Blisko centrum Alanyi (ok. 1 km)
Właśnie wróciliśmy z pobytu w tym hotelu. Byliśmy od 5.09 do 12.09. Hotel jak na 3* w Turcji bardzo dobry. Czysto przyjemnie i imprezowo ;) Jedyne zastrzeżenie to jedzenie. Ale nie wiem czy po prostu nie służyło naszym polskim żołądkom ;) po prostu inne...baranina i te sprawy..ale ogólnie super dla tych którzy jadą się dobrze pobawić i być blisko plaży i centrum. Pozdrawiamy całą..NASZĄ ekipę ;) Musimy się jakoś zgadać!!!
Holet złożony z kilku budynków, każdy o zróżnicowanym standardzie tzn. jedynie bydynek główny hotelu odpowiada standardowi trzygwiazdkowemu, pozostałe oceniam dużo poniżej.
Położenie:
Restauracje/bary w okolicy - dużo kafejek, restauracji itp. w drodze do centrum.
Atrakcje w okolicy - jest plaża, są obok góry, jest dużo wycieczek do wykupienia (My kupiliśmy u Turka na ulicy i byliśmy bardzo zadowoleni. Polski przewodnik, bez problemów, rewelacja. W Pegazie za Kapadocje 1 osoba 100E, u Turka Kapadocja z polskim przewodnikiem jeep safari rafting łaźnia turecka wszysko dla 2 osób 145E - bez komentarza).Port oraz mini wesołe miasteczko.
Odległość od plaży - chyba wszystkie hotele w centrum Alany'i mają podobną odległość. Wyjść z hotelu, przejść ulice i plaża.
Możliwości komunikacyjne - taxi, autobus do centrum i dworzec autobusowy w pobliżu.
Ciche i kameralne położenie - jest to środek 90tys miasta :)
Pokoje ok. Spore, sprzątane codziennie, zadbane, klima działa bez zarzutu. Łazienka fajna.
Posiłków generalnie nie brakuje. Niestety po 10 dniach przestają w ogóle smakować. Codziennie jest mniej więcej to samo. Obsługa bardzo miła, sprawna i sympatyczna - w myśl zasady jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Po prosu kultura i uśmiech obowiązuje w obie strony (to że ma się ALL w 3* hotelu nie czyni z nas nie wiadomo kogo).
Animiacja i sport - brak.
Baseny 2. Są ok. Niestety wiele osób rezerwuje leżaki i przychodzi o np 15 na 2h :(
Ogólnie przypominam, że hotel ma tylko 3* ,a nie 5*. My poza jedzeniem wszystko chwalimy. Hotel super na bazę wypadową na wycieczki, plaże i imprezy.
Jestem naprawdę bardzo zadowolona z pobytu. Wszystko w jak najlepszym porządku, pokoje czyste, wyposażone w Tv, klimatyzację, balkon. Jedzenie smaczne, urozmaicone - zwłaszcza w sałatki ;) co mi bardzo odpowiadało. Do pięknej plaży minuta drogi. Obsługa bardzo miła i uczynna. Chętnie tam wrócę w przyszłym roku.
Witamy!
Wrocilysmy z tygodniowego pobytu w tym hotelu 05.09.2007. Ogolnie jestesmy zadowolone, poza kilkoma szczegolami...Prawda jest to, ze w katalogu pokazuja budynek glowny. Bylysmy zakwaterowane w budynku B (po drugiej stronie ulicy), ale nie było zle.
Pokoj byl czysty, Panie sprzatajace bardzo mile, bardzo zadko brakowalo pradu, woda ciepla, TV polonia na kanale 3;d Basen i bar przy budynkach hotelowych. Przy budynku głównym duzy basen, przy pozostałych budynkach drugi basen troszke mniejszy ale również ok. Lezakow nie brakowalo, miejsca w basenie rowniez;)
Wielkim plusem jest bliska odleglosc do czystej plazy i centrum (ok 1 km). Bardzo duzy wybor ubran, ale trzeba się targowac , najlepiej o min. 50%.
Kelnerzy bardzo mili:)))) dawali bez problemu po kilka drinkow 1 osobie, nie zalowali alkoholu ani napoi bezalkoholowych. Jak tylko czegos brakowalo od razu donosili.
