Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: fitness, siłownia, tenis stołowy, siatkówka, jacuzzi, rzutki, szachy, aerobik.
Dla dzieci: brodzik, miniklub, plac zabaw, mini disco.
Tylko 150 m do piaszczystej plaży.
Atrakcyjne położenie: przy promenadzie w Nessebarze, 10 min. spacerem do wpisanego na listę UNESCO starego miasta.
Pogoda mogła myć lepsza.Hotel godny polecenia..............................................................................................................................................................................
Hotel ładny chociaż wymagający remontu. Położony blisko starego miasta z pięknym widokiem. Jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Mocne drinki w opcji all inclusive ;). Jedyny minus to łazienki z wanną wymagające remontu.
stare łazienki z wanną
Hotel fajnie położony przy promenadzie prowadzącej aż do zabytkowej części miasta.Może nie jest zbyt ekskluzywny ale jest bardzo czysto i duże przestronne pokoje.Jedzenie też bardzo dobre. Jedynym minusem jest brak plaży hotelowej. Publiczne bardzo zatłoczone. Ale rekompensatą są wieczorne spacery pięknie oświetloną nadmorska promenadą.Duży minus dla pani rezydentki z biura .Nie spisała się. Generalnie hotel godny polecenia.
Super położenie przy promenadzie .
Brak plaży hotelowej.
Hotel w bardzo dobrej lokalizacji, blisko plaży, niedaleko do centrum Neseberu i w bardzo dobrym punkcie komunikacyjnym. Dojechać można praktycznie wszędzie z przystanku zaraz przed hotelem. Bardzo ładne i czyste pokoje hotelowe. Zadbany basen i cały hotel. Największy plus to przemiła i bardzo pomocna obsługa która komunikuje się w wielu językach. Angielski to standard, a wiele osób z obsługi mówi tez po polsku i niemiecku. Jedzenie całkiem smaczne jednak nudne i monotonne i bardzo nastawione na Brytyjczyków (o każdej porze dnia do wyboru była ta paskudna kiełbasa i fasolka). Hotel zapewnia też obsługę animatorów i rożnego rodzaju zabawy w ciągu dnia i wieczorem, dla dzieci i dorosłych. Nie komentuje jakości bo nie korzystam z tego typu zabaw. Jak kupowaliśmy wycieczkę na początku roku, hotel został przedstawiany jako miejsce spokojne, bardziej dla par i ludzi pragnących spokoju. Jednak w tym roku profil chyba się zmienił i hotel postawił na innych klientów. Na basenie codziennie pełno rodzin z dziećmi, krzyki, piski, walka o leżaki. Rodziny i osoby nastawione na typowe zabawy na basenie przy all inclusive na pewno będą świetnie się bawić. Osoby szukające spokoju i odpoczynku muszą się nastawić na szukanie spokoju poza hotelem, bo hotel może służyć jako świetna baz wypadowa na zwiedzanie okolicznych plaż i miasteczek.
Położenie, czystość, obsługa.
Nudne i monotonne jedzenie.
Hotel jest OK, pokoje odnowione, wszystko funkcjonalne. Przed pobytem czytalem opinie o monotonnych posiłkach i może tak trochę jest, ale tak jak w innych hotelach 4* w Grecji czy Turcji. Drinki na alkoholach lokalnych ale całkiem niezłe. Blisko do fajnej piaszczystej plaży, trzeba płacić za leżaki 10 leva za każdy element (parasol, leżak).
Gorąco polecam ten hotel. Jak najbardziej zasługuje na swoje 4 gwiazdki. Pokoje sprzątane codziennie, wygodne nowe łóżka, łazienka czysta, przestronna. Warto dopłacić za widok na morze. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Nie było szans chodzić głodnym. W opcji AI między posiłkami w barze przy basenie pyszne hamburgery, hot-dogi, frytki, udka z kurczaka, lody. Może to niezbyt zdrowe ale wyjątkowo smaczne :) 3 fajne baseny o różnych głębokościach.Przed wyjazdem czytałem opinię, że jest zimna woda w basenach. Powiem szczerze, woda jak woda, nie tak ciepła jak w morzu ale bez przesady nikt nie trząsł się z zimna. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. Dużym plusem dla osób słabo znających języki jest to, że praktycznie każdy komunikuje się po polsku. Animacje dla dzieci super z polskimi animatorkami. Na publiczną plażę dojść trzeba ok 300 metrów, wychodząc z hotelu. Leżaki płatne ale można się położyć na swoim ręczniku chociaż jest bardzo dużo ludzi i trochę ciasno. Byliśmy w połowie sierpnia więc pogoda była bez zarzutu, cały czas powyżej 30 stopni. Hotel w centrum, blisko sklepy i historyczna część Nessebaru (spacerem promenadą ok. 15 minut).
