Wybierz, kiedy chcesz jechać na wakacje i przejdź do szczegółowej oferty.
Atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych: brodzik, miniklub ( 6-12 lat ), plac zabaw, miniaquapark) opiekunka do dziecka (płatna
Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża, usytuowana w urokliwej zatoce z łagodnym zejściem do morza.
Bogata oferta rekreacyjna: 3 baseny (jeden ze zjeżdżalnią), jacuzzi, siłownia, aerobic wodny, tenis stołowy, 2 korty tenisowe.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Omijać szerokim łukiem ten hotel. Jeszcze lepsze że hotel zamykają do remontu 10.04, a my pobyt mamy wykupiony do 11.04. Rezydent Coral travel udaje że nic nie wie.
Miła obsługa.
Zejście do morza tragiczne poprzez błoto po odplywie. Brak animacji. Brak obrusow ze zdjęć na stołówce. Po przyjeździe w pokoju: kontakty połamane, drzwi balkonowe ciężko się otwierają, sejf nie działa. Napoje podawane w bardzo małych kubkach. Widziałam jak piwo mieszał barman z wodą. Brak stolików ze zdjęć przy basenie.
Dopiero co wrocilam z podróży jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu i polecę to każdemu.
Pięknie położony hotel przy plaży .Pokoje były bardzo czyste i sprzątane systematycznie . Bardzo miła obsługa .Osoby ktore lubią ciszę polecam .
Basen nie był podgrzewany w grudniu .
Bar swip-up nie jest taki swim-up, bo gdy podplyniesz i usiadziesz w wyznaczonych miejscach na stolkach w basenie i poprosisz o drinka - pracownicy kalecząc angielski mówią '' I can't , here no drink' i pokazują, że musisz wyjsc z wody, i usiasc normalnie na lezaku i sobie zamowic hehe. W pokoju natrafilismy na zepsuty mikrofon w telefonie, a gdy powiedzielismy tym z recepcji, ze niestety nie mozemy do nikogo dzwonic bo mikro uszkodzone - odpowiedzieli nam rozlozonymi rekoma, a pozniej i tak chyba o tym zapomnieli, bo pozniej do nas dzwonili i pytali sie czy juz wszzystko w porzadku hahah. Nastepna rzecz JEDZENIE. gdy ktos jedzie tutaj i wybiera opcje all-inclusive to mu wspolczuje, jak wspolczulam sobie i chlopakowi. Absolutnie nie jestesmy wymagający, ale żeby przez 2 tyg jesc dokoladnie to samo dzien w dzien na sniadanie i obiad (tylko kolacje byly z grubsza inne- BO DODAWALI INNE MIESO.) to naprawde trzeba byc osobą o mocnych nerwach. Żeby bylo smieszniej, kolejna sprawa - jak rezerwujesz sobie miejsce w restauracji wloskiej to nie spodziewaj sie czegokolwiek zwiazanego z Wlochami na talerzu. Wlasciwie, to nie spodziewaj sie czegokolwiek innego niz tego co podaja ze stolowki, tylko w takiej formie, że oni Ci podają jedzenie, a nie tak jak na stołówce, że sam sobie nakladasz. Z kolei tak samo w Europejskiej - dokladnie to samo, bo po Europejskiej chodzilismy na stolowke, aby sprawdzic (tyle, że sami biali byli,wiec taka roznica) jestem zawiedziona rowniez tym, że musielismy prosic 3x osoby z recepcji o odblokowanie nam karty do pokoju , bo ciagle przestawala dzialac. Nie bylo zadnych telefonow na korytarzu, ani nic z tych rzeczy (jak w niektorych hotelach są) aby zadzwonic do recepcji w razie potrzeby, tylko nalezy dymać 15 min w jedna i druga strone, aby ich prosic o otworzenie Twoich drzwi jak w naszym przypadku ( w najgorszych momentach) bo gdy wracalismy z wycieczek po 2-3 w nocy ZMECZENI. Animatorzy - Ci szefowie zachecali do zabawy, reszta animatorow czyli Ci do pomocy Byli tak dretwi , ze to szkoda gadac. Nie potrafili zatanczyc nawet Y.M.C.A żenada... patrzyli tylko jak, to robia szefowie, przez co wykonywali ruchy z totalnym opoznieniem o 20 sekund. Nie winie absolutnie pracownikow, za ich zaczepianie