Evi (Faliraki)

2.6

Hotel szczegoilnie dla malo wymagajacych osob,posiłki choc na poczatku smakuja to jednak pod koniec nastepuje zmeczenie ich monotonnoscia:/...najgorsze sa sniadania ktorych menu przez cale dwa tygodnie bylo takie samo(zwlaszcza jajka w kazdej postaci). Bulwersujace jest nieuprawnione rezerwowanie sobie lezakow przy basenie a co najgorsze brak reakcji obslugi na taka praktyke. Poza tym ogolny tlok,tlumy na posilkach...pokoje male,bez telewizorow, klimatyzacja nie zawsze dziala,na recepcji nie ma mozliwosci wymiany pieniedzy choc taka informacja pojawila sie w katalogu...w pokoju pojawil sie nawet karaluch:/Dostrzegalane jest gorsze podejscie do klientow z Polski w porownaniu do np Niemców...Ale pozytywy tez byly:)Ladna i czysta plaza, atrakcje rodos, piekna wyspa symi...nie polecam jednakze wycieczek fakultatywnych,gdyz samodzielne zorganizowanie wyjazdów jest srednio o polowe tansze...

Hotel, który ma już swoje lata. Za największe plusy uznałbym urozmaicone i smaczne posiłki. Za minusy trochę zaniedbane pokoje oraz stanowczo zbyt małą liczbę pracowników w stosunku do wielkości hotelu. Do barków po napoje można było stać kilkanaście minut, a wieczorem trudno było coś dostać. Nie wyobrażam sobie co było w trakcie głównego sezonu - ja byłem na poczatku sierpnia. Obsługa podchodziła średnio do swoich obowiązków. Dziecko, które chciało dostać w barku coś zimnego do picia skazane było na niepowodzenie, o ile nie pomógł mu dorosły.

Hotel położony raczej w spokojnej okolicy. Do plaży jest kawałek drogi. Plaża średniej wielkości, z dala od tłumów z pozostałych hoteli. Do przystanku autobusowego do Rodos-ok. 5 min drogi. Basen bardzo fajny, tylko jak ktoś chciał opalać się na leżakach to musiał wstawać o 6 rano i zajmować sobie je ręcznikiem-po prostu zbyt mało leżaków. Jedzenie bardzo dobre i dużo-mnóstwo sałatek, oliwek do woli, wino, piwo, desery, itd. Pokoje czyste-codziennie sprzątane. Za to wyposażenie pokoi przedpotopowe. Klimatyzacja działała sprawnie. Widok z pokoju mieliśmy na dach restauracji i śmietnik. Codziennie rano tłukli się dostawcy dostarczający towar do restauracji. Dużo było Czechów i Niemców, którzy mieszkali oczywiście w nowszej części hotelu. Ale może to wina biura podróży. My byliśmy z Itaki. Polecam wypożyczenie samochodu (można wypożyczyć z zaprzyjaźnionej z hotelem wypożyczalni) i zwiedzenie wyspy dookoła. Mimo wszystko nie żałujemy, gdyż widoki i pogoda rekompensują wszelkie minusy. A za lepszy standard hotelu trzeba jednak dużo więcej zapłacić.

Bdb greckie jedzenie (aha, nie jem mięsa a miałam do wyboru rozmaitości) , natomiast momentami przerażająca ilośc ludzi w stołowce (zwłaszcza w porze obiadowej - wynikająca z tego, że obiad serowwany tylko przez 1,5 h, a śniadania i kolacje - przez 3h). Dziwne zwyczaje natomiast panowały przy basenie i to wprowadzone przez samych turystów, tj. zajmowanie leżaków wieczorem czyli przypinanie na nich ręczników i nastepnego dnia zjawianie sie przy takim leżaczku np. o godz. 12stej... Byłam tam tydzień, w tym czasie mia łam 3 wycieczki fakultatywne, polecam taką dookoła wyspy. Natomiast do Rodos i Water Parku można się wybrać samodzielnie, taksówka do WP 6 euro z Evi, a bilet do Rodos 1,7e. Generalnie polecam jako bazę wypadową, a także rodzinom z dziećmi - basen, masa frytek, lodów i napojów :) Aha, świetna plaża, najlepiej skrótem - skrajem przez oliwkowy gaj Ogólnie: hotel po prostu przyzwoity, ale ja ie należe do pedantek.. tym bardziej na wakacjach

Naprawde polecam miasteczko Faliraki i hotel EVI .Spędziłam tam najcudowniejsze wakacje .

Nazwa  Evi (Faliraki)
Miejsce  Grecja / Rodos / Faliraki
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne, bez paszportu, rozrywka i życie nocne

Atrakcyjna lokalizacja: w pobliżu centrum kurortu Faliraki słynącego z bogatego życia nocnego.

W odległości zaledwie 3 km od hotelu znajduje się park wodny Faliraki Water Park.

Hotel położony jest 850 m od ładnej piaszczysto-żwirowej plaży.

