze, pragnacych odpoczac od miast,ruchu ulicznego. Najlepszy dla chcacych spedzic wakacje w egzotycznym klimacie w zupelnym spokoju. Dobry dla rodzin z dziecmi i seniorow. Mlodzi, szukajacy zabawy i imprez niestety nie znajda tego typu spedzania czasu. W okolicy kilka tawern i restauracji, o polnocy cicho jak makiem zasial.
Do hotelu trafiliśmy przypadkiem (po reklamacji w innym hotelu), ale ogólne wrażenia bardzo dobre. Rewlacyjna widokowo okolica, śliczna plaża (niestety nie ta najbliższa-ok.20 min. spacerem), bardzo spokojnie (pomijając cykady), miła atmosfera. Szczególnie polecam apartamenty (3 lub 4-osobowe z aneksem kuchennym).
Piekne widoki, przemiła obsługa, jedzenie smaczne , brak animacji,dyskotek a pozatym jest dobrze,super lody dobre warunki dla dzieci przy funkcji All.
Byłam w tym roku w hotelu Elpida w Agios Nikolaos. Bardzo miła obsługa, która zawsze służy pomocą i asystą. Okolica bardzo spokojna i grecka. Brak barów i typowo turystycznego tłoku w okolicahc hotelu. Plaza 7-8 minut spacerem od hotelu. Przepiekne widoki z pokoju hotelowego i z tarasu przy basenie. W hotelu byli anglicy, niemcy i francuzi oraz troche rodaków :)
Skromny hotel dla niewymagajacych klientow, na uboczu, w cichej okolicy. Na dluzsza mete jedzenie bardzo monotonne i maly wybor. Plusem sa lody i chipsy w ciagu dnia. Pokoje bardzo skromne lecz czyste.
Hotel trochę za daleko od plaży, całkowity brak sklepów z pamiątkami, ubraniami i inną garderobą.
Kilka dostępnych dość tanich sklepów spożywczych.
Brak jakichkolwiek rozrywek w okolicy oprócz kilku pustawych tawern, brak również wieczornych i nocnych rozrywek w hotelu oprócz dość sympatycznego baru.
Ładny i dość czysty hotel, nudna ale bardzo bezpieczna okolica.
Sympatyczna obsługa hotelowa, piękne widoki z okien. Doskonałe obiadokolacje, monotonne ale smaczne śniadania.
Polecam hotel osobom ceniącym spokój, ciszę.Okolica jest piękna. Hotel jest pięknie polożony na wzgórzu.Ma piękny widok na zatokę Mirabello. Wokół rosną drzewa cytrynowe, pomarańczowe, gaje oliwne. Mimo, ze byłam pod koniec czerwca to na drzewach jeszcze rosły owoce ubiegłoroczne