nas, bo gdybym pracowala w takiej pracy jak siedze nad pustym basenem 12h , albo nad pustym morzem na plazy to tez bym szukala tylko kogokolwiek do rozmowy. ( takze pomijajac to) . Najbardziej zabolaly mnie te posilki, gdy rozmawialam z innymi, ktorzy mieli doswiadczenie w wyjazdach do Egiptu - bylam totalnie nastawiona na luksus jesli chodzi o te pieniadze (bo reszta wyjezdzala za o wiele mniejsza kase) wspominali o tym, ze przez tydzien nie zdazyli wszystkiego sprobowac. A w tym hotelu mleko z platkami to WODA Z NAJTANSZYMI PLATKAMI (ALBO CZYMS PODOBNYM) ZABARWIANA MLEKIEM , ABY TO CO JEST WODNISTE BYLO BIALE. Ponadto , zdazylismy zauwazyc pare razy smieci na terenie hotelu np. rozbity talerz pod pieknym kwiecistym drzewem :) paradoks :) naprawde sporo tu jeszcze pisac... ale niestety nie zalet. bardzo nie polecam. chyba, ze tym co to lubia wyrzucac pieniadze w bloto i oczekują po prostu spania w miare, dobrego jedzenia wcale, bo po co dobre i roznorodne jedzenie, i aby sie pokapac w glebszym basenie ( bo malo ludzi) to tylko takim polecam., :(
słońce. :)
Bar swip-up oszustwo w pokoju telefon nie dzialal na stolowce ptaki latają wokol Ciebie i siadaja na stole obok hotelu jest apteka, ale nie łudźcie się. jest ona zamknieta, otworza ja tylko wtedy gdy ublagasz ludzi z recepcji, zeby zadzwonili po doktora. wtedy przyjedzie z połgodzinnym opoznieniem. :) morze jest totalnie brudne, nie da sie plywac, nie da sie wejsc do niego bo jakies brudy z niego wyplywaja i mieso chyba ze statkow tam wyrzucaja.
Byłem z żoną w terminie 7-21 września 2017r. Hotel nie nadaje się dla wymagających, miejscami wymaga odświeżenia i widać że najlepsze lata ma już za sobą, ale w sumie nie ma co wymagać za taką cenę. Pokój na prawdę duży z balkonem i widokiem na morze, niektórym może nie przypaść do gustu zasłona pod prysznicem zamiast szklanych drzwi ale to według uznania. Obsługa zarówno w barach, restauracjach jak i sprzątająca przemiła po kilku dniach idąc do baru nie musiałem nawet mówić czego chce, kelnerzy z daleka machali ręką na przywitanie i nalewali całą tacę browarków dla mnie i znajomych. (nawiązując do piwa to naprawdę jest ono bardzo dobre i przede wszystkim zimne) Serwis sprzątający pokoje codziennie dostarczał nam butelki wody. My dogadaliśmy się na sprzątanie co drugi dzień i to bez jakichkolwiek napiwków, pokój zawsze był dobrze posprzątany i nigdy nic nie zniknęło. A teraz przejdźmy do minusów. Pewnego pięknego dnia przyjechały 3 autokary z Arabskimi gośćmi (prawie 150 osób). Na szczęście tylko na tydzień. Pomijając to jak kobiety w tych burkach nieprzyjemnie pachną, to ich zachowanie na stołówce przebiło wszystko co widziałem do tej pory, poza tym dzieci biegające i rzucające różnymi rzeczami po restauracji to jakaś masakra. Dopiero gdy mojej żonie do talerza wpadły okulary do pływania któregoś z tych bachorów, zrobiłem aferę, pogadałem z obsługą i trochę to ustało. Odetchnęliśmy z dużą ulgą jak rozpoczął sie egipski rok szkolny i 90 procent Arabów pojechało. Drugim największym minusem jest jedzenie, w sumie cały czas to samo, jedynie zmieniał się sposób przyrządzania kurczaka (raz gotowany, raz smażony, raz z grilla). Można powiedzieć że całe dwa tygodnie moja żona żyła na makaronie a ja na ziemniakach. Co do samych restauracji: niby jest ich 3 lub 4 ale w sumie działa tylko jedna i druga a"la carte w której przysługuje nam jedna kolacja na tydzień. Podsumowując: hotel dobry dla mniej wymagających i mało wybrednych pod względem jedzenia.
Hotel przy plaży Piękne rafy koralowe bezpośrednio za pomostem.