Nie bylo problemu z wolnym stolikiem w czasie posilkow, zawsze byly czyste. Towarzystwo w hotelu bardzo sympatyczne, zróżnicowane wiekowo: Polacy, Rosjanie, Niemcy.Nie było zadnych nieporozumień.
Teraz może cos o minusach: Wielkim minusem była bardzo mala znajomosc jezyka angielskiego wśród Panow w recepcji.
Jedzenie rzeczywiscie bylo monotonne, czasami nieswieze...my nie chorowalysmy (cale szczescie).
Najlepszy do jedzenia byl ryz z surowkami na obiad i kolacje, a nesquik z mlekiem na sniadanie:)
W opcji all incl. podawane sa napoje regionalne alkoholowe i bezalkoholowe ktore w zadnym stopniu nie przypominaja naszej typowej coli czy toniku.
O godzinie 16 miala byc kawa i ciasta. Moze i bylo ciasto ale podawane przy barze (sucha drożdżówka i okolo 16.20juz jej nie bylo), przez to byly duze przerwy pomiedzy posilkami. Brakowalo przekasek miedzy obiadem a kolacja. Niespodziewajcie sie kebaba na obiad;p
Ogolnie wrazenia bardzo pozytywne, Alanya piekna, super klimat i sympatyczni ludzie. Można się zakochac ..w Turcji:)) Napewno tam wrocimy ale do hotelu 4*.
Pozdrowienia dla calej ekipy z hotelu:)
spędziiśmy w tymże hotelu tydzień w połowie września, były to udane krótkie wakacje, ale gł.za sprawą pięknej pogody, cudnej okolicy , ciepłego morza i przyjemnej plazy. Nie można tego niestety powiedzieć o hotelu.Mieszkaliśmy wbudynku A, ostatnim przy małym basenie.Pokoje małe, brudne i generalnie zaniedbane.Pościel wymieniono dopiero na 3 dzień,choć zostawialiśmy drobne napiwki na łóżku.Do przykrycia tylko prześcieradłai coś na kształt małej "kapy" ale to standart,zresztą było gorąco. Łazienka mikro, prysznic to żart, mam ponad 190 cm wzrostu i po prostu z trudem się mieściłem. Balkon niewielki ale jest. Budynek A wygląda jak nasze hotele robotnicze z dawnych lat...Basen mniejszy, który obsługuje kompleks 3 budynków, ...jest właśnie mniejszy, ciężko w nim o porządne popływanie. Przy basenie bar, barmani leją częst i gęsto, nie ma problemu z alkoholem. Polecam tamtejszą rakiję, mocna i dobra w smaku. Po wręczeniu w pierwszy wieczór 2Eur napiwku zostałem w pamięci barmana na cały pobyt i obsługa była wzorcowa:) Jedzenie bardzo monotonne, sporo tego ale dania podobne w smaku, owoce-tylko arbuz i melon w dowolnych ilosciach, czasami pomarańcze. Generalnie lipa. Obsługa sprawna i przyjazna, choć chłopaki nie przywiązują zbyt dużo uwagi do czystości i ubioru...Reasumując, w pokoju nie spędzaliśmy wiele czasu, więc można o tym zapomnieć , o cenia nie bo była spora a warunki takie sobie. Do Alanyi na pewno wrócimy, bo jest tam pięknie ale nie do tego hotelu. Uwaga: wycieczki kupować na mieście nie u rezydenta,są czasami połowę tańsze.W wielu biurach można porozumieć się po polsku( np. U Leny),
Hotel jest na serio ok.Od razu zaznaczę, że mieszkaliśmy w głównym budynku, ale rozmawialiśmy z osobami, które byly zameldowane w tych pozostałych i też były zadowolone. Zastanawiam się więc skąd tyle negatywnych opinii..ale to chyba kwestia tego, że Polacy uwielbiają narzekać, a po niewielkiej cenie spodziewają się luksusów.. Pokoje w porządku i sprzątane codziennie, wyposażone we wszystko to, co najbardziej potrzebne. Klimatyzacja zawsze działała.Bar przy basenie ok a kelnerzy nie żałują alkoholu:)faktycznie drinki są podawane w kubkach plastikowych, ale wszystko ma swoje wytłumaczenie - dziwne żeby ryzykowali podawanie szkła w miejscu gdzie każdy chodzi bez butów. Obsługa bardzo miła, a za drobne napiwki skaczą wokół klienta do końca pobytu:)Jedzenie hotelowe mi akurat nie podeszło, ale byli tacy, którym smakowało.Okolica super, cały czas coś się dzieje. Mnóstwo sklepików, knajpek, restauracji, hoteli. Turcy wołający "Hello my friend!"na każdym kroku:)Generalnie bardzo polecam i Alanye i hotel Kleopatra Golden Sun.
