Hilton Marsa Alam Nubian Resort

4.7

Hotel jest bardzo dobry ( nie o każdym Hiltonie można to powiedzieć. Pokoje duże i ładnie wyposażone. Jedzenie jak na standardy egipskie-naprawdę dobre. Obsługa życzliwa. Koniecznie jednak nalezy powiedzieć ze nie jest to hotel dla ludzi szukajacych rozrywki - tylko dla tych co lubią wypocząć w spokoju i tacy tam głównie przyjeżdzają - zazwyczaj w średnim wieku ( bardzo duzo włochów, trochę polaków i innych nacji). Z rzeczy ktore nalezy równiez wziąć pod uwagę ( a nie do końca jest taka informacja przy opisie hotelu) to fakt że hotel nie jest usytuowany bezpośrenio przy plaży - plaża Hitona zorganizowana jest ok. 250 m. od hotelu ale mozna tam dojechać kursującym tramwajem hotelowym. Niestety z plazy Hiltona nie ma wejścia do morza ( rafa i brak pomostu) Konieczne przejście dodatkowych 100 m w prawo i tam jest wejście do morza. Natomiast istnieje mozliwość plazowania dla gości Hiltona bezposrednio przy tym wejsciu do zatoki zółwi( mankament jest taki ze nie ma tam baru i dlatego napoje nalezy brać ze sobą) Sama zatoka bardzo fajna i bezpieczna (3-5 m). Niezła rafa ( chociaz w Sharmie są lepsze) ale tutaj są za to zółwie. Jest ich kilka - dwa bardzo duże. Niesamowity widok. Tak więc ogólnie polecam - przede wszystkim jest tam spokojnie i miło. Uwaga - raczej nic nie zapomnijcie wziąć ze sobą z Polski bo tam praktycznie nie ma sklepów ( jedynie hotelowe małe sklepiki -słabo wyposażone i niestety ze względu na brak jakiejkolwiek konkurencji ceny są wysokie i nie wiele można wytargować.

Bardzo dobry hotel i miejsce. Uwielbiam Marsa - cisza, spokój, dobry punkt na wypady nurkowe i snurkowanie. Ale od razu ostrzegam - to nie jest miejsce dla wielbicieli imprez i picia do świtu przy dźwiękach łupu-cupu, będą zawiedzeni. Ktoś tu pisał o plastikowych kubkach na drinki w tonie nagany. Plastikowe są przy barze basenowym i na plaży, chodzi o to, żeby ludzie w basenach i na plaży nie ranili sobie stóp kawałkami szkła. To bardzo dobre rozwiązanie. I zdecydowanie wolę pić drinka z takiego kieliszka przypominającego szklany, niż z jednorazowego kubeczka. Jedyne co mnie martwi w tym hotelu to codzienne wieczorne spryskiwanie ogrodów jakimiś środkami owadobójczymi. Oczywiście tego rodzaju chemikalia działają także na ludzi i mają rakotwórcze działanie, więc wolałabym już insekty i jaszczurki niż świadomość, że ja i moje dziecko wdychamy toksyczny syf.