bardzo dobre położenie, blisko centrum, super jedzenie
wg mnie brak
Byliśmy z 2 dzieci 4 i 7 lat. Hotel sprawia dobre wrażenie, jest bardzo czysto, obsługa w restauracji dwoi się i troi żeby nadążyć ze zmianą obrusów. Jedzenie smaczne i duży wybór. Dla dzieci super basen głębokość 70 cm i dwa malutkie brodziki dla niemowlaków. ?Dla dorosłych dwa baseny 130 i 150 cm. Piękny widok na zatokę, warto wziąć pokój z widokiem, krótki transfer z lotniska. Plac zabaw malutki ale nowy i dzieciaki się tam bawiły. Z minusów, basen bardzo zatłoczony i woda trochę zimna, byliśmy 17-24 sierpnia. Plaża blisko ale w czasie naszego pobytu były glony które przypływały , plaża bardzo zatłoczona.
Piękny widok na zatokę, dobre jedzenie, czystość.
Kiepska, zatłoczona plaża
Ogólnie bardzo fajny hotel. Czysty, zadbany a obsługa bardzo pomocna i miła. Natomiast jadac do niego z małym dzieckiem ok 2 letnim, cieżko o dobre jedzenie dla niego. Głównie jeśli chodzi o kolację to praktycznie 0 wyboru. Powinien być osobny stół z jedzeniem typu, płatki śniadaniowe, zwykłe pieczywo czy bułki, jajecznica, sery albo wędliny. Coś co nadaje się na wieczorne posiłki dla dzieci. Warto zastanowić się nad rezerwacja hotelu jeśli chodzi o ten istotny punkt.
Pokoje z widokiem na morze
Jedzenie dla dzieci
Byliśmy na wczasach na przełomie maja i czerwca czyli przed sezonem. Hotel zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Czyste pokoje-codziennie sprzatane, wymieniane reczniki,a co drugi dzień zmieniana pościel. Jedzenie w naszej ocenie bardzo dobre-przede wszystkim świeże i spory wybór, zarowno dla dorosłych jak i dzieci. Do zejscia na piaszczystą plażę bardzo blisko ok 2 min. idąc z dziećmi ????Bardzo mila obsluga mówiąca po polsku. Reasumujac jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu i zdecydowanie polecamy hotel rodzinom z dziećmi i nie tylko.
Czysty hotel, położony blisko plaży, przemiła obsługa
Mały plac zabaw
Jestem bardzo zadowolona z hotelu:) Rezerwując hotel trafiliśmy z narzeczonym na niego przypadkiem bo był w bardzo atrakcyjnej cenie w czasie weekendu Majowego i to był strzał w dziesiątke ! Przede wszystkim przepiękny widok z basenu na morze i brzeg po przeciwnej stronie. Polecam pokój z widokiem na morze bo na prawdę warto !! Jedzenie bardzo dobre. Teraz nie wyobrazam sobie wakacji bez all inclusive. Między posiłkami są serwowane przekąski w barze przy basenie (pizza, frytki, hot dogi) - wszystko zawarte w all inclusive więc można jeść i pić bez końca :) Obsługa bardzo miła i pomocna :) Pokoje czyste i zadbane. I na koniec... świetni animatorzy!! :) Pomimo że byliśmy przed sezonem to sprawili, że basen tętnił życiem. Zachęcali do wspolnych gier, a wieczorem organizowane były konkursy i karaoke :) Warto zobaczyć miasteczko Nessebar , które jest niedaleko hotelu :) POLECAM!
Wyjazd od 23 do 30 września pod względem odpoczynku udany, jednak pogoda pozostawia wiele do życzenia. Pierwsze trzy dni w porządku, jednak kolejne cztery to deszcz, wiatr 40km/h i pełne zachmurzenie, do tego 17-18st C. Nie polecam wyjazdu w takim terminie. Hotel jak najbardziej ok, jednak dla osób chcących się wybawić, polecam hotele centrum słonecznego brzegu, do którego od Festa Panorama jest 4-5km (autobus kursuje co 15 min do godziny 00:30 za 1,30 leva.) Jedzenie w hotelu w porządku, obiady i kolacje urozmaicone, śniadania codziennie takie same. Końcem września w Słonecznym Brzegu praktycznie wszystko jest pozamykane, nie dużo się dzieje, dlatego nie polecam młodym ludziom, którzy nie chcą siedzieć wieczorami w hotelu. W hotelu bardzo dużo emerytów.