Z myślą o dzieciach: brodzik wydzielony przy basenie głównym.

5.7
4.7
5.3

2.6

Wyświetlono 559 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Netty

Pobyt - Maj 2007

jack

krzywy

niente31

meg

Pobyt - Kwiecień 2007

Bardzo sympatyczny hotel jeden minus który doprowadzał mnie do furii to zajmowanie leżaków ręcznikami dzień wcześniej nie wiem co to za zwyczaje ale są po prostu paskudne. Jedzenia bardzo dużo i smaczne nawet jeśli przyjdzie sie pod koniec serwowania posiłku zawsze coś jest i głodnym sie nie jest.Obsługa hotelowa bardzo miła, panie kelnerki w restauracji bardzo sympatyczne. Plaże bardzo ładne,morze czyste.

Danuta

Pobyt - Lipiec 2006

W pokojach brak telewizora. Piękna plaża. Bardzo mało rozrywek i brak animacji.

joy

Pobyt - Lipiec 2006

Straszna ochrona obiektu o 24 nalezy w sekunde kłaść sie spac!!!!!

rodzinka

Pobyt - Czerwiec 2006

hotel bardzo przyjemny, składa się z 4 budynków. My akurat zostaliśmy zakwarterowani w bardzo ładnym(chyba nowym)budynku, który posiadał tylko "apartamenty", tzn.sypialnie i pokój połączony z kuchnią, balkon z widokiem na basen i duży-przechodzący przez dwa pokoje.posiłków dużo, napojów i drinków do oporu, lodów do oporu, kuchnia typowo grecka..Lokalizacja dobra, blisko do centrum ale daleko do plaży, nawet się nie chciało taki kawał chodzić, tymbardziej z dzieckiem.Ogólnie jesteśmy zadowoleni i polecamy.

ewa

Pobyt - Maj 2006

Hotel,zgodnie z opisem znajduje się niedaleko żwirowej plaży(10min), a także bardzo blisko centrum. Miasteczko jest pełne klubów, pubów, restauracji, barów z karaoke oraz sklepów, więc każdy znajdzie tu rozrywkę dla siebie. W mieście znajduje się także wesołe miasteczko i aqua park(chyba).Łatwy dojazd do miasta Rodos (autobusem,taksówką), w pobliżu znajduje się wypożyczalnia skuterów i samochodów, którymi łatwo zwiedza sie wyspę. Faliraki oblegane są przez Anglików i Polaków, więc właściwie wszędzie można porozumieć się po angielsku.Łatwo dostępne są aparaty(budki) telefoniczne. Kuchnia i restauracje dopasowane są pod klientów z zachodu...(restauracja chińska itp).
Obsługa hotelu jest miła,czysto, można jednak trafić na nieciekawy pokój, lepiej więc od razu poprosić o zmianę-zwykle odbywa się to bez kłopotów.Hotel rozmieszczony w kilku budynkach w ogrodzie,posiada 2 bary,bilard,ładny basen,mały plac zabaw,boisko do siatkówki, a także salę z telewizorem przy recepcji, w której w tamtym roku cały hotel oglądał finał Mundialu :)
Jedzenie smaczne, średnio urozmaicone, znajdzie się coś dla dzieci-szczególnie lody i przekąski w ofercie all inclusive.

Przemysław Siwa

Pobyt - Maj 2006

Przed wyjazdem slyszalem o tym hotelu bardzo rozne opinie, dlatego wahalem sie tam pojechac. Okazalo sie jednak, ze hotelik jest bardzo fajny; obsługa mila i pomocna; duzo zalezy jednak od tego z jakiego biura sie jedzie :) Sa w tym hotelu pokoje w tzw "piwnicach" ktore oglednie mowiac sa malo atrakcyjne. My mielismy ladny maly pokoik z klima i lodowka; bardzo czysty (wymiana recznikow i sprzatanie pokoi coodziennie). Bardzo ladny basen. Jedzenia mnostwo !!! Jesc i pic mozna ile sie chce :) Do plazy wcale nie jest tak daleko, jak pozna sie skrot to spacerkiem idzie sie jakies 7 minut :) Miejscowosc Faliraki jest piekna, wg. mnie najlepsza na Rodos. Centrum imprezowe :) Doskonala baza wypadowa aby zwiedzic cala wyspe np.autkiem co zreszta uczynilismy. Polecam odwiedziec super miasteczko ! Generalnie hotel wart jest ceny ktora sie placi. Nie mozna sie jednak spodziewac niewiadomo czego za taka a nie inna cene. Chetnie skoczylbym tam jeszcze raz ;) W razie czego moge udzielic porad; moje gg 3831502

Marek Kierzynka

Pobyt - Maj 2006

Przydałby się mini plac zabaw ,ponieważ oprócz basenu hotel nie dysponuje atrakcjami dla dzieci.