To był nasz pierwszy pobyt w Egipcie. Wcześniej obstawialiśmy Europę, Wyspy Kanaryjskie i Karaiby. Zawsze braliśmy hotele min. 4* i więcej i właśnie dlatego wybraliśmy tego Hiltona. Ogólnie nie zawiedliśmy się i polecamy ten hotel. Plaża: na piechotę trochę daleko, ale do plaży dowozi co 15 minut meleks więc nie ma problemu. Będąc już tam trzeba dojść do zejścia do wody jakieś 200 m, bo przy leżakach jest rafa i nie można wchodzić. Woda bardzo ciepła. Rafa fajna. ryby już od wody po kolana. Przypływają także duże zółwie, które warto zobaczyć - ja miałem szczęście i widziałem :-) POkoje: bardzo ładne, duże z ładnie zrobioną łazienką. W pokoju 2 duuuże łóżka. Na ścianie plazna 40 cali i dużo ameryk. kanałów filmowych na wieczór. Klima wydajna, ale niestety bardzo głośna ! Nie da się zrobić ciszej bo taka konstrukcja, ale po 2 nocy można się przyzwyczaić. Sprzątanie na bieżąco. Restauracja: dużo jedzenia dobrego jakościowo. Codziennie wieczory tematyczne. Nawet było sushi i hinduskie (oraz inne). Dużo mięs, ryb, sałatek, sosów, deserów. Wszystko jest. Co mnie trochę zdziwiło w potrawach nie było cebuli ani czosnku. Nie jestem specjalnym miłośnikiem, ale czasami lubię. Wino podawane przez kelnerów. BAseny: 4 baseny. Ważne - nie trzeba z rana rezerwować miejsca przy basenie bo zawsze coś się znajdzie. Bary przy basenach w wodzie co fajnie pozwala znosić upał a jest dość gorąco +43 stopnie. Z czystością w basenach trochę na bakier. Czasami przyklei Ci się do stopy jakaś farba... Drinki dla niewymagających. Leją w plastiki wyłącznie lokalne alkohole i nie za dużo. Do wszystkiego ładują lód więc trzeba uważać. Animacja: jest, ale słaba. Może to przez upał i nikomu nie chciało się ćwiczyć ani grać przy upałach 40+. Wieczorami coś tam pokazują, ale nic specjalnego. Raz był gościu z wężem Kobrą. Złapał go za głowę i chodził wśród widzów i go poprostu tylko pokazywał, hehehe. Zatrucia pokarmowe: baliśmy się tego, ale się nie przytrafiło. Braliśmy Nifuroksazyd 400 mg dzień. Nie wolno jeść lodów, ani pić nic z lodem.

Wybierając się do tego hotelu/miejscowości należy założyć, że jak na Marsa przystało nie ruszamy się z miejsca. Wiadomo możliwości komunikacyjne są tam zerowe więc i ceny ew. wycieczek bardzo wysokie w porównaniu do Sharmu czy Hurgady. Dla osób chcących odpocząć hotel jest wymarzonym miejscem. Blisko do plaży, która jest przepięknym pakiem raf koralowych. Można spotkać małe rekiny, żółwie i oczywiście całe mnóstwo innych mieszkańców morza. Życie podwodne jest tutaj naprawdę bogate. Hotel jest w miarę nowy i czysty. Jedzenie urozmaicone i pyszne :) To mój 5 pobyt w Egipcie i serdecznie wszystkim polecam ten hotel.

Marka HILTON zobowiązuje.Pokoje duże,dobrze wyposazone i czyste.Plaża bardzo rozczarowuje.Daleko od hotelu ,brak mozliwoosci bezposredniego wejscia do wody.Nie ma co wybrzydzać.CIEPŁO,MIŁO I TANIO.

od2 499 zł za osobę

Nazwa  Hilton Marsa Alam Nubian Resort
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne

Udogodnienia dla dzieci: miniklub z placem zabaw, specjalnie wydzielony brodzik.

Tylko 700 m do prywatnej, piaszczysto-żwirkowej plaży (dojazd busem hotelowym).

Bogata oferta sportowo-rekreacyjna siłownia, tenis stołowy, szachy, siatkówka plażowa, salon piękności, centrum nurkowe.

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

4.7

Wyświetlono 364 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
krzysztof

Izabela

Kamil z Łodzi

ArEk

DARIUSZ F

Pobyt - Czerwiec 2012

E&J

Pobyt - Czerwiec 2012

Trudno dodać coś do opini Katarzyny. Hotel wybieraliśmy aby korzystać tylko z jego infrastruktuty i pod tym kontem oceniamy wyjazd za najbardziej udany z dotychczasowych 6 pobytów w Egipcie. Obsługa na najwyższym poziomie, czysto, wzorowa dbałość o turystę. Wszyscy uśmiechnięci i czekający na życzenia. Żadnych wymuszeń 'bakszyszy'- jak nigdy dotąd w Egipcie!!! W pierwszym tygodniu bywało, że byliśmy sami na basenie. Dostęp do rafy z brzegu co umożliwiało pływanie z maską nawet średnio wprawionym. Rezydent Eximu punktualny i kontaktowy. Menager hotelu Pan Martin Rogers dostępny i słuchajacy nawet drobnych uwag. Jedny słowem super pobyt. Szczególne pozdrowienia dla Magdego - barmana Splash Pool&Bar. Z czystym sumieniem polecamy chcącym wypocząć od zgiełku i hałasu.