Bardzo mnie dziwią negatywne opinie z tego hotelu. Jestem osobą, która często wyjeżdża na zagraniczne wakacje (w Turcji byłam już po raz 3 ), więc raczej mam porównanie, tym bardziej, że mieszkałam w hotelach o różnym standardzie od 2* do 5*. Wg mnie jest to dobry hotel 3*. Mieszkałam w budynku głównym - pokój bardzo ładny i dobrze wyposażony (klimatyzacja bez zastrzeżeń), codziennie sprzątany, a wymianę pościeli miałam aż 3 razy przez tydzień (nie słyszałam także żadnych narzekań na pokoje w pozostałych budynkach, choć są one skromniejsze). Hotel ok, baseny jak na hotel miejski także w porządku, no i dobre położenie - blisko plaży i blisko centrum (pieszo do portu ok. 30 min. lub busem, które zabierają nawet spod hotelu za 1 lira lub 0,75 euro). Hotel jest położony blisko dworca autobusowego, ale mi to wcale nie przeszkadzało i jakoś specjanie nie odczułam natężenia ruchu i hałasu. Wyżywienie dobre i spory wybór, chociaż np. ryż był podawany prawie codziennie, tylko raz przez tydzień były frytki. No ale jak ktoś miał już dosyć ryżu to prawie codziennie były takze makarony. Chociaż nie za bardzo gustuję w kuchni tureckiej to zawsze znalazłam coś co mi smakowało. Jeśli chodzi o napoje w All Inclusive to naprawdę nie oszczędzają. Hotel ogólnie polecam osobom które szukają rozrywek, lubią bliskość miasta i związanych z tym dodatkowych atrakcji.
Nasz pobyt w tym hotelu był bardzo udany pomimo tylu negatywnych opinni przeczytanych przed wyjazdem. Hotel jak najbardziej OK zasługuje na swoje 3 ***,dobrze usytuowany - blisko do plaży. Plaża w tym miejscu najładniesza i wejście do morza też OK bo idść bardziej w stronę centrum plaża bardziej żwirowa a przy wejciu do morza wielkie kamienie pokryte glonami- pokoje czyste, dobrze urządzone, dzienne sprzątane; jedzenie dobre bardzo dużo, dziennie prawie to samo ale przy takim wyborze każdy coś znajdzie dla siebie, bo przecież nie jemy wszystkich dań na raz, napoje też OK- wcale nie są rozcieńczane, a alkohole może mają trochę inny smak od markowych np. gin ale trzeba wziąść pod uwagę że podawane alkohole są tureckej produkcji więc mają prawo się różnić smakiem ale % się nie różnią, bardzo dobre piwo. Obsługa fantastyczna, zawsze mili i uśmiechnięci, pomimo upału i niskch płac bardzo sympatyczni.
Pozdrawiamy i życzymy udanych pobytów w tym hotelu.
Byłam w tym hotelu z z chlopakiem i znajomymi i powiem szczerze, że zawiodłam się tym co tam zobaczyłam. To jest żenada jak można tak dbać o klientów. Jedzenie zimne i podgrzewane sprzed 3 dni. Obsługa gorsza niż w barze mlecznym. W barze o drinki trzeba było się prosić a właściwie płaszczyć, żeby podali przy wersji all inclusive. Zrobicie najgorszą rzecz, jadąc do tego hotelu. Byłam w Turcji parę razy, ale tak jak mnie tam powitali i ugościli wiem, że to był ostatni raz. Brak klimatyzacji! Piszcie jak macie jeszcze jakieś zapytanie.
