Hedef Kleopatra Golden Sun

Wczoraj wróciłam z tego hotelu (pobyt od 15.08-22.08.2007) i chętnie podzielę sie wrażeniami z pobytu: nie wróciłam rozczarowana, choć miałam lekkie obawy po przeczytaniu opini na temat tego hotelu. Ku mojemu zaskoczeniu hotel nie był taki straszny, jak go opisują niektórzy internauci!!! Nie wiem czego niektórzy oczekują od 3* hotelu w Turcji, ze to bedzie SPA z luksusowymi wygodami? Narzekanie-to typowa przypadłosc Polaków!Rzeczywiście do niektórych rzeczy należałoby sie przyczepić jak dawanie pod stołem za dobry pokój (oni to uznają za bakszysz, jak w każdym kraju nieeuropejskim), nalewanie napojów do plastikowych kubków(nie były to kubki jednorazowe!!!), czy monotematyczne posiłki, ale cała reszta naprawdę do zniesienia!!!Bardzo czyste pokoje, łazienka ok.,przepiękna okolica - przy piaszczystej plaży Kleopatra,sprawna i dość miła obsługa, bardzo dobra komunikacja do centrum( za 1lira dojedzie się spod hotelu do centrum). Poleciłabym ten hotel ludziom młodym, którzy lubią sie bawić (oczywiscie poza hotelem) i nie przeszkadza im hałas,zwłaszcza rosyjskich turystów. PS. Poza tym nawet jeśli ktoś nie zdecyduje sie pojechać do tego hotelu, to i tak polecam TURCJĘ, jest przecudowna, cywilizowana, urocza...taka do ZAKOCHANIA!!!Krajobraz Alanyi, czyli gór i morza w jednym - urzeka, zapiera dech w piersi, zadziwia!!!Załuję, że nie wykupiłam wczasów 2 tygodnoiwych!!!Pozdrawiam wszystkich udających sie do Turcji-jesteście szczęściarzami!!! :)

Wróciliśmy z tego hotelu 09 sierpnia i jak teraz przeczytałam inne opinie to nie wiem czy śmiać się , czy płakać. My mieszkaliśmy w budynku D ( są 4 budynki boczne a nie 3), była działająca winda, była klimatyzacja w pokojach (mieliśmy rodzinny), był bardzo duży balkon, pokoje czyste, sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codziennie, pościel co drugi dzień. Cieszylismy się z mieszkania w budynku D ponieważ przy naszytm faktycznie małym basenie było dużo weselej niż przy budynku głównym. Animatorzy fajni, obsługa hotelowa bardzo przyjemna, kelnerzy zawsze uśmiechnięci. Co do posiłków : wybór był naprawdę bardzo duży.Do plaży piaszczystej kamieniem rzut. Do ścisłego centrum Dolmusiem za 1 lira. Moja cała rodzina była bardzo zadowolona z wypoczynku w tym hotelu. Na bazarze i we wszystkich sklepach ( z wyjątkiem marketów) trzeba targować się mocno a wtedy zbije się cenę nawet o połowę. Jedyny minus to faktyczne wyłączenia prądu, ale tylko jeden raz nie było prądu przez całą noc, potem przeważnie co drugi dzień i to na stosunkowo krótko.

Pokoje znośne ale sprzątane raz na 2-3 dni niestety, warto zabrać własne ręczniki do wycierania, łazienki koszmarrrrr!!!, obsługa różnie - w zależności od nastroju danego dnia, jedzenie nie za dobre, mała różnorodność i zasada "nic sie nie marnuje"...wiadomo chyba o co chodzi, fatalnie jesli chodzi o czytość naczyń:( Hotel złożony z kilku budynków, ktore niestety rożnią sie standardem ,wiec można mieć pecha i trafić do gorszych warunków.
Z plusów: super okolica, naprawdę swietne połączenie z centrum, piekna i bliska plaża.
Podsumowując: można trafić na dużo lepsze *** i to za niższą cenę.
pozdrawiam,

Plusy - mila obsluga, schludny, czysty pokoj, niewielka odleglosc do plazy, centum, sklepow oraz do komunikacji,
Minusy - rosyjska swolocz ze zlotymi zebami na przedzie majaca zal do Polakow ze nie chca z nimi rozmawiac po rosyjsku, katastroficzne animacje - kazdy wieczor wygladal mniej wiecej tak samo (nawet repertuar ten sam).