Pobyt - Kwiecień 2012

Hotel wspaniały, absolutnie polecam wyjazd przynajmniej dwutygodniowy. Obsługa niesamowicie sympatyczna, jednak czasami zdarzało się, że mogliby coś zrobić szybciej. Jedzenie bardzo różnorodne - częste wieczory tematyczne- np. wieczór arabski, marokański, azjatycki itd. Hotel jest na totalnym odludziu, więc nie liczyłabym na częste "wypady na miasto". Resort stworzony do wypoczynku, "nicnierobienia" i odstresowania się. Pokoje są bardzo przyjemnie urządzone, dobrze sprzątane, duże, widne. Klimatyzacja mogłaby mieć bardziej optymalny tryb "cichy", ale jest bardzo wydajna. Jedyne dwie rzeczy do których można by się przyczepić, to fakt, że nie są egzekwowane zasady oddawania pozostawionych rzeczy na leżakach do biura rzeczy znalezionych po godzinie od ich pozostawienia. Także czasami widać było, że ludzie chodzą z ręcznikami i szukają miejsca by się poopalać. Zgłaszaliśmy ten problem General Managerowi - obiecał, że mają już plan jak temu zaradzić. Zobaczymy za rok. Dlatego polecam zarezerwować pokój na piętrze, najlepiej z widokiem na basen, wtedy widać jeżeli jakiś leżak się zwalnia i można szybciutko podejść i się rozgościć =) Nie warto dopłacać do widoku na morze - jest ono stosunkowo odległe, a w przypadku burzy piaskowej nie będzie widoczne wcale. Druga sprawa, którą mogliby poprawić, to bardziej uporządkowany system przy głównych posiłkach - często przychodząc pod koniec danej pory (śniadaniowej, obiadowej czy kolacji), brakowało kubków na herbatę czy kawę, było mniej kelnerów roznoszących napoje do posiłków, bo część z nich była już oddelegowana do sprzątania sali. Przy głównym basenie mogliby też puszczać cichszą muzykę - ale wiem że ludzie lubią te wszystkie "animacje", a hotel musi też trafiać w ich gusta. Poza tym są 3 inne baseny bez muzyki, na których można się schronić, w tym dwa podgrzewane (genialna sprawa!!). Ogólnie polecam i wystawiam hotelowi 5-, gdyż jest jeszcze kilka niedociągnięć, ale jeżeli jedziecie na tydzień, to nawet ich nie dostrzeżecie! =)

Pilicki

Pobyt - Marzec 2012

Nowy nie zniszczony hotel.Świetnie wyposażone pokoje nawet w deskę do prasowania i żelazko ,dbanek do gotowania,nowoczesny telewizor,suszarka,wentylator podsufitowy.Daleko do plaży,dla leniwych melex.Na plaży ładne leżaki ale nie mozna wchodzić do wody bo to martwa rafa,ale rezerwat.Po przejściu ok.150 m. ładną plażą, łagodne wejście do morza i ładna rafa z żółwiami .Na początku płytko ,można pływać bez względu na fale bo to ZATOKA.To bardzo ważne w tym rejonie ,tam cały czas mocno wieje i w duzej części hoteli, nie wejdziesz do wody bez dużego ryzyka utraty zdrowia.To pozytywy ,a negatywy to bardzo słaba obsługa w restauracji głównej.Za mało obsługi ,mylą zamówienia itd.Za to jedzenie smaczne jak na Egipt.Nikt nie choruje na Zemstę Faraona.To nasz 11-ty pobyt w Egipcie a 3-ci w Marsa.