Hotel polecam dla ludzi nie wymagajacych zbytniego luxusu. Cena raczej adekwatna, zależy oczywiscie kto ile zaplacił :)
Odleglość od centrum miasta ok 15-20 minut spacerkiem, od plaży ok 2 minuty :)
Okolica bardzo atrakcyjna.
Jeli chodzi o centrum miasta - to jest to główna ulica, na ktorej sprzedają tanie, podrobione ubrania, rodem ze stadionu dziesięciolecia, a sprzedający chcą na siłe coś wcisnąć(nagminnie). W klubch nie bywaliśmy, bo muzyka komercyjna nie jest naszą ulubioną, no i chcieliśmy odpocząć.
Na każdym kroku próbowano nas oszukać - począwszy od restauracji aż do zwykłego marketu, co nie bylo miłe. Trzeba więc uważać.
Wyżywienie serwowane w hotelu pozostawia troche do życzenia, najśmieszniejsza jest kolejka,w którą trzeba się ustawić,aby coś sobie nałożyć jedzenie. Kucharze przynoszą posiłki w podgrzewaczach, poprawiają, ale nie można ich ruszać, poniewaz kelnerzy krzycza :]
O godzinie 'zero' jest zapalane światło na jadalni i można wyruszać w łowy, co jest nieco śmieszne, walka trwa ;]
Jedzenia oczywiście nie zabraknie, ale wygłodniałych ludzi jest tak wielu, że większość zachowuje sie jak na placu boju..
Co do wyżywienia HB- nie ma napoju do obiadokolacji, wykupując dodatkowo pepsi zapłaciliśmy w barze hotelowym 2,5 i dostaliśmy wygazowaną cieplą pepsi w szklance nie pierwszej czystosci :D
Jedzenie niewyszukane przez 2 tyg nie było ani razu ryby, sałatki ciągle te same, bez rewelacji, zupy całkiem smaczne, ale duży wybór, zawsze coś można dla siebie wybrać. Jedzenie robione na masówke, nie na smaku/wygladu, w końcu to wielki hotel i dużo ludzi do wykarmienia
Co do życzliwości obsługi hotelu - jak ktoś ma opcje All Inclusive to są mili, dla nas nie byli, patrzyliśmy na siebie jak za karę, a gdy znajomy z All Inclusive przyniósł nam drinka - kazali za niego zapłacić.
Można by wiele opowiadać, co tam sie działo, począwszy od przydzialu do pokoju, aż do jego wyposażenia, ale to hotel *** i jak ktoś pragnie luxusu niech wybierze droższy hotel, z większą ilością gwiazdek.
Oczywiście zależy jeszcze do którego bloku się trafi - my nie mogliśmy zmienić pokoju, bo hotel byl pełen, ale jak się okazało nie trafiliśmy najgorzej, dlatego nie chcieliśmy już zmieniać
PS. nie polecam hotelowego fryzjera :]
zrobił mi warkoczyki,a że miałam bardzo krótkie włosy to przymocował mi je na silikon - zdjęłam je po miesiącu, bo były mało fachowo zrobione, i wyrywałam połowę włosów, ponieważ sylikonu nie stosuje się do włosów... tylko keratyne.
Jak ktoś chce, ze swoich włosów robić zwykle dobierane, to jeszcze daje rade
Na koniec pragnę dodać,że nie jestem zawiedziona wyjazdem, ale drugi raz nie pojadę do miasta Alanya, bo nie lubię tłoku. Będę się również kierowała wielkością hotelu, bo to też ma znaczenie przy najdrobniejszych rzeczach.
Pozdrawiam serdecznie :)
Położenie hotelu rewelacyjne, przede wszystkim blisko przepięknej piaszczystej plaży i możliwości odbycia spaceru do miasta. Jeżeli ktoś ceni ciche, rodzinne i kameralne wakacje to nie jest to hotel dla nie go, ponieważ mieści się w centrum miasta, przy dwóch ruchliwych ulicach oraz zajezdni autobusowej.
hotel polozony w dosc dobrym miejscu posilki bardo malo urozmaicone mialem AI DOSC CZYSTO STOLOWKA NIE KLIMATYZOWANA!! POKOJE CZYSTE!!
