HYB Eurocalas

3.9

Bardzo dobry hotel - może nie nowoczesny, ale posiadający wszystko to co jest niezbędne. Czysty, duży, z aneksem kuchennym (nie ma czajnika, ale jest lodówka i mikrofalówka - w niej podgrzewaliśmy wodę na mleko dla dziecka) i czysta łazienka. Jedzenia dużo i duży wybór, ale nam średnio smakowało. Trochę moim zdaniem pod gust niemców i anglików - dla nas za mdłe. Ale głodni nie chodziliśmy. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe super - nie rozcieńczane. Animacje b. fajne. Wszyscy mili i pomocni. Majorka piekna. Zatoczki w pobliżu hotelu śliczne...świetna promenada wzdłóż wybrzeża. Byliśmy z 1,5 r. córeczką - ona była zachwycona. Dużo spacerów, plażowania, baseny i wieczorem minidisco ;-). Ogólnie b. polecamy hotel. Byliśmy w ostatnim tygodniu września i chyba mieliśmy pecha, bo pogoda średnia. Było b. ciepło, ale 1,5 dnia padało a do tego przec cały pobyt b. wiało.

Eurocalas polecam osobom, które nie chcą na wakacjach tylko leżeć na plaży. Są tam duże możliwości uprawiania sportów, także dla dzieci. Animacje były w języku polskim i chętnie wszyscy z nich korzystali. Pokoje standard były czyste i schludne, bez fajerwerk ? odpowiednio do ceny i liczby gwiazdek. Ogólnie to było przyjemnie, głównie ze względu na duże zaplecze rekreacyjne.

Hotel składa się z kilku budunków o nazwach wysp (Budynki jak w Kołobrzegu inaczej mówiąc bloki tylko chyba na bieżąco remontowane) pokoje różne i wróżnym stanie. U mnie był aneks kucheny z dużą lodówką , mikrowelą, telewizor.Pokój odmalowany ,mały balkonik ( 2- 3 osoby wchodzą), wanna do wymiany już wychodzi radza.Klimatyzacja sprawna sterowana indywidualnie. Na terenie hotelu z 3 baseny i brodzik dla dzieci.(średniej wielkości).Do 1 plaży 15 minut spacerkiem do drugiej większej 25 minut. A teraz najważniejsze przytyłem z 4 kg znajomi i żonka też (jedzenie wyśmienite ,dużo różnorodne nie można było być głódnym) w pierwszym tygodniu nie dochodziłem do ciast i owoców bo po głównych daniach, których brałem po kawałeczku na próbę już nie mogłem więcej zmieścić w drugim tygodniu odpuściłem już obiady nie byłem w stanie już więcej jeść. Na kilkanaście wyjazdów zagranicznych do różnych hoteli tu hiszpańscy kucharze zasłużyli na ocenę 10 na 10 możliwych. Piwa napojów od 10.00 do 18.00 ile kto chciał sam sobie nalewał .Napoje alkoholowe bardzo dobre jak ktoś chciał pić to się napił ile chciał. Ogólnie polecam hotel dla rodzin z małymi dziećmi-bardzo fajna opieka animatorów w klubie dla dzieci i dla tych co lubią dużo zjeść w szczególności ryb i mięs ( ja frytek , ziemniaków,makaronów,ryżu nie jadłem bo nie miałem na nie miejsca).

Polecam zwłaszcza dla osób aktywnych chcacych spedzic wakacje sportowe i w ruchu. nie lubie siedzenia i wygrzewania sie tylko na plazy wiec wybralamten hotel jako polecany dla osob aktywnych. Pani mi dobrze doradzila, bo bylo co robic :)

Nazwa  HYB Eurocalas
Miejsce  Hiszpania / Majorka / Calas de Mallorca
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, tenis

Udogodnienia dla dzieci: basen dla dzieci, 3 zjeżdżalnie, wodny plac zabaw, plac zabaw, miniklub (4-12 lat).

Bogata oferta rekreacyjna: 4 baseny ze słodką wodą, boisko sportowe, francuskie bule, water polo, aerobik, łucznictwo.

Tylko 300 m do piaszczystej plaży, w okolicy 2 piaszczyste zatoki (ok. 1,5 km od Cala Domingos oraz Cala Murada).

Atrakcyjna lokalizacja: ok. 1,5 km od Calas de Mallorca, ok. 20 km od Cala D'or.