Jedzenie W sezonie duża ilość Arabskich gości.
bardzo dobrze wspominam pobyt. Było cicho i spokojnie, gdyż byliśmy z mężem od 05.11. w 2015roku. Bardzo polecam nurkowanie .Wykupiliśmy od tubylców. Dużo taniej. Najgorsze było wyjazd do Kairu. Daleka droga, a autokar tak ciasny, nie było co zrobić z nogami. Masakra. Troszkę niektórzy z obsługi nachalni, ale ogólnie dobrze wspominamy wakacje.
duży teren, piękne zadbane kwiaty i krzewy
Mimo że hotel jest bardzo duży i ładny to obsługa psuje całą opinie. Np. zamawiasz dwa razy piwo, dostajesz dwa micro kubki po 2cm w każdym. Z jednej butelki na dodatek ciepłej obsłużone jeszcze 10 osób, pseudo cole i sprite tak samo. Do wszystkiego kolejki chyba że jesteś miejscowym. Totalny brak owoców, jedzenie nawet jak ma tamtejsze warunki słabe i na okrągło to samo. My napewno już tam nie wrócimy...
Bar przy basenie, pokóje,
Jedzenie, napoje!!!
Bardzo dobry hotel, szkoda że tak daleko od miasta.
Miła obsługa Duża powierzchnia hotelu Wspaniali Animatorzy
Jestem w Egipcie 4 raz,bylam z chlopakiem na tydzień.Powiem tak,nie jestesmy za bardzo wymagający więc bylo ok.Fakt jedzienie sie powtarzało,było całkiem smaczne,codziennie nowe zupki,fakt ciagle,ryze,makarony itd,ale LUDZIE ja bylam po kilka razy w turcji,tunezji,w Bulgarii,Maroko,to wszystko jest to samo... POmyślcie co jecie na sniadanie prawie codziennie? Kanapki z herbatką/kawką? (apropo kaway i czekolada pyszne) pewnie tak,a tam byly jajka,omlety,nalesniki,buleczki,samemu codziennie mozna komponowac nowe salatki,platki,sery biale,zolte (pyszne zolte grepfruty do obiadu!) na obiad tez mozna codziennie cos nowego zjesc,ale jak widze ze ludzie na talerzu maja wszystkiego po troche to sie nie dziwie ze maja choroby i mowia ze nic nie ma,wez czlowieku zjedz raz spagetti,na drugie dzien ryz z sosem miesem i salatka,na 3 warzywa z ryzem (kilka rodzai ryzu)...
..........
............
jedno słowo,masssssssssssssssaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaa(masakra),brud i smród.A najgorsi to Arabowie,kąpią się w basenach(kobiety)w tych swoich sukniach w których chodzą cały tydzień- nie jedzą a żr.....Egipt popadł w ruinę od kiedy wpuścili swoich do hoteli
żadne
bardzo wiele
wystarczyłoby przyłożyć sie do jakości czystości naczyń, sprzątania pokoju i zmienić nachalnych kelnerów zbierających "spod nosa" naczynia często z jedzeniem i napojami,, a jakość byłaby adekwatna do ceny i polecalibyśmy ten hotel
ładny ogród, przy plaży, czyste baseny.dyskoteka. smaczna kolacja a la carte w restauracji orientalnej
napoje podawane w brudnych szklankach - płukane szybko pod bieżącą wodą, szklanki i filiżanki poubijane i zniszczone, obsługa w restauracji wielokrotnie podczas posiłku nachalnie pyta czy koniec jedzenia (\\\"finish? finish?\\\") i zbiera naczynia - nawet z niedojedzonym jedzeniem i nie dopitym napojem-trzeba ciągle pilnować by czegoś nie zabrali. wino nalewane z brudnych butelek po roznych alkholoach, szyjki tych butelek zarosnięte od nalotu, co psuje smak wina. pokoje sprzatane byle jak - kurz na meblach, podłodze i w łazience widoczny przez cały pobyt,
hotel jest ok piękny teren , wyżywienie może być pokoje solidnie sprzątane WSZYSTKO BY BYŁO DOBRZE ŻEBY NIE KŁAMSTWA neckermanna tz. - nie ma 24 h tylko 10-24 - minibar uzupełniany tylko wodą - wykwaterowanie z pokoju godz.12 i od tej pory nie można już korzystać z barów ja miałem wyjazd z hotelu o 18.40 więc prawie 7 godzin w upale pozbawiony napoi a zapłacone było Neckermann to biuro oszustów i naciągaczy byłem 26.02 - 05.03.2015 r.
ładnie położony , miła atmosfera
8 raz w Egipcie po 4 latach powrot do Hurghady. Wiec jak na Hurghadzie standardowy egipski hotel (4*) Ogolnie nie przepdam za animatorami a tu byli bardzo mili i sympatyczni. Duzo bylo Chincyzkow na kolacji i sniadaniu i to dopiro jest masakra. Jak na Egipt calkiem smacyne posilki )takich mies nigdz w Egipcie nie jadlem) Bardzo mila obsluga. Jak ktos mysli ze za 2000 bedzie sei w luksusie plawil to sie rozczaruje ale jaks ei che wypoczac i zrelaksowac to mozna sie wynrac.