08.08.07r. wróciłem z tego hotelu. Wyjazd z biurem GTI. Zakwaterowanie w głównym budynku. Pokoje standardowe, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki itp. Miałem okno od ogrodu, więc nie było hałasu. Obsługa miła, uczynna. Jedzenia bardzo dużo, główne dania podczas posiłków każdego dnia inne. Z alkoholem w opcji All Inc. bez problemu, barman dawał nawet po 4 drinki/piwa jednej osobie, nie żałowali niczego :). Wyjazd uważam za bardzo udany, za 1272 zł/tydzień nie spodziewałem się ani takiego standardu ani takiego jedzenia. Jednak bardzo miło się rozczarowałem. Gorąco polecam!!!
Witam! Wróciłam z tego Hotelu wczoraj,spedziłam tam cały tydzień i powiem,że jadąc tam moje nastawienie po przeczytaniu tych opini nie było dobre, w efekcie mile się zaskoczyłam. Z tym, że musze zaznaczyc ,że mieszkałam w budynku głównym czyli tym ładniejszym..a to, że kwaterują w nim tylko Niemców jest jedna wielką przesadą!!! Przy zakwaterowaniu zapytałam Pana w recepcji czy jest możliwość zamieszkania w budynku Głównym on powiedział, że tak i tyle...żadnych łapówek itd. Pokoje sprzatane codziennie bez względu czy zostawiło sie dolara dla sprzatajacego. Klima działała bez zarzutów, woda także była ok. Na basenie duży ruch ale byłam nastawiona na to gdyż jest środek sezonu...co do jedzenia dla mnie było ok..co prawda niektórych potraw nie dało se bardzo zjeść ale uważam ,że zawsze można było znaleźć coś dla siebie..co do monotoni to bym się spierała z innymi internautami..ja widziałam codziennie cos nowego..bez jaj żeby codziennie było 10 rodzajów sałatek i codziennie inne. Tyle o hotelu. Chciałabym tylko napomnieć jeszcze o nad uprzejmośći Turków..momentami naprawde przesadzali. I jeszcze jedno w większości knajp i sklepów znają tylko parę słow po polsku... jak usłyszą, że jesteś Polakiem od razu mówią "Dzień dobry. Jak się masz?" Najlepsze, że zawsze oczekują ospowiedzi "Dobrze"... odpowiedzi "źle" nie znają:))) My po jakimś czasie zaczęliśmy im odpowiadać "Calkiem ...ujowo" a oni i tak się cieszyli. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
Nie jesteśmy wybredni, ale urlop w tym hotelu to jakaś "masakra" była.
Tylko wybrani dostawali pseudo drinki w szkle, cały motłoch pił w brudnych plastikowych (wielorazowego użytku) kubkach.
Basenowa bakteria zaatakowała uszy wielu wczasowiczów.
Kolorowe drinki tylko dla samotnych, łowiących sponsorów Pań, dla reszty za 6 euro. Szczytem gościnności było zabranie sprzed nosa drinków, ponieważ wybiła godz. 23:00 - koniec ALL.
A o wypoczynku w tym hotelu możecie zapomnieć. Pobudka o 5-ej rano i rezerwowanie leżaka na basenie.