Blisko ładnej, piaszczystej plaży; niedaleka odległość od urokliwego Nessebaru; smaczne, urozmaicone jedzenie; ładna łazienka w pokojach; strefa basenowa - ok; zaraz obok przystanku autobusowego.
W niepogodę i niższą temperaturę - zimno w pokojach;
Super Hotel godny polecenia. Obsługa miła i pomocna. Hotel czysty z dużą ilością leżaków. Kuchnia smaczna i urozmaicona każdy sobie coś znalazł. Blisko do Starego Nessebaru który trzeba zobaczyć.
Czyste pokoje, Miła obsługa, Dobrei smaczne posiłki
Pobyt bardzo udany. Polecam pobyt dwutygodniowy. Bardzo miła obsługa, jedzenie zróżnicowane, smaczne posiłki, szczególnie potrawy przygotowywane na bieżąco przez kucharzy. Okolica dla poszukujących rozrywek oraz chcących pozwiedzać. Blisko plaży, basen czysty i dość duży. Polecam.
BARDZO DOBRE POŁOŻENIE, BLISKO DO PLAŻY I DO NESEBARU, DOŚĆ DUŻY BASEN, MIŁA OBSŁUGA, JEDZENIE RÓŻNORODNE
NIE ZAUWAŻYŁAM
Pogoda piękna, wyjazd z rodziną....ogólnie wspaniałe miejsce dla rodzin z dziećmi. Nasz syn był zachwycony my również. Jedyny minus brak piaszczystej plaży przy hotelu.
baseny, animatorzy, miła obsługa, pokoje z widokiem na morze, spokój, swoboda,
brak plaży, nieświeży zapach na piętrze -1 (stęchlizna???), czasem tłuste jedzenie
Po tygodniu spędzonym w hotelu jestem bardzo zadowolona. Miałam piękny widok za oknem (na morze i baseny). Pokoje zadbane, regularnie sprzątane. Jedzenie urozmaicone, serwowano bułgarskie potrawy, sushi i owoce morza. W barach dobre drinki. W jednym z nich serwowano świeżo wyciskane soki z owoców. Dziecko przez cały dzień objadało się lodami. Obsługa uśmiechnięta i zawsze gotowa do pomocy. Należy pochwalić hotel za baseny, zwłaszcza dla dzieci (70 cm), wszytkie połączone więc nie trzeba było siedzieć w brodziku z dzieckiem a jednocześnie można było mieć go na oku. Trochę zimna woda w basenie, ale doskonale chłodziła w upalne dni. Polskie animacje dla dzieci organizowano dwa razy dziennie, tj. od 10 do 12 i od 16 do 18, dziecko było bardzo zadowolone. Animacje dla dorosłych też na dobrym poziomie. Ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne,
- doskonałe położenie - piękny widok - duże baseny - dobre i różnorodne jedzenie - animacje dla dzieci
Z pobytu w Hotelu Festa Panorama byliśmy rodzinnie bardzo zadowoleni. Od momentu pojawienia się w hotelu (godz. 8.30 rano) mieliśmy zapewnioną opcję all inc (załatwioną przez rezydentkę Rainbow), tylko na pokój czekaliśmy do godz. 14.00. Przy wyjeździe było to samo: all inc do samego końca (do 19.30), pokój trzeba było zdać do godz. 12.00. Z pokoju byliśmy zadowoleni (dopłacaliśmy do widoku na morze - i warto dopłacić), klimatyzacja działała, sprzątanie było codziennie, wymiana ręczników codziennie. Animacje dla dzieci fajne, z animacji dla dorosłych nie korzystaliśmy (bo nie chcieliśmy). Blisko do pięknego Nessebaru. Plaża całkiem fajna, nie wiem czemu ludzie narzekają. Jedzenie dobre, w ogóle nam się nie nudziło, kolejek do jedzenia nie było, czasem 5 minut trzeba było poczekać na stolik. Wszystko było fajne.