Duze pokoje i mila obsługa. Supre animatorzy
masa Chińczyków Rosjanie w porównaniu to bardzo fajni i sympatyczni
miło i sympatycznie ,nachalna obsługa pokojowa (kazał wybrać z bankomatu i mu dać na narodziny dziecka )nic nie dostał,rezydentkę widziałem tylko dwa razy jak sprzedawała wycieczki ,wyjazd do gizy to tragedia z powodu odległości i autokaru (brakowało mi 10 cm aby schować kolana cała droga męcząca)
miła obsługa w barach i stołówce, ładny teren i pokoje.
.JEDZENIE , obsługa pokojów,brak morza do kąpieli
gdyby nie obsługa i zarząd hotelu który stanął na wysokosci zadania byłyby to nasze najgorsze wakacje.
brak ! nie polecam
lazienki brudne z grzybem mam fotki :) tynk o0dpada, restauracja na zewnatrz nie działa był remont :) żal ! na basenie prostak za barek który ma wiecznie focha na wszystkich i przeklina na klintów.
Hotel dla ludzi mało wymagajacych. Duzo ruskich i arabusów- przekleństwo hotelu,
-rafa koralowa przy hotelu
-brudny hotel -max 4 gwiazdki
Hotel masakryczny nie polecam nikomu. Kupiliśmy jako 5* a nie dalibyśmy nawet 1 , a nie należymy do ludzi czepiających się szczegółów , ale ostatniego dnia cieszyliśmy się że wracamy do domu
* animatorzy przynajmniej ci co byli do 2 wrzesnia 2014r z piratów * Tomasz i Osama od wycieczek
* hotel nastawiony tylko na arabów - obsługiwani poza kolejnością * masakryczny bród na terenie, w łazienkach, na trawnikach nawet strzykawki * nie miła obsługa * zamknięty basen główny * odpływ - brak morza * smród z oprysków wieczornych * kubeczki w basenach * śmierdzące ręczniki
Hotel ładny, super obsługa (szczególnie w barze w lobby), duży teren, 3 baseny i słone jezioro, no i bardzo duża plaża. Jedzenie jak w Egipcie- ale każdy znajdzie coś dla siebie, zawsze dokładają-jak się skończy. Jak dla mnie mało owoców(pomarancze i daktyle-to standard), czasem melon, gruszki, arbuz. Ogromne ilości Arabów i Rosjan- ich zachowanie na stołówce to koszmar, ale to nie wina obsługi hotelu-tylko kultura osobista tych ludzi. Hotel czysty, codziennie sprzątane pokoje, wymieniane ręczniki i duża butelka wody. Nawet raz sprzątający przyniósł nam ciasto do pokoju. Wadą hotelu jest położenie- trzeba dopłacać do każdej wycieczki za transfer - 5$, żeby pojechać do centrum handlowego to koszt 7-10$ na 2,5 godziny.
cisza, spokój, miła obsługa, duże pokoje, piękne rafy, laguna
dużo Rosjan i Arabów, daleko od centrum
Powala mnie opinii ludzi wykupująch wczasy w jenym z najtańszych hoteli 5 gwiazdkowym i oczekujących warunków jak conajajmniej w Hiltonie. Nasz urlop sędziliśmy z biura podrózy Best Reisen.Świetny rezydent, mówiacy po polsku, w żaden sposób nie nastawiający sie tylko na sprzedanie jak najwięcej ilosci wycieczek! Hotel jest wprawdzie duży co dla jednych może byc wadą a dla innych zaletą (np.duży ściska na stołówce podczas posiłków),ale nasz urlop uliczamy do udanych. Pokoje klimatyzowane co przy 47- stopniowym upale naprawdę jest bardzo ważne.Jesli chodzi o czystość pokoi -to najważniejsze była czysta pościel, brak insektów czy grzyba. Sprzątanie pokoi odbywa sie co 1- 2 dni.W razie potrzeby mozna dać personelowi jakiś niewielki napiwek i napewno wasz pokoj zostanie potraktowany piorytetowo.Piękny widok z okna.Cisza i spokój. Jedzenie dość smaczne-napewno każdy znajdzie coś dla siebie począwszy od regionalnej kuchni a skończywszy na europejskich daniach.Choć słyszelismy juz także takie opinie ze niestety ale dziecko głodne chodzi bo nutelli na śniadanie nie ma!!O zgrozo!!!Osobiscie nie wszystko nam smakowało na sniadania ale zawsze było co zjeść. Mała ilość owoców, duża ilość pysznych ciast i tortów.Napoje alkoholowe all inclusive tylko regionalne-nam to w żaden sposób nie przeszkadzało.Przękąski na basenie-polecamy pyszną pizze przy plazy-prosta i naprawdę smaczna. Na samej plaży bylismy niestety tylko 2 razy, ze względu na duzy odpływ i wysokie fale uniemozliwiające nurkowanie.Mozna było jednak spokojnie wypocząc przy basenie-nie było zbytnich trudności ze znalezeniem leżaków. Polecamy wybranie się na quadach na przejażdzke po pustyni-rewalacyjne przezycie.
