Golf Beach Resort (ex. Jolie Ville Golf & Resort)

bardzo piękna okolica, ciekawa plaża, pyszne jedzenie, brak animacji

Cały pobyt uważam za udany,niestety 95% Rosjan, chyba jak w każdym z hoteli w Egipcie. Przepiękne baseny, bezpośredni dostęp do morza z przepiękną rafą koralową i kolorowymi rybami. Niestety hotel trochę przestarzały. Pokoje duże około 45m2, wygodne łóżka, fajny balkon, łazienka ok. Jedzenie średnie, ale to rzecz gustu. Duża wada to brak dostępu do sztućców na stołówce, po nałożeniu obiadu i podejściu do stolika , trzeba poczekać aż przyniesie Ci je kelner, co trwa zbyt długo- nawet 10 min.

Nie do wiary jak można pisać takie pochlebne bzdury na temat tego udającego 5 gwiazdkowy nazwijmy to hotelu.Byłem już w kilku miejscach i zawsze wybieram hotel na podstawie opinii i nigdy jescze tak się nie zawiodłem. Właśnie dzisiaj z niego wróciłem i jeszcze mam mdłości od syfu ogólnopanującego i najtańszego żarcia z królującym i wydzielonym w różnych postaciach kurczakiem..Trzeba być idiotą aby napisać, że jedzenie jest urozmaicone i smaczne .Totalny syf na stołówce bo na miano restauracji nie zasługuje brak organizacji,miotająca się obsługą, cudem jest otrzymanie napoju do posiłku,brak nakryć obrusów ,sztućce trzeba sobie poszukać..W czasie wieczornych animacji -występów napoje ,kawa drinki podawane są w papierowych kubkach w najlepszym razie w plastiku.brak z zresztą w tym czasie obsługi kelnerskiej po napoje trzeba chodzić do okienka (w zał.zdjęcia).W dzień między posiłkami w opcji al.jedynie bułka i tylko w jednym miejscu przy plaży, To nie jest standard na hot.5 gwiazd.. Smak posiłków i standard obsługi poniżej dna. Pokoje sprzątane po łebkach.przez cały pobyt problem z papierem toaletowym prawdopodobnie wydzielanym jak wszystko inne. Gośćmi hotelowym są w większości lokalsi o specyficznych nawykach i nie koniecznie musi nam to odpowiadać ale to już każdego indywidualna sprawa oraz Rosjanie. ANIMACJE również dno Animatorki żenujące przesiadujące że swoimi rodakami narodowości Ukraińskiej marna improwizacja od rana do wieczora.Sytuację ratują występy grup i zespołów z zewnątrz.. BARDZO POZYTYWNIE oceniam rejestrację libańską wraz z obsługą oraz bar przy basenie od strony bungalowów... BAR przy plaży i przy zjeżdżalni dno cały czas szukają kubków do napoji. HOTEL jako obiekt i infrastruktura położone ,baseny,pozytywnie. Recepcja na dobrym poziomie ,reagująca pozytywnie na wszelkie uwagi i prośby. REASUMUJĄC OCENY POWINNY BYĆ OBIEKTYWNE I MAJĄ NAM POMAGAĆ W WYBORZE HOTELU ABY SPEŁNIŁ NASZE OCZEKIWANIA .