Wróciłyśmy z tego hotelu 29 sierpni po tygodniowym pobycie w ALL. Są to trzy gwiadki jednak pomimo tego oceniamy ten hotel bardzo dobrze i aż trudno było wyjeżdżać. Pokoje rodzinne, 2 pomieszczenia, nowe wyposażenie, glazura, wyremontowane łazienki z prysznicami . Był to budynek d, po drugiej stronie ulicy. Klimatyzacja działała bez zarzutu, jedzenie OK chociaz nie uorozmaicane a le w tej temperaturze trudno biesiadować. Animacje mogą być, chcoiaz mało urozmaicone.Bardzo dobre położenie, piękna plaża, sklepiki, kantor, poczta. wszystko w pobliżu. Na bazar dolmuszem 1 Lir, a tam już hulaj dusza. Bardzo miła obsługa, grzeczny Mustafa w recepcji. Reaguja na prośby klientów. Baseny czyściutkiem zjeżdżalnia funcjonuje dobrze.Tylko raz wyłączono prąd ale to w całej okolicy, cóż się dziwić. Bardzo miło wspomiam swój pobyt, jeśli ktoś ma pytania chętnie odpowiem. Tczewianka@poczta.onet.pl
Mieszkaliśmy w pokoju od ulicy głównej, cicho było tylko od 3 do 5 rano, non stop głośno jak nie szum uliczny to spiewy polaków przy basenie i wycie na korytarzu holelowym. Kleopatra Golden Sun ma w sumie 5 budynków hotelowych w jednym miejscu. Oferowano jedzenie różne, by nie zachorowac trzeba się ograniczyc do ryżu i jajek 5 minutowych przez cały pobyt i napojów tylko butelkowanych. Dzieci zdrowe i zadowolone ( 4-7 lat) bo piły non stop colę. Ogólnie bardzo dobrze.
Witam!! Wróciłam z hotelu Kleopatra Golden sun 1,5 tyg temu i już za nim tęsknię. Wbrew panującym opiniom ja uważam ze hotel jest całkiem fajny i naprawdę nie można sie do niczego przyczepić tymbardziej biorąc pod uwagę fakt że to hotel tylko 3 gwiazdkowy. Jedzenie jak dla mnie było smaczne choć przyznaję że już pod koniec chodziliśmy dojazdac na miasto ale to bardziej z tego powodu że chcieliśmy spróbować ich prawdziwej kuchni tureckiej a nie tylko tej "hotelowej". Obsługa jest naprawdę sympatyczna i miła. Jeśli chodzi o pokoje to muszę przyznać że są czyste i potwierdzam codziennie sprzątane a za dodatkowego lira pozostawionego ekipie sprzątającej czeka na łózku kompzycja z kwiatów i pościeli. Jest bardzo bliziutko plaży właściwie przechodzi się tylko ulicę. Pod hotelem stoją busiki którymi za 1 lira dowożą do samego centrum. Warto tam zobaczyć port bo jest przepiękny. Dodatkowo polecam tez zamek na który można przejechać się taksówką a kierowca poczeka na miejscu zrobi fotki i zawiezie spowrotem do hotelu, a na zyczenie może też obwieźć po ciekawczych miejscach (ale to już wiadomo za dodatkową opłatą :) ) W hotelu szczególnie przy małym basenie panuje fantastyczna atmosfera jest wesoło i swobodnie. Jeśli chodzi o napoje i alkohole to szczerze mówiąc nie ma żadnych ograniczeń w ich spozywaniu. Nie są wydzielane ani też porcjowane wg uznania barmana. Słuchajce reasumując naprawdę polecam. Hotel bardzo fajny, atmosfera w nim panująca bardzo przyjazna, Alanya prze prze piekna a co najważniejsze można poznac fantastycznych ludzi. POLECAM!!
wrocilam z pobytu w Turcji 29 sierpnia i musze podzielic sie swoja opinia.Hotel Kleopatra Golden Sun jest na miare 3*czyli jak dla mnia zupełnie w porzadku.My jechalismy grupa siedmioosobowa przy czym moja cztero osobowa rodzina została umieszczona w budynku D gdzie mielismy dwa pokoje.Pozostałe 3 osoby zostały w budynku A i miały warunki podobne do naszych,wiec nieprawdą jest,ze w hotelu A umieszcza sie lepsza czesc Europy,u nas bylo duzo niemcow.Jedzenie moze być ale tylko na tydzien chyba bym nie przezyła jeszcze tygodnia.Kelnerzy SUPER,mili i serdeczni.Ludzie nie wymagajdzie napojów w szkle tuz koło basenu.Okolica przepiekna no i blisko do centrum,wokol hoteli mase sklepikow gdzie mozna kupic co tylko sie pragnie ale czasem nie zbyt tanio.Ze swojej strony polecam Kleopatre wszystkim ktorzy planuja wyjazd do Turcji.Terminal w Antalyi...super!!!!!!