Remuś

Pobyt - Marzec 2012

Niewątpliwie atutem tego hotelu jest dostępność do wspaniałej plaży położonej przy hotelu SOL Y MAR ; wejście do morza bardzo łagodne nie wymagające obuwia! rafa średnia , ale możliwość zobaczenia słynnych żółwi ;)woda w morzu około 24 st. dla mnie idealna do kąpieli; serwis plażowy bez zarzutu; przy plaży bar z ALL ;hotel nowy, ale w pokojach niedociągnięcia widoczne!pokoje średniej wielkości ,mała łazienka; na terenie hotelu dużo przestrzeni ; mało ,niestety zieleni ! baseny niektóre podgrzewane więc ok ; obsługa bardzo miła , pomocna i grzeczna; stołówka duża , ale bywało tłoczno ! Brakowało mi dystrybutorów na kawę i herbatę !!! Kelnerzy w miarę możliwości uwijali się ,serwując różne napoje ;kawa mocna ,mi smakowała ; bardzo mały wybór potraw; smak średni jak na hotel 5* to było naprawdę żenujące -posiłki to największy minus tego pobytu ; przestrzegam przed pomidorami !!!! strułem się i ostatnią noc przed wyjazdem spędziłem w toalecie nad kibelkiem ; to był koszmar , gdyż o 8 rano był wyjazd i myślałem,że się wykończę ;) pogoda wymarzona i słońce ,słońce co dzień wspaniałe słońce !!!!

Pobyt - Marzec 2012

Piękny hotel położony w bardzo spokojnym miejscu, samowystarczalny , gdyż w okolicy nie ma zbyt wiele atrakcji. Dostosowany do wypoczynku z dziećmi, specjalne menu dla dzieci. Obsługa bardzo profesjonalna , przemiła i bardzo pozytywna chętna do pomocy. Jedzenie przepyszne tak naprawde najlepsze jakie jadłam w Egipcie a niebył to mój pierwszy raz tam. Na plaże doworzą meleksami albo mozna spacerem to bliziutko. Na plazy bar i piękna rafa. Polecam wszystkim pragnącym odpocząć i popływać.

kemek

Pobyt - Marzec 2012

Generalnie rewelacja. Z drobnych mankamentów to zamykana na noc plaża (ale na to nie mają chyba wpływu), wejście do morza oraz bar plażowy jest niestety nieco oddalony od samych leżaków. Ale to przynajmniej okazja do poruszania się przy błogim lenistwie ;)

Juratka

Pobyt - Luty 2012

Hotel wart polecenia i wart odwiedzenia. Malkontenci niech zostaną w domu i raczą się schabowym z kapustą i ziemniakami, skoro nie smakowalo im jedzenie w Hiltonie. Dla mnie było rewelacyjne. I cały hotel też był super. Siłownia czynna całodobowo, nieduża i kameralna, cały hotel ogrodzony, bardzo bezpieczny. Nie ma się do czego przyczepić, naprawdę.

Zalety

Nie zgodzę się z opiniami krytykującymi hotel. Nie mają absolutnie pokrycia w rzeczywistości. To był nasz 6 pobyt w Egipcie, zawsze hotele 5* i jednogłośnie oceniliśmy wraz ze znajomymi, że to był najlepszy hotel z dotychczasowych w Egipcie. Pokoje bardzo eleganckie, codziennie sprzątane, cuda z ręczników to standard, nawet bez bakszyszu. Jedzenie - po prostu rewelacja, codziennie coś nowego, dużo ryb i owocow morza, kraby z grilla, sushi. Słodycze - to temat na osobną epopeję. Ludzie pisali tu na forum,że beznadziejne animacje. Chyba byliśmy w różnych hotelach.Tu w Hiltonie jest cała niesamowita ekipa animatorów, przeurocza Tunezyjka, chłopak z Ukrainy i ciemnoskóry animator (nie wiem skąd, ale świetny), oraz Egipcjanin i 2 Włoszki. Co oni wyprawiali codziennie w klubie, to jest nie do opisania. Fantazja. Dwoili się i troili, żeby goście czuli się dobrze i świetnie się bawili. Największym plusem hotelu jest oczywiście niesamowita rafa, a na niej pasące się żółwie morskie a nawet krowy morskie. Mój syn widział jedne i drugie oraz niedużego rekina, więc obowiązkowy ekwipunek - to płetwy, maska i rurka, a w chłodniejszych miesiącach - pianka. My byliśmy w lutym 2012 i woda miała ok.20-22'C, na piankę w sam raz. Plaża też piękna, choć momentami zejście do wody niemożliwe, bo rafa sięga samego brzegu. Hotel absolutnie rewelacyjny, wart polecenia. Niech świadczą o tym znani goście - w czasie naszego pobytu był w hotelu Eric Clapton (jako gość), a chyba gwiazda tego formatu nie jedzie byle gdzie. Więc nie sugerujcie się bzdurnymi opiniami, tylko smało wybieracie, bo naprawdę warto.