Zacznę od tego, że moja poniższa opinia jest napisana po wcześniejszych pobytach w hotelach Sharm np. SULTAN GARDENS, ROYAL ALBATROS MODERNA, JAZ AQUAMARINE/Hurgada/ CZY JAZ RESTA GRAND w Marsa alam Wróciliśmy z żona 2 października po kolejnym / 10 raz/ dwu tygodniowym pobycie w Egipcie w hotelu 5 gwiazdkowym. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu, a w szczególności z przepięknej rafy, do której jest zejście z supr wykonanych trzech podestów / mola/. Posiłki serwowane w restauracji głównej bardzo dobre, dobrze przyprawione codziennie na obiad i kolację z możliwością wyboru dwóch rodzajów ryby, dwóch bądź trzech rodzajów mięs / kurczak( codziennie inaczej przyrządzony) , kaczka ,wołowina, wątróbka/.,w poniedziałki dzień japoński z sushi oraz super przyrządzonymi kalmarami / palce lizać/, codziennie do wyboru makaron, dodatkowo dania egipskiej kuchni. Dodatkowo dla urozmaicenia można zjeść obiad w restauracji przy basenie mieszczącym się w części hotelowej Royal Wing /bungalowy/, który można wybrać z karty i zostanie podany przez serwis restauracji. Serwis w restauracjach na bardzo dobrym poziomie. Wszystko na bieżąco sprzątane i to nie po łebkach, a dokładnie tak stoły jak i obejście wokoło nich. Drinki do obiadu i kolacji podawane przez serwis prawie natychmiastowo / wystarczy dać jeden raz dolara napiwku/ i to za każdym razem z uśmiechem na twarzy. Z barów korzystaliśmy głównie przy plaży i przy basenie w części Royal Wing, a także z baru? w lobby, który niestety nie powinien mieć nazwy bar gdyż jest to raczej wyszynk z czasów PRL-u z okienkiem otwieranym do góry i w dodatku czynny dopiero od godz. 13,30 Jest to niestety wielki minus w tym hotelu. Serwis w barach i restauracjach bardzo dobry, a jeszcze lepiej działa jak zaserwujesz obsłudze bakszysz. Wystarczy dać ze dwa razy po 1 USD / a to nie wielki majątek/i jesteś zapamiętany na cały pobyt / drinki też wtedy dostaniesz w szklanym opakowaniu / bar przy plaży/, a nie w plastiku/. Obsługa w recepcji bardzo dobra, na każde zgłoszenie działająca prawie natychmiastowo . Nie prawdą jest nagminny brak papieru, a wręcz reglamentacja jak pisze LECH/ nie wiem czy był w tym samym hotelu/ toaletowego gdyż wystarczyło jeno słowo do serwisu obsługującego hotelowe toalety i był natychmiastowo. Czego brakowało w hotelu to brak muzyki na żywo do czego przyzwyczaiły nas poprzednie wizyty w tym rejonie w innych hotelach. Nie wiem czy to jest nagminne czy też związane było z remontem prowadzonym w części hotelu i nie pełnym obłożeniem, ale tego nie powinno brakować w hotelu 5 gwiazdkowym!!!!! W hotelu przewagą są obywatele Ukrainy ok.60% jest też spora grupa wczasowiczów lokalnych /15%/, naszych też dość sporo i tow dodatku co nie przyjemne zachowujących się nie jednokrotni gorzej od krytykowanych przez niektórych opiniodawców autoktonów. Są też Czesi , Niemcy , Francuzi, Austryjacy, obywatele beneluksu i skandynawi. W hotelu dość wolno, ale działające WI FI przy recepcji. Na zakończenie jedna rada - zabrać ze sobą coś na komary bo zdarzaj się w pokojach meszki i mogą pokąsać / aczkolwiek po zgłoszeniu na recepcji szybko zneutralizowane/ REASUMUJĄC OCENY POWINNY BYĆ OBIEKTYWNE, A JAK KOMUŚ PRZESZKADZAJĄ AUTOKTONI TO NIECH NIE WYJEŻDŻA Z POLSKI I JEDZIE NA WCZASY W KRAJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

na miejscu miła niespodzianka po zmotywowaniu recepcji dostaliśmy piękny pokój rodzinny z przepięknym widokiem na morze dodam że kupiliśmy zwykły standartowy . baseny oceniam dość dobrze chodz my byliśmy zawsze przy basenie ze słoną wodą bo tam nie było tubylców .dodam że to był nasz 14 pobyt w egipcie i pierwszy raz trafiliśmy na hotel w który było 90 % tubylców . Nie da się słowami co wyprawiali na stołówce siedzące dzieci na stołach i dosłownie rzucały jedzeniem po stołówce starsze panie podchodziły i wyrywały szczypce z rąk pierwszy raz coś takiego widziałam , naszczęście grupa polaków pokazała nam restałrację na końcu tarasu gdzie można było spokojnie i kulturalnie oraz w czystym pomieszczeniu zjeść a tu było wszystko ok przemiła obsługa i Brak Tubylców . to samo tyczyło się barów białasy stały w kolejce a tubylcy obsługa poza kolejnością masakra .Pierwsze 3 dni urlopu masakra reszta po zmianie stołówki jako tako ale szału nie ma . NIE POLECAM MY NIE JESTEŚMY NAUCZENI WALCZYĆ NA STOŁÓWCE !!!!!!!!!!!!!!!!