Polecam aktywnym turystom, ktorzy bardziej od siedzenia na tylku w hotelu zainteresowani sa zwiedzaniem i poznawaniem terenow poza hotelem

Hedef Golden Sun vel Kleopatra Golden Sun to SKANDAL!!!
Niedawno wróciliśmy ze znajomymi (w dniu 03.08.07) z Hotelu
Kleopatra Golden Sun i ledwo co przeżyliśmy całą 14-sto dniową
imprezę. Mieszkaliśmy oczywiście nie w głównym hotelu tak jak było
napisane w ofercie tylko w budynku C i jeszcze na ostatnim 5 piętrze. Posiłki były
OCHYDNE, NIESMACZNE i MONOTONNE. Codziennie te same odgrzewane dania
z poprzedniego wcielenia np. wczorajszy gotowany groszek z fasolką
tym razem w parze z marchewką, albo bardziej ciemna niż dnia
poprzedniego parówka lecz podana w słonym, tłustym sosie. Mięso to
był hit. Najpierw wersja kebab turecki, a na drugi dzień jakaś
pikantna pieczeń o tym samym smaku w brązowym, tłustym sosie(bleee).
Warunki hotelowe okropne. Biorąc pod uwagę codzienne wyłączanie
prądu średnio trzy razy dziennie na conajmniej 2 h (w tym jeden
dzień na 8 h!)- a co za tym idzie: brak windy (ciasnej bez
wentylacji i max na 2 osoby, a nie jak przewidzieli konstruktorzy na
4 - kilka osób utknęło nawet w windzie!), brak klimatyzacji
(temperatura na zewnatrz 38-40 stopni), brak zimnej wody w łazience.
Za to wrzątku było w nadmiarze.

Co do obsługi to niedość, że spocona to bezczelna i arogancka.
Barmani ustalali własne zasady opcji All Inclusive np. jedna osoba
może mieć tylko 1 drink przed sobą na stoliku. W innym wypadku
zabierali ze stolika (zresztą brudnego) nienapoczęte napoje -
podawane w okropnych plastikowych kubeczkach wielokrotnego użytku.
Nie można nalewać wody w butelkę aby zabrać do pokoju choć kubki z
wodą można było zbierać. To absurd przy opcji All Inclusive.
Animacje? To żenada! Animatorzy (młodzi chłopcy z kompleksami na
punkcie swoich nażelowanych włosów), którzy o animacji i organizacji
czasu wolnego gości hotelowych nie mają najmniejszego pojęcia. Jak
już wymyślili jakąś zabawę to mało kto chciał w niej wziąść udział.
Wtedy bardzo się denerwowali i sciągali z leżaków na siłę szarpiąc
za ręce.
Ktoś pewnie powie, że trzeba było zgłosić to wszystko do rezydenta.
Tak zgoda ale rezydent pojawił się tylko raz na spotkaniu z nami i
basta. Oczywiście nie potrzebowaliśmy codziennej opieki ale
wypadałoby chociaż raz w tygodniu odwiedzić i zapytać się chociaż
swoich klientów jak spędzamy czas i czy wszystko jest ok? Pieniążki
zainkasowane to po sprawie. Nasza rezydentka określiła się
konkretnie "proszę kontaktować się ze mna telefonicznie!" - no
wybaczcie proszę ale my chyba już za to zapłaciliśmy?

Podsumowując jednak mój dość długi wywód stwierdziliśmy wspólnie, że
Turcja to piękny kraj, bardzo ciekawy do zwiedzania i jak
najbardziej godny polecenia. Lecz nie w tym "HOTELU" i nie z biurem
WEZYR.
Tomasz

Nazwa  Hedef Kleopatra Golden Sun
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness

Blisko centrum Alanyi (ok. 1 km)