3.9

Wyświetlono 112 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

svietta

svietta

Mariusz

PamciaK

goscwdom

Pobyt - Wrzesień 2012

byliśmy w Eurocalas z dwójką dzieci (5 i 7 lat) i one bawiły się tam świetnie. Miały codziennie inne animacje, mogły do woli wyhasać się w basenie, miały też zajęcia sportowe, wszystko po polsku. Dorośli mają wieczorki tematyczne, poza tym plaża, chociaż wąska, była bardzo czysta i przyjemna. Hotel wart swojej ceny, byliśmy pozytywnie zaskoczeni.

goscwdom

doowoop

Pobyt - Sierpień 2012

Eurocalas to hotel typowo pod wypoczynek rodzin z dziećmi: dużo możliwości sportowych I rekreacyjnych, zabaw, atrakcji, szczególnie dla tych młodszych dzieci. I wszystko po polsku, więc można w pełni korzystać z tych animacji?. Mieliśmy All inc, i musze przyznać, że wszystko było na wysokim poziomie ? świeże jedzenie, miła obsługa itp. Za taką cenę bardzo się opłaca. Polecam dla rodzinek.

doowoop

Pobyt - Sierpień 2012

Eurocalas to hotel typowo pod wypoczynek rodzin z dziećmi: dużo możliwości sportowych I rekreacyjnych, zabaw, atrakcji, szczególnie dla tych młodszych dzieci. I wszystko po polsku, więc można w pełni korzystać z tych animacj:). Mieliśmy All inc, i musze przyznać, że wszystko było na wysokim poziomie ? świeże jedzenie, miła obsługa itp. Za taką cenę bardzo się opłaca. Polecam dla rodzinek.

Żaneta

Pobyt - Sierpień 2012

Byłam w tym hotelu z chłopakiem w sierpniu tego roku (2012). Ogólne wrażenie dobre. Miejscowość Calas de *Mallorca nie należy do imprezowych, jest tu bardzo spokojnie, "centrum" nie za duże. Polecam dla osób chcących odpocząć, bądź dla rodzin z dziećmi, ponieważ wszelkiego typu animacje są w zasadzie tylko dla dzieci. Animacje kończą się po godz. 23 i nic w tym hotelu ani w tej miejscowości się nie dzieje. Niestety żadne animacje nie są w języku polskim. *Sam hotel położony blisko małej plaży (schodzi się po schodkach) lecz kamienie się dosyć spore w wodzie. Znacznie bardziej polecam tą dalej położoną plażę - czysty piasek, łagodne zejście do wody, a woda... bajeczny błękit. Można do niej dojść drogą, bądź tarasem na brzegu wyspy. *Jedzenie w hotelu przepyszne (choć mało doprawione, ale na każdym stoliku stoją przyprawy). *Mieszkaliśmy w budynku Ibiza. Pokoje schludne, sprzątane co 2 dni. DLA KOBIET - ZABIERZCIE ZE SOBĄ SUSZARKĘ DO WŁOSÓW! W katalogach podane jest, że suszarki są na wyposażeniu każdego pokoju, a okazało się że nie ma. Można wziąć suszarkę z recepcji za depozyt w wysokości 20 euro, a ich depozyt polega na tym, że na koniec zwracają tylko 10 euro. *Leżaki trzeba sobie niestety zajmować, po ok godz. 10 nie ma już przeważnie wolnych koło basenów. *Jedynym wielkim minusem tego hotelu jest to, że nikt kompletnie nie mówi tam po polsku, a jest tam bardzo bardzo dużo polaków. Żadnych animacji w naszym języku. Kelnerzy i barmani też kompletnie nic po polsku.

jozefc

Pobyt - Lipiec 2012

Pokoje studio - tylko z nazwy; bardzo niewielki pokój oddzielony maleńkim kuchennym aneksem i lazienką. Dla rodzin 2+2 - miejsca rzeczywiście skromnie. W pokojach czysto - sprzatano z wymianą ręczników co drugi dzień. świetny teren do aktywnego wypoczynku: pilka nożna, siatkówka i wiele, wiele możliwości do udziału w zajęciach sportowych organizowanych przez animatorów. Jednakże ogrodzenie boisk dość zniszczone, nierzadko dziurawe siatki proszące już o wymianę, albo chociażby drobną naprawę. Wokół często duzo śmieci - tu i ówdzie - niedopałki papierosów, plastikowe kubki po napojach. Białe plastkiowe krzesła, nierzadko zanieczyszczone przez liczne jaskólki, które uwiły tam sobie gniazda, zresztą dość licznie. Z wyżywieniem - w mojej ocenie bardzo kiepsko. Jedzenia jest sporo, ale jakość potraw pozostawia sobie wiele do życzenia. Wbrem pozorom, spośród dań mięsnych - az tak wielkiego wyboru nie ma; przy jednym tym samym stole były identyczne gorące potrawy (mogło być np. 8 różnych dań, a były po 4 z lewej i prawej strony stołu). Pizza - nistrawna, a zresztą szkoda o tej gastronomii już wspominać. Plusem były dobre wina, zarówno białe, jak i czerwone oraz pozostałem napoje.

mariposa

Pobyt - Lipiec 2012

Byliśmy w Eurocalas i to taki przyjemny hotelik bez fajerwerk, ale też bez większych wad. Można pojechać z dziećmi ? na pewno się wybawią, bo pod tym względem hotel był dobrze przygotowany; plaża przy hotelu niezbyt szeroka, ale czysta, a pokoje dobrze utrzymane.