Nazwa  Golf Beach Resort (ex. Jolie Ville Golf & Resort)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm el Sheikh
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, sporty wodne, windsurfing, tenis, golf, nurkowanie, parking

Wyświetlono 54 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dmytro

bardzo piękna okolica, ciekawa plaża, pyszne jedzenie, brak animacji

Wady

czystość, konieczna rekonstrukcja, brak animacji

Sebastian

Pobyt - Maj 2023

Zalety

Przepiękne baseny, bliski dostęp do morza z krystaliczną wodą . Cudowne rafy koralowe

Wady

Przestarzały hotel, codziennie te same animacje. Zbyt krótkie wieczory z muzyką, o godz 21:30 już zaczyna się sprzątanie, więc za bardzo nie ma co robić. Wieczorami żeby napić się drinka trzeba bardzo długo czekać aż podejdzie któryś z kelnerów, brak możliwości podejścia do baru i zamówienia. Jeśli ktoś z obsługi łaskawie zjawi się przy Twoim stoliku, to lepiej zamówić kilka drinków na raz, bo później możesz się nie doczekać.

3.2
Lech

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Infrastruktura,baseny,rafa

Wady

Jedzenie,Czystość,obsługs

HENRYK

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

położenie, infrastruktura oraz super rafa przy hotelowej plaży / najładniejsza z dotychczasowych wyjazdów/

Wady

lobby bar, a właściwie kiosk piwny z PRL-u Brak muzyki na żywo.

barbara

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

baseny ,rafa

Wady

bary , stołówka ,

4.8
Rafał

Pobyt - Sierpień 2018

W związku z małą ilością opinii o tym hotelu, pragnę podzielić się spostrzeżeniami z pobytu w tym hotelu w 08.2018. Na początku zaznaczę iż w Egipcie byłem 15 razy więc moja opinia powinna być obiektywna. Przede wszystkim hotel ma dwa duże baseny jeden z ogrodem, rzeczką w bliskim położeniu jest klifowa plaża z bardzo fajnymi rafami i to tyle plusów. Żeby nie pastwić się nad dalszym opisem hotelu zaznaczę, że duży wpływ na negatywną ocenę ma \\\"polityka\\\" menagerów hotelu lub też władz Egiptu, która by ratować sektor turystyczny wypełnia aktualnie hotele \\\"turystami\\\" z Egiptu. Fakt ten wiąże się bezpośrednio ze spadkiem poziomu usług, czystością itd. Hotel niestety obniżył loty próbując sprostać wymaganiom mało wymagającym Egipcjanom. W okresie w którym byliśmy grupą 8- osobową było 80-90% Egipcjan. Postaram się krótko, pokoje sprzątane, łóżka stare, łazienka do remontu natychmiastowego. Lobby - jak na dworcu PKP, barmani za szyby podający drinki. W samym lobby okupacja wszelkich siedzeń przez wiecznie przebywających Egipcjan (standard 2 dorosłych, 6 dzieci), hałas, przyciemnione światło. Stołówka (ciężko nazwać restauracją) - poziom posiłków słaby ale standardowy egipski i oczywiście Egipcjanie czyli jedzenie na talerzu, obok na stole na krzesłach na podłodze wszędzie. Kultura egipska wymaga od nich podchodzenia po posiłek poza kolejnością, ignorują wszystkich w kolejce nakładając oczywiście dla całej nie małej rodziny. Animacje ? jakie animacje, dla dzieci pól godziny dla dorosłych brak pomysłu. Sam hotel na ta chwilę zasługujący na słabiutkie 4*, uwzględniając do opinii turystów z tego kraju brak skali. Dlatego też zalecam przed wyborem hotelu w Egipcie sprawdzić dokładnie aktualne opinie o hotelu i przekrój turystów tam przebywających w ostatnim okresie. Zaznaczam, że nie jestem rasistą i lubię Egipcjan ale taka dawka \\\"kultury\\\" egipskiej sprawiła, że mój poziom empatii i rozumienia drugiego człowieka niestety tego nie ogarniał.

Zalety

Dwa różne baseny, piękna rafa.

Wady

Stary, nieodnowiony hotel, lobby katastrofa.