bliskość rafy koralowej, duża ilość zieleni na obieckie, bliskość morza oraz lotniska
dość spory obiekt, brak bezpłatnego Wi-fi
Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek,co najwyżej 2,5-3.Nie przygotowany jest do obsługi tak dużej liczby osób.Restauracja przypomina raczej stołówkę z monotonnym jedzeniem.Okropne śniadania,cały pobyt na bułce z dżemem.Lunch i kolacja bardzo ubogie. Żeby coś zjeść i nie stać w długiej kolejce trzeba było chodzić na posiłki np.o 7 rano.Mało owoców tylko pomarańcze i wydzielony 2 razy arbuz. Restauracja niesprzątana regularnie.Przekąski serwowane w czasie lunchu, mega kolejki.Serwowane wszystko krócej niż było w rozpisce.Przekąski w barze przy basenie w małej ilości dla 100,a nie dla 1500 osób.W barach brakowało piwa już o 15,powolna obsługa z łaską podawala napoje.Bar przy plaży to porażka-brud, stare popękane krzesła i stoliki.Zamawiana kolacja w barze orientalnym to jakaś pomyłka-to samo jedzenie co w głównej restauracji,brudne kieliszki i obrusy.Baseny-ilość ok,ale obsługa pozostawia wiele do życzenie.Pan wyciera stoliki i w basenie płucze i wykręca szmatę,obsługa myje brudne klapki i nogi w basenie.Egipscy goście pozostawiają jedzenie w krzakach i przy basenie,nikt tego nie sprząta na bieżąco.W lobby napoje podawane w plastikowych kubkach 0,2l,a nie w szkle.Stoliki w lobby klejące.Plaża zabrudzona,sprzątana od wielkiego dzwonu,poniszczone parawany.Morze niby jest,ale z dużym odpływem,o czym nie informuje się w biurach.Wadą jest bardzo duża grupa Egipcjan, którzy zostawiają po sobie ogromny bałagan,żeby nie powiedzieć syf,którym obsługa hotelu się nie przejmowała. Toalety publiczne w lobby i przy basenach brudne z zepsutymi zamkami. Żeby mieć leżak na plaży czy przy basenie,trzeba było tam chodzić między 7 a 8 rano. Zaletą była rafa koralowa i jej piękne okazy. Animatorzy się starali,ale codziennie wszystkie zajęcia poranne i popołudniowe były takie same. Rozmowa z szefem hotelu nie dała nic,był oburzony,że poprosiłam o dokument potwierdzający 5*. NIE POLECAMY tego hotelu, dobrze by było, aby został on wycofany z ofert biur podróży.
Jedyną zaletą hotelu jest bliskość rafy koralowej - można było nurkować z rurką przy molo i za małą wysepką na morzu. Można wspomnieć o pokojach, które były duże i sprzątane (pod warunkiem pozostawienia dolara)
za dużo ludzi w stosunku do obsługi, monotonne i niesmaczne śniadania oraz pozostałe posiłki, brak leżaków przy basenach i na plaży od godz. rannych, powolna i z łaską pracująca obsługa
JEST TO NAJGORSZY HOTEL W ZATOCE MAKADI BAY JAK NIE W CAŁYM EGIPCIE TEGO SIĘ NIE DA OPISAC POPROSTU PORAŻKA JAKICH MAŁO
NIE MA ŻADNYCH
NACIĄGACZE Z KAŻDEJ STRONY, ZA WSZYSTKO TRZEBA PLACIC NAWET ZA WC W HOTELU JEDEN WIELKI BRUD I SYF WSZĘDZIE NA STOŁÓWCE TO SIE BUTÓW NIE DAŁO OD PODŁOGI ODERWAC I WYMIOTOWAC SIE CHCIAŁO JAK SIE WCHODZIŁO