5.5

Wyświetlono 197 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kamila

Pobyt - Czerwiec 2007

Jola

arina

Pobyt - Maj 2007

Podsumowując: można trafić na dużo lepsze *** i to za niższą cenę.
pozdrawiam,

nie narzekajacy na zycie

tomas

Pobyt - Maj 2007

Hedef Golden Sun vel Kleopatra Golden Sun to SKANDAL!!!
Niedawno wróciliśmy ze znajomymi (w dniu 03.08.07) z Hotelu
Kleopatra Golden Sun i ledwo co przeżyliśmy całą 14-sto dniową
imprezę. Mieszkaliśmy oczywiście nie w głównym hotelu tak jak było
OCHYDNE, NIESMACZNE i MONOTONNE. Codziennie te same odgrzewane dania
z poprzedniego wcielenia np. wczorajszy gotowany groszek z fasolką
tym razem w parze z marchewką, albo bardziej ciemna niż dnia
poprzedniego parówka lecz podana w słonym, tłustym sosie. Mięso to
był hit. Najpierw wersja kebab turecki, a na drugi dzień jakaś
pikantna pieczeń o tym samym smaku w brązowym, tłustym sosie(bleee).
Warunki hotelowe okropne. Biorąc pod uwagę codzienne wyłączanie
prądu średnio trzy razy dziennie na conajmniej 2 h (w tym jeden
dzień na 8 h!)- a co za tym idzie: brak windy (ciasnej bez
wentylacji i max na 2 osoby, a nie jak przewidzieli konstruktorzy na
4 - kilka osób utknęło nawet w windzie!), brak klimatyzacji
(temperatura na zewnatrz 38-40 stopni), brak zimnej wody w łazience.
Za to wrzątku było w nadmiarze.

Co do obsługi to niedość, że spocona to bezczelna i arogancka.
Barmani ustalali własne zasady opcji All Inclusive np. jedna osoba
może mieć tylko 1 drink przed sobą na stoliku. W innym wypadku
zabierali ze stolika (zresztą brudnego) nienapoczęte napoje -
podawane w okropnych plastikowych kubeczkach wielokrotnego użytku.
Nie można nalewać wody w butelkę aby zabrać do pokoju choć kubki z
wodą można było zbierać. To absurd przy opcji All Inclusive.
Animacje? To żenada! Animatorzy (młodzi chłopcy z kompleksami na
punkcie swoich nażelowanych włosów), którzy o animacji i organizacji
czasu wolnego gości hotelowych nie mają najmniejszego pojęcia. Jak
już wymyślili jakąś zabawę to mało kto chciał w niej wziąść udział.
Wtedy bardzo się denerwowali i sciągali z leżaków na siłę szarpiąc
za ręce.
Ktoś pewnie powie, że trzeba było zgłosić to wszystko do rezydenta.
Tak zgoda ale rezydent pojawił się tylko raz na spotkaniu z nami i
basta. Oczywiście nie potrzebowaliśmy codziennej opieki ale
wypadałoby chociaż raz w tygodniu odwiedzić i zapytać się chociaż
swoich klientów jak spędzamy czas i czy wszystko jest ok? Pieniążki
zainkasowane to po sprawie. Nasza rezydentka określiła się
konkretnie "proszę kontaktować się ze mna telefonicznie!" - no
wybaczcie proszę ale my chyba już za to zapłaciliśmy?

Podsumowując jednak mój dość długi wywód stwierdziliśmy wspólnie, że
Turcja to piękny kraj, bardzo ciekawy do zwiedzania i jak
najbardziej godny polecenia. Lecz nie w tym "HOTELU" i nie z biurem
WEZYR.
Tomasz

Moniksss Torun

Pobyt - Maj 2007

Wczoraj wrocilam z tego hotelu, spodziewala się lepszych warunkow. Przede wszystkim na zdjeciach pokazany jest glowny budynek, a po drugej stronie ulicy sa 4 mniejsze o nieco nizszym standardzie. Żeby dostac lepszy pokoj trzeba miec dodatkowo 10e ;) Animacje slabe, wrecz zenujace. Codziennie to samo, czyli puszczanie muzyki, do ktorej wywijaly szalone Rosjanki;) Masakra. Grunt to mieć swoja ekipe i razem korzystac z all inclusive;) jakosc trunkow w zaleznosci od humoru barmana. Drink wodka z cola, to raz sama wodka, a raz sama cola;p kelnerzy wydawali się być zmeczeni non stop, jeden z nich podrywal mojego chlopaka!!!!!:P:P:P:P jedzenie w miare dobre, ale nudzi się po paru dniach, jedna stolowka na wszystkie budynki zdecydowanie za mala, duze kolejki, czasami brakowalo naczyn i trzeba było czekac. CIEPLA WODA w lazience tylko po poludniu.. Plusem dobra lokalizacja!!J Plaza obok. Do centrum troche się szlo, ale można wziasc bus.

Ogolnie wakacje cudowne, ale dzieki swietnej ekipie i wlasnej organizacji, Turcja przepiekna, goraco polecam!!!