Wady

Znalazłoby się i parę wad w tym hotelu - np. do plaży trzeba było dojść spacerkiem ok.10-15 minut wolniutko, ale dla nas to był plus, a nie minus, bo taki spacerek to czysta przyjemność. Jak ktoś jest b.leniwy, co chwilę krążył busik i zawoził na samą plażę. Barek na plaży serwował dość ubogie menu - ale typowe dla Egiptu - hamburgery, frytki itp. Napoje w plastikowych kubkach, więc bezpiecznie. Jakość drinków - bez komentarza. Jak wszędzie. Minusem była duża odległość publicznej plaży od hotelu. Oczywiście była plaża hotelowa, ale nigdy nie widziałam tam wolnych leżaków, a nie jestem z tych, co to o 6 rano zasuwają, żeby zająć leżanki. Więc szliśmy na prawo od plazy Hiltona, w stronę kolejnego hotelu, i tam mnóstwo leżaków - do wyboru do koloru. Obok punkt 1-szej pomocy medycznej. Jak mój mąż zranił sobie stopę o rafę i krew się lała, miły Egipcjanina zrobił opatrunek za darmo i codziennie zmieniał na świeży. Oczywiście dostał za tę usługę 5 $, ale to była nasza dobra wola, a nie przymus. Więc uważajcie na rafę przy brzegu, bo są przykre momenty.

Karolina

Pobyt - Luty 2012

Hotel bardzo ladny, w lepszym do tej pory nie bylam, miedzy 4* wczesniej a tym jest wieeeelka roznica. Wszystko jest prawie nowe, otwarto go w ub roku, pokoje duze, czyste, lazienka super urzadzona - marmury wszedzie, ceramika villeroy and boch, najwyzszej jakosci armatura. W pokoju jest sejf (ni platny dodatkowo), i codziennie klada butelke 1,5 litra wody mineralnej, do tego jest czajnik, kawa i herbata wiec mozna sobie zrobic cos do picia jakby komus sie zachcialo. Posciel i reczniki zmieniaja codziennie. Duza plazma, kilka polskich programow. Sprzatanie codziennie, za pare funtow robia niesamowite rzeczy z recznikow - moje dziecko jest codziennie zachwycone Jedzenie dobre urozmaicone, ktos pisal wyzej ze wydzielane - nieprawda nakladasz sobie sam tyle ile chcesz. Kucharze stoja przy np nalesnikach, czy robia omlety i wtedy nakladaja, ale pozostale rzeczy naklada sie samemu. Zreszta wyzej wspomnianych tez mozna poprosic o dowolna ilosc i konfiguracje... Kolacje mega wypas, prosza o odpowiedni stroj (zakaz wchodzenia w strojach kapielowych, koszulkach bez rekawow czy szortach, klapkach). Wieczory tematyczne - ryby i owoce morza, wieczor egipski itp. Dlugo podawane posilki - sniadanie 6.30-10.30, lunch 13-15, kolacja 18.30-22.30, wiec nie ma tloku na stolowce. Wieczorami codziennie w hotelu np taniec brzucha, derwisze, tance afrykanskie itp. Codziennie, co godzine animacje, step, yoga, aerobik, tez w wodzie. Kids Club czynny dla dzieci - mozna zostawic maluszka 4-10 lat, osobny pokoj dla niemowlaka z lozeczkiem. Obok spory ogrodzony plac zabaw. Sa cztery baseny, wszystkiey z barkiem w wodzie, dwa sa podgrzewane. Na plaze jest okolo 300m ale non stop (co ok 10 min) jezdzi na nia melex ktory podwozi ludzi i zabiera potem z powrotem z plazy. resyta tuŁ http://forum.gazeta.pl/forum/w,14938,127761773,133952744,Re_wlasnie_jestesmy_w_hilton_marsa_alam_nubian_r.html