Pobyt - Listopad 2017

Przyjazd do hotelu bardzo sprawny, szybki meldunek. Otrzymaliśmy bardzo ładny pokój. Elementy wyposażenia wysłużone ale łóżko bardzo wygodne. Pokoje sprzątane trochę po łebkach ale ok. Serwis techniczny bezradny pomimo chęci naprawy usterki ( brak ciepłej wody w godz. wieczornych ). W lobby beznadziejny internet polecam zakup karty na lotnisku. Obsługa na +3. Słabe wyszkolenie ma niestety wpływ na gościa hotelu. Barmani to prawdziwa porażka alkochole leja na oko np. pół szklanki wódki i reszta to sok. Zero ozdób do drinków zero owoców czy parasolek. Na plaży \" drinki: w plastikowych kubkach. Brak restauracji czy baru z posiłkami na plaży, musisz chodzić do głównego budynku. A teraz o jakości jedzenia. Słowo jakość jest tu na wyrost, mało doprawione, każdego dnia to samo, brak owoców typyu arbuzy, winogrono czy gruszki. Jakość słodkości słaba i każdego dnia to samo. Z głodu nie umrzesz ale to najgorsze posiłki jakie jadłam w Egipcie. Dookoła obiektu totalna pustka, nigdzie nie wyjdziesz bo tylko ulica i pustynia. Obiekt ocenia na +3 a szkoda bo kiedyś był to piękny Resort.

Zalety

Duży obiekt, któremu świetność minęła już dawno. Bardzo ładny ogród.

Wady

Dawno nie odnowiony obiekt, wszystko wysłużone. Brak atrakcji dla dzieci, bardzo słabej jakości animacje. Jedzenie okrone i monotonne.

Pobyt - Sierpień 2016

Hotel jak za tą cenę wporzadku obsługa rewelacja dbają o gości

Zalety

Ogromny hotel wszystko jest na miejscu jak za tą cenę ok

Wady

Brak Europejczyków są sami swoi.,dzieci mnostwo latają nie patrzą robią co chcą.

Pobyt - Marzec 2015

Byłam w marcu 2015. Hotel nie duży, dobre jak na Egipt jedzenie, czysto ;) bardzo miła obsługa. Ładny ogród przez który wije się basen. Na plaże trzeba przejść przez mostek nad drogą, ale warto , bo plaza jest inna niż wszystkie. Piękne rybki. Można zobaczyć delfiny ;) Z drugiej strony hotelu , tzn. od wejścia drugi basen z aquaparkiem dla dzieci i z widokiem na góry;) Ogólnie polecam. Jeden z lepszych hoteli w Sharm w jakich byłam ....

Zalety

Ciekawa plaża, ładne rafy, piękny ogród

Wady

daleko od drogi głównej

tatiana

Pobyt - Marzec 2010

bylam w tym hotelu w 2008 i nadal uważam że to najlepszy hotel w którym byłam do tej pory we wszystkich ciepłych krajach jakie odwiedziłam tj tunezja, kreta, rodos, malta, turcja. Wyzywienie super, lody do woli movempick nie jakies tanie miejscowe, pizza, sałatki, bez obawy jadłam surowe warzywa choc przestrzegano mnie przed klątwą faraona, plaża blisko, obsługa bardzo miła, jedynie co mnie denerwowało to hałas z ulicy bo hotel jest w samym centrum naama bay, trochę to przeszkadza w spaniu. ale tak to super!

Ewelina

Pobyt - Maj 2008

Cała obsługa hotelu bardzo miła, jedzenie urozmaicone, codziennie inne desery:) W tym hotelu Zemsta Faraona Cie nie dosięgnie :D na plaże dowozil prywatny bus, plaża super, lezaki i materace za darmo, na plaży shish bar:D serwuja również pyszną sałatke z owoców morza, plaza znajduje sie zaraz przy rynku wiec mozna zrobic zakupy przed powrotem do hotelu. W pokojach sa tez lodówki, klima i tv :) Zaprzyjaźniliśmy sie rownież z barmenm (Tarkiem) , spiewał nam modlitwy i zabrał nas do knajpki gdzie turyści na pewno nie zachodza:) poszła shisha, herbatka i kebeb z wątróbka:) I bongo..:) Gorąco polecam ten hotel ludziom młodym, zwlaszcza Panom którzy z pewnościa beda podziwiac urode Rosjanek w całej okazałości :)

darek

Pobyt - Listopad 2006

hotel naprawdw jest ok . powiem tak jestem w egipcie dwa razy w roku i jestem wymagajacym turysta . i polecam ten hotel bo jest naprawde exstra

DAREK

Pobyt - Listopad 2006

EKSTRA HOTEL POLECAM JEDZENIE SUPER NAWET SUSHI JEST W MENU: NAPRAWDE POLECAM

kasia

Pobyt - Listopad 2004

Super polecam ! Rewelacja.

Golf Beach Resort (ex. Jolie Ville Golf & Resort)