Ania z rodziną

Pobyt - Czerwiec 2012

Z całego pobytu, hotelu, obsługi itd najgorzej oceniamy pokoje - sprzątanie (wymiana ręczników) odbyła się dwa razy w okresie 1 tygodniowego pobytu. Natomiast sprzątanie - podłoga, zamiatanie, wyniesienie śmieci - tylko raz. Najlepsza była kuchnia - wszystko PYSZNE i bardzo dużo, do wyboru do koloru, do każdego posiłku ciasta, owoce (słodkie, zupełnie inny smak niż w Polsce), nad basenem snack-bar czynny od 10 rano do samej kolacji (a w nim napoje gazowane, owoce, ciasta, ciepłe posiłki, ale też wędliny, sery, sałatki). Plaże są dwie w okolicy, właściwie trzy (dwie zatoczki obok siebie. Jedna plaża blisko hotelu (ale też trzeba dojść), schodami w dół, więc z wózkami odpada - nie ma zjazdu. Plaża jest zatoczkowa i ta co jest blisko ma jakiś prąd, który wyrzucał na brzeg czarny pył. Jak sie przebrnęło to była dalej turkusowa woda. Druga plaża - około 20 minut pieszo - PIĘKNA, piaszczysta, łagodne zejście do morza. Super fale i atrakcje dla dzieci, rowerki z wmontowaną od razu zjeżdżalnią, z której się wpadało do morza. RAJ !! Jest dojazd do plaży spod hotelu - jeździ ciuchcia na plaże, ale jest sporo płatna - 4,5 euro osoba dorosła oraz 2,5 euro za dziecko. Lepisj dojść :-) Ogólnie w hotelu jest wszystko i na mijescu, więc jeśli ktoś woli święty spokój i animacje w hotelu niż piasek i szczypiące oczy od słonej morskiej wody to polecam z czystym sumieniem ten hotel. Same pokoje tylko słabe, ale kto siedzi w pokoju na wakacjach :-) AAAAAA, i polecam wycieczkę całodzienną - zwiedzanie wyspy. Widoki jakich mało, takich nie zobaczycie z hotelu znad basenu, ani nigdzie. Żeby to sprawdzić i zrobić zdjęcia jakie się widzi w katalogach trzeba się oderwać na jeden dzień i pojechać wgłąb wyspy. Płynie sie statkiem, jedzie tramwajem, potem pociągmiem zabytkowym. Urozmaicone i nawet upał nie przeszkadza. Zresztą można sie kąpać w morzu w międzyczasie.

pimkie123

Pobyt - Maj 2012

osobiście byłam bardzo zadowolona, moje dzieci też. hotel jakby stworzony pod rodzinny wypoczynek. dużo zabaw dla najmłodszych, być może tam wrócimy w tym roku...:)

Michał i Judyta

Pobyt - Maj 2012

bardzo mile wspominamy nasz urlop a najbardziej pełna energi Olge ktora z radościa zabawiała urlopowiczów.polecamy ten hotel osobom ktorzy chca wypoczac od pracy i problemow :)

Natka

Pobyt - Luty 2012

trzygwiazdkowy hotel, ale czasem potrafił zaskoczyć np. miłą obsługą albo fajnymi animacjami. byliśmy tam w środku sezonu, więc trochę ludzi było, ale przynajmniej dzieciaki miały się z kim bawić:)

krystek

Pobyt - Grudzień 2011

trochę miejsko, na horyzoncie jakieś bloczki, ale sam obiekt czysty i zadbany. cena odpowiednia do tego, co zastaliśmy, więc w sumie ok. fajna opcja, jak ktoś nie chce przepłacać, a chce się wygrzać z rodzinką poza granicami kraju

Żenewiew

Pobyt - Październik 2011

kolorowo i dużo zieleni. widać, że hotel zrobiony pod rodziny z dziecmi - odpowiednia infrastruktura i rozrywki.poza tym otoczenie cieszy oko: ładne wnętrza, kwiaty, palmy... jedzenie tez ok., standard adekwatny do ceny

Marzena

Pobyt - Wrzesień 2011

nasze dzieci miały prawdziwie energetyczne i sportowe wakacje.wyszalały się (mam nadzieje)na cały rok:) miały dużo zabaw i animacji, zawsze był ktoś kto się nimi zajął.a my dorośli mogliśmy się zrelaksować:)

Sofia

Pobyt - Lipiec 2011

hotel idealny dla rodzin z dziecmi, ktore na pewno nie będą się nudzić. mają tam mnóstwo atrakji, animacji, placów zabaw, basenów itp. wszystkie animacje w języku polskim. pokoje też w porządku, schludne i jasne.

HYB Eurocalas