piękny widok na morze dobry all inc wolne miejsca przy basenie prawie cały czas animacje dla dzieci świeżo wyciskane soki
Zdecydowanie NIE polecam.Hotel blisko plazy i starego miasta-to prawda na tym koniec.Obsluga niekompetentna nie rozumieją i nie potrafią mówić po angielsku,nie da się z nimi dogadać .Jedzenie to dramat-jałowe ,kwaśna pizza,jakość odrzuca-po pierwszym dniu polecam restauracje na miescie.Ilosc ludzi którzy cisną się na basenie jak sardynki ,walcząc ze sobą o posiłki to parodia.Bo ktoś płaci i WYMAGA dostać więcej niż wszyscy,krzyki pijaństwo,brud.Sam hotel w stylu komunistycznym.Nie jest nowy.W pokojach brak wolnych kontaktów ,nie działające prysznice,klimatyzacja stara.Hotel powinien mieć 2 gwiazdki nie 4-przypomina pensjonat.Cena za niego jest bardzo zawyżona.Jest to najgorszy hotel w którym byłam w Bułgarii.Prosze uważać na extra godziny-nie są prawda.Hotel nie jest dobry dla osób które chcą się wyciszyć i zrelaksować.Z czystym sumieniem nie polecam-szkoda pieniędzy i Waszego urlopu
Polozenie
Przeplacony hotel ,jedna wielka porażka
położenie super czystość ok codziennie sprzątane pokoje i wymiana ręczników jedzenie super dla każdego do wyboru i koloru alkohole w normie obsługa miła i pomocna dobrze zainwestowane pieniądze na wypoczynek polecam maro
położenie czystość jedzenie
pomimo wykupienia 12 pełnych dni w dniu przyjazdu możliwość korzystania z hotelu i posiłków od godz.14.00 /byłem tam o godz.5.30/
Woda w basenie zimniejsza niż w morzu. Morze cudowne, ale każdy leżak 10 lewow i parasol też. Ogólnodostępna plaża bardzo zatłoczona. Za mało miejsca w restauracji. Walka o wolny stolik i każdy kubek, nawet miseczkę do zupy. Leżaki przy basenie trzeba zajmować przed śniadaniem, inaczej nie ma szans.
Położenie blisko Nesebaru i Słonecznego Brzegu. Obsługa baru przy basenie.
Głównym problemem są bardzo monotonne posiłki. Przez 2 tygodnie to samo na śniadanie. Pokoje sprzątane byle jak. Tylko wymiana ręczników. Nie było odkurzane, ani zamiatany balkon. Panie reagują dopiero po wręczeniu paru lewow. Straszne animacje. Praktycznie jedną wielka porażka. Na basenie muzyka techno i tak głośno, że zwariować można. Polska animatorka Aleksandra świetnie sama się bawi, nie ważne czy bawi to gości. Napoje silnie rozcieńczone i bardzo niemiła menadżer. Ogólnie nie polecam tego hotelu, na pewno nie na 4 gwiazdki.
Od samego początku były problemy. Na miejsce przyjeżdżamy o 23ej i brak wolnych pokoji - z małymi Dziećmi to dramat. Zmiana hotelu na dwie doby. Powrót - mieliśmy mieć pokój z widokiem na morze a dostaliśmy na ruchliwą ulicę. Jedzienie takie same, jałowe, wiele dzieci potruło się i wymiotowało, jedno trafiło do szpitala. Woda w basenie lodowata. Fakt, codziennie pokoje sprzątano ale My mamy niezbyt dobre wrażenie o hotelu i traktowaniu w nim. Sam personel stara się być miły ale nie oni rządzą tylko menadżerka, która ma gości głęboko w poważaniu. W dniu wyjazdu musielismy opuścić pokój o 12ej w południe a o północy mieliśmy lot. nasz pokój stał pusty i nikt nie pozwolił nam połozyć w nim małego Dziecka spać. Nie polecamy.
- pokoje sprzątane codziennie, choć nie dokładnie
- jedzenie - jałowe, wiele Dzieci się potruło ( 23.08-03.09) - lodowata woda w basenie - rozlewane drinki - lepiej kupić w sklepie bo tego nie dało się pić - codzienne identyczne animacje ( aż nudno ) - brak internetu w pokoju a zapewniano, że jest - zero porozumienia z menadżerem hotelu ( nawet nie wyszła kobieta by zamienić jedno zdanie )