JS

Pobyt - Luty 2012

Jestesmy wlasnie w tym hotelu i oceniamy go na 5* minus (za brak toalet przy basenach). Super dbalosc o gosci - zarowno ze strony kierownictwa hotelu, jak i persaonelu, co nie jest czestym zjawiskiem w Egipcie nawet w srednich hotelach "pieciogwiazdkowych" (a bylismy juz w 12 innych hotelach). Niestety, rafa w Marsa umiera! Widac degradacje nawet po dwu latach od ostatniego pobytu w Marsa Alam. To saomo dotyczy innych raf w okolicy Port Ghaleb. Na szczescie, zolwie jakos to znosza, ale ryb coraz mniej. JS

Pobyt - Luty 2012

Ogólnie hotel jak na egipskie standardy bardzo dobry, w zasadzie najlepszy w jakim byliśmy. Cisza, spokój, to nie to co hałaśliwa Hurgada. Piękna rafa, o którą jeszcze się dba. Obsługa bdb. Wypoczęliśmy bardzo dobrze. Jedyny minus to bezpłciowy rezydent Alfa Star, ale ponieważ wyjazd udał się nam darujemy mu ten brak zaangażowania. POLECAMY!

SJ

Pobyt - Listopad 2011

Rewelacyjny, nowy hotel. Było przecudownie.

robert

Pobyt - Listopad 2011

Hotel oceniam dość dobrze- pokoje duże dobrze wyposażone, baseny duże, 2 z podgrzewaną wodą, odleglosć od plaży 10 minut spacerkiem lub minuta specjalnym busem, rafa bezpośrednio przy plaży hotelowej żeby wejść do morza trzeba się udać około 300 metrów dalej na plaże ogólno dostepną, bardzo łagodne wejście do wody. Najbardziej drażni: brak toalet przy basenach!!! jak na all inclusive słaby wybór posiłków praca kelnerów ale tylko tych w budynku hotelu Mimo tych minusów jesteśmy zadowoleni z pobytu Jeszcze jedna ważna informacje w styczniu ciepło (temperatura około 27 stopni- woda w morzu około 22 stopni)

panpilot

Pobyt - Październik 2011

Fajny hotel, nowy, przy plaży, piękna rafa koralowa (uwaga, nie wolno wchodzić na rafę, mogą wyrzucić z hotelu za zadeptywanie rafy!!, jest specjalne zejście na plażę trochę dalej w prawo). Dobre jedzenie (choć się niestety zatrułem), dobre drinki, miła obsługa. Ogólnie polecam. Sam bym jeszcze raz pojechał.

Magdalena L.

Pobyt - Lipiec 2011

Znakomity hotel: obszerne, pięknie urządzone i dobrze wyposażone pokoje. Świetna obsługa, upewniająca się czy na pewno nieczgo nam nie brakuje. Czujesz się tu naprawdę mile widziany (nie jest to strandard w egipskich 5* hotelach). Jedzenie pyszne, duży wybór, dobre drinki. Bezpłatny internet za recepcją i sklepami (2 stanowiska). Wejście do morza łagodne, piaszczyste dno. Nie ma pomostu bo jest to teren parku narodowego. Do rafy trzeba trochę dopłynąć (za to do wyboru: rafa przy Hilton lub Sol y Mar - polecam obie!).Pośrodku zatoki zółwie :-) Na pewno tu wrócimy! Jedyny minus: brak jakiegokolwiek zadaszenia na placu zabaw dla dzieci/ nad brodzikami.

mih

Pobyt - Lipiec 2011

hotel jest nowy (oddany czerwiec, lipiec) - trwają jeszcze prace wykończeniowe ale w niczym to nie przeszkadza wszechobecny marmur i alabaster najładniejsza rafa w Marsa tuż przy hotelu obsługa na najwyższym poziomie jaki widziałem w życiu każda kolacja to wyjście do luksusowej restauracji z show gotowania chętnie odpowiem na wszelkie pytania

Hilton Marsa Alam Nubian Resort