Michał

Pobyt - Kwiecień 2007

Położenie - Bardzo blisko pięknej i czystej plaży. Do Centrum ok. 7-8min. piechotą.
Czystość - Po przyjeździe należy zainwestowć 1EURO dla sprzątaczki i jest rewelacja!
Pokój - ok
Łazienka - Wymagają już remontu
Wyposarzenie - Duży balkon, dobra klima, w TV polska telewizja
Jedzenie - w HB nie do przejedzenia!!! :)
Obsługa - pozostawia troszkę do życzenia

Zadowolona

Pobyt - Kwiecień 2007

Witajcie
Napisze wam w miare duzo o tym hotelu.Byłam w tym hotelu zakwaterowana w tym budynku głównym z jadalnią któtrego zdjęcie jest w katalogu Triady,
A więc tak:
budynek głowny- wnetrze przyjemne, wygodne kanapy w holu głownym,
spozywac posiłki mozna albo w stołowce, albo na jednym z dwóch tarasów.
Mówiąc o jedzeniu trudno mi bedzie być obiektywną;) Na śniadanie bułeczki ( rózne rodzaje, z nadzieniem też)i chlebek świeży, kilkarodzaji miodu( pyszne jak dla mnie) oraz dżemu, ser zólty, jakis rodzaj szynki i kiełbasy.Nie miały moze az tak wyrażnego smaku, był on po prostu bardzo delikatny, ale w połączeniu z sałatkami z pomidorów,ogórków, fetą oraz innymi było naprawde ok.Do tego herbata lubkawa-darmowe oraz soki- z tym ze sa soki na sniadanie darmowe-owocowe,
troche rozcienczone(mi smakowały) oraz płatne-ze świeżych pomarańczy.Na obiadokolacje były do wyoboru dwa rodzaje potraw mięsnych plus jakiś dodatek typu fasolka, ziemniaczki, makaron, frytki, ryż.Sałatek było od
groma, naprawde wszytskie mozliwe mieszanki ale były tez sałatki jednolite, a raczej dwuskładnikowe,
ze tak powiem-normalne wiec ja nielubiąca warzyw zawsze znajdywałam cos dlasiebie.
Przepyszne były potrawy z grilla, które kucharz robił juz od południa i mozna było obserwowac przez kilka godzin te smakowitosci .
Mi osobiscie ta kuchnia średnio przypadła do gustu, ale to główenie ze wzgledu na tak duża ilość warzyw..Bardzo dobrabyła zupa...pomidorowa, ale inne tez były smaczne.Na deser z owoców-arbuzy, melony, pomarancze i chyba jabłka oraz przynajmniej 4 rodzaje ciastek i ciast -babeczek nasączanych,sernikopodobnych i wiele innych oryginalnych bardzo smacznych, ale też bardzo, ale to bardzo słodkich:) Był tez budyń-mój ulubiony deser;) Stoły zawsze ładnie przygotowane, szef ciągle krząta sie miedzy stolikami, wiec kelnerzy pilnują,zeby było czysto(naprawde dbają o czystość) i zeby kazdy był zadowolony:)
No, koniec o jedzeniu:
Pokoiki mozna powedziec, ze...no sama nie wiem,czy moge powedzieć,zeogólnie w porzadku- naprawde niewielkie, ,szafa bez pólek,tylko na wieszaki:) łazienka ok,
Po prostu to wszytsko jest nieodnowione, ale znośne, jak ktos nie przywiązuje wagi do wystroju wnętrz na wakacjach...
Ja w sumie nie narzekałam, nic potrzebowałam luksusów.
.Balkonik fajny, chociaz jego wielkosc zalezy od tego, z której strony trafi sie pokój.Basen czysty,średnio duży, muzyczka z baru gra.Jesli chodzi o animacje, to jak ja byłam dwa razy to ich nie było,
bar czynny chyba do północy.
Hałas od ulicy jest niestety,jesli nie bedziesz go miała od stronypokoju, to napewno od łazienki albo na odwrót, bo tak jest usytuowany budynek głowny.I mimo,ze to jest od stron uliczek pobocznych, to jednak hałas potrafi być spory.
No cóz jeszce moge powedziec o budynku głownym...widok możesz mieć albo na ulice i jednoczesnie na morze, albo na basen i ogród i jednoczsnie sąsiednie budynki, Tu tez jest bar, nawet wiekszy troche.
Samoobsługa jesli chodzi o napoje te identyczne jak ze sniadania-płatne. jesli trafi Ci sie pokój odstrony basenu, to moze być bardzo głosno...ja miałam od ulicy i miałam ciszej niz Ci co od basenu.
Do plazy bliziutko-3 minuty, do popularnego marketu migros też niedaleko ,fajny meczecik w poblizu takze, warto wstąpić.
Jesli w jakiejs kwestii nie wyczerpująco napisalam,ze Ty sie nastawisz odpowiednio i tez bedziesz, jedyny minus to w ofercie triady brak obcji ALL a niestety w turcji to dobra rzecz wykupienie w hotelu niestety jest drogie bo liczyli sobie na poczatku turnusu 8$ a potem juz 15 $ za dzień nastepnym razem tylko hotel z ALL