Jurek

Pobyt - Kwiecień 2006

sporo gości z Czech, Niemiec, Holandii. Moje dzieci wolały siedzieć cały dzień na basenie objadając się lodami, sokami, colą, niż chodzić przez jakieś krzaki do plaży 800 metrów i siedziec na lekko czarnawym żwirku (brak piasku, chociaż i tak jest to prawie najlepsza plaża na Rodos). Pokoje mieliśmy (studio) w budynku recepcji, łóżka - betonowe prycze przykryte materacem i na to pościel, sporo mrówek wchodziło z ogrodu. Jedzie OK, chociaz non stop to samo, mało owoców. Lody do oporu prezy basenie. Huśtawki itp dla dzieci - ruina. Głownym atutem tego hotelu było to, że w 2006 r. (koniec czerwca) usało nam sie w Itace załatwić tani pobyt (6 tys. zł za 4 osoby na 2 tygodnie).

Pobyt - Kwiecień 2006

Pokoje na pełne 3 gwiazdki, jednakże posiłki (all inclusive), obsługa, całe otoczenie hotelu na conajmniej 4 gwiazdki. Bardzo miła obsługa hotelowa, służąca chętnie pomocą. Troszkę daleko od plaży, ale mały spacer po obfitym śniadaniu mógł wyjść tylko na dobre!!!

DOROTA

Pobyt - Kwiecień 2006

BYŁAM W TYM HOTELU MEDZY 15-29.06.06. W PIERWSZYM TYGODNIU BYŁO MNIEJ TURYSTÓW I BYŁO W MIARĘ DOBRZE. NIESTETY W DRUGIM TYGODNIU DOJECHAŁO WIĘCEJ LUDZI I POBYT ZROBIŁ SIĘ UCIĄZLIWY. TEN HOTEL ZE SWOIM ZAPLECZEM ,MIOIM ZDANIEM NIE POWINIEN PRZYJMOWAĆ TYLU WCZASOWICZÓW. KOLEJKI W RESTAURACJI PO JEDZENIE, BAR PRZY BASENIE OBLĘŻONY, A LEŻAKI O GODZ.,8 RANO JUŻ WSZYSTKIE ZAJĘTE . IMPREZY DO GODZ.24 PRZY BASENIE, WIĘC NIE POLECAM TEGO HOTELU OSOBOM, KTÓRE CENIĄ SOBIE SPOKÓJ I CISZĘ. JEDZENIA I PICIA NIGDY NIE BRAKOWAŁO, A PLUSEM TEJ OFERTY JEST TO ,ŻE W RZECZYWIŚTOŚCI HOTEL WYGLĄDA DUŻO LEPIEJ NIŻ NA ZDJĘCIACH W OFERTACH, BOWIEM SĄ ONE ROBIONE CHYBA PRZED REMONTEM.TERAZ JEST WIĘKSZY BASEN, INNA NAWIERZCHNIA I STOLIKI.

monia

Pobyt - Lipiec 2005

Do hotelu Evi pojechałam w podróz poślubną. Powiem od razu nie byłam zachwycona. Skusiłam sie pierwszy raz na wyjazd All Inclusive i nigdy wiecej tego nie zrobię!!! Bo i tak musieliśmy stołować sie na miescie. Piwo i reszta alkoholu który serwowali były naszej klasy TIP, w biedronce daja lepsze.!!1 Najbardziej drażniły mnie włosy po poprzednich gościach w łazience, a najbardziej panie na stołówce jprzeciskajace się między stolikami ze wstrętnym wózkiem do którego wrzucały odpadki z jedzenia. Tragedia.

sandra

Pobyt - Czerwiec 2005

Polecam ten hotel młodym ludziom lubiącym zabawe i nocne życie!!!!!!

marcin

Pobyt - Czerwiec 2005

witam. byliśmy tam dwa tygodnie we dwie pary. pierwszypokój jaki nam zaproponowali nie ciekawy w piwnicy. ale po dwóch dniach poprosiliśmy o zmianę i dostaliśmy pokoje można powiedzieć na poziomie . niestety do plaży trzeba ok 10-15 min. iść . obsługa i jedzenie ok.mieliśmy formę all.inc. niestety co do alkocholi to marny wybór(ouzo , brendy i piwko) reszta za dopłatą. ogólne wrażenia w porządku . niestety wszystko na zdjęciach i w opisach wygląda dużo inaczej niż w rzeczywistości (ale to chyba standard).ogólnie można polecić ale zaznaczam że mieliśmy wykupione przez niemieckie biuro podróży. pozdrawiam

Justina

Pobyt - Maj 2005

Wakacje spedzilam ze znajomymi i wszyscy wrocili do domu zadowoleni. Najwiekszym plusem hotelu jest jego lokalizacja w centrum tetniacego zyciem Faliraki. Jedynym minusem byl brak klimatyzacji w restauracji ale podobno byl to chwilowy problem. Obsluga byla bardzo mila. Ogolnie jakosc adekwatna do ceny

Evi (Faliraki)