Michał Pawłowski

Pobyt - Listopad 2006

Wszystko super, ale polecałbym opcję bez jedzenia. Z 2 tygodni ponad tydzień spędziłem w toalecie. Jedzenie okropne, nieświeże i szkodliwe. Niektóre osoby były szczęśliwsze - w toalecie spędzały jedynie 3 dni.

turystki z budynku C

Pobyt - Listopad 2006

Witajcie ,czytajac opnie niektorych osob to zdaje sie ze ja bylam w zupenie innym hotelu.. polowe tego co ludzie tu pisza to sa totalne brednie, Brak pradu zdarzyl sie trzy razy, windy byly w kazdym budynku, obsługa mila, animator jak animator natury specyficznej byl, ale sympatyczny. jedzenie , rzecz gustu, wakacje w innym kraju zobowiazuja do zmiany rowniez posilków na orient egzotyke. Ja raczej skupila bym sie na zachowanie niektorych Polakow w tym hotelu. Szkoda , ze udawali ze nie sa Polakami, Ale tak to juz jest z nami Polakami, poza tym wszystko bylo rewelacyjne !!! pozdrawiam i do nastepnych wakacji za GRANICA :) Karla

Rafi

Pobyt - Listopad 2006

Hotel adekwatny do swoich 3 gwiazdek. Tzw. DIT (Dobrze i tanio)
Dla osób szukających standardu hotelu 5 gwiazdkowego w hotelu 3 gwiazdkowym proponuję dorzucenie kilku stów i szukania swojej oferty wśród takich właśnie hoteli.

ona

Pobyt - Lipiec 2006

Byłam w tym hotelu we wrześniu 2006, mieszkałam w głownym budynku, wyjazd organizowany był przez Triadę. Najpierw dostaliśmy pokoik na pierwszym piętrze, poprosiliśmy o zamiane na wyższe piętro (ze względu na wszechobecny hałas w Turcji - wszyscy trąbia!) nie było problemu. Mieliśmy pokoik na ostatnik pietrze, trzyosobowy (nas dwoje).
Dodatkowo bez problemu mozna było dokupic opcje all inclusive, zapłacilismy w recepcji chyba 50$ (na 7 dni dla dwóch osób).
Budynki onok głównego też są OK, oglądaliśy pare pokoi, a jeden budynek był w remoncie.
Animacji nie bylo żadnej, może dlatego, ze to juz koniec września był ale obsługa fenomenalna, zwłaszcza panowie w restauracji ;) Wszędzie blisko.
Hotel polecam, bo jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości, to naprawde wychodzi bardzo pozytywnie. Rozcarowac sie mozna oczywiście jeśli liczy się na luksusy jak w 5 *.

agnes

Pobyt - Czerwiec 2006

Ważna uwaga. Oceniam hotel, a właściwie cztery mniejsze hotele w ramach Kleopatra Golen Sun, do których zakwaterowują Polaków. Hotel główny widoczny na zdjęciu dostępny jest tylko dla "lepszej części świata" - Niemców, Amerykanów (przynajmniej na takie warunki dla swoich klientów godzi się biuro podróży TRIADA)

agnes

Pobyt - Czerwiec 2006

Hotel składa się z jednego budynku głównego i czterech mniejszych. Główny przeznaczony jest dla gości z Europy Zachodniej, cztery mniejsze o niższym standardzie przede wszystkim dla Polaków.

zdzichu

Pobyt - Maj 2006

Swietna lokalizacja, doskonałe jedzenie, basen z aquaparkiem.

AGA

Pobyt - Maj 2005

Ten hotel jest bardzo dobry, obsługa bardzo miła, jedzenia aż za dużo! Blisko plaży, w pokojach czyściutko, codziennie było sprzątane, polecam!!

Mirosław

Pobyt - Maj 2003

Spędziłem 7 dni w tym chotelu ogólnie fajny hotel lecz wyzywienie niezabardzo co 2 dzień to samo lecz warto spędzić tu czas lecz tylko z allinclusive.

Hedef Kleopatra Golden Sun